Suomen sotilassoittokunnat

soittaja

Kapteeni
Television ääressä on harvinainen mahdollisuus kuunnella sotilassoitokuntaa.

Tänään sunnuntaina 6.12. klo 19 - 19.55 soittaa Ilmavoimien Big Band, Alfatv - kanavalla. Ohjelma on kuvattu Tampereen tuomiokirkossa eikä ole suora lähetys.

Tänään on myös varusmiessoittokunnan konsertti klo 14. Sen ilmoitus löytyy verkossa tapahtuman Facebook -sivulta joko tietokoneella/tabletilla tai matkapuhelimesta.

Huom. Katsoin sieltä ilmoituksen, jossa he sanovat konsertin alkavan tänään klo 14 varusmiessoittokunnan omalla Youtube-kanavalla.
 
Viimeksi muokattu:

soittaja

Kapteeni
Varusmiessoittokunnan konsertti oli minulle pettymys. Valitettavasti, koska haluaisin heidän menestyvän..

Suurin syy oli kappalevalinta. Tuli sellainen tunne, että ne olivat “liian hienoja“ ja korkeaa kulttuuria. Odotin sotilasmusiikkia. Orkesteri joutui nyt pinnistämään taitonsa rajoille kappaleiden takia.
 

soittaja

Kapteeni
Edellä mainittu Ilmavoimien soittokunnan konsertti 6.12.2020 tuli katsottua televisiosta tallennettuna ohjelmana muutama päivä sitten (Alfa tv). Kyse oli niin hienosta musiikista, että tavallisen ihmisen oli vaikeuksia sitä ymmärtää. Sotilasmusiikki oli nyt hengellistä musiikkia.

Tulevista sotilaskonserteista totean, että Pohjois-Suomessa on tarjolla elävää musiikkia Lapin sotilassoittokunnan toimesta. Näistä ensimmäinen toteutetaan myös virtuaalisena verkossa (linkki löytyy Lapin sotilassoittokunnan sivustolta). He esiintyvät seuraavasti:

pe 29.1. klo 19 Kulttuuritalo Kurundi, Rovaniemi, klassista puhallinmusiikkia
ke 24.2. Ylivieska, viihdemusiikkia, solistina laulaja Kyösti Mäki-Mattila
to 25.2. Kajaani, sama
pe 26.2. Rovaniemi, sama

Helsinkiläiset pääsevät paikan päälle ja me muut voimme kuunnella virtuaalisena Youtuben kautta Kaartin soittokunnan konsertin:

ke 3.2. klo 19 Temppeliaukion kirkko, klassista puhallinmusiikkia, solistina Miika Jämsä, tuuba
 
Viimeksi muokattu:

soittaja

Kapteeni
Kaartin soittokunnan Youtube-kanavalla alkaa konsertti keskiviikkona 17.3.2021. Siinä esiintyvät Kaartin puhallinkvintetti, vaskikvintetti, seitsikko ja Femu Brass Band keväisessä lounaskonsertissa.

Luultavasti on kyseessä kaksi eri konserttia, suoratoistoa yuotuben kanavalla? En tiedä.

Seuraava löytyy Kaartin soittokunnan sivuilta tai suoraan Youtubesta hakusanoilla: KAARTSK 2/20
On kyse varusmiessoittajien saapumiserän kotiutumisesta. Katsokaa ja kuunelkaa.
 
Viimeksi muokattu:

soittaja

Kapteeni
Rakuunasoittokunta solisteinaan baritoni Ville Rusanen ja sopraano Mari Palo esittävät peruuntuneen "Sota luo laulunsa" -konsertin kappaleita johtajanaan päällikkökapellimestari musiikkimajuri Riku Huhtasalo. Konserttitallenne on äänitetty ja kuvattu helmikuun puolivälissä Imatran Kulttuuritalo Virrassa.

Ohjelma: Muistoja Pohjolasta, Sillanpään marssilaulu, Jääkärin morsian, Kaunis on luoksesi kaipuu, Elämää juoksuhaudoissa, Onnelliset (noin 27 minuuttia).

Katsoin videon ja mielestäni se on erinomainen konsertti sotilasmusiikin ystäville myös täällä maanpuolustus-netissä.

 

soittaja

Kapteeni
Näillä aamuilla ei kuitenkaan vissiin paljoa paina kun Paratiisisaaren hiekat jaloistaan karistelee neljä mediavarusmiestä, kolme valo- ja ääniteknikkoa sekä kuusi soittajaa saapumiserän 2/20 kirmatessa kohti leppoisia ja lämpöisiä reservin aamuja!

 

tulikomento

Greatest Leader
Ei suomalainen soittokunta, vaan Itä-Saksan kansanarmeijan keskusorkesteri. Mielenkiintoinen miksi kommunismin ideologiaa ja preussilaisia sotilasperinteitä.

 

soittaja

Kapteeni
PVVMSK 1/21 ja Veteraanin iltahuuto. Nyt on hieno! :salut:
Tämä video on loistava. Jostain syystä tämän vuosikurssi sotilassoittajista osaa tehdä oikean tunnelman esitykseensä. Kokonaisuus muodostuu osista ja siinä on asiat osuneet hyvin yhteen. Onnittelen videon tekijöitä!

