Recent content by kimmo.j

 1. kimmo.j

  Uusi taistelijan ase

  Eikö sitten ole jo kiire
 2. kimmo.j

  Suomen sisäinen turvallisuus

  Heitän sivulta oman osani keskusteluun. Haluttomuus, tai kyvyttömyys tappaa lajitoveri on kasvatuksen/kulttuurin tulosta, ei geneettistä, tai fyysistä. Siksi siitä voidaan "kasvattaa" pois. Pieni joukko ihmisistä on kuitenkin niin syvästi ehdollistunut kasvatettuihin arvoihinsa, ettei tappaminen...
 3. kimmo.j

  Ilmavoimien tulevaisuus

  Meneehän sitä dataa, mutta jos ei mene ei homma kehity. Koskaa kaikkia koneita, omana toimintana kehitys saattaa olla liian iso urakka. Mielestäni LM totesi, että Suomi voi itse valita mitä tietoja siirtyy.
 4. kimmo.j

  Lääkintälaukkuja sisältöineen 80-luvun alusta

  Taitavat olla kaikkialla historiaa.
 5. kimmo.j

  Ilmavoimien tulevaisuus

  Moinen viittaus on selvästi F35 pelottelua. Käyttäjäorganisaatio todennäköisesti tietää, vaikka asiasta ei puhutakkaan. Kuitenkin LM taisi taata täyden pääsyn kaikkeen dataan.
 6. kimmo.j

  Ilmavoimien tulevaisuus

  Tuo mekaanisiin osiin keskittyminen on mielestäni älyllisesti epärehellistä. Nykyaikaisen hävittäjän tehokkuus on nojaa vahvasti elektroniikkaan. Elektroniikan viat pilaavat koneen kyvykkyyden yhtä tehokkaasti kuin mekaanisten osien viat. Osat eivät ole mielestäni mitenkään toisiansa tärkeämpiä...
 7. kimmo.j

  F/A-18 E/F Super Hornet

  Taas yksi wanderwaffen. Eiköhän tuo etäisyys ole ongelma ilmastakin laukaistulla ohjuksella. Kohteelle jää aikaa väistää ja käyttää vastatoimia.
 8. kimmo.j

  Poliisitoiminta

  Eiköhän kaikille Starpomin postauksia lukeneille ole selvää, ettei hän ole yksi palstan poliisesista. Hän on avoimesti kertonut pettymyksestään poliisin ja arvostellut poliisin toimintaa. Poliisin toimintaa toki pitää saada arvostella, mutta on mielestäni selvää, ettei hänellä ole ymmärrystä...
 9. kimmo.j

  Äänestys Mikä konetyyppi korvaa Hornetit?

  Luulen, että tuo omavaraisuus on jokaisen vaihtoehdon kohdalla hyvin häilyvä käsite, jotain jota ei todellisuudessa voi saavuttaa. Mikä omavaraisuuden merkitys on todellisuudessa, on kysymys joka lienee selvinnyt kilpailutuksen myötä.
 10. kimmo.j

  Venäjän merivoimat-yleisketju

  Pelättyä venäläistä ohjusosaamista... :LOL:
 11. kimmo.j

  Gripen E/F

  Eikähän tämä ole svedujen versio kotoisesta "erikoisolosuhteista".
 12. kimmo.j

  Vasemmistoliittolaisten sikailut

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/18f1574e-bc13-48f8-854d-ce3557cefb9f Jälleen hyvä kirjoitus Sanna Ukkolalta
 13. kimmo.j

  Äänestys Mikä konetyyppi korvaa Hornetit?

  On Paavo "Suuri" Väyrynen kepulainen, mutta pahimmasta päästä mädättäjiä. Ei se aina katso puoluetta, vaikka kieltämättä yleensä tuota esiintyy vasemmistossa. Tosin sieltäkin löytyy suoraselkäistä isänmaan ystävää.
 14. kimmo.j

  Panssarivaunut

  Jos ehti, jos ei ehtinyt "jalkauttaminen" tapahtui vastustajan toimesta. Kuten tuolla aikaisemmin todettiin, toimintamalli otettiin käyttöön koska ei ollut vaihtoehtoa, ei koska se olisi ollut hyvä. Lisäksi kannattaa katsoa kuinka paljon Leon takakannella on tilaa, kuvittelet siihen päälle...
 15. kimmo.j

  Venäjän merivoimat-yleisketju

  Ongelma taitaa olla myös se, että rahaa valuu koruptoituneessa systeemissä hukkaan. Siksi mikään ei riitä, onneksi. Tämän kun yhdistää mainitsemaasi tuuliviirimäiseen malliin ja tuotannon ongelmiin, soppa on valmis.
Top