Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

EU hybridivaikuttamisen kohteena

Viestiketju osiossa 'Käynnissä olevat sodat ja konfliktit' , aloittaja vlad, 20.01.2016.

 1. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,243
  Tykkäykset:
  11,457
  Pisteet:
  1,286
  Siinähän lukee aivan selvästi, mistä vastuusta on kyse -

  "On hyvinkin mahdollista, että tässä taustalla saksalaisilla piilee ajatus siitä, että termeillä pyritään hälventämään omaa historiallista vastuuta, juuri sitä Molotov-Ribbentrop -sopimusta"

  Juuri sitä, että natsi-Saksa oli tekämässä Eurooppaa jakanutta sopimusta ja toisen diktatuurin (Neuvostoliitto) kanssa. Kun käytetään termejä "entinen neuvostotasavalta" huomioimatta historiallista asiayhteyttä - sitä mikä ajoi nämä maat Neuvostoliiton alaisuuteen, häivytetään historian tapahtumia taustalle. Tässä ei siis ole kyse mistään muusta vastuusta, ei siitä, että Saksan pitäisi sotia kenekään puolesta (sopimusten mukaan asia on sitten toinen). Tiedossa on se, että nyky-Saksa tuskin kovinkaan kummoista remilitarisointia tulee, puheista huolimatta, tekemään. Paljon puheita ja siihen se todennäköisesti jääkin.

  vlad
   
  PSS tykkäsi tästä.
 2. Mainos Google AdSense 3. Maidan

  Maidan Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.11.2014
  Viestejä:
  3,916
  Tykkäykset:
  6,963
  Pisteet:
  1,286
  Stalinin perustuslaki oli yksi maailman kauneimmista ellei kaunein, ja kaikki huusi "hurraa", koska ne jotka eivät huutaneet - ammuttiin. Todellisuus vain oli aivan toisenlainen kun mitä kauniissa perustuslaissa kirjoitettiin.

  Koko elämänsä kolhoosissa tehnyt mummo Nal:ssa sai eläkettä ruhtinalliset 33 rupla kuukaudessa. Stipedi opiskelijoille oli luokka 40 rupla/kk. Ravintolaillalisesta kahdelle maksettiin helposti saman verran, eikä se ole kovin kummoinen. Ravintoloita miljoonien kaupungissa olisi voinut laskea sormilla, koska ei sinne suurimmalla osalla työtätekivista ollut mitään asiaa koskaan. Sitten oli tietenkin kafeet, ruokalan tapainen josta sai myös juoda viina. Ne olivat halvempia, ja niitä oli paljon. Mutta suuremmalle osalle työtätekivista nekin olivat liian kalliita.
  Piti jonottaa luista ja läskistä pakastettua soppa "liha" töiden jälkeen tehdäkseen keittoa viikoksi. Tietenkin piti jonottaa myös perunoita (usein mätäisiä, mutta hyvällä säkällä sai jopa mädättömiäkin) toisesta paikasta ja sipulia - luonnollisesti toisesta, jos halusi keittoon lisäksi kaalia, niin ei kun jonottamaan kaalia vielä jostain..tai sitten söisi kalasälykettä leivän kanssa. Mutta se kävisi jo kallimmaksi kun "liha"keitto.

  Kaikkia neukulan "onnellisuutta" ei ajo kuvata, ei mahtuisi postaukseen, mutta hyvin ankea ja hyvin ahdistava se oli. Puute kaikissa, huonolaatuiset elintarvikkeet, rumat ellei kauheat vaatteet, kaikki mihin katsoi oli hajoamisillaan. Yleisvessoihin ei voitu mennä koska löyhkä oli sietämätön, paska seinissa, ruosteiseiset vuotavat putkeet, saniteettilaitteet, kaikki vinossa ja irtoamassa.
  Nyky Venäjällä on edelleen puolella kansasta ei ole sisävessa.

  Mutta terveydenhuolto oli ilmainen, vaikka hyvin alkeellinen, asunnotkin suht ilmaiset, jotain nimellista summa maksettu ja opiskelukin oli ilmaista, mutta myös työtä tehtyy ilmaiseksi! Esimerkki yllä.

  Myöhästyminen töihin- vankila. Kukaan ei voinut kuvitellakaan ottaa ja olla ilmestymättä kokonaan töihin koko työpäiväksi, vaikka huonovointisuuden takia, sitä olisi seurannut ampuminen. Näin oli Stalinin aikana. Hänen kuolemaan jälkeen vähittelleen ampumisesta luovutettu.

  Kuinka moni tietää ettei kolhoseissa raatavilla ihmisilla ollut passia? Orjat eivät matkustaa. Jos kolhosilainen meinäsi matkustaa toiseen lähikaupunkiin, hänelle piti hankkia spravkan kolhosineuvoston puheenjohtajalta. Kolhosilaisille jaettu passit vasta 1970 luvulla - orjat armahdettu. Maa oli täynnä jättikokoisia julisteita raavaista terveista kolhosilaisista, miehista ja naisista, todellisuudessa ne olivat sairaita, hampattomia ihmisiä, jotka eli 30 ruplalla kuukadessa, ja jotka vanhoina tulivat toimeen vain omien aikuisten lapsien tuella. Jos sellaisia lapsia ei ollut, ne kuolivat pois, usein huonon ravitsemukseen ja lukuisin sairauksiin, joita tuli hankittua orjatöissä. Mutta, kyllä, Stalinin kuoltua moni heistä itki. Pohjois-Koreassa myös parkunut koko kansa kun heidän johtaja kuoli ja sitten taas keränneet rahat auttaakseen amerikkalaisia työttömiä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2017 klo 15:53
 4. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  4,906
  Tykkäykset:
  5,130
  Pisteet:
  1,286
  Katselin dokumenttia internetin keksimisestä ja jos nyt ymmärsin oikein siinä esitettiin vahingossa ratkaisu nykyiseen infosotaan.
  Yksi näistä alkuaikojen netin pioneereista olisi halunnut toisenlailla toimivan netin. Hänellä on se edelleen ja kehityksessä. Siinä tietokoneen näytöllä on artikkeli ja maalaamalla tai muuten valitsemalla lauseen menee artikkeli pienemmäksi ja aukeaa muita artikkeleita/lähteitä viereen jossa tämä sama lause esiintyy.

  Netti tarjoaisi itsestään helpon lähteiden tarkastelun ja se olisi perusominaisuus.
   
  Teräsmies ja Maidan tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu