Eduskuntavaalit 2015

Pahoin pelkään, että kuuhastelu jatkuu ja aivan totta: riippumatta kovinkaan paljon siitä, kuka tai mikä voittaa vaalit ja on kakkosena tai kolmosena. Jos vaalien jälkeen paljastuu, että KESK JA Sos.Demi aikovat toden totta vetää sitä linjaa, johon ovat vaalien alla kiinnittyneet niin se on "hei vaan Marie" ja tämä on de facto. Mutta joku piru kuiskuttaa korvaani, että nyt kootaan mölisevä vaalikarja tanhuvilta uurnille äänestämään "oikein", tarjolla on vaalien alla karkkia ja marmelaatia kansalle, jokaiselle öytyy juuri sitä, mitä haluaa. Toivon, että turpo-mielessä asia on näin. Toivon. Uskonko?

KESK JA Sos.Demi ovat hyvin tietoisia siitä, mikä on sen oman äänestäjäkunnan asenne ja mielipide Turposta. Sitä siis annetaan....ja huom: sitä samaa saavat myös KOK ja RKP kohderyhmät. Lopputulos: riippumatta juurikaan hallituksen kokoonpanosta "tosiasiat tunnustetaan" ja jopa foorumilla rajattomasti ihailtu Calle saa suitset suuhunsa ja todennäköisesti etenee Mallikurssin kautta uudelle uralle, josta olemme jo nähneet viitteitä.

Kesäkuussa olemme jo viisaampia.

Pöh, kaikki väljistyy jotenkin riittävästi kun toistetaan. Ei oikein enää defacto toiminutkaan. Mutta vielä on jäljellä tämä hiukan samasta suolammesta kotoisin oleva "tosiasiat tunnustetaan". Kenen tosiasiat?



Saisimmeko kuulla mitkä ovat vaikkapa ne tosiasiat jotka saavat Haglundin & Co siirtymään leuka rinnassa mallimaailmaan. Tässä kun voi jollekin jäädä sellainen väärinkäsitys, että tosiasiat joihin viittaat ovatkin vain defactoa. Meinaan, ei kait tässä ole takana jotain mitä meille ei vielä ole kerrottu. o_O
 
Kaiken takana on jotain mitä meille ei ole vielä kerrottu :D Se on silkkaa de factoa :D Mutta ei sekään silti tarkoita aina jotain salaliittoa...ei edes dejurena. Arkipäiväisiä salaisuuksia, eipä monikaan voi kertoa työnantajansa salaisuuksia julkisesti. Tai sitä, jos sattuu vaikka olemaan naisten alusvaatteet siellä Hugo Bossin miesten puvun alla. Ja tämä ei ole kuvaus omasta elämästäni...minulla EI ole Hugo Bossin pukua.
 
Ehkäpä tässä onkin sellainen juttu, että me emme itse asiassa säilyneetkään itsenäisenä 1944. Stalin vain totesi, että noin s-tanan jääräpäistä kansaa ei kannata konventionaalisesti miehittää, siitä seuraa vaan aivan holtiton pumaska, otetaan siis käyttöön hybridimiehitys. Suomen päättäjien kanssa sovittiin salaa, useita vodkapulloja ja höveliä itämaista tyttöseuraa luvaten, että luodaan kansalle kuva itsenäisyyden säilytyksestä sankarillisin torjuntavoitoin, mutta maa on salaisesti NL:n miehittämä. Sisäpolitiikkaan luodaan tarkoituksella "vastapuolueita" suomettuneelle yleisilmapiirille, ja nämä ovat tietysti mukana juonessa. Neuvostoliiton romahtaessa Suomen salainen johtava harmaa eminenssi, eli kenraalikuvernööri Väyrynen, sopi sitten että näkymättömällä musteella mikrofilmille tallennettua hybridimiehityssopimusta muutetaan siten että Suomi siirtyy Venäjän alaisuuteen.

Puuttuu enää vain oikean totuuden (tm) tietävä isänmaallinen vastarintaliike, joka parkkeeraa pommipakuja hallintorakennusten eteen...

