Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Venäjän talous

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja baikal, 11.07.2014.

Tagit:
 1. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  4,555
  Tykkäykset:
  3,810
  Pisteet:
  1,286
  Öh, ostetaan Eteläkoreasta tykkejä yritetään myydä sinne siipikarjan (broilereita).

  Kepu ja MTK ovat onnistuneet tekemään meistä siirtomaan :(

  http://www.suomenmaa.fi/uutiset/tii...alousosaamista-aasiassa-6.3.212217.2279efacc4
   
  TBman, Sardaukar ja jak tykkäsivät tästä.
 2. Mainos Google AdSense 3. Nenialas Idook

  Nenialas Idook Kapteeni

  Liittynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  782
  Tykkäykset:
  1,555
  Pisteet:
  76
  Forbesin mukaan myös saudit aikovat lopettaa tuotannon rajoitukset öljyn hinnan korkealla pitämiseksi. Puoleksi vuodeksi sovitun tuotannon rajoituksen nostettua hieman hintoja oli kaikille yllätys, miten nopeasti Yhdysvaltain liuskeöljyn tuottajat saivat ajettua tuotantonsa ylös ja miten alas tekniikan kehitys oli ajanut liuskeöljyn break-even-pisteen. Saudit pystyvät pystyvät pumppaamaan öljyä halvemmalla kuin Venäjä eikä saudeilla ole artikkelin mukaan hinkua pitää öljyn hintaa korkealla kalliimpien tuotantokustennusten maiden vapaamatkustajien tukemiseksi. Epäkonventionaalisten tuotantomuotojen entistä alempi break-even-piste tulee vastaisuudessa määrittämään öljyn tynnyrihintaa, ja myös Trumpin ympäristöpolitiikan höllentämisen politiikan uskotaan omalta osaltaan estävän öljyn hinnan nousua. Tarkoittaa Forbesin mukaan siis nähtävissä olevissa lähitulevaisuudessa hintaluokkaa enintään 50 USD/barreli Brentiä.
   
  TBman, krd ja Mustaruuti tykkäsivät tästä.
 4. Mortti

  Mortti Kapteeni

  Liittynyt:
  25.12.2014
  Viestejä:
  778
  Tykkäykset:
  689
  Pisteet:
  76
  Noissa on ainakin se merkittävä ero, että Japani oli (ja on yhä) väestöönsä suhteutettuna varsin raaka-aineköyhä valtio. Jos Japania estetään saamasta raaka-aineita, joutuu fiksu ja työteliäs kansa pyörittelemään peukaloitaan ja talous/teollisuus kriisiytyy. Venäjän tilanne on oikeastaan päinvastainen: raaka-aineita löytyisi vaikka kuinka, mutta kansasta ei ole saatu riittävissä määrin fiksua ja työteliästä, joka jalostaisi niistä korkean teknologian tuotteita.
   
  Old Boy ja Hanski tykkäsivät tästä.
 5. Oho

  Oho Kapteeni

  Liittynyt:
  26.07.2014
  Viestejä:
  555
  Tykkäykset:
  1,020
  Pisteet:
  76
  Höpö höpö Venäjän heikko menestys ei johdu porukan, siis jos johtajia ei oteta lukuun, tyhmyydestä. Tai no tiedä sitten, kait he ovat johtajansa ansainneet kun tuntuvat niin kovasti haikailevan Generalissimuksensa perään....
   
 6. Mortti

  Mortti Kapteeni

  Liittynyt:
  25.12.2014
  Viestejä:
  778
  Tykkäykset:
  689
  Pisteet:
  76
  No parempi ilmaisu olisi liennyt "järjestelmää ei ole saatu" (ainakaan vielä) sellaiseksi, että Venäjä olisi lähelläkään sitä potentiaalia, mitä sillä niin luonnonvarojensa kuin laajan ulottuvuutensa (silta Euroopan ja Aasian välillä) perusteella olisi. Japani taas lienee päässyt aika lähellä realistista maksimia omista lähtökohdistaan. Raaka-aineköyhä maa, jossa vallitsee erittäin hyvä elintaso ja käytännössä täystyöllisyys.
   
