Syyrian konflikti

Teräsmies

Respected Leader
En tiedä yhtään parlamenttia, joka toivoisi tai pitäisi etuna, että naapurivaltio on sodassa tai sinne vyöryy kolmannen valtion joukkoja. Vaikea on kyllä jakaa sinun näkemystä.

Johannes

Israelin kannalta on etu kun sen viholliset tappavat toisiaan sen sijaan että yrittäisivät käydä sen kimppuun ja Israelissa asia tajutaan varsin hyvin.

Saudit menttävät kalustoa ja miehiä? Hyvä.

Syyrialaiset menettävät kalustoa ja miehiä? Hyvä.

Hezbollah menettää miehiä sodassa toisia muslimeja vastaan? Hyvä.

Venäjä menettää kalustoa ja miehiä? Samantekevää iipoille.
 

letkuspede

Kenraali
Syyrian al-Assad ei usko tulitaukoon viikon sisällä
Bashar al-Assad sanoo, ettei mikään taho pysty takaamaan edellytyksiä tulitauolle viikon sisällä.

Syyrian presidentti Bashar al-Assad. Kuva: Sana / EPA

Syyrian presidentin Bashar al-Assadin mukaan maan tulitauko ei tarkoita, että kaikkien osapuolten tulisi lopettaa aseiden käyttö.

– Koskien tulitaukoa, operaatioiden keskeyttämistä, jos se tapahtuisi, se ei tarkoita, että jokainen osapuoli lopettaa aseiden käytön, al-Assad sanoi televisiolähetyksessä maanantaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

Al-Assad sanoi tulitauon tarkoittavan ensisijaisesti sen estämistä, etteivät terroristit pysty vahvistamaan asemiaan.

– Aseiden, tarvikkeiden ja terroristien liikkeitä tai asemien vahvistamista ei hyväksytä, hän sanoi.

Al-Assad katsoo, ettei mikään taho ei pysty takaamaan edellytyksiä tulitauolle viikon sisällä.

Suurvallat sopivat perjantaina Münchenissä vihollisuuksien lopettamisesta viikon kuluessa. Syyrian armeijan hyökkäykset ja niitä tukevat Venäjän ilmaiskut ovat kuitenkin jatkuneet edelleen.

Al-Assadin mielestä pitää vielä ratkoa monia kysymyksiä ennen kuin tulitauko on mahdollinen. Hänen mukaansa täytyy muun muassa määritellä, keitä pidetään terroristeina. Al-Assad luokitteli haastattelussa terroristeiksi kaikki Syyrian nykyhallintoa vastustavat aseelliset joukot.

Lähteet: Reuters
http://yle.fi/uutiset/syyrian_al-assad_ei_usko_tulitaukoon_viikon_sisalla/8675572
 

LadamirPutler

Alikersantti
Miksi sen pitäisi venäläisiä kiinnostaa jonkun Suomen typerä pakolaispolitiika jos noin vituttaa pakolaiset niin rajat kiinni. Tuolla muovataan maastoa Syyrian armeijalle sopivaksi jos se vaatii että kaikki pistetään matalaksi niin sitten kaikki pistetään matalaksi thats it.

Itseasiassa tällä hetkellä pakolaisia virtaa Suomeen itärajan yli enemmän kuin Lännestä. Onkohan Venäjä nyt päättänyt koittaa eu:n "heikoimman lenkin" kestävyyttä?

Minusta Venäjä harrastaa tietoista terroripommitusta siviilejä kohtaan Syyriassa. Saa nähdä onko kohta entistä isompi pakolaisvirta Eurooppaan tulossa (Enkä tällä tarkoita taksipakolaisia tai partalapsia). Joka tapauksessa ryssät ovat tänään laittaneet viisi sairaalaa pill.. päreksi ja yhden koulun.
 
