Syyrian konflikti

Talvela

Greatest Leader
Ihan "normaalia" terroristien toimintaa (Isarelia vastaan) jolla saadaan suuri medianäkyvyys sekä vastustajan demonisointi...ei yhtään yllätä jos näin on toimittu eli täysin realistinen skene...

Mutta toisaalta Venäjä on osoittanut piittaamattomuutensa siviilien tappamisessa....?
Kyllä mutta nyt käydään informaatiosotaa, Venäjä on onnistunut hyvin keräämään osittaista ymmärrystä Syyrian toimilleen Euroopassa ja jopa Pohjois-Amerikassa, täysin järjetöntä tarkoituksella heittää sitä pois.
 

Talvela

Greatest Leader
Keitä niistä kurdeista ja missä suomalaiset ovatkaan kouluttamassa? Kurdistan kattaa suunnilleen viisi maata ja niillä on useitakin ryhmiä toisistaan huomattavasti poikkeavin intressein ja suhtein esim. Turkkiin ja Venäjään.
Irak ja Peshmerga mutta se on vain virallinen tieto, jos muuta niin sitä emme tiedä.
 

PasiL

Kapteeni
^^ Venäjä on valitettavasti päässyt oppimaan sen, että mitä tahansa se tekeekin, sopiva paskanjauhanta ja painostus riittää asian painamiseksi villaisella.

edit. Eri asia on, uskotaanko se länsimaissa.
 
Viimeksi muokattu:

Talvela

Greatest Leader
Kurdit ottavat tukea kaikilta jotka lupaavat heille itsenäisyyttä, ei ole mitenkään mahdotonta että Venäjä ja Iran lyövät pöytään parhaan tarjouksen.
 

artti

Eversti
Venäjän peli Syyriassa perustuu niin vähäisiin voimiin, että voi pohtia montako tuntia ne kestäisivät Turkin iskuja. Kremlin lähin voima on Kaukasuksella, jonka Turkki joutuu tietysti huomioimaan. Kreml ei pysty taistelemaan logististen hankaluuksien takia Syyriassa, mutta se pystyy taistelemaan Georgiassa, jonne Kreml ja Ankara varmaan siirtyy tappelemaan koska Kreml saa Georgiaan armeijan helpommin kuin Syyriaan.

Assadin asemaan ei kohdistu kovin vakavaa uhkaa koska hänet olisi jo kaadettu, jos Assadin kaataminen olisi tavoite. Syyrian tilanne on siitä hankala dilemma, että Assadista pitäisi päästä eroon, mutta sitä ei ole voitu tehdä koska kukaan ei tiedä mitä sitten tehdään, jos Assad on kaadettu.

Uskon, että Saudi-Arabia ja Iran ja Turkki eivät siirrä asevoimaa suuressa mittakaavassa Syyriaan koska sitten ne muuttaisivat tasapainon, Israel joutuisi laittamaan äijät lentokoneisiin ja tankkeihin istumaan 24/7.

Sunnien ja shiiojen tavoite on ylläpitää sisällissotaa Israelin naapurissa, Iran ja Saudi-Arabia saavat mahdollisuuden siirtää panssaridivisoonat Syyriaan, joka pakottaa Israelin reagoimaan ja tällä tavalla sunnalaisilla ja shiialaisilla ääriryhmillä on se heidän haaveilemansa sota Israelia vastaan käynnissä.

Syyrian sisällissodan rintamalinjat ovat periaatteessa jo luoneet kurdivaltion ja runsaan määrän sotilaskomentajien omia nautinta-alueita.
 
Viimeksi muokattu:

Bushmaster

Greatest Leader
Kyllä mutta nyt käydään informaatiosotaa, Venäjä on onnistunut hyvin keräämään osittaista ymmärrystä Syyrian toimilleen Euroopassa ja jopa Pohjois-Amerikassa, täysin järjetöntä tarkoituksella heittää sitä pois.
Sanoisin että venäjää ei niin vaan tuolta pois heitetä..kuten taisit mainitakin niin tuolla on menossa geopoliittinen "isojako"...ja "tanssit" on vasta alussa ja " valomerkkiin" on vielä pitkä matka.