 7. chigeen'a

  chigeen'a Kapteeni

  Liittynyt:
  04.05.2010
  Viestejä:
  598
  Tykkäykset:
  826
  Pisteet:
  76
  Ryssien huono menestys taloudellisen hyvinvoinnin osalta johtuu nimenomaan 100% "porukasta".

  Jos verrataan samoilla leveyspiireillä olevaa, lähes kolme kertaa harvemmin asuttua Kanadaa niin siinä on referenssiä. Molemmat verrokki maat sijaitsevat suuren kulutuskeskittymän naapurissa, Venäjä jopa molemmilta reunoiltaan.

  Mikä muu tekijä kuin nimenomaan "porukka" nämä asiat on hoitanut näin eri tavalla. Molemmilla on kriisien tullessa ollut kyky liittolais-suhteeseen ja taloudellis-sotilaalliseen yhteistyöhön yms. mutta kun savu laskeutuu on toisen maan porukka aina kerta toisensa jälkeen ryssinyt homman. Voihan sitä kaukaista esihistoriaa syyttää mutta siinä tapauksessa se todellakin tarkoittaa että ryssiminen kulkee jo tämän toisen porukan geeneissä. Silloin sitä kutsutaan perinnölliseksi tyhmyydeksi ja se on syytä ottaa huomioon kun haaveillaan kaikesta kauniista ja vaaleanpunaisesta auvosta joka kerran koittaa kun arpa hyvän johtajan Venäjän viisaalle :confused: kansalle tarjoilee. Älkää nyt kuitenkaan pidätelkö sitä odotellessa. Tulee suolikiertymä ja sementtiummetus. Jos tuota kansaa ei vaihdeta ei siellä vaihdu mikään muukaan. Koskaan.

  Bisness kouluja voi käydä ja investoida pilvilinnoihin Venäjän laakealla taivaalla, mutta parasta idänkaupan treeniä olisi jos esim. Suomen mustalaiset perustaisi oman moottoripyöräkerhon Pandiittien ja Helkutin henskeleiden tyyliin vahvistaen jäsenyyttään vaikkapa sompuilla. Näiden kanssa kauppaa jos on kyennyt tekemään ilman pahempia tappioita sanotaanko viisi vuotta on valmis kokeilemaan siipiään jo sitten Venäjälläkin. Kunhan muistaa vetäytyä sieltä sen viiden vuoden sisällä vaikka kuinka hyvältä alkaa tuntumaan.
   
  ResAu ja Hanski tykkäsivät tästä.
 8. YliKoo

  YliKoo Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  2,742
  Tykkäykset:
  4,857
  Pisteet:
  636
  Kansaahan on vaihdettu aktiivisesti mutta kävi kuin sille ruotsalaiselle pankkiryöstäjälle joka lähti keikalle katkaistun haulikon kanssa.

  Otti väärän pään mukaan.
   
  PSS ja chigeen'a tykkäsivät tästä.
 9. chigeen'a

  chigeen'a Kapteeni

  Liittynyt:
  04.05.2010
  Viestejä:
  598
  Tykkäykset:
  826
  Pisteet:
  76
  Ei sitä kansaa ole vaihdettu. Sitä on vuosisatojen saatossa vain jalostettu tähän pisteeseen. Kippis ja gulag.
   
  PSS ja YliKoo tykkäsivät tästä.
 10. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  7,222
  Tykkäykset:
  12,324
  Pisteet:
  1,286
  Kyllähän Lenin ja Stalin onnistuivat puhdistamaan kansan kaikista vähänkin järkevistä ihan hyvällä menestyksellä... Aloitekyky ei noina aikoina ollut hyve, vaan se, että onnistui olemaan mitään tekemättä, hiljaa ja kiinnittämättä itseensä huomiota. Tulokset näkyvät edelleen.
   
  nönnönnöö tykkäsi tästä.
 11. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  4,271
  Tykkäykset:
  9,079
  Pisteet:
  1,286
  Eihän siis mikään poliittinen järjestelmä pysy näillä prosenteilla kasassa. 40 prosentilla riittää palkka hädin tuskin ruokaan... Minä pahoin pelkään, että Putin on vallassa säilymisensä vuoksi tehtävä aivan piakkoin väkivaltaisia ratkaisuja. USA:n heikkoidentilan kiitos Trumppin alleviivaa oikein tilaisuutta. Suunta (-nat) on vielä epäselvä.

