Korean Sota Osa II ?

Asukkaita evakuoitiin: Koreat ampuivat toisiaan merellä
Torstai 22.5.2014 klo 14.36
Etelä- ja Pohjois-Korea ovat ampuneet toisiaan, Etelä-Korean viranomaislähteet kertovat.

Pohjois-Korea ampui tykistötulta eteläkorealaisen sotalaivan läheisyyteen. Eteläkorealaisalus vastasi tulitukseen ampumalla pohjoiskorealaista sota-alusta kohti.
Eteläkorealaisalus oli maan omilla aluevesillä, sotilaslähteet kertovat.
Eteläkorealaisen Yeonpyeongin saaren asukkaat evakuoitiin pommisuojiin. Vuonna 2010 Pohjois-Korea tulitti saarta, jolloin neljä saaren asukasta sai surmansa.
STT-REUTERS-AFP

Kiinnostaisi tietää,että kun tuo P-korea availee tulta niin onko se propagandan tuomaa hurmosta,heikkoa navigointitaitoa jonka mukaan ollaan heidän aluevesillään vai tuleeko pulloposkelta itseltään suora käsky että ammutaas vähän. Sen verran outoa ja epärationaalista käytöstä tuo niiden roiskiminen on. Mitä tälläkin nyt haettiin sitten.
 
North Korea claims to have successfully tested a new precision guided missile, at the same time as its army threatens a "devastating" retaliation against South Korea for carrying out live fire drills near their maritime border.

The launch was watched by the North Korean leader, Kim Jong-un, according to the North's official KCNA news agency, which hailed the test as a breakthrough in national defence capability.

North Korea is not known to possess a tactical guided missile but analysis of a recent propaganda film suggested it may have acquired a variant of a Russian cruise missile, the KH-35.
http://www.theguardian.com/world/20...laims-to-have-tested-precision-guided-missile
 
@TomTom Voisimmeko mahdollisesti saada jälleen kerran audienssin siltä tutkijalta koskien tällä kertaa Pohjois-Korean tilannetta? Esim. mihin suuntaan mahdolliset vallankaappaajat haluavat maata viedä?

Suomalaisasiantuntija arvioi: Onko Pohjois-Koreassa meneillään vallankaappaus?
Keskiviikko 8.10.2014 klo 20.54

Pohjois-Korean johtajan yli kuukauden kestänyt poissaolo on ruokkinut spekulaatioita vallankaappauksesta.


Tällaisia kuvia Kim Jong-unista on totuttu näkemään mediassa. Kuva sotilastukikohtavierailulta. (EPA/AOP)
LUE MYÖS
Väite: Kim Jong-un ei ole enää Pohjois-Korean johdossa

Lehtiväite: Kim Jong-un sairaalahoidossa korkokenkien takia

Huhuille vahvistus: Kim Jong-unilla terveysongelmia

Suljetun valtion johtaja Kim Jong-un on totuttu näkemään esillä. Tarkastamassa Pohjois-Korean tehtaita ja sotilastukikohtia, arvioimassa naisten kenkien valmistusta, halaamassa lapsia, toivottamassa lävistettyä koripallotähteä tervetulleeksi maahan tai seuraamassa pohjoiskorealaisen tyttöbändin esitystä vaimo rinnallaan.

Kesäkuun aikana Kim esiintyi julkisesti 17 kertaa, elokuussa 16 kertaa. Nyt diktaattori on kuitenkin nähty edellisen kerran julkisuudessa syyskuun 3. päivänä. Poissaoloa on kestänyt jo yli kuukauden.

- Se on pitkä aika diktatorisessa maassa, jossa johtajan rituaalinomainen näyttäytyminen on keskeisessä osassa, Korea-tutkija Antti Leppänen Turun yliopiston Itä-Aasian tutkimuskeskuksesta arvioi.

Johtajan vallan esille tuominen on kuulunut Pohjois-Koreassa asiaan jo Kimin isoisän Kim Il-sungin valtakaudesta lähtien.

