Brexit ja sen seuraukset

Voin kyllä sanoa, ettei se Suomen rakentamisen taso esim. 70-80-luvuilla ollut todellakaan hyvä. Ja se onnistui ihan kotimaisin voimin.....

Kyllä, olen itsekin päässyt todistamaan tuon ajan julkisia rakennuksia joissa oli pahoja rakennus- ja suunnitteluvirheitä jotka johtivat homekatastrofeihin.

Mutta tuohon aikaan useimmat tekivät omakotitalonsa osittain itse, ja isäntä saattoi rakennushommista jotain ymmärtääkin joten hän olisi huomannut jos työmaalla olisi urakoitsijat oikoneet hommien laadussa. Nykyään talot tehdään yleensä "avaimet käteen" ilman juuri minkäänlaista inputtia tilaajalta jolloin mahdollisuudetkin vilunkipeliin kasvavat. Tilaisuus tekee huijarin.

Toinen ongelma on enenevässä määrin epäterve julkisten urakoiden kilpailutus. Halvin tarjous voittaa vaikka etukäteen tiedettäisiin että tulossa on sutta & sekundaa - olen itse nähnyt tällaista. Rakentaja tekee urakan mitenkuten mahdollisimman halvalla ja siinä sivussa ehkä muutaman omakotitalonkin. Sitten kun paljastuu että työt on tehty päin persettä niin vedetään firma konkkaan, tilaajat jäävät nuolemaan näppejään ja perustetaan uusi firma jolla toistetaan sama kuvio. Ad nauseum.
 
Suomen Pravda sen myös huomioi.
Kysely: Yli puolet skoteista vastustaa itsenäistymistä brexitistä huolimatta
YouGov-markkinatutkimusyhtiön kyselyn perusteella näyttää siltä, että skotit arvostavat kuningaskunnan yhtenäisyyttä yli EU-jäsenyyden ja sisämarkkinoiden.
ULKOMAAT 30.7.2016 17:45
Anne Salomäki

HELSINGIN SANOMAT

BRITANNIAN EU-kansanäänestyksen tulos ei näytä muuttaneen skotlantilaisten asenteita Skotlannin itsenäisyyttä kohtaan. YouGov-markkinatutkimusyhtiön lauantaina julkaisemien kyselytulosten mukaan 53 prosenttia skoteista äänestäisi itsenäisyyttä vastaan, jos kansanäänestys maan itsenäistymisestä järjestettäisiin huomenna.

Britit äänestivät kesäkuussa järjestetyssä kansanäänestyksessä maan EU-eron puolesta. Skotlantilaisäänestäjistä kuitenkin lähes kaksi kolmesta kannatti Britannian pysymistä EU:ssa, mikä herätti keskustelua uuden kansanäänestyksen järjestämisestä.

Vuonna 2014 järjestetyssä kansanäänestyksessä 55 prosenttia skottiäänestäjistä halusi pysyä osana Yhdistynyttä kuningaskuntaa. Skotlannin kansallispuolue SNP aloitti pian EU-kansanäänestyksen jälkeen kerätä nimilistaa uuden itsenäisyyskansanäänestyksen tukijoista. Puolueen johtaja Nicola Sturgeon on todennut äänestyksen jälkeen useaan otteeseen, ettei hyväksy Skotlannin pakkoeroa EU:sta.

EDES takuu siitä, että itsenäisenä Skotlanti saisi jäädä osaksi Euroopan unionia, ei siirtänyt kantoja itsenäisyyden puolelle. Kun vastaajilta kysyttiin, haluaisivatko he Skotlannin pysyvän osana Britanniaa ilman EU-jäsenyyttä vai irtautuvan kuningaskunnasta ja pysyä osana EU:ta, 46 prosenttia valitsi ensimmäisen vaihtoehdon. 37 prosenttia kannatti itsenäistymistä ja 17 prosenttia vastaajista valitsi vaihtoehdon ”en tiedä”.

Prosenttiluvut olivat melko samankaltaiset, kun selvitettiin, haluavatko vastaajat menettää pääsyn EU:n sisämarkkinoille yhdessä muun Britannian kanssa vai itsenäistyä (40 prosenttia) ja säilyttää pääsyn sisämarkkinoille (34 prosenttia). Reilu neljännes vastasi, ettei tiedä.

YouGovin mukaan 43 prosenttia niistä, jotka äänestivät EU:ssa pysymisen puolesta, vastustavat Skotlannin itsenäistymistä.
 
Tässä tulee ryssämainen olo kun ollaan tässä paskastaniassa. Uhkaillaan naapurivaltioita MATU -aseella (ei MAssa TUho).