Montako tahtia tässä karkelossa tanssitaan ja kuinka paljon tanhuajia tulee paikanpäälle jää nähtäväksi... jännittäviä ja historiallisia aikoja eletään...
 

Talvela

Greatest Leader
Uskon, että Saudi-Arabia ja Iran ja Turkki eivät siirrä asevoimaa suuressa mittakaavassa Syyriaan koska sitten ne muuttaisivat voimatasapainon, Israel joutuisi käskemään äijät lentokoneisiin ja tankkeihin istumaan siellä 24/7.

Luulisin, että sunnalaisten ääriryhmien maali on Israel ja he ylläpitävät sisällissotaa siinä toivossa, että Iran ja Saudi-Arabia tulevat mukaan vahvemmin, joka pakottaa Israelin reagoimaan ja tällä tavalla sunnalaisilla ääriryhmillä on se heidän haaveilemansa sota Israelia vastaan käynnissä.

Syyrian sisällissodan rintamalinjat ovat periaatteessa jo luoneet kurdivaltion ja runsaan määrän sunnalaisten sotilaskomentajien mandaatteja. Ja sitten on tietysti Latakia, jota alawiitit puolustaa Venäjän tuella.

Uskon, että Assadin asemaan ei kohdistu kovin vakavaa uhkaa koska hänet olisi jo kaadettu, jos Assadin kaataminen olisi tavoite. Syyrian tilanne on siitä hankala dilemma, että Assadista pitäisi päästä eroon, mutta sitä ei ole voitu tehdä koska kukaan ei tiedä mitä sitten tehdään, kun Assad on kaadettu.

Vaikuttaa vähän siltä, että kukaan ei oikein tiedä mitä pitäisi tehdä. Syyrian sisällissota jatkuu siksi, että selkeää ratkaisua ei ole. Assad haluaa palauttaa status quon ja sunnit taas eivät oikein tiedä mikä heidän tavoite on.

Venäjän peli Syyriassa perustuu niin vähäisiin voimiin, että voi pohtia montako minuuttia ne kestäisivät esimerkiksi Turkin iskuja. Kremlin lähin voima on Kaukasuksella, jonka Turkki joutuu tietysti huomioimaan. Kreml ei pysty taistelemaan logististen hankaluuksien takia Syyriassa, mutta se pystyy taistelemaan Georgiassa, jonne Erdogan ja Putin varmaan siirtyy tappelemaan koska Putin saa Georgiaan armeijan helpommin kuin Syyriaan.

Georgia saattaa jäädä ulos kuviosta, Azerbaidzhanin valtaus on ensimmäinen ja tärkein operaatio jotta Armeniasta ja Iranista voidaan operoida eteenpäin Turkkiin, Irakiin ja Syyriaan.
 

Lepukki

Majuri
Lepukki, en lähde tekemään tutkimustyötä muiden puolesta, vielä vähemmän västäämään jostain roska-artikkelista. Hedelmätöntä.

Jos et itse oikeasti näe edes osaa artikkelin ongelmista (otsikko on niistä pienimpiä), you're beyond hope, bro.
En pyytänytkään sinua tekemään tutkimustyötä, vaan kertomaan mitkä kohdat pistävät silmään. Harmi jos et jaksa edes sen vertaa avittaa... Ei todellakaan ollut minun tarkoitus laittaa roskaa tänne, luin jutun ja ajattelin jakaa, mutta kuten alkuun kirjoitin, en artikkelin kirjoittajaa tunne ja vaikutti muuten omaan silmään ihan ok kirjoitukselta.

Tarkistin tuon Hal Turnerin tässä ainakin. Tosiaan joku Jenkkejen nationalisti hyvin epäilyttävällä taustalla. "Hysteriaa" tuossa ehkäpä tosiaan on vähän liikaa, mutta lausuntojen lainaukset ja päivämäärät olivat mielenkiintoisia. Voipi olla, että on taas propagandaa... Tiedä sitten.
 

