Venäjän masinoimat "pakolais"-virrat Suomeen

Koko Suomenrajan pakolaisoperaatio näyttää yhä selvemmin tyypilliselle ryssäntouhulle, eli haetaan maksimaalista hyötyä ilmaiseksi. Ainoa vain että aikaisempaan verrattuna virkakyöstit saikin rajan kiinni vastoin ihmisoikeushörhöaasintuntijoiden pälätystä.

Lähtökohtana oli selkeästi saada aikaan partalapsien vyöry ryssälään kun raja Suomeen olisi selkeästi auki. Läpsyttelijöitä tasaiseen tahtiin sen muutama kymmenen jokapäivä läpi niin kymppitonnimatkat käy kaupaksi hiekkamaissa kuin häkä. Todellisuudessa sitten suurimman vyöryn tarkoitus oli tuoda tykinruokaa puttelin sotaan. Sivupalkintona Suomeen lappaa mukavasti hallitustahajottavaa massaa ja kaikenpäälle FSB:läiset saa vetää matkarahastuksen tulot omaan taskuun.

Tällä yksinkertaisella tempulla jossa vain jätetään raja valvomatta saadaan ilmaiseksi tykinruokaa, naapurin kiusaamista ja pahennetaan EU:n hajaannusta. Jos olisi jatkettu 2015 linjoilla niin putteli olisi voinut pitkittää tilannetta säännöstelemällä tulijoita sen 1000/viikko tahtiin ja siitä todellisesta 10000/viikko vyörystä olisi voinut helposti seuloa 5000/viikko rintamalle ja muutaman tonnin pakkotöihin asetuotantoon.

Akuutti örkkipula on ollut puttelin tapatilla jo pitkään ja siksi ryssien poistuminen halutaan estää. Länteen Suomen raja oli se helpoinreitti niin nyt tällä rajan hässäkällä yritettiin pimittää ryssien poistumiskieltolakien voimaan tuloa. Ehkä etäinen mahdollisuus rajan totaalisulkuunkin oli ennusteissa mutta varmasti tuo suurempi vyöry tykinruuaksi on se päämotivaatio. Samalla konseptilla se pakkoturvis siellä rintamalla toimii kuin storm-z vankikin, sulkukomppania pitää rintamasuunnan kirkkaana mielessä kunnes Ukrainalainen sen sammuttaa lopullisesti.

Motivaatio läpsyttelijävyöryn ylläpitoon pysyy siis tasan niin kauan kun örkkipula vaivaa puttelia. Toivotaan että se rajan totaalisulku saadaan pysyvämpään jatkoon, mitään loppua tälle ei ole tiedossa ennen kuin puttelin hallinto kaatuu ja imperilismi sammuu taas ryssälässä vähäksiaikaa.
juuri näin. huvittavinta tässä on että esim. suuri ihmisten rakastaja Amnesty pitää puttelin touhuja lähinnä kiusantekona, eivätkä laikaan tajua mitä tässä haetaan.
Mutta hölmöläisiä on nykyään joka lähtöön. Ennen internettiä oli vaan kylähullut, nykyään hulluja on ihan joka paikassa.
Rajan auki pitäminen vaan tuo lisää hörhöjä itänaapuriin. Voi toki olla että tässä nähdään vielä joku erikoisoperaatio Suomenkin puolella jos agentit saavat aiheutettua murheita jyrkälle ja rehdille rajat kiinni-toimelle.
 
Suomi teki oikean päätöksen sulkiessaan koko itärajan, sanoo sotatieteiden tohtori, kansanedustaja Jarno Limnéll (kok).

– Teimme mitä tahansa rajatilanteen suhteen, tuntuu joku aina sanovan, että tässä pelataan Venäjän pussiin. Suomessa täytyy kuitenkin ensisijaisesti huolehtia meidän alueellisesta koskemattomuudestamme ja turvallisuudestamme.


Itäraja avautuu tämänhetkisen tiedon mukaan keskiviikkona 13. joulukuuta. Se, mitä silloin tapahtuu, jää Limnéllin mukaan nähtäväksi. Hänen mukaansa selvää on se, että Venäjä kohdistaa Suomeen jatkossakin jonkinlaisia vaikuttamispyrkimyksiä.

– Venäjä voi pyrkiä vaikuttamaan joko pelkästään rajalla tai sitten rajalla ja samaan aikaan jossain muualla. Venäjältä voi odottaa melkein mitä tahansa. Se tulee myös muistaa, ettei asialla kannata liikaa spekuloida ja luoda näin tarpeettomasti turvattomuutta, Limnéll sanoo.
 