BREXIT BLACKMAIL: Accept unlimited migration or NO free trade, says EU nations
EUROPEAN countries including Germany, Portugal and the Czech Republic are intent on making the UK continue to accept unlimited EU migration as the price for access to free trade with Europe.
By ALISON LITTLE
PUBLISHED: 00:00, Thu, Aug 11, 2016 | UPDATED: 07:33, Thu, Aug 11, 2016 http://www.express.co.uk/news/politics/698680/brexit-eu-accept-unlimited-migration-free-trade
 
Tässä tulee ryssämainen olo kun ollaan tässä paskastaniassa. Uhkaillaan naapurivaltioita MATU -aseella (ei MAssa TUho).

Hörönlöröä, markkinat koostuvat:
  • pääomasta
  • tavaroista
  • palvelusta
  • työvoimasta
Jos britit haluavat osallistua yhteismarkkinoihin niin silloin pitää hyväksyä kaikkien neljän vapaa liikkuminen, muussa tapauksessa ei puhuta yhteismarkkinoista vaan kauppasopimuksesta. Ei kukaan tee vapaaehtoisesti kauppasopimusta josta ei saa etuja.
 
Tässä tulee ryssämainen olo kun ollaan tässä paskastaniassa. Uhkaillaan naapurivaltioita MATU -aseella (ei MAssa TUho).

Mihin muuhun kuin tällaiseen, nämä Eu:n valtaapitävät "entiset" kansallissosialisti-stallarit ja nykyiset "minulla on unema suvaitsevaisto" kykenisivätkään kuin uhkailemaan, kiristämään ja valehtelemaan/ vääristämään totuutta mieleisekseen...? :rolleyes:
 
Tässä tulee ryssämainen olo kun ollaan tässä paskastaniassa. Uhkaillaan naapurivaltioita MATU -aseella (ei MAssa TUho).

Höpö höpö. Ei toi ole kirisitystä sen enempää kuin hinnan asettaminen maitopurkille: "Anna euro muuten et saa maitopurkkia"

Pikanttina yksityiskohtana: UK:n nettomaahanmuutto EU maista on aika lähellä nollaa ja EU:n ulkopuoliseen maahanmuuttoon brexitillä ei juuri ole suoria vaikutuksia.
 
Japani antoi oman viestinsä:
Japani iski pöytään Britannialle sivukaupalla brexit-ehtoja
Japani uhkaa investointipaolla, jos operoiminen EU:ssa vaikeutuu
Talous Julkaistu 5.9.2016 klo 08:28 | 0
STT, SALLA SALMELA
Japani on esittänyt kauppakumppanilleen Britannialle listan ehdoista, jotka Britannian EU-eron tulee täyttää, jotta maiden kauppasuhteet voivat säilyä ennallaan, kertovat brittiviestimet.
Viisitoistasivuinen kirjelmä annettiin Britannialle virallisesti G20-maiden kokouksessa. Siinä varoitetaan muun muassa, että japanilaisyritykset ja -pankit voivat siirtää Britanniassa sijaitsevat Euroopan-päämajansa muualle, jos brexit ei hoidu Japanille mieluisalla tavalla.
Japani haluaa muun muassa työvoiman vapaan liikkuvuuden Britannian ja EU-maiden välillä säilyvän ja Britannian pysyvän EU:n yhteismarkkina-alueella. Kirjelmän sisällöstä kertoo muun muassa Sky News.
Japani sanoo, ettei se yritä kertoa Britannialle, miten neuvotella, vaan haluaa pelkästään vartioida Japanin etuja.
Kiusallinen muistio
Puolet Japanin investoinneista EU-alueelle suuntautuu Britanniaan. Maassa toimivat japanilaisista suuryrityksistä muun muassa Nissan, Honda, Mitsubishi, Toyota ja Daiwa.
Sanomalehti Guardian arvioi, että Britannialle tärkeän kauppakumppanin Japanin vaatimukset ovat kiusallisia pääministeri Theresa Maylle, joka on useaan otteeseen vakuuttanut “brexitin tarkoittavan brexitiä”. Maahanmuuton rajoittaminen on ollut yksi Mayn lupauksista brexitin puolesta äänestäneille briteille.
Guardianin mukaan harvinaisen kiertelemätön vaatimuslista voi olla “yksi ensimmäisistä varoituslaukauksista” Britannian ja Japanin diplomaattisuhteissa. Se saattaa muodostua myös malliksi muille Britannian tärkeille kauppakumppaneille, kun ne arvioivat brexit-neuvottelujen tuloksia. Lehti arvelee muun muassa Kiinan ja muiden Itä-Aasian maiden saattavan esittää Britannialle samankaltaisia ehtolistoja.
http://www.kainuunsanomat.fi/kainuu...taan-britannialle-sivukaupalla-brexit-ehtoja/
 
Japani iski avoimesti kortit pöytään. Vastaavaa vaatimuslistaa tulee muiltakin (ellei ole epävirallisesti jo tullutkin). Esimerkiksi Jenkeille Brexit oli todella paha isku, koska heille Britannia on tärkeä juuri astinlautana EU-markkinoille.

