Recent content by Ikarus

 1. Ikarus

  Suuri maatalouskeskustelu

  Sonnilla on hyvä hajuaisti. Sen haistaessa kiimassa olevan naapurin lehmän laitumella, varsin luultavasti Baltriberille myymäni tehopaimen on joutumassa todelliseen testiin. Juuri mikään ei pidättele virkaansa kunniakkaasti hoitamaan haluavaa sonnia. Naapurilla tuskin on aikomusta...
 2. Ikarus

  Suuri maatalouskeskustelu

  Olisi se yhden hevosen kärryllä laillisesti onnistunut, mutta ei Baltriberin jättikärryllä. (Onnistuu toki silläkin, mutta ratsiassa ehkä pienet neuvottelut ilman pikku eetä. Tosin ajamalla nopeusrajoitusten mukaisesti tämän neuvotteluihin joutumisen todennäköisyys ei ole suuri.)
 3. Ikarus

  Suuri maatalouskeskustelu

  Vetäset hevosenkuljetus kärryllä Karjalaan. Eikö se kärry henkilöauton perässä kulje? Tarviiko hinaus edes pikku E korttia? Mielestäni ei. Ei kannata suunnitella siirtoa eläinkuljetusautolla, on melko tyyris juttu. (Jos jonkun teurasfirman auto sattuisi kuorma päällä siirtymään teidän kulmilta...
 4. Ikarus

  Suuri maatalouskeskustelu

  Nuo 100 tonnarit on harvinaisia. Vaatii hyvät perintötekijät, hyvän hoidon sekä onneakin. Toivottavasti tehnyt paljon lehmävasikoita karjaan.
 5. Ikarus

  Eränkäynti

  Kuvassa on talviturkkiin jo lähes täysin vaihtanut metsäjänis. Jos se ei liiku, ei sitä pienten lumilaikkujen seasta huomaa. Liike paljastaa lähes lumettomissa olosuhteissa heti.
 6. Ikarus

  Suuri maatalouskeskustelu

  Routa porsaan kotiin ajaa. Sillä ei ole nyt kavereita laitumella. Annat sen olla, illalla se on huutamassa kuin hinaaja kotipilttuun ovella.
 7. Ikarus

  Suuri maatalouskeskustelu

  Tiedäthän tuon kysymättäkin. Joku uusi byrokraattinen tukisysteemi valvontahimmeleineen seuraa luonnollisesti uudistusta väistämättä. Ilmasto-ohjelma kalskahtaa pahalta. Lasketaan sadon mukana lähtevää ja kasvuston pidättämää hiiltä päät punaisena. Vanhoilla traktoreilla ajo (suurin osa...
 8. Ikarus

  Yleisilmailu

  https://www.pudasjarvi.fi/asukkaille/koulunkaynti-ja-opiskelu/perusopetus/hirsikampus/hirsikampuksen-lukio/ilmailulinja Vääksyssä on käsittääkseni toinen. Jos nyt itse olisin lukioikäinen, ehdottomasti lukioon ja ilmailulinjalle. Ala toipuu koronasta aikanaan.
 9. Ikarus

  Suurpeto keskustelu

  Näinpä olikin tilanne. Teeriä näkyi kyllä. Vähän huonoa tuuria ja omaakin tumpulointia, luodikko ei sattunut kantoon juuri silloin kun olisi pitänyt. Kun lumi maassa, kivääri pitää olla jatkuvasti mukana. Edestä karkottunut teeri nousee usein latvaan kiväärihollille.
 10. Ikarus

  Suurpeto keskustelu

  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7047 Keräsi kuukaudessa 61616 ääntä. Äänet nyt tarkistuksessa, lähtee eduskunnan käsittelyyn. Joitakin tosiaan asia hiertää. Kävin kanalintuja katsastamassa. Metsästyksen kanssa ilman koiraa (susien takia koiraa ei uskalla ottaa mukaan) metsässä...
 11. Ikarus

  Kepun kuihtumisen syyt ja seuraukset

  Edes Kepu ei ole niin pihalla, että tuohon veronkorotukseen suostuisivat. Se olisi puolueen loppu. Ennemmin ne pistää hallituksen nurin. Vaikka menisi maakuntahimmelit ja sotet. Mikäli ne oikeasti on niin pihalla, joutaa Kepu kuopatakin. Eikä moni jäisi ikävöimään.
 12. Ikarus

  Suurpeto keskustelu

  Viime yönä räntää muutama sentti. Sulaa pois. Tuskin päästään vielä tulevana viikonloppuna jahtiin. Tänään olisi ollut mahdollista. Arkipäivä ei vain pääosalle seurueen jäsenistä työteknisistä syistä käy jahtipäiväksi. Toinen asia tietenkin olisiko tavoitettu suden jäljet ja makkaranpaisto...
 13. Ikarus

  Kepun kuihtumisen syyt ja seuraukset

  https://www.is.fi/autot/art-2000006674458.html Lupaan käydä heittämässä kepun haudalla viimeisen hiekkalapion, jos tämä toteutuu.
 14. Ikarus

  Eränkäynti

  https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006673641.html?utm_campaign=hs_tf&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=d35cf721c55d11cac63f5c79dfb3f183 Metsästäjä oli yksin lintumetsällä. Laukaus luodikolla. Äärettömän ikävä tapaus taas.
 15. Ikarus

  Suuri maatalouskeskustelu

  Mestari pidensi ansiokkaasti työuraansa jo heti kärkeen 5 vuotta. Eikös se ole tavoitteena. Kyllä, ei pidä ajatella, että sitten teen sitä ja tätä eläkkeellä. Voi käydä niinkin, että niitä eläkepäiviä ei koskaan terveyssyistä pääse näkemään. Positiivinen elämänasenne kuitenkin hänellä...
Top