Aika ajoin tuntuu, että tämä vaikuttamisen kertakaikkinen oveluus on hieman liioiteltua, joko usko siihen rajan tuolla puolen on liian kova tai sitten siitä saa vaan niin kertakaikkisen ketteriä kolumneja että asiaa täytyy pitää esillä. Mielestäni toimii keskimäärin varsin huonosti Suomessa tämä ryssäntrollien vaikutus, Haglundin "lyöminen" taitaa olla ihan omien sisäpoliittisten etujen ajamista esim. Antti Rinteeltä. Omalla kohdallani ryssäntrollit ovat lähinnä lisänneet maanpuolustusinnostusta. Mutta "eihän niiden tarkoitus ole muuttaa mielipiteitä vaan istuttaa epäluulon siemen" vai miten se nyt meni :D No joo, saavat siementää vielä aika paljon ennen kuin tilanne on se ettei ole kova kovaa vastassa siellä Vaalimaalla.

Suomi piti tuhtia henkistä pesäeroa neukkuihin ennen Kekkosta, eli tuo pohdiskelu ei oikein toimi. Rähmälläänolon aikakausi on näköharhaa varsinkin alkuvaiheensa osalta, koska todellisuudessa kyseessä oli lähinnä Kekkosen henkilökohtaiset valtapyrkimykset Moskovan sivustatuen avulla. Tilanne muuttui vaarallisemmaksi vasta muiden poliitikkojen yrittäessä samaa keinoa, mutta heidän määränsä oli aina huomattavasti pienempi, kuin mitä nykyisten länteen nöyristelijöiden määrä on. Asiasta ei koskaan muodostunut kansakunnan tulevaisuutta uhkaava tekijä, koska ei ollut vähäisintäkään pelkoa Neuvostoliiton valtapiirin kanssa toteutettavasta Schengen-sopimuksesta.

Kanerva on muuten onnistunut kumartamaan varsin syvään kumpaankin suuntaan ja silti hän on onnistunut säilyttämään asemansa näihin päiviin asti. Varsin hyvä suoritus täysin selkärangattomalta olennolta. :rolleyes:
 
Kanerva on muuten onnistunut kumartamaan varsin syvään kumpaankin suuntaan ja silti hän on onnistunut säilyttämään asemansa näihin päiviin asti. Varsin hyvä suoritus täysin selkärangattomalta olennolta. :rolleyes:

Kanerva on kyllä ihan kiitettävästi kompensoinut selkärangan puutteen pumppaamalla säännöllisin väliajoin verta paisuvaiskudoksiinsa :D
 
Pöh, kaikki väljistyy jotenkin riittävästi kun toistetaan. Ei oikein enää defacto toiminutkaan. Mutta vielä on jäljellä tämä hiukan samasta suolammesta kotoisin oleva "tosiasiat tunnustetaan". Kenen tosiasiat?



Saisimmeko kuulla mitkä ovat vaikkapa ne tosiasiat jotka saavat Haglundin & Co siirtymään leuka rinnassa mallimaailmaan. Tässä kun voi jollekin jäädä sellainen väärinkäsitys, että tosiasiat joihin viittaat ovatkin vain defactoa. Meinaan, ei kait tässä ole takana jotain mitä meille ei vielä ole kerrottu. o_O

No ihan suoraan sanoen pelkään sitä, että Sipilä, Rinne ja Soini ovat liimanneet itsensä vaalipuheisiinsa. Mielestäni herrat tepastelevat sillä reunalla, johon ei pitäisi livestyä. Muutamissa vaalienalushöpinöissä on suorastaan revitty irtiottoa EUn ns. yhteisestä linjasta ja se on leikkiä, joka ei mielestäni tähän maailmanaikaan kyllä sovi.

Etkö tosiaan muista, mitä tarkoittaa "tosiasiat tunnustava ulkopolitiikka"? Yritin olla leikkisä ja arvelin sinun muistavan tuon teesin aikojen takaa, eräänlaisena muistumana Suomen nousun kultaiselta kaudelta.

Mutta yhtäkaikki. Emme ole tottuneet siihen, että turpo aiheuttaa tällaista kurkkua kuristavaa pöhinää vaalien alla. Muistatte varmasti, miten ennen nämä asiat on kuitattu. Terve meininki siis, kun ottaa huomioon muuttuneet olosuhteet de facto.