Nuijamies

Kersantti
Keitä niistä kurdeista ja missä suomalaiset ovatkaan kouluttamassa? Kurdistan kattaa suunnilleen viisi maata ja kurdeilla on useitakin ryhmiä toisistaan huomattavasti poikkeavin intressein ja suhtein esim. Turkkiin ja Venäjään.

edit. tarkennus
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/varoitus_suomen_irak_operaatiosta_sunnileirin_puolella-44249
Tämä uutinen oli linkitettynä ja pohdittuna tälläkin palstalla. Itse en tarkemmin tiedä eri kurdiryhmien intressejä. Siksi kyselenkin tietävämmiltä...
 

Lepukki

Majuri
Lepukki, en lähde tekemään tutkimustyötä muiden puolesta, vielä vähemmän västäämään jostain roska-artikkelista. Hedelmätöntä.

Jos et itse oikeasti näe edes osaa artikkelin ongelmista (otsikko on niistä pienimpiä), you're beyond hope, bro.

Tutkin noita Birgitta Silvennoisen aiempia kirjoituksia. Olen törmännyt Putinisteihin ennenkin, enkä ole vakuuttunut Birgitan olevan sellainen. Hän on Suomen Natoon liittymistä vastaan, mutta ei kuitenkaan mielestäni kirjoita lännestä mitenkään negatiiviseen sävyyn. Ilmeisen kiinnostunut maailman turvallisuuspoliitiikasta ja ilmeisesti asunut Lähi-Idässä vastikää kahdeksan vuotta joten jonkin sortin asiantuntija. Ei kirjoita Venäjästä käytännössä paljoa muuta kuin mitä Lähi-Idässä tapahtuu.

Jos Birgitta on kallellaan Itään päin niin veikkaan, että syönyt vain pari propagandauutista, mutta enempää en hänestä usko, ellei toisin todisteta.

@PasiL hakut mielestäni vähän liian ärhäkkäästi minua sekä artikkelia, etkä ole edes valmis perustelemaan väittämiäsi. Ei ole hyvien tapojen mukaista käytöstä...

"Jos et itse oikeasti näe edes osaa artikkelin ongelmista (otsikko on niistä pienimpiä), you're beyond hope, bro."
 
Viimeksi muokattu:

Panssari Salama

Ylipäällikkö
^^ Venäjä on valitettavasti päässyt oppimaan sen, että mitä tahansa se tekeekin, sopiva paskanjauhanta ja painostus riittää asian painamiseksi villaisella.

edit. Eri asia on, uskotaanko se länsimaissa.
Eipä Venäjää taida kiinnostaa uskotaanko vai ei. Vain se, tuleeko vastatoimia, ja jos tulee, niin millaisia.
 

Mortti

Kenraali
Miksi Venäjä iskisi sairaaloihin ja kouluihin tahallaan?
Kouluissa ja sairaaloissa voi olla "oppilaita" ja "potilaita". Syyrian kapinallisilla on pitkät perinteet ainakin koulujen käytöstä tukikohtinaan. Alla ensimmäisenä esimerkkinä katkelma BBC:n uutisesta jo vuodelta 2012 koskien Aleppon tienoilla olevaa koulua, jonka kapinalliset olivat ottaneet omaan käyttöönsä. Lisäesimerkkeinä katkelmat Timen uutisesta sekä Los Angeles Timesin uutisesta vuodelta 2013.
As the battle for Aleppo intensifies, the Syrian army and rebels have sent reinforcements to the country's second city. Ian Pannell visits a school that has been taken over by rebel fighters, who are now using it as their base.
“We did what we could with what we had,” says Colonel Afif Suleiman, head of the rebel Free Syrian Army’s Idlib Revolutionary Military Council, from his office in a school in southern Idlib.
ALEPPO, Syria — Rebel Col. Abduljabbar Aqidi was at his desk in a repurposed school when an assistant came in and slipped him a piece of paper about his plans for the evening.
Vain sinisilmäiset (tai jotain poliittista etua tietoisesti ajavat) eurooppalaiset nielevät purematta puheet siitä, että kouluihin tehtäisiin iskuja, koska osapuoli X (oli se sitten Assad tai Venäjä) edustaa niin suurta pahuutta, että haluaa tarkoituksella tappaa nimenomaan lapsia ja sairaita.
 