Lainaus videon youtube-esitteestä:

Varusmiessoittokunta toivottaa musiikkivideon myötä hartain mielin rauhallista veteraanipäivää kaikille.

Sovitus: Risto Sojakka & Varusmiessoittokunnan 1/21 viihdeorkesteri
Miksaus: Alex Mäkinen, Aleksi Maunuvaara
Ohjaus: Adel Mekhane
Kuvaus: Joona Tentke, Markus Veko
Editointi: Joona Tentke, Adel Mekhane
 

soittaja

Kapteeni
Kun sisätiloissa on vaikea järjestää konserttia, niin soitetaanpa sitten ulkona!

Näin tehdään Helsingissä, sillä siellä järjestetään Vartioparaatit eli marssien soittamista pitkin Helsingin katuja. Tapahtumia on tulossa perjantaipäivinä joko Kaartin soittokunnan tai vuorotellen muiden sotilassoittokuntien puolesta alkaen aina noin klo 12.20 Senaatintorilta. Sieltä jatketaan marssien sovittua reittiä kulkien!

Esiintymispäivät kesällä 2021 ovat tässä: (21.5.,28.5,11.6.,18.6.) 2.7.,16.7.,23.7.,30.7. ja 20.8.

Huom. Edellä mainittu 21.5., 28.5., 11.6. ja 18.6. on valitettavasti peruttu. Saa nähdä, miten loppujen käy.
Laivaston soittokunta on 2.7. ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunta esiintyy sekä 16.7. että 23.7.

Edit.: Tätä tekstiä on korjattu 17.5.
 
Viimeksi muokattu:

soittaja

Kapteeni
Puolustusvoimien lippujuhlan päivän konsertti lähetetään suorana Ylen kanavilla TV1, Areena ja radio Suomi perjantaina 4.6. klo 11 - 12. Juhla on Lappeenrannassa ja soittava orkesteri on Rakuunasoittokunta.

Lyhennetty päivän kooste lähetetään klo 17.10 - 18.00.

Solisteja ovat Laura Närhi, Seppo Nord ja Jarkko Ahola, kevyttä viihdemusiikkia. Lisäksi ohjelmassa on marssimusiikkia.
 
Viimeksi muokattu:

soittaja

Kapteeni
Rakuunasoittokunta pärjäsi hyvin konsertissaan 4.6. klo 11. Aluksi nähtiin soittokunta marssien ja toinen joukko kivääreillä temppuja suorittaen ihan mukava isänmaallinen osuus.

Sisätilaan siirtyessä tunnelma muuttui. Oliko se ohjelman tuottajan tai jonkin muun tahon päättämä, että siitä tuli laulusolistien uusien levytysten ym. ominaisuuksien esittelykonsertti. Lopetettiin kyllä Porilaisten marssiin ja aloitettiin eräällä toisella sotilasmarssilla (Suomalaisen ratsuväen marssi 30-vuotisessa sodassa) niin, että tuli myös sotilaallista maanpuolustushenkeä mukaan. Taustakuvan heijastaminen liikuvana häiritsi televisiossa. Miten sitten paikan päällä, jossa ei ollut edes yleisöä.

Esiintyneestä kolmesta solistista erottui Laura Närhi edukseen. Hän esiintyi kauniisti ja aika hyviä kappaleita laulaen. Sen sijaan kumpikaan miessolisteista tai heidän laulunsa ei herättänyt minussa Puolustusvoimien juhlatunnelmaa. Viimeinen englanniksi esitetty laulu miessolistin esittämänä meni paremmin. Siinä oli tunnetta, mutta miksi englanniksi?

Rehellisesti sanoen juhlakonsertti ei ollut minun mieleseni. Olen kuullut parempaakin.
 
Viimeksi muokattu:

soittaja

Kapteeni
Yyllätyin katsoessani sotilasmusiikki.fi-sivustoa. Konserttikalenterin nettiversiota on kehitetty ilmeeltään paremmaksi. Se on muuttunut edukseen.

Tässä on poimintoja lähiajan (viihteellisestä) musiikkitarjonnasta:

su 8.8. Seinäjoki, Törnävän sairaalan piha-alue, klo 14.20
pe 13.8. Helsinki, Espan lava, klo 14
su 15.8. Urjala, Urjalan kirkko, klo 16 (varusmiesten jousikorkesteri)
to 19.8. Lahti, Sibelius-talo, klo 19
pe 20.8. Helsinki, Senaatintori, klo 11.30
pe 20.8. Helsinki, Espan lava, klo 14
ma 23.8. Kuopio, Musiikkitalo, klo 19

Sotilasmusiikki ja sotilassoittokuntien viihteellinen musiikki ovat lähteneet taas liikkeelle! Hyvä.
 

tulikomento

Greatest Leader
Ensi viikon perjantaina kohdalle osuu tilaisuus päästä näkemään ja kuulemaan Rakuunasoittokunta. Tulevat Immolaan Erikoisrajajääkärikomppanian alokkaiden sotilasvalatilaisuuteen. Tilaisuus itse pidetään pienimuotoisena ja suurelta yleisöltä suljettuna koronan takia.
 
Top