Viimeksi muokattu:

VanhaPate

Kenraali
16.2.2016 klo 1:06 | päivitetty 16.2.2016 klo 1:36
Kurdijohtoiset joukot valtasivat tärkeän kapinalliskaupungin Aleppon pohjoispuolella
Tal Rifaatin kaupunki sijaitsee Aleppon ja Syyrian Turkin-vastaisen rajan puolivälissä.

Syyrian kapinalliset kokivat maanantaina uuden sotilaallisen tappion, kun kurdien johtamat joukot valtasivat kapinallisten hallussaan pitämän Tal Rifaatin kaupungin.

Syyrian demokraattisten joukkojen (SDF) nimellä tunnettu ryhmä valtasi Tal Rifaatin enimmäkseen islamistisilta kapinallisjoukoilta maanantai-iltana, Syrian Observatory of Human Rights -tarkkailujärjestö sanoi. Kapinalliset vahvistavat uutistoimisto Reutersille, että SDF on vallannut käytännössä koko Tal Rifaatin kaupungin.

SDF on kurdi- ja arabitaistelijoiden liittouma, jota johtaa Syyrian kurdien sotilaallinen siipi YPG. Viime vuonna perustettu SDF on taistellut enimmäkseen äärijärjestö Isisiä ja Syyrian kapinallisryhmiä vastaan.

Tal Rifaatin valtauksen jälkeen kapinalliset pitävät hallussaan enää muutamaa linnaketta Aleppon pohjoispuolella, mukaan lukien Marean kaupunkia Tal Rifaatista itään ja Azazin kaupunkia aivan Turkin rajan tuntumassa.

Turkki pitää YPG:tä terroristiryhmänä ja on varoittanut Syyrian kurdijoukkoja "ankarasta vastauksesta", mikäli nämä yrittävät vallata Azazin. Turkki on myös ampunut viime päivien aikana tykistötulta kurdien asemiin Pohjois-Syyriassa.

Lähteet:
AFP, Reuters
http://yle.fi/uutiset/kurdijohtoise...lliskaupungin_aleppon_pohjoispuolella/8675602
 

aj77

Respected Leader
Vaikka Venäjä varmasti pystyisi Saudien toimiin vaikuttamaan, niin jos Saudit saavat yli satatuhatta ukkoa kokoon aseineen ja vehkeineen on Venäjällä vähän isompi työmaa. Varsinkin kun ilmatorjunta suojaa.

Taitaa olla ihan sama mikä se valtio on joka tuonne menee. Mikä tahansa valtiollinen armeija yli sadantuhannen ukon kokoonpanolla on liikaa Venäjän ulkomaan operaatiolle. Toki jos se ilmatorjunta ei toimi, niin sitten, mutta silloinkin työmaa on aika iso.
 

Umkhonto

Kenraali
Ulkomaat 16.2.2016 klo 7:55 | päivitetty 16.2.2016 klo 8:07
Turkki ja Ranska syyttävät Venäjää sotarikoksista
YK-raportin mukaan Venäjän tekemät ilmaiskut oli kohdistettu sairaaloihin ja kouluihin Pohjois-Syyriassa.

Venäjän suorittamassa Syyrian ilmaiskussa haavoittunutta kuljetettiin Turkissa sijaitsevaan Kilisin sairaalaan 15. helmikuuta 2016. Kuva: EPA

Venäjän ilmapommituksissa on kuollut yli 50 ihmistä, kertoo YK-raportti. Iskut oli kohdistettu kahteen sairaalaan ja kouluihin.

Lääkärit ilman rajoja -järjestön pyörittämä sairaala tuhoutui iskuissa täysin. Järjestön mukaan Idlibin maakunnassa kymmenettuhannet siviilit ovat jääneet ilman hoitoa.

Turkki ja Ranska syyttävät Venäjää sotarikoksista.

– Sairaaloiden pommittaminen täyttää sotarikoksen tunnusmerkit, Ranskan ulkoministeri Jean-Marc Ayrault kommentoi.

Venäjä ei ole kommentoinut tietoja tahallisista ohjusiskuista sairaaloihin.

Kapinallisjoukot alakynnessä
Syyrian kapinallistaistelijat ovat menettäneet hallitsemiaan alueita Pohjois-Syyriassa, kun Syyrian armeija on Venäjän sotilaallisen tuen avulla saanut Aleppon suurkaupungin lähes piiritettyä.

Syyrian armeijan joukot sekä Iranin ja Hizbollahin shiiataistelijat ovat onnistuneet katkaisemaan kapinallisille elintärkeät huoltoreitit Aleppon kaupungin ja Turkin rajan välillä.

http://yle.fi/uutiset/turkki_ja_ranska_syyttavat_venajaa_sotarikoksista/8675781
 

Talvela

Greatest Leader
Miksi Venäjä iskisi sairaaloihin ja kouluihin tahallaan? Miksi juuri samana päivänä? Mistä maalitus on tullut?
Tiloja käytetty kapinallisten toimesta ihmiskilpinä ja viestitiedustelun perusteella isketty? Joku "syöttänyt" maalit venäläisille?


Kysyn vaan.
 

Bushmaster

Greatest Leader
Miksi Venäjä iskisi sairaaloihin ja kouluihin tahallaan? Miksi juuri samana päivänä? Mistä maalitus on tullut?
Tiloja käytetty kapinallisten toimesta ihmiskilpinä ja viestitiedustelun perusteella isketty? Joku "syöttänyt" maalit venäläisille?


Kysyn vaan.

Ihan "normaalia" terroristien toimintaa (Isarelia vastaan) jolla saadaan suuri medianäkyvyys sekä vastustajan demonisointi...ei yhtään yllätä jos näin on toimittu eli täysin realistinen skene...

Mutta toisaalta Venäjä on osoittanut piittaamattomuutensa siviilien tappamisessa....?
 

Lepukki

Eversti
Kukas tämä naisihminen on? Ihan asiaa sinänsä puhuu:


Alkaako III maailmansota ensi viikon sunnuntaina

15.2.2016 14:20 Birgitta Silvennoinen


Alkaa, mikäli uskomme entistä FBI:n työntekijää Hal Turneria ja hänen entisiä kollegoitaan, jotka vahvistavat hänen analyysinsä.

Kun Venäjä sekaantui Syrian sotaan sillä oli kaksi kohdetta, kapinalliset eli hallituksen kaatamista ajavat ja terroristit, kuten ISIS ja al-Nusra. Venäjän pommitukset ovat häirinneet suuresti ISIS:in varastaman öljyn salakuljetusta Turkkiin ja mm. presidentti Erdoganin ja hänen poikiensa tulot ovat näiltä osin vähentyneet.

Tästä suivaantunena Turkki lähetti Venäjälle ilmeisen viestin ampumalla taannoin alas sen hävittäjän. Putinin mukaan kyseessä oli "terroristien rikoskumppaneiden puukonisku Venäjän selkään". Venäjän tiedustelupalvelulla oli näyttää todisteita varastetun öljyn salakujetus-saattueista Turkkiin.

Kun Syyrian joukot alkoivat pari viikkoa sitten piirittää Aleppoa Venäjän ja Iranin avulla, ymmärsi Saudi-arabia liittolaisineen Aleppon lähtölaskennan alkaneen ja Assadin syrjäyttämisen epäonnistuvan.

Niinpä saudit ilmoittivat julkisesti maajoukkojen lähettämisestä Syyriaan taistelemaan "ISIS:iä vastaan", mikä ei ole kovin uskottavaa, kun heidän tarkoituksenaan on ollut kapinallisten tukeminen Assadin kaatamiseksi. (Turkki puolestaan haluaa suojella ISIS:ä taatakseen varastetusta öljystä saamansa valtavat rahavirrat.)

USA:n puolustusministeri Ash Carter puolestaan Saudi-Arabian maajoukkojen lähettämistä "hyväksi ajatukseksi", josta aikoi keskustella liittolaisten kanssa.