Haglund sitten. Oman oletukseni mukaan hän väistyy "tositärkeisiin EU- tms. tehtäviin" heti, kun saa työkkäristä ilmoituksen avoinna olevasta haastavasta toimesta. Hieman epäilen herrojen Stubb ja Haglund olevan samaa sukua siinä mielessä, että he purjehtivat YKSIN oman uransa ja etunsa tiukasti pitäen silmänaloissaan, toki inhimillistä, mutta se kannattaa huomata. En sitten tiedä, onko siunauksellisempaa se, että wanha demarijyrä tai teknomiljonääri ottavat heidän paikkansa auringossa. Saamme taatusti juuri ne päättäjät, jotka ansaitsemme.

Pöhinä taukoaa ensi viikkoon mennessä ja varsin raukea turpo-keskustelu ilmestyy kehiin. Jos ei sitten wanha kunnon weijari Kremlistä pistä uutta palikkaa kiukaan alle. Rautalahkeista en enää viitsi mitään mainita.
 
Rautalahkeista en enää viitsi mitään mainita.

Punamultaa minä pelkään, kun se tuo huonoimmat puolet kaikista esiin.

TurPon osalta en punamulta-vaihtoehdossa odota ainakaan parannusta nykyiseen muuten, rautalahkeista jopa salaa toivon että ainakin sellaiset ohkaista peltiä olevat tulisivat kysymykseen, lähinnä sen PS-puolen ja ehkä pieneltä osin Kesk:kin toimesta. Sen sijaan SDP:n linja on pitkälti entisen Ylipäällikön miestä lainaten se, että:
Pentti Arajärvi (Sd) vastustaa kehitysavun leikkaamista samalla perustelulla kuin hän vastustaa puolustusmäärärahojen korottamista. "Rauhaa, mukaan lukien kansainvälinen rauha, tulee turvata edistämällä ihmisten turvallisuutta kaikkialla"

Tätä me MPnetissä toivoisimme:
Medieval-Chain-Mail-Legging-600x600.jpg


SDP:n versio on siis tämä:
0aiks9w.jpg
 
Roomakaan ei ollut ikuinen ja tuskin tässä ikuista haettiinkaan. Realistista sen ajattelu tuolloin todella olikin ja Baltian maat olivat ja pysyivät NL:n osina niin kauan kuin NL oli olemassa. Moni eli ja kuoli Baltiassa siinä uskossa, että Neuvostoliitto oli ikuinen. Ihan liian pitkään se kesti. Jos samaa sovelletaan Krimiin, niin Krim kuuluisi Venäjään niin kauan kuin Venäjä on tässä muodossaan olemassa. Eli tuskin on kovinkaan realistista odottaa Krimin suhteen kansainvälisen oikeuden toteutumista kovinkaan pian. Toivon tietenkin, että tuollainen Venäjä ei mieluiten ole edes kovin pitkäikäinenkään. Tietty jos tarkasteluväli on meidän arvioitua jäljellä olevaa elinikäämme pidempi niin sitten en tiedä. Onhan sivistyneen ihmisen kvartaali 25 vuotta.

Karjala ja muut Suomen menettämät alueet kuuluvat edelleen Venäjään. Aika huono siltä Venäjältä on saada takaisin sellaista mitä se on jo ottanut.

No, en vaan ymmärrä mikä kiirus tässä olisi de jure -puolen suhteen. Totta kai kaikki empiirisesti ajattelevat osaavat tunnistaa olemassa olevat tosiseikat, notta kovastihan tuntuu olevan Venäjän halussa toi Reininmaa, korjaan, Krim. Ennen kuin suostuvat olemaan ihmisiksi, ei ole mitään syytä edes ajatella tuon laittoman anneksaation muodollista hyväksymistä. Annetaan tämä jäädä muhimaan, eikä siis hyväksytä muodollisesti tuota vastenmielistä laitonta miehitystä.
 
Itse pidän, varsinkin vihervasemmistolaisten anarkistien NATO-vastaisuutta, erityisesti USA:aan negatiivisesti kohdistuvana ideologisena näkemyksenä.

