Venäjän masinoimat "pakolais"-virrat Suomeen

Tässä se on Suomen toivo. Ei kovin vahvalta pohjalta ponnistella.

Minun mielestä tässä oli nyt vain lyhytaikainen menestys hallitukselta että raja saatiin kiinni. Nyt on selkeästi nousemassa vahvoja voimia, että se raja on saatava auki. Osa tulee vasemmalta ja osa oikealta. Vasemmisto ei niele pitkään, että tuo mamuvirta ei jatku ja oikeisto ei halua vaarantaa maahanmuuttobisnestä.

Kiinnitti oikein huomiota, kun presidenttiehdokas Rehninkin jossain haastattelussa totesi, että maahanmuutto Afrikasta Eurooppaan on pysyvä ilmiö ja siihen pitää sopeutua. Että siihen malliin ajatellaan, ikäänkuin pysäyttämättömänä luonnonilmiönä. Ei tarvitse ainakaan ääntä minulta tuon odottaa.

Sitä ihmettelen, kun kaikki Euroopan maat on paskottu, mihin nuo eläköityneet poliitikot aikoo mennä turvaan. Ei kai sinne Sveitsiinkään kaikki eläkeläiset mahdu.
 
Viimeksi muokattu:
Koko turvapaikkakäsite on jo järjetön itsessään, mutta Suomessa tämäkin on viety äärimmäisyyksiin. Kuka tahansa pummi voi tulla kerjäämään turvapaikkaa ja vaikka sitä ei myönnetä, voit kuitenkin jäädä.

Suomen korkein oikeus teki käsittämättömän ja vaarallisen päätöksen. Sotarikoksiin syyllistynyttä/epäiltyä Wagner -johtajaa ei saa luovuttaa Suomesta Ukrainaan, koska ihmisoikeudet ja Ukrainan kurjat vankilaolot. Wagner -johtaja laskettava vapaaksi. Vaarana on, että tuo seuraavaksi hakee turvapaikkaa.

 
Uskoisin että tässä tapauksessa naapurille lentokelpoisuus tarkoittaa one way ticket / toivottavasti pääsee perille , kone jää sinne mihin menee eikä tarviise palata, pokan kanssa eikä tyhjänä.
Ehkä näissä tapauksissa ei kannata puhua oikeista rehellisistä piloteista jotka pystyvät suorittamaan tehtävänsä turvallisesti tehtävästä toiseen, vaan todellisista itsemurhalentäjistä joiden tehtävä loppuu yhteen kertaan, toki harmillisesti kaikki kyydissä olijat menehtyy myös.
juu,noilla ählämilentäjillä on on ollu sellasta taipumusta,sen koneen voi laskeutua vaikka jonkun korkeenntalon kylkeen...
 
Kiinnitti oikein huomiota, kun presidenttiehdokas Rehninkin jossain haastattelussa totesi, että maahanmuutto Afrikasta Eurooppaan on pysyvä ilmiö ja siihen pitää sopeutua. Että siihen malliin ajatellaan, ikäänkuin pysäyttämättömänä luonnonilmiönä. Ei tarvitse ainakaan ääntä minulta tuon odottaa.

Sehän tässä on se ongelma että tuo "luonnonilmiö" pitää ihan kirjaimellisesti pysäyttää tai se jatkuu tasan niin kauan kun Eurooppa lakkaa nykyisessä muodossaan olemasta. Vaaditaan kovia toimia mutta sellaisissa toimissa EU ei ole tähänkään saakka kunnostautunut oikein missään asiassa ja kaikkein vähiten juurikin tässä asiassa. Kun näin on ja tulee melko varmasti jatkossakin olemaan aina täystuhoon saakka niin niitä kovia päätöksiä pitää tehdä kansallisella tasolla mutta kuinka moni ihan oikeasti kuvittelee että Suomi lähtee EU:n ja YK:n varpaita tallomaan edes silloin kun kansallinen etu sellaista vaatii?

Puola on siihen kyennyt kuten myös Viro ja jossain määrin myös Tanska mutta Suomi on Suomi.

Oma lukunsa on sitten nämä Venäjän toimet. Niihin on helpompi vastata lyhyellä tähtäimellä mutta pahoin pelkään että ihan liian hampaattomia olemme pitkässä juoksussa tässäkin asiassa jos Venäjä ei lopeta tätä touhua ihan omatoimisesti. Edes Suomelle lievästi vahingolliset sopimukset eivät tällä kertaa tässä tilanteessa auta paskan vertaa sillä se vaatisi nykytilanteessa vähintäänkin sitä että eroamme Natosta ja antaudumme Moskovalle.
 

Sotilasprofessori toteaa, että tulijoita kyllä riittää, ja tulijat ovat Venäjän valitsemia.

– Tämä on ilmiö, jota on helppo käyttää, ja jossa ampumatarvikkeet ovat loputtomat.

Venäläiset päättävät, ketkä he ottavat oman rajansa yli, ja sitten he valitsevat, ketkä pääsevät Suomeen.
 

HS:n tiedot: Hallitus harkitsee yhden tai useamman raja-aseman avaamista ensi viikolla​

Päätöstä asiasta ei vielä ole. HS:n hallituslähteiden mukaan hallituksella on valmius nopeasti sulkea raja-asemat muulta kuin tavaraliikenteeltä, mikäli turvapaikanhakijoiden määrä alkaa taas kasvaa.

