Recent content by Fibo

 1. Fibo

  Keskustellaan sähköstä

  Kyllä ainakin meillä viime talven yli 20c pakkasilla Mitsubishin "lippulaivamalli" tuotti hyvin lämpöä toimien silloinkin talon päälämmönlähteenä. Käytännön hyötysuhteesta en tiedä tuossa lämpötilassa, mutta hoiti kuitenkin hommansa, eli piti talon lämpimänä.
 2. Fibo

  Kosovo vs Serbia sota - osa II ?

  Tuo siltä on Kosovon sisällä Mitrovicassa, ei Serbian rajalla. Aikanaan KFOR miehitti Mitrovican siltaa 24/7, mutta nykyään ei varmaan ole ollut enää normitilanteessa miehitystä.
 3. Fibo

  SUURI RESERVILÄISKESKUSTELU

  Olisikohan tuosta artikkelista mahdollista saada tänne skannausta/kuvaa? Parivartiota näyttää löytyvän myös netistä, mutta siellä viimeisin julkaistu numero on 4-2021.
 4. Fibo

  Patria 6X6 multipurpose transport vehicle

  Rosomak on uudelleenlämmitellyt AMV 6x6 -konseptia vielä 2017
 5. Fibo

  Patria 6X6 multipurpose transport vehicle

  Kyllä se oli paikalla ja sisällä pääsi vapaasti ajajan ja johtajan paikoille, takatilaan ja ITKK:n puikkoihin. Tuossa kuvassa sen paikka näyttää vielä olevan tyhjillään.
 6. Fibo

  Patria 6X6 multipurpose transport vehicle

  Vaikka teknisesti traktorin tai kuorma-auton valmistus ei ihan hirveästi eroa panssariajoneuvon valmistuksesta, niin tuotantomäärissä ja tuotannon ajoittumisessa on hyvin merkittävä ero. Traktoreita ja kuorma-autoja myydään jatkuvasti ja potentiaalisia asiakkaita on paljon, jolloin tuotantokin...
 7. Fibo

  Panssarivaunut

  Mikä on desantinluukku?
 8. Fibo

  MPK:n suuntaviivat päätetty

  Tiedätkö, että mitkä muut vaihtoehdot olivat testeissä mukana?
 9. Fibo

  Uusi taistelijan ase

  Eikös TT3:ksi alunperinkin valmistetun AK:n konvertointi TT4:ksi ole mahdollista ihan samoilla menetelmillä? Eli siinä mielessä ei olisi eroa onko kuohittu TT4 vai originaali TT3?
 10. Fibo

  Uusi taistelijan ase

  AK:n lukossa ei ole mitään eroa siinä suhteessa, että onko sarjapeli vai ei.
 11. Fibo

  Ukrainan konflikti/sota

  Näinhän se käytännössä on. NEMO tarjoaa lähes saman käytännön suorituskyvyn kuin AMOS, mutta on huomattavasti kevyempi ja pienempi paketti.
 12. Fibo

  Uusi taistelijan ase

  Olen nähnyt kaikissa 95-yksilöissä vain tuota hämäräjyvästä säädettävää versiota. Sen pikakohdistusohje meillä oli, että säätää samaan koroon päiväjyvän kanssa. Joskus kohdistettiin se oikeastikin hämärässä ja eihän sen kohdistus todellisuudessa ihan vastannut sitä päiväjyvää, mutta oli...
 13. Fibo

  Miehistön kuljetus

  Paseja on nosteltu nosturilla laivoihin rauhanturvaoperaatioihin laivattaessa
 14. Fibo

  Uusi taistelijan ase

  Toiminta-ampujien foorumilla oli tällainen viesti: Muutamia kysyttyjä faktoja Kiväärijärjestelmä M23:sta. - 7.62x51 kaliberin AR-10 pohjainen lyhyt iskuista mäntää käyttävä kerta-automaattiase - molemmipuoleiset hallintalaitteet - järjestelmään kuuluu PMAG 10 ja 20 ptr muovilippaat, etutuki...
 15. Fibo

  Äänestys Mikä konetyyppi korvaa Hornetit?

  Olen tätä vähän ihmetellyt, että eikö Ilmavoimat muka tehneet täydellistä arviota sotapeleineen myös Rafaelin ja Eurofighterin osalta, koska osallistuivat kuitenkin samoihin testeihin (HX Challenge yms.) kuin muut. Ja Eurofighterin mainoksia näkyi lehdissä ihan julkistamispäivään asti, eli...
Top