Syyria ja Venäjä katsoivat maajoukkojen tulon Syyriaan merkitsevän tukea kapinallisille ja Assadille lähtöä, eikä suinkaan taistelua ISIS:ä vastaan.

Niinpä Syyrian ulkoministeri ilmoitti julkisesti "ettei kenenkään pidä ajatella voivansa haastaa Syyrian alueellista itsenäisyyttä ja jokainen, joka yrittää tullaan lähettämään kotiin puuarkussa."

Myös Venäjän Parlamentista annettiin julkinen lausunto, jonka mukaan "jos ulkomaisia joukkoja menee Syyriaan ilman Syyrian hallituksen lupaa, Venäjä katsoo sen sodan julistukseksi."

Viime viikon keskiviikkona (12.2.16) Hal Turner sai tiedon kollegoiltaan tiedusteluyhteisöstä, jonka mukaan saudit ja 25 sen liittolaisista ovat alkaneet kasata maajoukkoja Saudi-Arabian pohjoisosaan. Määrä on kuitenkin paljon suurempi kuin aiemmin ilmoitettu, eli ei 150.000 vaan 350.000.

Lisäksi saudit ovat julkstaneet maan pohjoisen osan ilmatilan suljetuksi ja vahvistettujen tietojen mukaan saudit liittolaisineen ovat kuljettamassa maan pohjoisosaan 20.000 tankkia, 2.450 hävittäjää ja 460 sotilashelikopteria.

Tätä kaikkea Saudi-Arabia väittää osaksi harjoitusta! Turnerin mukaan historia ei tunne tällaista mittaluokkaa olevaa harjoitusta, joten harjoituksesta ei voi mitenkään olla kyse. Saudien mukaan "harjoitus kestää 18 päivää, mikä laittaa pisteen sille 28.2.16.

Kun tämä tieto tuli Venäjä toisti aiemman varoituksensa jonka mukaan se katsoo vieraiden joukkojen menemisen Syyriaan ilman lupaa, olevan sodan julistus. Saudien korkea-arvoinen sotilasviranomainen vastasi aiemmin viime viikon keskiviikkona samantien "päätöksen maajoukkojen lähettämisestä Syyriaan olevan lopullinen."

Keskiviikkona iltapäivällä USA:n puolustusministeri Carter ilmoitti kysyvänsä NATO- kumppaneilta josko he tulisivat mukaan USA:n liitoumaan maajoukkojen lähettämiseksi Syyriaan.

Heti keskiviikko iltana Venäjän pääministeri Medvedev varoitti "joidenkin arabivaltioiden vaatimusten maajoukkojen lähettämisestä Syyriaan voivan aloittaa uuden maailmansodan.....USA:n presidentin ja arabi-ystäviemme tulee harkita haluavatko he pysyvän sodan."

Samana iltana The Irish Times uutisoi Saudi-Arabian aikeiden maajoukkojen viemisestä Syyriaan tarkoittavan "Venäjän vastustamista", mikä herättää kysymyksen; milloin ISIS:in vastainen taistelu muuttui Venäjän vastaiseksi?

Turnerin mukaan III Maailmansota on käynnistymässä ja kello tikittää 18-päivän aikaa, joka päättyy 28.2.16. Pahinta hänen mukaansa on että tällä hetkellä taktiset ydinaseet ovat ylsinkertaisesti ainoa mahdollinen keino pysäyttää Saudi-Arabian joukot ja tätä keinoa Venäjä tulee tilanteen vaatiessa käyttämään!SOURCES for VERIFICATION of facts in article above:

Source: 350,000 troops, 20,000 tanks, 2450 warplanes, 460 helicopters: http://www.presstv.ir/Detail/2016/02/09/449380/Sau...

Source: Syrian Foreign Minister says invaders will return to their country in wooden coffins: http://nypost.com/2016/02/06/syrian-official-says-...


Source: Russia member of Duma (Parliament) says Russia will view any entry of foreign troops without Syrian permission, to be a declaration of war: http://www.almanar.com.lb/english/adetails.php?eid...