  Venäläisten ostovoima heikentynyt merkittävästi - lähes viisi miljoonaa saa vain minimipalkan 120 euroa kuussa
  Venäjällä on tällä hetkellä 4,3 miljoonaa työtöntä, ja maan työmarkkinat ovat vakavien haasteiden edessä.

   • Venäläisten reaalitulot ovat laskeneet tasaisesti vuodesta 2014 lähtien.
   • Venäläisten minimipalkka on 7 500 ruplaa eli noin 120 euroa.
   • Minimipalkkaa saa Venäjän sosiaaliasioista vastaavan varapääministerin Olga Golodetsin mukaan lähes viisi miljoonaa venäläistä.
  - Olemme selättäneet työttömyyden, julisti Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev juhlallisesti viime helmikuussa.
  Todellisuudessa maan työmarkkinat ovat vakavien haasteiden edessä. Tällä hetkellä Venäjällä on 4,3 miljoonaa työtöntä. Venäläisten reaalitulot ovat laskeneet tasaisesti vuodesta 2014 lähtien.
  Tuoreen Venäjän presidentin kansantalouden ja julkisen hallinnon akatemian teettämän tutkimuksen mukaan yli 40 prosenttia venäläisistä kykenee ostamaan palkallaan ainoastaan ruokaa. Joskus rahat eivät riitä siihenkään. Joka neljännellä ei ole varaa terveydenhoitopalveluihin ja joka viides ei pysty ostamaan tarvitsemiaan lääkkeitä.
  Venäläisen keskipalkka oli Venäjän tilastokeskuksen Rosstatin mukaan viime vuonna 36 746 ruplaa eli 590 euroa kuussa. Minimipalkka puolestaan on 7 500 ruplaa eli noin 120 euroa. Minimipalkkaa saa Venäjän sosiaaliasioista vastaavan varapääministerin Olga Golodetsin mukaan lähes viisi miljoonaa venäläistä.
  - Tänä päivänä minipalkka Venäjällä on valitettavasti pienempi kuin elinkustannukset, Golodets sanoi.
  Venäjän valtio on luvannut 2-3 vuodessa nostaa minimipalkan samalle tasolle elinkustannusten kanssa. Siihen asti miljoonat venäläiset elävät äärettömässä köyhyydessä.
  Talousasiantuntijoiden mukaan ostovoiman heikkeneminen ja Venäjän markkinoiden pysähtyminen vaikuttavat talouteen negatiivisesti.
  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703232200090367_ul.shtml

  Järkyttävä tutkimustulos: Yli 40 prosenttia venäläisistä saa palkkaa, joka riittää juuri ja juuri ruokaan
  Venäjän presidentin kansantalouden ja julkisen hallinnon akatemian teettämän tutkimuksen mukaan yli kolmasosa venäläisistä kykenee ostamaan palkallaan ainoastaan ruokaa, jos sitäkään.
  Yli 40 prosenttia venäläisistä kykenee palkallaan ostamaan ainoastaan ruokaa. Joskus rahat eivät riitä siihenkään. Järkyttävät luvut käyvät ilmi Venäjän presidentin kansantalouden ja julkisen hallinnon akatemian tuoreesta tutkimuksesta.
  37 prosenttia kertoi palkan riittävän ruoan lisäksi myös vaatteisiin ja kenkiin. 15 prosenttia kokee lisäksi pystyvänsä ostamaan myös kodinkoneita. 8 prosentilla oli nykyisellä palkkatasolla varaa autoon.
  Alle kuusi prosenttia venäläisistä kertoi näkevänsä taloudellisen tilanteen paranevan Venäjällä.

  Aiemmin Venäjän työministeri Maksim Topilin kertoi, että Venäjän rikkaimpien palkat ovat viisitoistakertaiset maan köyhimpiin kansalaisiin verrattuna. Topilin kuitenkin kiirehti lisäämään, että kuilu palkkojen välillä oli paljon suurempi 2000-luvun alussa ja on pienenemässä koko ajan.
  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703162200086940_ul.shtml
   
  Falangi tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu