Recent content by panssari

 1. P

  Kartta näyttä mitä tapahtu jos ydinpommi osuu

  Yllättävän isot erot pommeilla pienimmät ei vaikuta kun pari kilsaa ja isommat tasaa kaupunkia kymmeniä kilometrejä.
 2. P

  Kiinan aseistautuminen huolettaa Yhdysvaltoja

  Vaikea kuvitella että Kiina hätyyttelisi ohjuksilla Yhdysvaltojen laivastoa, maat on niin riippuvaisia toisistaan taloudellisesti.
 3. P

  Kertauksista luistaminen

  Yllätävää jos kertausta ei nykyään voi välttää jos haluaa. Mulle itelle ei kutsua ole tullu, mutta ne kaverit joita on kutsuttu on kertoneet että hyvin kohteliaasti on tiedusteltu puhelimitse että sopisiko tulla kertaamaan ja siihen on voinut vastata joo tai ei.
 4. P

  TV-sarja varusmiespalveluksesta

  joo, toi voisi olla hyvä, mutta voi olla hyvinkin kun puolustusvoimat on tossa mukana niin kaikki hauska on poistettu ja jäljellä on puhdashenkinen mainos filmi.
 5. P

  Suomen omavaraisuus ja ruuantuotanto.

  Suomeen tuskin lähi aikoina rakennetaan Fischer-Tropsch laitosta kun turvetta ei pidetä bio-polttoaineena, mutta onneksi on jo tehty ja tekeillä Biodiesel/etanoli laitoksia, joilla saadaan tuotettua polttoainetta tarvittaessa saatavilla olevista raakaaineista. Monta pientä biolaitosta voi olla...
 6. P

  Kysymys- ja vastaustopiikki

  Toihan täytyy olla Research Aviation Facility
 7. P

  Bullet 580 large airship first inflation

  Vanhat Zeppeliinit ja muut isot ilmalaivat oli varmasti vaikuttava näky taivaalla, toivottavasti tulee vielä jotain vastaavia. Cargolifterin projekti oli lupaava, seurasin sitä aikanaan, mutta sekin sitte loppu vaikka rahaa siihen oli löytynyt aika mukavasti ainakin hallista päätellen.
 8. P

  Ilmapallo- ja liitopukujoukot

  Kyllä tommosella hyppytoiminnalla varmasti olisi oma paikkansa Suomessakin.
 9. P

  Stalinin mielipide Suomen sotilaallisista taidoista Talvisodassa

  Samaa mieltä tosta että Stalin varmaan oli realisti ja vailla "työläiset yhtykää henkeä" mutta on hän silti voinut uskoa vallankumouksen mahdollisuuteen Suomessa ja käyttää sitä hyväksi. Suomessa on täytynyt olla 30-luvulla kumouksellisia kommunisteja jotka ovat vakuuttaneet että työläiset...
 10. P

  Stalinin mielipide Suomen sotilaallisista taidoista Talvisodassa

  Stalin oli varmaan hämmentynyt, kun Suomen työläiset ja kommunistit eivät liittyneet Puna-armeijaan sodan alussa. Hän oli käsittääseni täysin vakuuttunut että näin tapahtuu, eikä se ehkä olisi ollut täysin mahdotonta jos asiat olisi edenneet hieman toisin, sisällissodan tapahtumat olivat vielä...
 11. P

  Varusmieselämästä tehdään televisiosarja

  Vaikuttaa hyvältä, täytyy katsoa kun tulee ulos.
 12. P

  Varusmieskoulutuksen sisällöstä

  Ainakin vielä -90 luvun alkupuolella toi oli käytössä, ite siellä illat juoksin tienpätkää edestakaisin ja kyllä kunto siinä nousi.
 13. P

  JF-17 hävittäjä

  Mikä DSI ? en ole kuullu kun Nintendo DSI:stä ja toi ei siltä vaikuta.
 14. P

  Energia-aseet: laser ym.

  Kyllä mä uskon noihin lasereihin, 50 euroa maksava kiinalainen 0,2W tehoinen laser polttaa muovia, ei sitä tehoa mahdottomasti tarvi enemmän olla niin kyseessä on jo pelottava ase.
 15. P

  1945-1998 Ydinkokeet

  Oma epävarma käsitys olisi että yhdestä pommista ei säteilyä hirveästi tule, mutta yhdestä voimalasta kyllä voi tullakin koska siinä voi helposti olla yli 100 tonnia tavaraa polttoainesauvoissa ja muu säteilevä roina lisäksi, se saa kyllä melkosen sotkun aikaan jos pääsee hyvin leviämään.
Top