Syyrian konflikti

Rajajääkäri

Ylipäällikkö
Itse veli venäläinenhän se siinä ja ketä nyt siviilit kiinnostaa jossain lähi-idässä noitahan sikiää miljoona lisää niin älä toki huoli.
No venäläiseksi itsekin epäilen. EN suinkaan yöuniani menetä, jos tuolla suunnalla pommitetaan, mutta kun siviilit lähtevät tuon vuoksi kohti Suomi-hölmölandiaa elätettäviksi.
 

eagle

Alikersantti
No venäläiseksi itsekin epäilen. EN suinkaan yöuniani menetä, jos tuolla suunnalla pommitetaan, mutta kun siviilit lähtevät tuon vuoksi kohti Suomi-hölmölandiaa elätettäviksi.
Miksi sen pitäisi venäläisiä kiinnostaa jonkun Suomen typerä pakolaispolitiika jos noin vituttaa pakolaiset niin rajat kiinni. Tuolla muovataan maastoa Syyrian armeijalle sopivaksi jos se vaatii että kaikki pistetään matalaksi niin sitten kaikki pistetään matalaksi thats it.
 

Rajajääkäri

Ylipäällikkö
Miksi sen pitäisi venäläisiä kiinnostaa jonkun Suomen typerä pakolaispolitiika jos noin vituttaa pakolaiset niin rajat kiinni. Tuolla muovataan maastoa Syyrian armeijalle sopivaksi jos se vaatii että kaikki pistetään matalaksi niin sitten kaikki pistetään matalaksi thats it.
Ehkä kannattaisi lukea tätä aihetta enemmän.
 

BlackFox

Ylipäällikkö
Viime viikon keskiviikkona (12.2.16) Hal Turner sai tiedon kollegoiltaan tiedusteluyhteisöstä, jonka mukaan saudit ja 25 sen liittolaisista ovat alkaneet kasata maajoukkoja Saudi-Arabian pohjoisosaan. Määrä on kuitenkin paljon suurempi kuin aiemmin ilmoitettu, eli ei 150.000 vaan 350.000.

Lisäksi saudit ovat julkstaneet maan pohjoisen osan ilmatilan suljetuksi ja vahvistettujen tietojen mukaan saudit liittolaisineen ovat kuljettamassa maan pohjoisosaan 20.000 tankkia, 2.450 hävittäjää ja 460 sotilashelikopteria.

Tätä kaikkea Saudi-Arabia väittää osaksi harjoitusta! Turnerin mukaan historia ei tunne tällaista mittaluokkaa olevaa harjoitusta, joten harjoituksesta ei voi mitenkään olla kyse. Saudien mukaan "harjoitus kestää 18 päivää, mikä laittaa pisteen sille 28.2.16.

Kun tämä tieto tuli Venäjä toisti aiemman varoituksensa jonka mukaan se katsoo vieraiden joukkojen menemisen Syyriaan ilman lupaa, olevan sodan julistus. Saudien korkea-arvoinen sotilasviranomainen vastasi aiemmin viime viikon keskiviikkona samantien "päätöksen maajoukkojen lähettämisestä Syyriaan olevan lopullinen."

Keskiviikkona iltapäivällä USA:n puolustusministeri Carter ilmoitti kysyvänsä NATO- kumppaneilta josko he tulisivat mukaan USA:n liitoumaan maajoukkojen lähettämiseksi Syyriaan.
 

jokuvaan

Ylipäällikkö
Hal Turner sai tiedon kollegoiltaan tiedusteluyhteisöstä,
https://en.wikipedia.org/wiki/Hal_Turner kannattaa katsoa ketä siteeraa, ettei mene ihan venäläisten disinformaatio sivustojen copypasteksi koko homma

Venäläisten saaliiksi on tänään laskettu 4 sairaalaa, ihme että näitä on vielä olemassa ei-evakoituina kun tiedetään Venäläisten etsivän ja tuhoavan ne kaikki. Lääkärit, tarvikkeet ja potilaat pitäisi kaikki hajauttaa isommalle alueelle.
 
Viimeksi muokattu:

BlackFox

Ylipäällikkö
Totta tuon taustaa en tarkistanut ja kalusto luvut ovat varmasti ylimitoitettuja mutta Tämä on suoraan CNN:ltä äsken mikä on alla. Myös viimeiikolla laitoin uutisen missä jo kommentoivat että ovat valmiita lähettämään joukkoja, myös jenkit ovat ilmoittaneet tukevansa operaatiota spessu joukoilla.

(CNN)Saudi Arabia launched a massive military exercise that will include troops from 20 nations, state media reported Monday.

The drill, dubbed North Thunder, involves Arab and Muslim countries, according to the Saudi Press Agency. It's taking place in King Khalid Military City in northeastern Saudi Arabia.

The news agency did not provide much information on what the exercise entails but called it "the largest in the region's history." The agency said it will involve air, sea and land forces.
 