Mortti

Kenraali
Osaa Syyrian armeijakin käyttää panssarintorjuntaohjuksia pehmeisiin kohteisiin.

Epäselvä video, jonka väitetään kuvaavan puolustusjärjestelmän hämäämän TOW-ohjuksen harhautumista.
 

PasiL

Kapteeni
Tutkin noita Birgitta Silvennoisen aiempia kirjoituksia. Olen törmännyt Putinisteihin ennenkin, enkä ole vakuuttunut Birgitan olevan sellainen. Hän on Suomen Natoon liittymistä vastaan, mutta ei kuitenkaan mielestäni kirjoita lännestä mitenkään negatiiviseen sävyyn. Ilmeisen kiinnostunut maailman turvallisuuspoliitiikasta ja ilmeisesti asunut Lähi-Idässä vastikää kahdeksan vuotta joten jonkin sortin asiantuntija. Ei kirjoita Venäjästä käytännössä paljoa muuta kuin mitä Lähi-Idässä tapahtuu.

Jos Birgitta on kallellaan Itään päin niin veikkaan, että syönyt vain pari propagandauutista, mutta enempää en hänestä usko, ellei toisin todisteta.

@PasiL hakut mielestäni vähän liian ärhäkkäästi minua sekä artikkelia, etkä ole edes valmis perustelemaan väittämiäsi. Ei ole hyvien tapojen mukaista käytöstä...

"Jos et itse oikeasti näe edes osaa artikkelin ongelmista (otsikko on niistä pienimpiä), you're beyond hope, bro."
Kun kerran noin kauniisti syyll..pyydät, kerron enemmän tuntemuksistani otsikon ja peräti viiden ensimmäisen kappaleen kohdalla. Jo ajatuksestakin nousee tuskanhiki otsalle.

Jos joku vähänkään arvostaa ajankäyttöään, ohittakoon tämän vuodatuksen.

Alkaako III maailmansota ensi viikon sunnuntaina
Jaaha, aika raflaavaa. Tulee vähän Iltis mieleen.

Nevöhööd, OK.