Haluan varmuuden vuoksi täsmentää sen verran, että kyseisessä viestissä kirjoitin havainnoistani perussuomalaisten ehdokkaista (ja erityisemmin nuoremmista eli suunnilleen omasta ikäluokastani ja siitä nuoremmat). Sen sijaan vanhemmilla perussuomalaisilla ehdokkailla NATO-vastaisuuden joukossa oli myös perusteina entistä useammin hyvät suhteet Venäjään ja Venäjän huomioiminen.

vlad.
 
Minusta päättäjien ja kansan Nato-suhtautumista pitäisi eritellä tarkemmin kuin puolesta ja vastaan. Naton tosiolemus, ihmisten mielikuva siitä ja mielipide jäsenhakemuksen jättämisestä ovat kolme eri asiaa. Varautuneisuus Suomen jäsenhakemuksen jättämistä kohtaan tai skeptisyys Naton kykyjä ja tahtoa kohtaan ei ole vastustusta itse järjestön ideaa kohtaan. Kyllä suomalaisten valtaosa on tiukasti pohjoismaisen ja läntisen yhteiskuntajärjestelmän takana, siitä ei ole epäilystä. Nyt pitäisi olla tarkkana, ettei useista eri syistä peräisin olevaa varautuneisuutta jäsenhakemuksen jättämistä kohtaan tulkittaisi yleiseksi "Nato-vastaisuudeksi".

Yleisesti ottaen toki näin, omassa viestissäni olinkin kohdistanut tarkastelun yhteen ryhmään perussuomalaisia ehdokkaita ja tehnyt heidän NATO-vastaisuudesta yhden merkittävän havainnon ja vetänyt siitä yhden johtopäätöksen - mikä voi myös olla väärä. (Johtopäätös perustuu ehdokkaiden henk.koht. vastauksiin sähköposteihini että havaintoihin vaalikoneiden vastauksista).

Ja kuten viittasin, vanhempiin ehdokkaisiin, heidän kohdalla oli löydettävissä myös muita syitä NATO-vastaisuuteen eli esim. Suomen suhde Venäjään ja Venäjän suhtautuminen hakemukseen ja sen jättöön.

Eli jo tässä pienessä ryhmässä on useita eri syitä vastustaa NATO-jäsenyyttä tai suhtautua jäsenyyteen varauksella ja tietenkin tämä on huomioitava kun kokonaisuutta tarkastellaan - on lukemattomia syitä NATO-vastaisuudelle tai varautuneisuudelle. Osa perustelee sitä pelolla puolustusbudjetin pienentymisellä, osa suomalaisten sotilaiden joutumisella taistelemaan NATO-sotiin, osa epäilee turvatakuita, osa perustelee kielteisyyttään Venäjän reagoinilla (ja tällöinkin voi löytyä lisäperusteita miksi Venäjän reagointi huolettaa), joku ei halua Suomeen NATO-joukkoja etc.

Edellisestä johtuen NATO:sta pitäisi keskustella ja avata se kansalaisille, ruotia edut, haitat ja muut NATO:on liittyvät ajatuksia herättävät seikat jotta jokainen voi muodostaa mielikuvansa mahdollisimman pitkälti järkisyiden perusteella (tilanne ei tietty ole tämä, tunteet ovat osallisena prosessissa ainakin osalla).

vlad.
 
Kuinka tärkeää näissä vaaleissa on äänestää nato-myönteistä ehdokasta? Kannatan toki itsekin nato-jäsenyyttä ja yhteistyötä länsimaiden kanssa, ja toki tilanteeni oli siinä mielessä helppo että ehdokkaani jonka valitsin pääasiassa muilla perustein kannattaa natoa. En kuitenkaan usko, että tulevalla vaalikaudella Suomi liittyisi natoon tai edes sitä harkitsisi, vaan eiköhän kansa kuule kuinka ajankohta ei ole oikea ja nato-optio on aina käytettävissämme. Tietenkin on selvää että äänestämällä nato-myönteisiä ehdokkaita voi asia hiljalleen muuttua, mutta tulisiko muuten hyvä ehdokas hylätä vain kielteisen tai epäilevän nato-mielipiteen takia?

