Recent content by sinko

 1. S

  Ukrainan sodan havainnot ja opetukset

  Ukrainalta voi puuttua montakin juttua mitä suomessa on mutta ukrainalla on enemmän maata joten puolustus voi olla joustavampi. Myöskin mobilisoitavaa on moninkertaisesti. Vastustaja on molemmilla on sama. . . .
 2. S

  Ukrainan konflikti/sota

  ja tietysti kuvauslupa ja julkaisulupa pitää olla. Muutenhan se on vakoilua ja sodan aikana vakoilijan rangaistus on kuolema. Aivan sama kenen papereilla esiintyy. eo. tapauksessa selkeästi toimittu vihollisen hyväksi.
 3. S

  Kirjat

  Oli tuolla Pienoismalleissa Tulikomennon hienoja kuvia Churchil Crocodile dioraamasta niin laitetaan tähän pari kirjasuositusta aiheesta.
 4. S

  Panssarivaunut

  Nyt se autoloaderi sitten onkin yhtäkkiä hyvä juttu ? 3 vai 4 miestä miehistössä ? Miten suojattu kattoon tulevilta torjuntaohjuksilta ?
 5. S

  Panssarivaunut

  Puolalaisille on varmaan selvinnyt varsin hyvin ettei saksasta kannata ostaa asemateriaalia. . .
 6. S

  Kirjat

  Huom. Kuvassa myös Schwimmwagen !
 7. S

  Kylmän sodan salaisuudet??

  Olishan tuo ollut takapihojen Kingi ! Polkuautot ja Stigan rattikelkat jääneet armotta telan alle.
 8. S

  Ilmasota

  Skyhawkit oli vielä Falklandillakin paha päänsärky briteille ja kantoivat suurimman kuorman argentiinalaisten sotaponnistuksissa.
 9. S

  Ukrainan konflikti/sota

  Ukrainan ilmoittamat ryssien miestappiot seuraavat edelleen aika tarkasti 10x tuhottujen APC:den määrää. Voiko näin olen olettaa merkittävän osan henkilötappiosta tulevan noiden tuhoamisesta ? Voi hyvinkin olla että suurin osa sisällä olleista kuolee samantien kun osuma tulee ohjuksesta tai...
 10. S

  Ukrainan sodan havainnot ja opetukset

  Onko sodan kuraportaalta tullut mitään kokemusperäisiä tietoja mitä henkilökohtaisia pikkuasioita ja tarvikkeita kannattaa omaan repppuun laittaa jotka eivät ole issue kamaa ?
 11. S

  tähtäimet

  Eikös lähetteen käyttäminen paljasta sijaintia ? Eikös lasermittaus paljasta sijaintia ?
 12. S

  Ukrainan konflikti/sota

  Onko nyt niin että kummallakin puolella on niin tehokas ilmatorjunta että ilmavoimat ovat jääneet sodassa statistin osaan ?
 13. S

  Aselaki ja hallussapitolupa, luvalliset ja luvattomat aseet

  Herjaus on rikos. Virkamiehen tekemänä se on virkarikos. Jos kirjallisena niin todisteetkin on. Tutkintapyyntöjä sisään joka risahduksestakin. Hyökkäys on paras puolustus.
 14. S

  Ukrainan konflikti/sota

  Jos ne oli niitä Molotoffin leipäkoreja. . .
 15. S

  Lännen taloussota Venäjälle ja sen seuraukset

  Nou hätä ! Kyllä suomalaiset ruoskii itsensä vaikka hengiltä että maailma pelastuu. On ihan OK että muualla ilmastoinnit pyörii täysillä ettei ole epämukavaa mutta meillä ei saa lämmittää koska muuten maailma tuhoutuu. . . . Minne voi lähettää lisää aneita ?
Top