Alkaa, mikäli uskomme entistä FBI:n työntekijää Hal Turneria ja hänen entisiä kollegoitaan, jotka vahvistavat hänen analyysinsä.
FBI? Miten yleensäkään FBI:n osaaminen liittyy tuohon aiheeseen? Hal Turner? Nevöhööd tuokin, mutta maailmaan mahtuu kyllä asiantuntijoita... "..ja hänen entisiä kollegoitaan, jotka vahvistavat hänen analyysinsä." Ugh. Eikö Mr. Turnerin itsensä tietämysauktoriteetti riitä? Alkaa väkisinkin tulla mieleen mielleyhtymät vaihtoehtohoitojen myyjistä ja heidän jutuistaan. Kelataanpa takaisin vielä.. "..vahvistavat hänen analyysinsä." Miksi pitää vahvistaa, missä ja kuka niin on päätellyt? Rullaan varmuudeksi alas, onko tuohon viittaavia lähteitä. Ei. Hmm. Ehkä hän on vain huono kirjoittaja. Kielioppivirheitäkin löytyy. Noh, eteenpäin.
Kun Venäjä sekaantui Syrian sotaan sillä oli kaksi kohdetta, kapinalliset eli hallituksen kaatamista ajavat ja terroristit, kuten ISIS ja al-Nusra. Venäjän pommitukset ovat häirinneet suuresti ISIS:in varastaman öljyn salakuljetusta Turkkiin ja mm. presidentti Erdoganin ja hänen poikiensa tulot ovat näiltä osin vähentyneet.
Tässä kohtaa lukemista on jo tuskanhiki otsalla. Ainakin kolme venäläistä propagandapommia yhdessä kappaleessa. En tiedä, mistä aloittaa. En pysty edes kuvailemaan tuntemuksiani. Pakko hypätä yli, ainakin toistaiseksi.
Tästä suivaantunena Turkki lähetti Venäjälle ilmeisen viestin ampumalla taannoin alas sen hävittäjän. Putinin mukaan kyseessä oli "terroristien rikoskumppaneiden puukonisku Venäjän selkään". Venäjän tiedustelupalvelulla oli näyttää todisteita varastetun öljyn salakujetus-saattueista Turkkiin.
Vai että Turkki lähettää viestejä Venäjälle ampumalla ilmatilan loukanneen koneen alas ensisijaisesti jostain muusta syystä kuin ilmatilan loukkaamisesta? Tilannehan oli toki silloin kiristynyt, mutta päättely syiden suhteen tuntuu menneen lievästi sanoen varsin pitkälle ja outoon suuntaan. Putinilta lainattu teksti onkin suunnilleen tutussa muodossa. Vai onkohan kovinkaan tarkka lainaus, epäilys on jo herännyt. "Venäjän tiedustelupalvelulla oli näyttää todisteita.." BOOM. DOES NOT COMPUTE. Jotain kognitiivista dissonanssia alkaa jyskyttää päässä, kun yritän perata jotain irti tästä virkkeestä. Uuh. Öljyä salakuljetetaan juu, vähän joka suuntaan. Myös Turkkiin. Kaikki muu tuossa virkkeessä herättää lähinnä halun viiltää ranteet auki.
Kun Syyrian joukot alkoivat pari viikkoa sitten piirittää Aleppoa Venäjän ja Iranin avulla, ymmärsi Saudi-arabia liittolaisineen Aleppon lähtölaskennan alkaneen ja Assadin syrjäyttämisen epäonnistuvan.
Olen alkanut pälyillä tekstiä varsin epäilevästi ja inhoten. No mutta, tämä kohtahan lienee aika selvä hommeli, eteenpäin.
Niinpä saudit ilmoittivat julkisesti maajoukkojen lähettämisestä Syyriaan taistelemaan "ISIS:iä vastaan", mikä ei ole kovin uskottavaa, kun heidän tarkoituksenaan on ollut kapinallisten tukeminen Assadin kaatamiseksi. (Turkki puolestaan haluaa suojella ISIS:ä taatakseen varastetusta öljystä saamansa valtavat rahavirrat.)
Tämä alkaa näyttää jonkinlaiselta tarinalta, joka myy. Lisää mielleyhtymiä käärmesalvojen sekä muiden vaihtoehtohoitojen myyjiin - ja Venäjän propagandaan, vahvasti. Jo ensimmäinen virke synnyttää säpsähdysreaktion, johtuen voimakkaasta kontrastista toiseen kappaleeseen. Ovatko ISIS ja kapinalliset väittämäsi mukaan samaa porukkaa vai ei, päätä jo! Usko Silvennoisen asiantuntemukseen aiheen ympäriltä on tässä vaiheessa aika pahasti kortilla. Tässä kappaleessa on pari muutakin ongelmaa liittyen noiden tahojen suhteisiin, mutta päätä särkee jo pahasti..

Noin. Tämä ripulointini oli vasta kevyt pintaraapaisu koko tuon tekstin tuskallisuudesta. Nyt kahville ja buranalle.

edit. typo
 
Viimeksi muokattu:

Lepukki

Majuri
Kun kerran noin kauniisti syyll..pyydät, kerron enemmän tuntemuksistani otsikon ja peräti viiden ensimmäisen kappaleen kohdalla. Jo ajatuksestakin nousee tuskanhiki otsalle.

Jos joku vähänkään arvostaa ajankäyttöään, ohittakoon tämän vuodatuksen.Jaaha, aika raflaafaa. Tulee vähän Iltis mieleen.Nevöhööd, OK.