Muutoin pitkälti samaa mieltä, mutta täytyy muistaa Ukrainan tilanteen olleen sellainen, ettei mitään mahkuja EU:hun tai NATO:on liittymiselle. Äärimmäisen korruptoitunut ja vallanpitäjät olivat moskovamielisiä. Kunnes sitten oranssivallankumouksessa kansa otti vallaan käsiinsä. Sen jälkeen on tapahtunut paljon ja nyt Ukraina on lunastanut paikkansa kansakuntien joukosta.

Jos Ukrainassa olisi lähdetty länttä kohti heti SNTL:n hajottua, niin reilussa 30 vuodessa olisi päästy pitkälle. Mutta ei, jäivät jonkinlaiseksi puoliryssäksi marinoitumaan neljännesvuosisadaksi.

Toivotaan kaikkea hyvää ja Ukrainalle on kyllä paikkansa länsimaana, jos vaan itse niin tahtovat ja toimivat sen mukaisesti.

Emme me ole tuostakaan asiasta varsinaisesti eri mieltä :coffee:

Mitä Natoon tulee niin oli siinä sitäkin että ei uskallettu astua Georgian jälkeen Putinin varpaille ja varsinkaan Saksa ja Ranska eivät uskaltaneet. Kyseiset maat eivät kilju riemusta myöskään EU:hun liittymisen suhteen sillä siinä vaiheessa kun Ukraina liittyy EU:hun sen painopiste siirtyy ihan automaattisesti monta askelta Puolan ja Ukrainan suuntaan jos ei heti niin jossain vaiheessa kuitenkin.

Ukraina on kulkenut pitkän tien eikä se ole aina ollut suora ja leveä tie ja välillä on poikettu metsänkin puolella. Ukraina on kuitenkin löytänyt oikean suunnan ja juurikin sitä kehitystä Venäjä on tässä estämässä mutta ryssimiseksi meni tämäkin homma. Venäjä on kyllä kyennyt hidastamaan Ukrainaa mutta samalla se on omalla perseilyllään varmistanut sen että Ukrainan siirtymistä länsimaiden leiriin ei estä itse pirukaan. Se vie aikansa mutta sitä kehitystä ei pysäytä mikään eikä varsinkaan Venäjä josta on tullut ukrainalaisille ilmestyskirjan peto myös niillä alueilla jotka olivat ennen sotaa hyvinkin venäläismielisiä.

Osa venäjänkielisistä on jopa hylännyt äidinkielensä koska eivät halua puhua vihollisen kieltä.

Se, että suuri joukko ihmisiä luopuu omasta äidinkielestä ja siirtyy toiseen, on maailmanhistoriassa harvinaista, kertoo Ukrainan kielitilannetta tutkinut Michiganin osavaltion yliopiston vieraileva tutkija Irina Zajkovskaja. Viimeksi näin tapahtui 1930-luvulla, kun saksanjuutalaiset lähtivät kansallissosialisteja pakoon.

– On täysin ymmärrettävää, että näin valtavan trauman kokeneet luopuvat hyökkääjän kielestä. He eivät näe itselleen muuta vaihtoehtoa, toteaa Ylelle videohaastattelussa Zajkovskaja.

Juutalaiset siirtyivät saksasta uusien asuinmaidensa kieliin. Ukrainalaiset sen sijaan siirtyvät kotimaansa viralliseen kieleen, jota suuri osa heistä pitää omana kielenään.

Monet somebloggaajat ovat viime vuosina alkaneet puhua ukrainaa. He ovat jakaneet kokemuksiaan kielen vaihtamisesta. Sodan sytyttyä myös monet venäjänkielisinä tunnetut julkisuuden henkilöt ovat siirtyneet ukrainan kieleen.

 
Osa venäjänkielisistä on jopa hylännyt äidinkielensä koska eivät halua puhua vihollisen kieltä.

Se, että suuri joukko ihmisiä luopuu omasta äidinkielestä ja siirtyy toiseen, on maailmanhistoriassa harvinaista, kertoo Ukrainan kielitilannetta tutkinut Michiganin osavaltion yliopiston vieraileva tutkija Irina Zajkovskaja. Viimeksi näin tapahtui 1930-luvulla, kun saksanjuutalaiset lähtivät kansallissosialisteja pakoon.
En osaa pitää tuota maailmanluokan ihmeenä kun omat esi-isänikin ovat reilut sata vuotta sitten päättäneet vaihtaa kielensä ruotsista suomeksi. Samoin vaimon isänpuoleinen suku.
 
