Afganistan

Vaikeahan täältä Suomesta käsin on näyttöä löytää mutta vaikea kuvitella että kukaan syntyperäinen suomalainen tuonne lomalle lähtisi. Oleskeluluvan Suomeen saanut tuskin on tuolla diplomaattitehtävissäkään.
Kannattaa lukea tuore päivän byrokraatti. Siinä oli hyvää pohdintaa aiheesta.
Ihan hetki sitten Afganistaniin palautettiin turvallisena maana turvapaikanhakijoita. Ymmärrettävästi sinne saattoi silloin matkustaa myös syntyperältään sieltä kotoisin olevia Suomesta oleskeluluvan saaneita tai peräti Suomen kansalaisia - vaikkapa toisesta polvesta. Edelleen ymmärrettävää, että vanhempien tai oma synnyinmaa kiinnostaa ja juuristaan on hyvä tietää.

Se ei siis poista sitä, että joutavia lippokas+iphone -kekkuleitakin sieltä on maahamme otettu.

Kuitenkin tuollainen juuriinsa tutustuja ei saa sieltä sukuaan mukaan vaan ne joita on otettu ovat suomalaisille työskennelleitten Talebanien silmin miehittäjien kanssa veljelleitten perheet. Ja näissäkin on vähän niin ja näin mitä on mukaan saatu.

Näin minä ole tämän ymmärtänyt.

Ja mitä linkkiisi tulee niin mitään lähdetietoa tai uskottavaa argumentointia se ei sisältänyt. Jonkun mutua samanmielisten foorumilla miten asiat hänen mielestään ovat.
 
Viimeksi muokattu:
Off topic: Lähtöportilla on surkuhupaisaa joutua seuraamaan aina ja joka kerta toistuvaa näytelmää kun koneeseen pyydetään nousemaan joko penkkiriveittäin, tai lipussa ilmoitetun ryhmäjaon mukaisesti. Noin kolmasosalta lennolle lähtijöitä kuulutettujen ja näyttötaululla osoitettavissa ryhmissä koneeseen nouseminen ei onnistu millään. Rynniminen ja äläbätiwällää-tyypin perustelut miksi pitäisi päästä nousemaan koneeseen business-paikan lunastaneiden vuorolla ovat loputon luonnonvara. Tarkennan vielä että Lähi-Itä on rynnijöissä yliedustettuna, vaikka matkalaiset enimmäkseen ovat afrikkalaista alkuperää.
Joka... vitun... kerta... Aivan sama mihin lentää ja minkävärisiä idiootteja on tulossa kyytiin.

Viimeksi todistin tätä pellesirkusta ihan vaan perus hki-oulu välillä ja olin jo ihan varma että siitä lähtee kohta joku raudoissa putkaan jos ei tilanne rauhoitu. Arvatkaapa osaako väki poistua sieltä koneesta kans järjestelmällisesti? No vittu ei.
 
Mitä arvelette, meinaako nämä Talebania vastustavat tai sen kanssa kisaavat organisaatiot ryhtyä ihan oikeasti antelemaan? Jos, niin mitkä tahot tukevat näitä?
 
Ah - my bad. Sorry. En hiffannut että kohde oli nuo somput yms.
Juu - siis, kyllä olen samaa mieltä että on kummallista, jos jostain pakenee henkensä kaupalla, mutta kuitenkin lomalla siellä ei olekaan henkensä kaupalla.

Työntekijäpula; tuo on kyllä mysteeri. Siis myös näin työnantajana. Minä olen kyllä osoittamassa syyttävällä sormella koulutuspolitiikkaa. Joka sekin on tietenkin seuraus ..
Pitäähän suhde omaan kulttuuriin säilyttää, kysykää vaikka nuorilta tytöiltä..
 