FBI? Miten yleensäkään FBI:n osaaminen liittyy tuohon aiheeseen? Hal Turner? Nevöhööd tuokin, mutta maailmaan mahtuu kyllä asiantuntijoita... "..ja hänen entisiä kollegoitaan, jotka vahvistavat hänen analyysinsä." Ugh. Eikö Mr. Turnerin itsensä tietämysauktoriteetti riitä? Alkaa väkisinkin tulla mieleen mielleyhtymät vaihtoehtohoitojen myyjistä ja heidän jutuistaan. Kelataanpa takaisin vielä.. "..vahvistavat hänen analyysinsä." Miksi pitää vahvistaa, missä ja kuka niin on päätellyt? Rullaan varmuudeksi alas, onko tuohon viittaavia lähteitä. Ei. Hmm. Ehkä hän on vain huono kirjoittaja. Kielioppivirheitäkin löytyy. Noh, eteenpäin.

Tässä kohtaa lukemista on jo tuskanhiki otsalla. Ainakin kolme venäläistä propagandapommia yhdessä kappaleessa. En tiedä, mistä aloittaa. En pysty edes kuvailemaan tuntemuksiani. Pakko hypätä yli, ainakin toistaiseksi.

Vai että Turkki lähettää viestejä Venäjälle ampumalla ilmatilan loukanneen koneen alas ensisijaisesti jostain muusta syystä kuin ilmatilan loukkaamisesta? Tilannehan oli toki silloin kiristynyt, mutta päättely syiden suhteen tuntuu menneen lievästi sanoen varsin pitkälle ja outoon suuntaan. Putinilta lainattu teksti onkin suunnilleen tutussa muodossa. Vai onkohan kovinkaan tarkka lainaus, epäilys on jo herännyt. "Venäjän tiedustelupalvelulla oli näyttää todisteita.." BOOM. DOES NOT COMPUTE. Jotain kognitiivista dissonanssia alkaa jyskyttää päässä, kun yritän perata jotain irti tästä virkkeestä. Uuh. Öljyä salakuljetetaan juu, vähän joka suuntaan. Myös Turkkiin. Kaikki muu tuossa virkkeessä herättää lähinnä halun viiltää ranteet auki.

Olen alkanut pälyillä tekstiä varsin epäilevästi ja inhoten. No mutta, tämä kohtahan lienee aika selvä hommeli, eteenpäin.

Tämä alkaa näyttää jonkinlaiselta tarinalta, joka myy. Lisää mielleyhtymiä käärmesalvojen sekä muiden vaihtoehtohoitojen myyjiin - ja Venäjän propagandaan, vahvasti. Jo ensimmäinen virke synnyttää säpsähdysreaktion, johtuen voimakkaasta kontrastista toiseen kappaleeseen. Ovatko ISIS ja kapinalliset väittämäsi mukaan samaa porukkaa vai ei, päätä jo! Usko Silvennoisen asiantuntemukseen aiheen ympäriltä on tässä vaiheessa aika pahasti kortilla. Tässä kappaleessa on pari muutakin ongelmaa liittyen noiden tahojen suhteisiin, mutta päätä särkee jo pahasti..

Noin. Tämä ripulointini oli vasta kevyt pintaraapaisu koko tuon tekstin tuskallisuudesta. Nyt kahville ja buranalle.

Kirjoitat hauskasti :D, mutta kunnollisia argumentteja tekstin sisältöön sinulla ei näytä olevan. Harmi sinänsä, mutta ei hirveästi yllätä. Kerrot vain tuntemuksistasi artikkelia lukiessa kumoamatta artikkelin sisältöä. Luulen, että pahimmat epäkohdat olisin kyllä huomannut itsekin ja näyttää siltä että olin oikeassa.