En osaa pitää tuota maailmanluokan ihmeenä kun omat esi-isänikin ovat reilut sata vuotta sitten päättäneet vaihtaa kielensä ruotsista suomeksi. Samoin vaimon isänpuoleinen suku.

Sitä oli ilmassa siihen aikaan :ROFLMAO:

Mitä venäjänkielisiin ukrainalaisiin tulee niin kyllä tuo on iso asia vaikka ei mikään maailmanluokan ihme olekaan. Iso asia ei ole kuitenkaan se että kieli vaihtuu vaan se mistä se kertoo.
 
Viimeksi muokattu:
En osaa pitää tuota maailmanluokan ihmeenä kun omat esi-isänikin ovat reilut sata vuotta sitten päättäneet vaihtaa kielensä ruotsista suomeksi. Samoin vaimon isänpuoleinen suku.

Esimerkiksi Porin seudulla oli tuollainen kielen joukkovaihto ainakin 1800-luvulla, kun yhdessä vaiheessa ruotsinkielisten perheiden nuoriso alkoi puhua suomea, jolloin ruotsi jäi ensin vanhemman ikäpolven kieleksi ja sitten katosi kokonaan. Jäljelle jäivät ruotsin kielestä väännetyt paikannimet joita on esim. Porin kaupungin alueella hyvin paljon.
 
Nyyhkyä (mikäli totta), mutta valottaa ryssän viranomaisten toimintaa.



We were transported by car, from Moscow to St Petersburg, and we had to stop many times because there was a lot of military and police along the way. Our driver told us that we could get arrested, and if we did, we had to bribe the police and pray that they would let us go. Lucky us, we didn’t get caught and we reached St Petersburg. We stayed in the city for a couple of days, and we had to pay another guy in cash to be taken by car to be dropped off at the Finnish border.

We paid many policemen along the way, and even when we got closer to the Finnish border, we had to pay one person to use a bike. That was weird because the Russian border guards were not doing anything to stop us, some of them were laughing, and they were talking with some drivers that took other migrants here.

They know what is going on, and we all feel the same: we are being used by the Russian government to put pressure on the European Union, to put pressure on Finland.


It’s a trap. I heard a few people did cross the border some days ago, but I haven’t seen them. I don’t think more people will cross the border now. Nobody can cross the border anymore, it seems closed and we are stuck here.

Some of us sleep in tents, some others stay in cars but have to pay for that like if it was a night at a hotel. It’s cold, super cold, and I don’t know how long I am going to be able to handle it. There are other Syrians, and people from Somalia, and Yemen, and we are all scared and don’t know what is going to happen. We don’t know what to do, we feel like we are in a dead-end zone. We try to stay positive and support each other but it’s very, very hard. No human should be going through something like this.

We all feel that we are being used, as animals stuck in a place where we can’t escape. Putting people in this kind of situation is inhumane, the people that brought us here lied to us and made money by lying to us. I feel that I have no way out and that I will die here, in the cold.
 
Nyyhkyä (mikäli totta), mutta valottaa ryssän viranomaisten toimintaa.



We were transported by car, from Moscow to St Petersburg, and we had to stop many times because there was a lot of military and police along the way. Our driver told us that we could get arrested, and if we did, we had to bribe the police and pray that they would let us go. Lucky us, we didn’t get caught and we reached St Petersburg. We stayed in the city for a couple of days, and we had to pay another guy in cash to be taken by car to be dropped off at the Finnish border.

We paid many policemen along the way, and even when we got closer to the Finnish border, we had to pay one person to use a bike. That was weird because the Russian border guards were not doing anything to stop us, some of them were laughing, and they were talking with some drivers that took other migrants here.

They know what is going on, and we all feel the same: we are being used by the Russian government to put pressure on the European Union, to put pressure on Finland.


It’s a trap. I heard a few people did cross the border some days ago, but I haven’t seen them. I don’t think more people will cross the border now. Nobody can cross the border anymore, it seems closed and we are stuck here.

Some of us sleep in tents, some others stay in cars but have to pay for that like if it was a night at a hotel. It’s cold, super cold, and I don’t know how long I am going to be able to handle it. There are other Syrians, and people from Somalia, and Yemen, and we are all scared and don’t know what is going to happen. We don’t know what to do, we feel like we are in a dead-end zone. We try to stay positive and support each other but it’s very, very hard. No human should be going through something like this.