Onkohan nämä samoja antifasisteja kuin Iken tapahtumassa häiriköineet?
J0Z41YJ.jpg
 
Mielestäni NATO-myönteisyys ei ole olennaista sillä uskon, että emme liity tulevalla kepu-vetoisella kaudella natoon. Tavallaan nato-myönteisyys menee "hukkaan" koska mitään äänestystä tai mahdollisuutta tätä kantaa hyödyntää ei tule. Siten on periaatteessa aivan sama vaikka kaikki ehdokkaat äänestäisivät vastaan koska eduskunta tuskin täällä vaalikaudella asiasta äänestää. Tästä syystä jäsenyyteen suhtautuminen on toissijaista siihen nähden, että ehdokas lupaa välittömästi kannattaa omaa puolustusbudjettia.

Eri asia on tosin se, yleensä kielteinen nato-kanta usein liittyy muihin kielteisiin ominaisuuksiin, kuten pasifismiin, krooniseen länsi/usa-vastaisuuteen, impivaaralaisuuteen jne. Eli useimmiten valistunut ja fiksu eli oikeistolainen ja/tai liberaali suhtautuu käytännössä aina myönteisesti nato-jäsenyyteen. Useimmiten natoon kielteisesti suhtautuvat ovat juntteja, tyhmiä, kepulaisia, demarinaisia joiden substanssi aiheesta on 0, vasemmistoälykköjä tai wannabe-sellaisia.
 
Mielestäni NATO-myönteisyys ei ole olennaista sillä uskon, että emme liity tulevalla kepu-vetoisella kaudella natoon. Tavallaan nato-myönteisyys menee "hukkaan" koska mitään äänestystä tai mahdollisuutta tätä kantaa hyödyntää ei tule. Siten on periaatteessa aivan sama vaikka kaikki ehdokkaat äänestäisivät vastaan koska eduskunta tuskin täällä vaalikaudella asiasta äänestää. Tästä syystä jäsenyyteen suhtautuminen on toissijaista siihen nähden, että ehdokas lupaa välittömästi kannattaa omaa puolustusbudjettia.

Eri asia on tosin se, yleensä kielteinen nato-kanta usein liittyy muihin kielteisiin ominaisuuksiin, kuten pasifismiin, krooniseen länsi/usa-vastaisuuteen, impivaaralaisuuteen jne. Eli useimmiten valistunut ja fiksu eli oikeistolainen ja/tai liberaali suhtautuu käytännössä aina myönteisesti nato-jäsenyyteen. Useimmiten natoon kielteisesti suhtautuvat ovat juntteja, tyhmiä, kepulaisia, demarinaisia joiden substanssi aiheesta on 0, vasemmistoälykköjä tai wannabe-sellaisia.

Tällaista ajattelua juuri edellä vastustin.

Minä kannatan Natoa. Puolustusliiton päämäärä on hyvä ja kunniallinen. Soisin sen siksi kehittyvän voimakkaammaksi.

Kantani siihen, pitäisikö Suomen välittömästi lähettää jäsenhakemus, onkin sitten jo monisyisempi.
 
Minä kannatan Natoa. Puolustusliiton päämäärä on hyvä ja kunniallinen. Soisin sen siksi kehittyvän voimakkaammaksi.

Kantani siihen, pitäisikö Suomen välittömästi lähettää jäsenhakemus, onkin sitten jo monisyisempi.

Allekirjoitan tuon täysin.

Julksien jäsenhakemuksen sijasta pitää/pitäisi ehdottomasti olla täydet diplomaattiset yhteydet NATO-maihin ja Ruotsiin, joissa pyritään tekemään selväksi NATO-pelin säännöt. Tällä kertaa ei voi käydä niin, että Ruotsin jäsenhakemus yllättää meidät kuin EY-jäsenyyden hakemisessa kävi.
 
Rinne ilmoitti ettei se todennäköisesti lähde samaan hallitukseen Kokoomuksen kanssa. Seuraavassa hallituksessa on sitten Kesk. Kok. Ps. Ja vakio RKP. Ei hirmu paha...?

Nyt voikin sitten spekuloida, kuinka tehtävät tulevassa hallituksessa jaetaan: Ministeripestejä voidaan puolueille jakaa seuraavasti: Kesk 5, Ps 4, Kok 4, RKP 1, jolloin hallitukseen tulisi 14 ministeriä, mikä on vähän enemmän kuin Sipilä toivoi, mutta kuitekin vähemmän mitä viime aikoina on ollut.

Sipilä voisi piruuttaan antaa Soinille valtiovarainministerin tehtävän, sillä sehän kuuluu vaaleissa toiseksi tulleelle. Ulkoministerin paikka menisi siis Stubille, vaikka Olli Rehn tai Alpo Rusi olisivat oikeastaan pätevämpiä. Rehn laitettanee kuitenkin Ulkoministeriöön toiseksi ministeriksi. Fiksuna johtajana Sipilä ottaa Haglundin puolustusministeriksi jatkamaan hyvin tehtyä työtä, vaikka RKP muuten olisikin hallituksessa tarpeeton. Keskustan Juha Rehulasta tulee suurin rahan käyttäjä Sosiaali- ja terveysministeriössä. Perussuomalaiset haluavat sisäministeriön (Jussi Niinistö), joten kokoomuksen Grahn-Laasosesta tulee opetusministeri. Anu Vehviläisestä tulee jälleen liikenneministeri, joten Pohjois-Karjalassakin saatetaan vaihteeksi kunnostaa jokunen päällystetty tienpätkä. Elinkeinoministerin paikasta käydään keskustassa kova kisa ja Mauri jää tällä kertaa ilman ministerin salkkua. Ruohonen-Lerneristä tulee työministeri. Neljästä viimeisestä pestistä en esitä veikkausta.
 
Vielä kun kerrot miten tämän ajatuksen ja mielikuvan saa mahdollisimman nopeasti pois mielestään.:eek:

Ajattele alastonta Paavo Väyrystä vaimon kanssa lauantai-iltana saunan jälkeen Pohjantähti-opiston isännän ja emännän makuuhuoneessa...himon vääristämät kasvot orgastisessa kouristuksessa. 200 miljoonaa pikku-Paavoa on osin roiskunut Keskusta-logolla varustetuille satiinilakanoille.

Jos joltakulta menee potenssi näiden kuvausten takia niin mulla on vastuuvakuutus Pohjolassa, katsotaan korvaisiko se jotain.
 
[
Todellisuudessa siivousfirma värvää suoraan tuhat nigerialaista avoimen portin kautta, antaa heille helvetin huonon sopparin ja osa-aikat
Meidän firmaan tuotettiin autolasteittain itä-eurooppalaisia, sitten parin vuoden kuluttua huomattiin ettei osa niistä osaa mitään ja ne potkittiin pihalle. Nyt niitä on tuolla kirkonkylällä vilkastuttamassa tori elämää, parhaimmat eläkeläisinä. Pari vuotta Suomessa veronmaksajana sitten Suomen elätettävänä.




PS: Piti lainata Vonkan viestiä tuohon alkuun mutta ei onnistunut ihan nappiin.
 
Viimeksi muokattu:
[
Todellisuudessa siivousfirma värvää suoraan tuhat nigerialaista avoimen portin kautta, antaa heille helvetin huonon sopparin ja osa-aikat
Meidän firmaan tuotettiin autolasteittain itä-eurooppalaisia, sitten parin vuoden kuluttua huomattiin ettei osa niistä osaa mitään ja ne potkittiin pihalle. Nyt niitä on tuolla kirkonkylällä vilkastuttamassa tori elämää, parhaimmat eläkeläisinä. Pari vuotta Suomessa veronmaksajana sitten Suomen elätettävänä.





PS: Piti lainata Vonkan viestiä tuohon alkuun mutta ei onnistunut ihan nappiin.

PS esittää Kanadan ja Australian tyyppistä pistejärjestelmää joka tuntuu toimivan.
Kansalaisuuden saamiseen saisi kuulua joku vala USA:n tapaan..
 
Ajattele alastonta Paavo Väyrystä vaimon kanssa lauantai-iltana saunan jälkeen Pohjantähti-opiston isännän ja emännän makuuhuoneessa...himon vääristämät kasvot orgastisessa kouristuksessa. 200 miljoonaa pikku-Paavoa on osin roiskunut Keskusta-logolla varustetuille satiinilakanoille.

Taidan mieluummin lyödä kirveellä polveen.
 
Back
Top