Venäjän sisällissota

Mielestäni USA voisi tarjota kyydin Putinille. Hollannin suunnalta ainakin löytyisi turvallinen mesta viettää loppuelämä.
Sekin yksi ryssän huor.. siis anteeksi Venäjän virallinen tiedottaja Maria Zahareva saa ihan tosissaan veikata, että kumpaan hevoseen sijoittaa rahansa. Jos nyt veikkaa väärää niin seuraukset voivat olla katastrofaaliset hähänelle.
Kaikki kolme samaan jonoon, Zaharova, Simonjeva vai mikälie ja Skabajeeva.
Ei sillä että tämä ketju tulisi suistaa ohi aiheensa, mutta Valko-Venäjän osalta lähipäivät ovat varmasti myös hyvin jännittävät.

JOS Putinin Venäjä ajautuu suurempaan kaaokseen, tuskin tulee tätä parempaa tilaisuutta potkaista Lukashenko pois johtajan paikalta. HUOM: Lukashenko on ollut vallassa Putinia pidempään ja on miehittänyt lähipiirinsä ja valtion johdon samanmielisillä eli länsivastaisilla, joten keikautus ei olisi helppo. Valko-Venäjällä sen olisi miltei pakko lähteä alhaalta eli kansan parista koska vallanpitäjät itsessään soutavat samaan tahtiin ja samaan suuntaan.
Valko-Venäjän armeija kääntyy kansan taakse heti, kun tilaisuus tulee. Ja kansa osoitti jo tahtonsa. Kun ryssä kyykkää, käy kaikki nopeasti.
 
Tuo Djumin-väite antaa päinvastaisen kuvan erään meemikuvan kanssa, jossa GRU vs Wagner puukkotappelu Simpsoneissa ja sitä hurraavat ympärillä CIA, Nato jne. sekä SVR. Toisaalta SVR saattaa olla tarkkailijan asemassa tässä nykyisessä tilanteessa. Osa valinnee voittajansa vasta kuin se on selvä.

Mielenkiintoista myös että Prigozhin tapasi Rostovissa mm. GRU:n kenraaliluutlantin, näyttivät videon perusteella olevan hyvää pataa.

Jos tuossa lainattu väite että "Wagner is mostly GRU" pitäisi paikkansa niin ehkä tätä pitäisi kohta alkaa miettimään GRU:n vallankaappausyrityksenä? Tai vähintään jokin osa GRU:n sisällä?
 
Back
Top