Source: Saudi Brigadiere General confirms: The decision to send ground troops into Syria is Final. http://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2...


Source: US Defense Secretary asks NATO to join sending ground troops into Syria: http://www.theguardian.com/world/2016/feb/10/us-wi...


Source: Russian Prime Minister warns US and Arab countries that sending ground troops into Syria will start another world war. https://www.rt.com/news/332230-syria-permanent-war...


http://birgittasilvennoinen.puheenv...aako-iii-maailmansota-ensi-viikon-perjantaina
 

PasiL

Kapteeni
Roskaltahan tuo artikkeli pikemminkin näyttää. Syynä näkemykseeni artikkelin ilmeinen valheen & totuuden sekoittelu, yltiöpitkälle kulkeva päättely, pujotteleva todistelu, hysteerisys ja epämääräiset linkit.

Jotain persu- ja MV-kaman välistä eli saattaa hyvinkin olla monille myyvä.

"SOURCES for VERIFICATION of facts in article above:"? Pretty please..
 

Lepukki

Eversti
Roskaltahan tuo artikkeli pikemminkin näyttää. Syynä näkemykseeni artikkelin ilmeinen valheen & totuuden sekoittelu, yltiöpitkälle kulkeva päättely, pujotteleva todistelu, hysteerisys ja epämääräiset linkit.

Jotain persu- ja MV-kaman välistä eli saattaa hyvinkin olla monille myyvä.

"SOURCES for VERIFICATION of facts in article above:"? Pretty please..

En kyllä tosiaan edes lähtenyt lähteitä tarkistelemaa. Olen niin huonosti seurannut Saudien tilannetta, etten pysty erottamaan missä kohti puhutaan totta ja mikä valhetta. Jos pystyt niin aukaise vähän mitä kaikkea tässä on pielessä! Kiinnostaa itseänikin.


ps. Otsikkohan on hyvin raflaava ja tuskin kukaan siihen suhtautuu tosissaan.
 

KymJP1/96

Kersantti
Totuus taitaa kuitenkin olla se, että Assad, Kurdit ja kumppanit ovat päässeet Venäjän avulla niskan päälle ja se on monille tahoille huono asia. Kurdeille tod.näk. luvattu ainakin oma alue ja tästä Turkki ei tykkää. ISIS öljyrahat katoavat ja tästä moni ei tykkää (hälläväliä päiden katkomisista). ISIS ja pari muutakin islamistiporukkaa menettää valtaansa ja tästä ei tykkää Saudi-Arabia yms. Shiiat vahvistavat valtaansa alueella (Libanon, Syyria, Irak, Iran) ja tästä ei tykkää kukaan Sunni. Iran vahvistaa valtaansa ja tästä ei tykkää Jenkit. Jos jotain halutaan tehdä, niin nyt se olisi tehtävä.

Jos jotain radikaalia tehdään, niin on siinä kyllä aikamoinen Pandoran lipas avautumassa. Saudit lähettävät joukkoja -> Iran aktivoituu. Turkki sekaantuu Kurdien sotimiseen rankemmin ja jossain vaiheessa tulee hetki, kun Kurdeilla on käsissään IT ohjuksia venäläisin merkinnöin.
 

Bushmaster

Greatest Leader
Totuus taitaa kuitenkin olla se, että Assad, Kurdit ja kumppanit ovat päässeet Venäjän avulla niskan päälle ja se on monille tahoille huono asia. Kurdeille tod.näk. luvattu ainakin oma alue ja tästä Turkki ei tykkää. ISIS öljyrahat katoavat ja tästä moni ei tykkää (hälläväliä päiden katkomisista). ISIS ja pari muutakin islamistiporukkaa menettää valtaansa ja tästä ei tykkää Saudi-Arabia yms. Shiiat vahvistavat valtaansa alueella (Libanon, Syyria, Irak, Iran) ja tästä ei tykkää kukaan Sunni. Iran vahvistaa valtaansa ja tästä ei tykkää Jenkit. Jos jotain halutaan tehdä, niin nyt se olisi tehtävä.