Johannes

Kapteeni
BAN
Ihan turha täällä on jauhaa ihmisoikeuksista ja itkeä pommitetuista sairaaloista ei ne ketään kiinnosta ei länttä eikä Venäjää, ja vielä vähemmän Turkkia ja arabimaita. Venäjä on jo melkein hoitanut homman kotiinpäin ei tuonne enää Turkki tai saudit uskalla mennä. Ensimmäinen Saudi tankki kun ylittää rajan niin se on Venäjän toimesta tuhannen pillun päreinä ja vielä kun tiedetään arabien sotataidot niin hyvä jos pääsevät kurdeista edes ohi. Mitä tulee Turkkiin niin tietävät oikein hyvin etteivät hekään pärjää sodassa Venäjää vastaan joten tyytyvät ammuskelemaan rajan takaa, ettei Nato-suoja lähde vahingosa. Sinäpäivänä kun ylittävät Syyrian rajan Erdoganin pojat ovat aivan yksin ja veikkaan etteivät turkkilaisetkaan mitään sodankäynnin huippuammattilaisia ole nykyaikana ja pataan tulee kunnolla ja vielä sen lisäksi alkaa venäläisiä aseita virtaamaan Turkissa oleville kurdeille.
Viimeksi kun karttaa katsoin, Saudien ja Syyrian välissä on joko Jordania tai Irak. Mitenkäs ajattelit tämän ongelman ratkaista Saudien kannalta?

Johannes
 

Teräsmies

Respected Leader
Nato ei todellakaan lähde puolustaman Turkkia missään hyökkäysodassa ja varsinkaan ydinasevaltiota vastaan. Turkki jos hyökkäisi suoraan venäläisten kimppuun niin saisivat kantaa jokaisen sotilaansa arkussa takaisin rajan taakse. Venäjä voi toki hyökätä Balttiaan mutta sitä odottaa kylmä suihku kuten Turkkia jos se hyökkää Venäjän kimppuun. Kannattaa nyt vähän miettiä noiden maiden sotilaskykyjä. Venäjä ei pärjää Natolle joka suojelee Turkkia jos Venäjä Turkin kimppuun hyökkää, mutta ilman Natoa Turkki ei ole mitään. Venäjän modernista aseistuksesta nyt ei ole mitään tarkkaa tietoa ei edes Natolla joten turha semmoisella on spekuloida ja se moderni aseistus voidaan kyllä siirtää kokonaan ihan minne vaan koska Venäjän ei tarvitse pelätä että joku sen maaperälle hyökkäisi ydinaseet pitävät siitä kyllä huolen.
Kyllähän se moderni aseistus voidaan siirtää nopeasti minne vain kun sitä on niin vähän. Mitäs käy jos se onkin ryssä joka saa kylmän suihkun? Turkki ei ole kuitenkaan mikään Ukraina jossa upseerit voidaan lahjoa jotta ryssän eteneminen on helpompaa.
 

BlackFox

Ylipäällikkö

Vonka

Supreme Leader
Israel tuskin haluaa kovin innokkaasti mitään uusia fundamentalisteja valtaan Syyriassa, sillä al-Assadin aikana Syyriasta ei ole ammuttu sinne lainkaan raketteja. Kylmästi ajatellen, Israelille al-Assad sopii hyvin, jos ei paremmasta ole varmuutta. Ongelmaksi kansainvälisesti on muodostunut Assadin ja Venäjän häikäilemättömyys, jonka salliminen on koitumassa taakaksi ja häpeäksi kansainväliselle yhteisölle ja erityisesti länsimaille.

Syyrian sodassa sunnivaltaiset maat kuten Saudi-Arabia, Egypti, Qatar, Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Oman, Turkki ja Libanon (ei kuitenkaan Hizbollah), sekä eri maiden sunniryhmät, tukevat Syyrian oppositiota Bashar al-Assadia vastaan. Vastaavasti maailman shiiamuslimien johtaja Iran ja sen liittolaiset kuten Libanonin Hizbollah, Palestiinan Jihadisti-ryhmät, Irakin shiiat, Turkin alaviittit ja Omanin shiiat tukevat al-Assadin hallitusta. Suurin osa länsimaista tukee sunnileiriä, sillä he ovat sunnien liittolaisia. Venäjä puolestaan tukee Iranin johtamaa shiialeiriä, ja Kiinakin ainakin symppaa tätä puolta.

Syyrian uskonnolliset ryhmät muodostuvat sunni- ja shiiamuslimeista, alaviiteista, kristityistä, druuseista ja ezdeistä. Syyrian etniset ryhmät muodostuvat arabeista, kurdeista, assyri-syrianeista, armenialaisista, turkmeeneista ja tšerkesseistä.

Itse en koskisi tuohon soppaan metrin kepilläkään, mutta sinne nyt kaikilla tuntuu olevan kova into. Lähi-idässä ei ole esimerkkiä uskonnollisesta valtiosta, jossa vaikkapa shiiat ja sunnit eläisivät rauhassa keskenään. Vaikka al-Assadin hallitus kaatuu aikanaan ja valtaan astuisi vaikka sunnioppositioryhmä, jännitteet sunnien ja shiiojen välillä jatkuvat.
 

letkuspede

Eversti
Turkki ja Saudit ovat vetäneet sen verran puheitaan takaisin maajoukkojen lähettämisestä että katsovat ensin miten tulitaukosopimus lähtee toteutumaan.
 

Johannes

Kapteeni
BAN
Israelin kannalta on vain etu jos sotaan liittyy lisää osapuolia koska tietävät että pystyvät pitämään puolensa.
En tiedä yhtään parlamenttia, joka toivoisi tai pitäisi etuna, että naapurivaltio on sodassa tai sinne vyöryy kolmannen valtion joukkoja. Vaikea on kyllä jakaa sinun näkemystä.

Johannes
 
Top