We all feel that we are being used, as animals stuck in a place where we can’t escape. Putting people in this kind of situation is inhumane, the people that brought us here lied to us and made money by lying to us. I feel that I have no way out and that I will die here, in the cold.
Tärkein asia mikä tässä pitää saada selväksi kaikille on että ryssälä ei ole todellakaan mikään turvallinen kauttakulkumaa. Sinne voi mennä siirtotyöläisenä orjuuteen jne tai jopa vuolemaan kultaa liittymällä örkkijoukkoihin. Valitettavasti tuolla tarvitaan jokuerä ruumiita, kun se on se ainoa asia jolla ryssälässä menee visti perille. Riippumatta kenelle se viesti on. Ryssälässä nyt vatnikin kuin maahanmuuttajan kohta on kuolla puttelin puolesta. Siinä välissä voi sitten kärsiä puttelin puolesta.

Se mitä ryssälässä tapahtuu ei ole minun murhe, eikä tunnu olevan amnestyn tai muidenkaan murhe. Kunhan pitävät paskansa rajan omalla puoellaan.
 
Tärkein asia mikä tässä pitää saada selväksi kaikille on että ryssälä ei ole todellakaan mikään turvallinen kauttakulkumaa. Sinne voi mennä siirtotyöläisenä orjuuteen jne tai jopa vuolemaan kultaa liittymällä örkkijoukkoihin. Valitettavasti tuolla tarvitaan jokuerä ruumiita, kun se on se ainoa asia jolla ryssälässä menee visti perille. Riippumatta kenelle se viesti on. Ryssälässä nyt vatnikin kuin maahanmuuttajan kohta on kuolla puttelin puolesta. Siinä välissä voi sitten kärsiä puttelin puolesta.

Se mitä ryssälässä tapahtuu ei ole minun murhe, eikä tunnu olevan amnestyn tai muidenkaan murhe. Kunhan pitävät paskansa rajan omalla puoellaan.
Tuokin kaveri on lähtenyt ihan tietoisesti hybridiammukseksi, ja jos hänen tarinansa on vain totta, niin taitaa kuolla tässä sodassa.

Syyllisiä ovat hän ja ne, jotka ovat julistaneet avoimia rajoja miettimättä seurauksia.
 
Tuokin kaveri on lähtenyt ihan tietoisesti hybridiammukseksi, ja jos hänen tarinansa on vain totta, niin taitaa kuolla tässä sodassa.

Syyllisiä ovat hän ja ne, jotka ovat julistaneet avoimia rajoja miettimättä seurauksia.

Sale sanoi jo tässä, että noilla on vastuu omasta itsestään, kun ovat tietoisesti ihmissalakuljettajille maksaneet ja ryssän viranomaisten hybridiaseiksi itse ryhtyneet.
 
Tämäkin alleviivaa sitä että ns. "pakolaissopimukset" ovat aikansa eläneitä ja niiden ainoa tarkoitus on tuhota Eurooppa. kaikkien "kiristysten" tarkoitus on vain lämmittää vettä sen verran hitaasti etteivät sammakot herää. JOS tulijat ovat kerran pakolaisia, voimavara jne. niin miksi kuitenkin lahjotaan diktaattoreja pitämään Kultamunat maissaan?
Jokainen, ainakin Suomalainen, normaalilla älyn lahjoilla varustettu, om ymmärtänyt tuon asian, jo aikoja sitten.
 
Mitä jos 10 hengen pakolaisryhmät saavat Venäjältä loppuunlennettyjä Piper Chieftaineja tai vastaavia 10 hengen koneita. Yksi lentotaitoinen lentää matalalla rajan yli lähimmälle kentälle, vaikka Joensuu tai Lappeenranta. Näitä koneita tulisi vuoden aikana max 100 kpl. Tuskin useampia pilotteja tai koneita löytyy edes.

Onko siinä mitään tehtävissä meidän kannalta?
Ammutaan alas piekkarilla
 
Mitä jos 10 hengen pakolaisryhmät saavat Venäjältä loppuunlennettyjä Piper Chieftaineja tai vastaavia 10 hengen koneita. Yksi lentotaitoinen lentää matalalla rajan yli lähimmälle kentälle, vaikka Joensuu tai Lappeenranta. Näitä koneita tulisi vuoden aikana max 100 kpl. Tuskin useampia pilotteja tai koneita löytyy edes.