Flightradarista nopeasti laskettuna Ramsteinin, Kuwaitin ja Kabulin välillä on sunnuntaina ja nyt maanantaina ilmassa kymmenkunta C17 tai Hercules konetta vuorokauden ympäri. Jos nuo kaikki kuljettavat ihmisiä, määrä on kymmeniä tuhansia, ehkä enemmänkin perjantaihin mennessä.

Simpauttaja

Ei taida olla ihan noin paljoa joita on saatu evakuoitua.

Pahoittelut jos tämä on jo mainittu. Minulla on vielä n. kymmenen sivullista viestejä lukematta.
 
Isot pojat on tainnut sopia jotain Johnsonin ohi.


"have to guarantee... safe passage for those who want to come out"



Johnson ei taida käsittää, että jos talikset vetäytyisi kentän ympäriltä ja ilmoittaisi että kaikki halukkaat saa lähteä, niin se olisi kuin Sipilän kutsuhuuto.
Kenttä täyttyisi muutamassa vuorokaudessa jos jonkinlaisesta onnenonkijasta. Siinä sitä olis briteillä ihmettelimistä että pitääkö ampua vai ei.
Parempi ulkoistaa likainen työ taliksille.
(Biden on tämän ilmeisesti snaijannut)
 
Ja mitä linkkiisi tulee niin mitää lähdetietoa tai uskottavaa argumentointia se ei sisältänyt. Jonkun mutua samanmielisten foorumilla miten asiat hänen mielestään ovat.

No kidding, etta PEW Research on 'mutua samanmielisten foorumilla'.. melkoinen fake news argumentti etenkin kun tulokset ovat kait aika hyvin linjassaan muissa vastaavissa tutkimuksissa saatujen tulosten kanssa..
 
Ei taida olla ihan noin paljoa joita on saatu evakuoitua.

Maanantaina luku oli 37 000 evakuoitua Kabulin kaatumista seuranneena viikkona.... Viimeisen 24 tunnin aikana Afganistanista on evakuoitu yli 20 000 ihmista, mutta jostain syysta siita halutaan vaieta jopa vasemmalla....

 
Viimeksi muokattu:
Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on ilmoittanut, ettei Yhdysvallat muuta aiempaa päätöstään vetäytyä Afganistanista kuun loppuun mennessä.

G7-maiden kokouksessa keskusteltiin tänään asiasta, ja muun muassa EU ja Britannia ovat vaatineet Yhdysvaltoja jäämään turvaamaan Kabulin lentokenttää myös takarajan jälkeen.

CIA:n johtaja tapasi talebaanien johtajan.
 
No kidding, etta PEW Research on 'mutua samanmielisten foorumilla'.. melkoinen fake news argumentti etenkin kun tulokset ovat kait aika hyvin linjassaan muissa vastaavissa tutkimuksissa saatujen tulosten kanssa..
Eli mitkä tulokset ja tutkimukset Afganistanin evakuoinnista on tehty!?
 
Ei ollut Suomen Kabulin suurlähettiläänkään tilannekuva kohdallaan kun kertoo tässä ettei voi käsittää mitenkä taleban valtasi maan niin nopeasti.

Minulle oli kyllä hyvinkin selkeää että jos jenkit lähtee niin talibanit ottaa vallan. En ymmärrä miten politiikan ammattilaisille se tuli yllätyksenä.
 
Täysin vieras maa ja kulttuuri. Puhuvat lasten(tyttöjen) kouluopetuksesta. Ei taida Greta Thunberg asiat olla päällimmäisiä tuolla.
Toki ilmastonmuutos on syynä tähänkin jos svt:n otsikkoa haluaa mainostaa. Ei riitä oma ymmärrys noiden sisäisiin /uskon asioihin.
 

Ylen tiedot: Hallitus päättää laajentaa evakuointeja turvamiehiin – Ulkoministeri Haaviston info kello 21, seuraa suorana​

Voit seurata Haaviston infoa klikkaamalla jutun kuvaa. Tähän mennessä Suomeen on evakuoitu Afganistanista yli 200 ihmistä.

-Yle-

 
Back
Top