Recent content by Mika

 1. Mika

  Työllisyyden näkymät

  Työpaikat varmasti lisääntyvät, mutta eivät sellaiset työpakat, joissa työskentelemällä voisi ansaita elantonsa edes jotakuinkin siedettävällä tavalla. Hyvä esimerkki on Lapin "työvpimapula". Syksyllä oli juttua kokista joka oli hakenut Lappiin sesonkityöntekijäksi, ja pistänyt palkkapyynnöksi...
 2. Mika

  Suomalaisten maanpuolustustahto saattaa lähteä pian nousuun

  Maanpuolustustahto riippuu hyvin paljon siitä, minkälaiset eväät maanpuolustamiseen on annettu. Omaa maanpuolustustahtoani on huomattavasti vähentänyt se, että Suomi on jättäytynyt Naton ulkopuolelle, ja nykyään maahan pääsee vapaasti muuttamaan sosiaaliturvan perässä tulevia vapaamatkustajia...
 3. Mika

  612-marssi & anarkistit

  Suomen nykyinen poliittinen ilmasto huomioiden tunnustaudun ilomielin äärioikeistolaiseksi. En silti kannata natsismia, rotusortoa, työläisten sortoa, tms. joten en ymmärrä, mitä vikaa on oikeistolaisessa maailmankatsomuksessa. Olen oikeistolainen Archie Bunkerin tapaan.
 4. Mika

  Suomen sisäinen turvallisuus

  Nämä ajatuspoliisit ovat harvinaisen murheellisia tapauksia. Niitä ei ole kukaan määrännyt noihin tehtäviin, vaan ne ovat itse ilmaisseet kiinnostuksensa siirtyä niihin.
 5. Mika

  Suomen sisäinen turvallisuus

  Ei mitään uutta auringon alla. Ihminen on alhainen otus. Aina löytyy niitä, jotka ovat valmiit tekemään melkein mitä tahansa, jos siitä saa jotain henkilökohtaista hyötyä.
 6. Mika

  Venäjän rajattu operaatio Suomea vastaan

  Varmasti, koska muutakaan hyväksyttyä vastausvaihtoehtoa ei ole. Toiminta vaatisi paitsi hyviä valmiuksia puolustusvoimilta, myös nopeita ja rohkeita päätöksiä johtavilta poliitikoilta. Tästä syystä pelkään pahoin, että Suomi yllätettäisiin housut kintuissa, ja seuraavana aamuna voitaisiin vain...
 7. Mika

  Suomen ja Yhdysvaltain välinen puolustusyhteistyösopimus

  Elättelen toivoa, että isomman kahinan syttyessä olisi ehkä mahdollista solmia hyvinkin nopealla aikataululla kahdenvälinen puolustussopimus, jonka kautta Suomi saisi enemmän tai vähemmän samat edut kuin Nato-jäsenenä. Suomi olisi sotatilanteessa tärkeä liittolainen, koska täällä on suhteellisen...
 8. Mika

  Suomen ja Yhdysvaltain välinen puolustusyhteistyösopimus

  On jo töpeksitty. Suomi on typeryyttään jäänyt Naton ulkopuolelle, ja nyt suomettuneisuus on taas arkipäivää. On hämmästyttävää, ettei täällä ole tajuttu, että Ruotsin tilanne on täysin erilainen kuin Suomen, eikä Suomella todellakaan ole varaa peesailla Ruotsin turvallisuuspoliittisia ratkaisuja.
 9. Mika

  Maanpuolustuksen materiaalihankintojen määräraha kasvaa 42 prosenttia

  Tuon kirjoitukseni takana oli olettamus, että valtion rahojen käytöstä päättäisivät täysjärkiset ihmiset. Ikävä kyllä on myönnettävä, ettei tuo olettama tällä hetkellä vastaa todellisuutta.
 10. Mika

  Maanpuolustuksen materiaalihankintojen määräraha kasvaa 42 prosenttia

  Tuo on se ikiaikainen perustelu, joka oikeuttaa julkisen rahan hassaamisen ihan mihin tahansa. Menee ehkä läpi idiooteille, mutta ei kenellekään täysjärkiselle. Jokaisella valtion käyttämällä eurolla on vaihtoehtoiskustannus. Mitä enemmän käytetään rahaa esim. turvapaikanhakijoihin, sitä...
 11. Mika

  Maanpuolustuksen materiaalihankintojen määräraha kasvaa 42 prosenttia

  Vertailun vuoksi: Turvapaikanhakijoihin menee VVM:n arvion mukaan tänä vuonna hieman yli 800 miljoonaa. Todennäköisesti tuokin arvio on vielä alakanttiin. Ei siis aihetta juhlaan.
 12. Mika

  Reserviläiset täyttävät sivarikeskuksen

  Juuri siksi Venäjän kansa onkin vaarallinen. Venäläiset ovat tottuneet olemaan milloin minkäkin diktaattorin komennettavina. Vaikuttaa siltä, että he jopa haluavat itse tällaista hallintomallia.
 13. Mika

  Reserviläiset täyttävät sivarikeskuksen

  Kannattaa kuitenkin muistaa, että Venäjästä tekee vaarallisen nimenomaan kansa: ne mukavat tavalliset venäläiset, joihin saattaa törmätä vaikkapa kalastusreissulla Saimaalla.
 14. Mika

  MV-lehti

  Surkuhupaisaa touhua. Vaikka päämäärissä onkin hieman eroa, tulee elävästi mieleen valtakunnanjohtaja Pekka Siitoimen sekoilut takavuosilta. Tämän jengin voi ottaa suunnilleen yhtä vakavasti. Harmi sinänsä, että MV-lehti on putinistien käsissä. Konsensusmediaa haastamaan tarvittaisiin kipeästi...
 15. Mika

  Reserviläiset täyttävät sivarikeskuksen

  Tämä on varmaan todennäköisempi vaihtoehto, mutta ei se mahdotonta ole, että Venäjä päättäisi vallata ensin Suomen. Ja siinä se ikävä kyllä onnistuu, jos Suomi on yksin ja tarpeeksi isolla voimalla tullaan.
Top