Eiköhän Mayn hallituksen ainut mahdollisuus ole suostua kaikkiin vapaan liikkuvuuden ehtoihin, ja olla EU:ssa jonkin näköinen liittännäisjäsen. Entiset ehdot ja maksut siis säilyvät, mutta kaikki vaikutusvalta meni. Ranska ja Saksa pystyttävät jonain päivänä vielä Boris Johnsonille patsaan...
 
Oho, aikataulua sittenkin väläytelty:
Independent: Britannia valmistautuu aloittamaan EU-eronsa tammi-helmikuussa
Britannia voisi aloittaa EU-eroprosessinsa virallisesti varhain ensi vuonna, uutisoi sanomalehti Independent lauantaina.
Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk kertoi lehdelle, että Britannian pääministerin Theresa Mayn mukaan prosessi voisi alkaa tammi-helmikuussa.
– Hän (May) ilmoitti, että prosessia on lähes mahdotonta aloittaa tänä vuonna, mutta on todennäköistä, että siihen ollaan valmiita tammi- tai helmikuussa, Tusk sanoo.
Kesäkuisen brexit-äänestyksen jälkeen Britannian EU-erolle ei ole tähän mennessä annettu tarkkoja aikatauluja.
EU:sta eroamisen juridiset raamit on kirjattu Lissabonin sopimuksen 50. artiklaan. Sitä ei ole vielä koskaan sovellettu käytäntöön.
Britannian EU-erossa keskusteluun on muun muassa noussut Britannian mahdollisuudet EU:n yhteismarkkinoihin.
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001262947.html?ref=rss
 
Eika asiaa varmaan mitenkaan auta nyt alkaneet Ita-Euroopan ihmisten pahoinpitelyt.
Kylla sita kohta Boriskin alkaa olla ihmeissaan, etta kukas perskeles mun putket nyt avaa, puhumattakaan, etta kuka uskaltaa ajaa enaa yobusseja...
 
Pikanttina yksityiskohtana: UK:n nettomaahanmuutto EU maista on aika lähellä nollaa ja EU:n ulkopuoliseen maahanmuuttoon brexitillä ei juuri ole suoria vaikutuksia.
Vaikka Englannissa on paljon Itä-Euroopan EU-maista tulleita "vierastyöläisiä" niin on melko kyseenalaista sanoa että heistä olisi koitunut ongelmia Britannian yhteiskunnalle. Maahanmuuttajat jotka tekevät töitä yleensä elättävät itsensä.

Kaiken lisäksi tälläkin kolikolla on kääntöpuolensa..

Muutamalle miljoonalla britille EU:n jäsenyydestä on ollut merkittävää hyötyä. He ovat muuttaneet Britanniasta Etelä-Euroopan maihin. Espanjaan, Portugaliin ja osin Ranskaankin. Mikäpä on ollut muuttaessa. Jo pelkästään Espanjassa asuu 800.000-1.000.000 Britanniasta muuttanutta asukasta. He ovat saaneen EU:n myötä samanlaisen sosiaaliturvan kuin kyseisten maiden omat asukkaat..terveydenhuollon jne. Samalla tavalla kuin kaikki muutkin EU:n jäsenvaltioiden kansalaiset.

Kun Britit irtaantuvat EU:sta ei ole mitenkään varmaa että nämä Brittien edut säilyisivät EU-alueella.. Varsinkaan jollei Britit suostu vastavuoroiseen käytäntöön omassa maassaan.
 
Japani iski avoimesti kortit pöytään. Vastaavaa vaatimuslistaa tulee muiltakin (ellei ole epävirallisesti jo tullutkin). Esimerkiksi Jenkeille Brexit oli todella paha isku, koska heille Britannia on tärkeä juuri astinlautana EU-markkinoille.

Eiköhän Mayn hallituksen ainut mahdollisuus ole suostua kaikkiin vapaan liikkuvuuden ehtoihin, ja olla EU:ssa jonkin näköinen liittännäisjäsen. Entiset ehdot ja maksut siis säilyvät, mutta kaikki vaikutusvalta meni. Ranska ja Saksa pystyttävät jonain päivänä vielä Boris Johnsonille patsaan...

Ai että. Täydellinen utopia. Olen aina haaveillut, että meillä suomalaisillakin olisi oma siirtomaa mitä riistää. Englannin tasoisesta ei voinut edes unelmoida.
 
Sorry, @aj77 , nyt meni vähän ohi tuo minun vanhan viestini lainaus. En ole tätä ketjua pariin viikkoon seurannut.