Onko siinä mitään tehtävissä meidän kannalta?
Nyt haet aika kaukaa.
Toki tuollaisessa meidän kukkahattupunaiset varmaankin haluaisivat ottaa heidät avosylin vastaan.
Mutta jos tuosta tulee numeerisesti merkittävä maahanmuuton väylä, niin olisin niin maar kovasti yllättynyt. Perheenyhdistämiset taitavat ylittää tuon mahdollisuuden sata tai tuhatkertaisesti...
 
Ehkäpä venäjä tosiaan halusi, että Suomen raja suljetaan.
Muutaman tuhannen paremman elämän hakijan masinoiminen itärajalle ja Suomen reitin rummuttaminen mediassa, pakotti Suomen pienen haparoimisen jälkeen tekemään, sen mitä odotettiin.
Kun venäjä sai itärajan kiinni Suomen toimesta, lätkäistiin venäjällä matkustuskieltoja miljoonille estämään samanlainen venäläisten pako kuin aiemmin.
Oliko kysymyksessä loppujen lopuksi vain sisä-sotapolitiikkaa eikä hybridivaikuttamista?

Ajankohta hybridioperaatiolle oli ainakin väärä, juuri kun tulee pakkaset ja lumet. Talvi rajoittaa ja hankaloittaa suurien massojen liikuttelua.
Toisaalta venäjän omat tarpeet juuri nyt vaativat sen, että venäläisiä ei karkaa ulos.
Mikä on vastaus siihen, kun Suomi avaa jonkun rajaylityspaikan? Yrittääkö yli suurempi joukko paperittomia ihmisiä, jolla varmistetaan rajojen sulkeutuminen entistä tiiviimmin ja pitempään Suomen toimesta.
Suomen raja saadaan näin rauhoitettua ja valvottua paremmin. Sekä tietenkin kerrottua venäläisille, että tätä kautta ei kannata yrittää hakea turvapaikkaa eikä paeta.

Jos Suomi onkin toiminut venäjän toivomalla tavalla, mikään mestaristrategisti ei ohjaa heitä.
Suomen rummuttaminen reittinä parempiin sosiaalietuuksiin voi kääntyä venäjää itseään vastaan.
Kaikki "pakolaisiksi" haalitut eivät välttämättä haluakkaan jatkaa matkaa, vaan jäävät tyydyttämään venäjälle ilmaantunutta työvoima- ja miestarvetta, kuten venäjän patriarkkakin pelkää.
 
Mitä jos 10 hengen pakolaisryhmät saavat Venäjältä loppuunlennettyjä Piper Chieftaineja tai vastaavia 10 hengen koneita. Yksi lentotaitoinen lentää matalalla rajan yli lähimmälle kentälle, vaikka Joensuu tai Lappeenranta. Näitä koneita tulisi vuoden aikana max 100 kpl. Tuskin useampia pilotteja tai koneita löytyy edes.

Onko siinä mitään tehtävissä meidän kannalta?
Kummassakin matkakohteessa on vastaanottokomitea sen verran lähellä, että mikäli kone vielä jollain tapaa ehjänä sattuisi laskeutumaan, ei mokkasiini ehtisi kentän pintaa hipaista.
 
3 kuukauden sulku loppuu ensiviikolla what the heck
No ei ihan mene noin, vaikka meneekin.


Eli päätöksiä on 3 kpl.
Ensimmäinen on SM/2023/4, joka sulkee 4 eteläisintä raja-asemaa 18.2.2024.
Toinen on SM/2023/9, joka sulki loputkin pl. Raja Jooseppi ja vaihtoi kestoksi 23.12.2023 asti.
Kolmas on SM/2023/15, joka kumoaa toisen ja sulkee Raja Joosepin 13.12.2023 asti.

Eli 13.12. jälkeen 4 eteläisintä on kiinni 18.2.2024 asti, muut auki, ja turviksien käsittely taas Vartiuksessa ja Sallassa.
 
What the heck on mistä olet kuullut että olisi ollut kolmen kuukauden sulku kyseessä? Kahdesta viikosta tiedotustilaisuudessa ja uutisjutuissa on koko ajan puhuttu.
Ja kahdesta viikostakin olisi oikeuskanslerin mielestä pitänyt tinkiä mikäli tilanne rauhoittuu. Seurataan mielenkiinnolla miten homma etenee jos ja kun tulijoita ei juuri sulkujakson päättyessä ole.
 
Back
Top