Jos jotain radikaalia tehdään, niin on siinä kyllä aikamoinen Pandoran lipas avautumassa. Saudit lähettävät joukkoja -> Iran aktivoituu. Turkki sekaantuu Kurdien sotimiseen rankemmin ja jossain vaiheessa tulee hetki, kun Kurdeilla on käsissään IT ohjuksia venäläisin merkinnöin.

Julma mutta todellinen vaihtoehto olisi että nyt olisi ehkä annettava "sodalle mahdollisuus"??...ihan niinkuin hoetaan talousasioissa "antaa markkinoiden määrätä miten homma etenee...?"

LETS START RUMBLLE...
.
 

Nuijamies

Luutnantti
Totuus taitaa kuitenkin olla se, että Assad, Kurdit ja kumppanit ovat päässeet Venäjän avulla niskan päälle ja se on monille tahoille huono asia. Kurdeille tod.näk. luvattu ainakin oma alue ja tästä Turkki ei tykkää. ISIS öljyrahat katoavat ja tästä moni ei tykkää (hälläväliä päiden katkomisista). ISIS ja pari muutakin islamistiporukkaa menettää valtaansa ja tästä ei tykkää Saudi-Arabia yms. Shiiat vahvistavat valtaansa alueella (Libanon, Syyria, Irak, Iran) ja tästä ei tykkää kukaan Sunni. Iran vahvistaa valtaansa ja tästä ei tykkää Jenkit. Jos jotain halutaan tehdä, niin nyt se olisi tehtävä.

Jos jotain radikaalia tehdään, niin on siinä kyllä aikamoinen Pandoran lipas avautumassa. Saudit lähettävät joukkoja -> Iran aktivoituu. Turkki sekaantuu Kurdien sotimiseen rankemmin ja jossain vaiheessa tulee hetki, kun Kurdeilla on käsissään IT ohjuksia venäläisin merkinnöin.
Eikös suomalaiset olleet (ovat vieläkin?) kurdeja kouluttamassa taisteluun isistä vastaan? Ei kai kurdit ole Assadin ja venäjän kanssa kimpassa? Sen olen kyllä tiennyt, että turkkilaiset ja kurdit eivät oikein toisistaan tykkää. Ota tuosta sitten selvää... :/
 

PasiL

Kapteeni
En kyllä tosiaan edes lähtenyt lähteitä tarkistelemaa. Olen niin huonosti seurannut Saudien tilannetta, etten pysty erottamaan missä kohti puhutaan totta ja mikä valhetta. Jos pystyt niin aukaise vähän mitä kaikkea tässä on pielessä! Kiinnostaa itseänikin.

ps. Otsikkohan on hyvin raflaava ja tuskin kukaan siihen suhtautuu tosissaan.

Lepukki, en lähde tekemään tutkimustyötä muiden puolesta, vielä vähemmän västäämään jostain roska-artikkelista. Hedelmätöntä.

Jos et itse oikeasti näe edes osaa artikkelin ongelmista (otsikko on niistä pienimpiä), you're beyond hope, bro.
 

PasiL

Kapteeni
Eikös suomalaiset olleet (ovat vieläkin?) kurdeja kouluttamassa taisteluun isistä vastaan? Ei kai kurdit ole Assadin ja venäjän kanssa kimpassa? Sen olen kyllä tiennyt, että turkkilaiset ja kurdit eivät oikein toisistaan tykkää. Ota tuosta sitten selvää... :/

Keitä niistä kurdeista ja missä suomalaiset ovatkaan kouluttamassa? Kurdistan kattaa suunnilleen viisi maata ja kurdeilla on useitakin ryhmiä toisistaan huomattavasti poikkeavin intressein ja suhtein esim. Turkkiin ja Venäjään.

edit. tarkennus
 
Viimeksi muokattu:
Top