Mutta tuohon omaan tekstiini liittyen, nythän Itä-Euroopan maat "tekivät Japanit". http://yle.fi/uutiset/ita-euroopan_maat_uhkaavat_kaataa_britannian_brexit-sopimuksen/9175776

Ei ole helppo paikka Theresa Mayllä. Ulkomaiden vaatimukset tiedetään, ja omassa hallituksessa David Davies ja muutama muu vaatii tiukkaa Brexit-linjaa. En haluaisi olla Mayn hameessa... (kuulostaa vähän pervolta) :oops:
 
Sorry, @aj77
Mutta tuohon omaan tekstiini liittyen, nythän Itä-Euroopan maat "tekivät Japanit". http://yle.fi/uutiset/ita-euroopan_maat_uhkaavat_kaataa_britannian_brexit-sopimuksen/9175776

Ei ole helppo paikka Theresa Mayllä. Ulkomaiden vaatimukset tiedetään, ja omassa hallituksessa David Davies ja muutama muu vaatii tiukkaa Brexit-linjaa. En haluaisi olla Mayn hameessa... (kuulostaa vähän pervolta) :oops:

Näin EU:n näkökulmasta tuollaisissa melko ehdottomissa linjauksissa on kyllä sekin vaara, että EU:n rintama voi repeillä entistä pahemmin. Jos esimerkiksi Saksa tai Ranska asetetaan tilanteeseen, jossa niiden pitää valita kauppasuhteet joko Englannin tai noiden itä-Euroopan maiden (Slovakia, Tsekki, Puola, Unkari) kanssa, ei ole lainkaan itsestäänselvää, että ne valitsevat itä-Euroopan.

Henkilökohtaisesti pidän tällaista jäsenten potentiaalista vastakkainasettelua varsin pahaenteisenä EU:n tulevaisuuden kannalta. Vaikken olekaan mikään kaikkein suurin EU-fani, en myöskään toivo sen ajautuvan mihinkään suurempaan sisäiseen riitelyyn.
 
Tämä on ensimmäinen askel Iso-Britannialle tulla suvereeniksi ja itsenäiseksi maaksi jälleen. Se palauttaa päätösvallan Britannian vaaleilla valituille instituutioille ja tarkoittaa, että EU:n valta Iso-Britanniassa päättyy, May sanoi.

:salut::salut::salut:

Kahdella Britti naispoliitikolla on ollut ja on edelleen munaa enemmän kuin EU:n miespoliitikoilla yhteensä, lukuun ottamatta Nigel Farragea.

EU:n talousimperiumin romahdukseen ovat valmistautuneet muutkin maat kuin Britannia...:solthum:


http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/may_sunnuntai_konferenssi_brexit-55899

Tästä alkaa virallinen Brexit: Theresa May julistaa tänään kumoavansa vuoden 1972 sopimuksen

Siina Ekberg
6 minuuttia sitten (päivitetty juuri nyt)
Pääministeri May ilmoittaa tänään virallisesti yhdessä muiden Brexit-ministereiden kanssa aloittavansa lainsäädäntöprosessin, joka irrottaa Britannian Euroopan unionista.

  • cb8289b8d3106a777b735c04e7f6d761faa24dbbf5231ff2f5ffeddff938099c

    Theresa May.

    (Lehtikuva / AFP)
Britannian pääministeri Theresa May ilmoittaa sunnuntaina kumoavansa vuonna 1972 tehdyn Euroopan yhteisön sopimuksen ja aloittavansa näin virallisesti Iso-Britannian eron Euroopan unionista.

May osallistuu konservatiivipuolueen konferenssiin ensimmäistä kertaa puolueen johtajana. The Telegraphin mukaan hän tulee ilmoittamaan, että hallitus aloittaa työnsä muuttaa lainsäädäntöä, joka antaa EU:lle vallan Britanniassa.

Pääministerin ilmoitus on hänen ensimmäinen vahvistettu sitoutumisensa aloittaa Brexit-prosessi sen jälkeen, kun hänen pääministerikautensa alkoi heinäkuussa. Ilmoitus on merkittävä askel Iso-Britannian eroamisessa Euroopan unionista.

May astuu lavalle yhdessä kolmen EU-eroa hoitavan ministerinsä kanssa. He ovat Boris Johnson, Liam Fox ja David Davis.

‒ Tämä on ensimmäinen askel Iso-Britannialle tulla suvereeniksi ja itsenäiseksi maaksi jälleen. Se palauttaa päätösvallan Britannian vaaleilla valituille instituutioille ja tarkoittaa, että EU:n valta Iso-Britanniassa päättyy, May sanoi.

 
Viimeksi muokattu:
Back
Top