Esim. Turkin alas ampuman lentokoneen suhteen kirjoittaja kirjoittaa mielestäni aivan oikein. Kuinka usein ilmatilaloukkauksia tekeviä lentokoneita ammutaan alas ellei taustalla ole jotain muutakin? Kyllä siellä oli ja se oli selkeä viesti Venäjälle, että Turkkia on turha aseellisesti painottaa, aivan kuten kirjoittaja kirjoittaa. Tässä ei ole mitään propagandan kaltaistakaan, ihan normaali huomio tapahtumien kulusta.
 

krd

Ylipäällikkö
Saksa lentokieltoalueen kannalla (ja varovaisesti Turkin takana):
"Saksan liittotasavallan ilmavoimat (Luftwaffe) vahvisti maanantaina, että venäläislentokoneet ovat varjostaneet Saksan Tornado-tiedustelukoneita Syyrian taivaalla.
Kenraaliluutnantti Joachim Wundrakin mukaan saksalaiskoneita ei ole kuitenkaan pakotettu muuttamaan kurssiaan tai pois Syyrian ilmatilasta.
– Tällaisia kohtaamisia tapahtuu ammattimaisesti. Mitään välikohtauksia ei ole sattunut, kenraaliluutnantti Wundrak sanoi Rheinische Postille.
Hänen mukaansa Venäjä käyttää nykyaikaisimpia lentokoneitaan, kuten Su-35-hävittäjiä, osoittaakseen saksalaiskoneille, että Syyrian laillinen hallitus on kutsunut venäläiset alueelle. Venäjä haluaa viestittää, että kansainvälisellä Isiksen vastaisella koalitiolla ei ole vastaavanlaista kutsua.
Saksan liittokansleri Angela Merkel ehdotti maanantaina lentokieltoalueen perustamista Syyriaan. Myös Turkki on toistuvasti toivonut lentokieltoalueen perustamista.
– Tämänhetkistä tilannetta helpottaisi alue, jossa taisteluiden osapuolet eivät saisi suorittaa ilmaiskuja. Kyse olisi eräänlaisesta lentokieltoalueesta, Angela Merkel kertoo Stuttgarter Zeitungille."
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/Venalaiskoneet saksalaishavittajat-46796
 

eagle

Alikersantti
Saksa lentokieltoalueen kannalla (ja varovaisesti Turkin takana):
"Saksan liittotasavallan ilmavoimat (Luftwaffe) vahvisti maanantaina, että venäläislentokoneet ovat varjostaneet Saksan Tornado-tiedustelukoneita Syyrian taivaalla.
Kenraaliluutnantti Joachim Wundrakin mukaan saksalaiskoneita ei ole kuitenkaan pakotettu muuttamaan kurssiaan tai pois Syyrian ilmatilasta.
– Tällaisia kohtaamisia tapahtuu ammattimaisesti. Mitään välikohtauksia ei ole sattunut, kenraaliluutnantti Wundrak sanoi Rheinische Postille.
Hänen mukaansa Venäjä käyttää nykyaikaisimpia lentokoneitaan, kuten Su-35-hävittäjiä, osoittaakseen saksalaiskoneille, että Syyrian laillinen hallitus on kutsunut venäläiset alueelle. Venäjä haluaa viestittää, että kansainvälisellä Isiksen vastaisella koalitiolla ei ole vastaavanlaista kutsua.
Saksan liittokansleri Angela Merkel ehdotti maanantaina lentokieltoalueen perustamista Syyriaan. Myös Turkki on toistuvasti toivonut lentokieltoalueen perustamista.
– Tämänhetkistä tilannetta helpottaisi alue, jossa taisteluiden osapuolet eivät saisi suorittaa ilmaiskuja. Kyse olisi eräänlaisesta lentokieltoalueesta, Angela Merkel kertoo Stuttgarter Zeitungille."
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/Venalaiskoneet saksalaishavittajat-46796
Hhahahahahahahahaha ei voi kun nauraa tällaisille, miten sitten meinataan ISIS ja Al-Nusra tuhota jos kukaan ei saa suorittaa lentoiskuja, joku kuitenkin väittää että länsi hoitaa sen homman ei muuten varmana hoida, lännellä oli siihen aikaa lähes 2-vuotta ennenkuin venäläiset tuli tuonne. Ainoa tarkoitus tuolla "lentokiellolla" on estää venäläisiä pommittamasta kapinalliset maan rakoon, tuskin tulee onnistumaan. Venäläiset lentää tuolla tasan tarkkaan niin kauan kun ne haluaa lentää tuolla, ei ne kysy keneltäkään lupaa siihen.
 
Top