Recent content by Commander

 1. Commander

  Meritaisteluohjukset ja tykistö

  Siis TMS-hankkeelta :)
 2. Commander

  Meritaisteluohjukset ja tykistö

  Tilavaraus on 12 ohjukselle, ja rahat varmaan löytyvät nyt. Viime kerralla homma nyykähti 2008 puolustuspäätökseen, jossa vedettiin ruksit yli mm Umkhontolta ja meillekin tärkeältä TSM-hankkeelta.
 3. Commander

  Meritaisteluohjukset ja tykistö

  FMV jo aikoinaan valitsi Umkhonton, ja suunnitteilla oli mm ohjuksen lisenssivalmistus Ruotsissa. Näin ainakin FMV:n delegaatio kertoi meille yhdessä tietojenvaihtotilaisuudessa.
 4. Commander

  Ilmatorjunta

  Mitähän LFK NG-ohjukselle kuuluu näinä päivinä? Sitä ainakin kaavailtiin Stingerin korvaajaksi, pystysuoraan laukaistava, hakuupää perustuu Iris-T:n teknologiaan ja ilmoitetut suoritusarvot Iris-T-SLS luokkaa.
 5. Commander

  Meritaisteluohjukset ja tykistö

  Gabrielin eri versioiden välillä on tosiaankin sukupolvien välinen kuilu, tosin jo mk1 ja mk2 -versioilla upotettiin Syyrian ja Egyptin aluskalustoa. Muistakaa kuitenkin, että meille valittu Gabriel (mk5?) pesi vertailussa suorituskyvyllään muut ns kärkinimet! Umkhonto ei ollut aikoinaan meille...
 6. Commander

  Ilmatorjunta

  Taidatpa olla oikeassa. En tosiaankaan löytänyt kuin tämän uutisen (https://rp-online.de/politik/deutschland/bundesregierung-genehmigt-waffenexporte-an-saudi-arabien-katar-und-aegypten_aid-33127259) mutta sopimuksesta ei löydy mitään tietoa.
 7. Commander

  Ilmatorjunta

  Juurikin näin, alunperin oli sls ja slm -versiot, joista slm oli erityisesti maasta-ilmaan viritetty versio. Länsinaapurien versiot kantavat noin 10km, ja ne korvaavat lähinnä rbs70-kalustoa.
 8. Commander

  Ilmatorjunta

  Yritän jossain vaiheessa etsiä linkin lukemiini uutisiin. Linkki löytyi jonkun keskustelupalstan kautta, jossa ihmeteltiin Egyptin valintoja. Itsekin ihmettelin asiaa, mutta katsotaan jos vahvistus löytyy.
 9. Commander

  Meritaisteluohjukset ja tykistö

  No joo onhan se lista sekin, mutta onneksi meillä mennään tehtävätarve edellä :)
 10. Commander

  Meritaisteluohjukset ja tykistö

  Nyt on pakko kysyä ihan uteliaisuudesta. Miksi Marte ER on kummitellut tässä ketjussa muistaakseni alusta lähtien? Ja kun kyseinen ohjustyyppi ei ominaisuuksiensa puolesta täytä tai vastaa yhteenkään meripuolustuksen suorituskykyvaatimukseen tai -vajeeseen???
 11. Commander

  Ilmatorjunta

  Em IT-järjestelmä on ollut aika vähän julkisuudessa, mutta Egypti on kait jo tilannut seitsemän (7) yksikköä/patteria ja Ruotsi sekä Norja lyhyen kantaman Iris-t -slm version. Periaatteessa menee samaan kategoriaan Umkhonto IR/IR Er kanssa. Kantama-arviot 30-40km ja korkeusulottuvuus noin 20km...
 12. Commander

  Ilmatorjunta

  https://www.airforce-technology.com/projects/iris-t-sl-surface-to-air-guided-missile/. Jos HX-valinta osuu eurooppalaiseen vaihtoehtoon niin olisiko tällä sijaa ilmapuolustuksessa?
 13. Commander

  Äänestys Montako uutta hävittäjää ostetaan?

  Edellinen saattoi liittyä myös ajan hengen tapaan asettaa isohkot asiat ymmärrettävään viitekehykseen. Tästähän mm Pahkasika-julkaisu aikanaan irvaili omalla tavallaan: Jos kaikki maailman korkinavaimet laitettaisiin jonoon päiväntasaajalle, niin olisi siinä neekerillä ihmettelemistä. Noh, tämä...
 14. Commander

  Äänestys Montako uutta hävittäjää ostetaan?

  Ja jossain muussa aviisissa oli vielä hyvä ja ennakoiva kirjoitus tulevasta jälkipelistä, kuinka hävittäjien hinnalla olisi mm hoidettu ainakin 10.000 mummoa yms yms. Samaahan esiintyi myös HN-hankinnan aikana: tälläkin rahalla olisi saatu Turkuun ainakin 60 Typhoon -hallia, ilman että kukaan...
 15. Commander

  Äänestys Mikä konetyyppi korvaa Hornetit?

  Ottamatta enempää kantaa ilmasodan kiemuroihin niin todettakoon kuitenkin, että Boeing on pyrkinyt omalla repertuaarillaan vastaamaan Suomen tarjouspyynnössä esitettyihin vaatimuksiin otaksuttavasti parhaalla mahdollisella tavalla. Eli kait siellä on muustakin kyse kuin dogfight-jutuista? Jos...
Top