HALLITUS harkitsee yhden tai muutaman raja-aseman avaamista ensi viikolla, kertovat hallituslähteet HS:lle.

Päätöstä asiasta ei vielä ole. Hallituslähteiden mukaan tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, ettei ole olemassa kansallisen turvallisuuden kannalta perustetta pitää rajaa täysin kiinni, sillä rajalla ja rajan läheisyydessä on ollut varsin rauhallista.

Rajoitukset perustuvat rajavartiolakiin.

Rajapäätöstä pitää arvioida säännöllisesti. Päätös kumotaan tai sitä muutetaan, jos se ei ole enää välttämätöntä yleisen järjestyksen ja kansallisen turvallisuuden kannalta.

HS:N tietojen mukaan hallituksessa on ollut esillä kaksi päävaihtoehtoa, joista toisen mukaan itäraja pysyy edelleen kiinni muuten kuin tavaraliikenteen osalta. Toinen vaihtoehto on yhden tai muutaman raja-aseman avaaminen.

Hallituksella on kuitenkin valmius nopeasti päättää taas raja-asemien sulkemisesta, mikäli Venäjä alkaa päästää turvapaikanhakijoita Suomeen. Myös viikonlopun ja alkuviikon aikana voi tapahtua rajalla jotain, jonka perusteella rajaa ei aukaistakaan.

HALLITUS tekee päätöksen ensi viikolla kuultuaan ensin oikeuskanslerin näkemyksen sisäministeriössä valmistellun päätösehdotuksen ja sen perustelun lainmukaisuudesta.

HS:n tietojen mukaan hallituksessa on edelleen poliittinen tahtotila pitää raja kiinni, mikäli perustelut löytyvät.

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta saivat perjantaina katsauksen itärajan rajaturvallisuustilanteesta.

 
Katso Yle Areenassa:


Olipahan taas kuin Tuhannen ja yhden yön tarinoita..

4v venäjällä asunut robotiikka ja tekoälymies sekä uutisista jo tuttu toinen joka kertoi Syyriassa olojen olevan niin vaikeat ettei sinne voi palata. Syyriaan voi jättää kuitenkin raskaana olevan vaimon parin lapsen kera..ja uusintahakemusrumba oli jo tuttu..
 
Viimeksi muokattu:
Katso Yle Areenassa:


Olipahan taas kuin Tuhannen ja yhden yön tarinoita..

4v venäjällä asunut robotiikka ja tekoälymies sekä uutisista jo tuttu toinen joka kertoi Syyriassa olojen olevan niin vaikeat ettei sinne voi palata. Syyriaan voi jättää kuitenkin raskaana olevan vaimon parin lapsen kera..ja uusintahakemusrumba oli jo tuttu..
Juuri tämä. Tuo eversti puhui silkkaa asiaa mutta jo seuraavan puhujan kohdalla pystyi pelkästä ulkonäöstä päättelemään mitä sieltä tulee eikä joutunut tälläkään kertaa pettymään. Kirjailijan sanottua painavat mielipiteensä rajasulusta ja poistuttua lavalta viimeisteli Henriksson sitten homman totuttuun tyyliin. Yllättäen ohjelman juontajalla tuntui olevan hieman YLEisestä agendasta poikkeava asenne, ainakin itse olin hieman rivien välistä näin tulkitsevani. Silmät avautuvat vai uskalletaanko sanoa asioita ääneen kun niin monet muutkin sanovat?

Mikäli raja todellakin ensi viikolla avataan on sama sonta edessä jälleen kerran. Kunnes se joudutaan taas laittamaan kiinni. Kunnes taas... Jatkuvaa pumppuliikettä joka ei satavarmasti tule pysähtymään ja kevääseen on aina vain vähemmän ja vähemmän aikaa...tällä hetkellä ehkä n. 12-13 viikkoa.

Viestiä täytyy saada lähtömaihin että älkää tulko Venäjälle tai joudutte Ukrainan rintamalle.

edit. Typo korjattu ja viimeinen lause lisätty
 
Viimeksi muokattu:
HS:n tiedot: Hallitus harkitsee yhden tai useamman raja-aseman avaamista ensi viikolla

Toivottavasti viisaus hallinnossa lisääntyy ja ymmärretään perusteet, että iso kuva kansallisessa turvallisuudessa ei ole muuttunut mihinkään vaan toistaiseksi tehdyt toimenpiteet ovat saavuttaneet yhden pienen torjuntavoiton, todennäköisesti tilapäisesti. Ei tätä peliä 14 päivän jänteellä voi pelata.

Jätän tämän vain tähän.
Itärajalla tyhjää. Kokeileekohan ryssä nyt sitä, että kauan raja pysyy kiinni jos siellä ei ole ketään. Kanslerihan sanoi, että on avattava jos tilanne muuttuu.

Suomi ilmoittaa, että raja aukeaa 24h kuluttua keskiyöllä. Aamulla rajalla pasahtaa 60 tp-hakijaa. Suomi ilmoittaa heti, että raja menee taas kiinni 24h kuluttua keskiyöllä. Sen 48h aikana kun raja on auki, asemille puskee yhteensä 600 tp-hakijaa.

Eihän me niin tyhmiä voida olla, eihän?
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top