- Johtaja menee paikan päälle ratkaisemaan ongelmia, näyttämään miten asiat hoidetaan. Näin hän manifestoi valtaansa, Leppänen avaa.


Yhdysvaltalainen ex-koripallotähti Dennis Rodman on ollut Pohjois-Korean johtajan vieraana. (EPA/AOP)
"Vähän huonona"

Syyskuun lopussa Pohjois-Korean televisio kertoi maan johtajan kärsivän terveysongelmista. Yksityiskohtia vaivasta ei annettu.

- Johtaja on vähän huonona, kuuluisi vapaa suomennos televiolähetyksen sanomasta, Leppänen sanoo.

Pohjois-Koreassa ei haluta antaa heikkoa kuvaa johtajasta, joten on täysin normaalia, ettei sairauden syytä ole yksilöity tarkemmin. Leppänen muistuttaa, että myös nykyisen hallitsijan isoisällä Kim Il-sungillaoli niskassaan kasvain, mitä ei tuotu ikinä maassa yleisesti julkisuuteen.

- Pohjoiskorealaisille kasvainta ei ollut olemassakaan. Tarkat terveystiedot on aina salattu julkisuudesta.

Kimin pitkä poissaolo herätti kuitenkin sen verran huomiota, että jonkinlaiselle suppealle selitykselle oli tarvetta. Siksi televisiolähetys esitettiin kansalaisille.

Lähetyksessä näytettiin Kimin linkkaavan jalkaansa, jolla luotiin Leppäsen mukaan kansalle kuva, että johtaja ei säästele itseään ponnistuksissaan Pohjois-Korean hyväksi.

- Sanoma on, että vaikka johtajamme on vähän huonona, viitoittaa hän silti tietä "liekin lailla", kuten lähetyksessäkin sanotaan.


Tämä on viimeinen julkaistu kuva Kimistä. (EPA/AOP)
Vallankaappaus?

Kim Jong-unin pitkä poissaolo on ruokkinut kansainvälisessä mediassa jo spekulaatioita kulissien takana tapahtuvasta vallanvaihdoksesta.

Pohjoiskorealainen loikkari Jang Jin Sung kertoi vastikään värikkäitä väitteitä, joiden mukaan Kim olisi syösty salaa vallasta jo viime joulukuussa. Jangin tulkinnoista uutisoivat muun muassa CNN ja Vice, mutta vahvistusta niille ei virallisista lähteistä ole tippunut.

Leppänen pitää vallankaappausskenaariota epätodennäköisenä, vaikka kulissien takainen valtataistelu ei sinänsä olekaan Pohjois-Koreassa tavatonta.

1990-luvun puolivälissä, Kim Jong-unin isän Kim Jong-ilin vallan vakiinnuttamisen aikaan suljetussa maassa oli meneillään jonkinlainen valtataistelu. Maan johtaja asetti kontrollikomitean, joka valvoi ideologian toteutumista ja raportoisuoraan johtajalle ongelmista. Vakoojien tiedonannot lähettivät tuolloin monia työleireille ja useita teloitettiin.

Korea-tutkija uskoo, että mikäli vallankaappaus nykypäivänä toteutuisi, se havaittaisiin pian muuallakin maailmassa. Nykyisin tiedonsaanti Pohjois-Koreasta on lisääntynyt, vaikkakin tiedonmuruset jäävät edelleen usein varmistamattomiksi.


Etelä-Korean edustajat ja pohjoiskorealaisten delegaatio istuivat viime viikonloppuna samaan neuvottelupöytään. (EPA/AOP)
Delegaatio Etelä-Koreaan

Mediassa on herättänyt huomiota myös yllättävä vierailu, jonka korkea-arvoinen pohjoiskorealainen delegaatio teki viime viikonloppuna Etelä-Koreaan Asian Games -kisoihin, johon myös pohjoiskorealaiset urheilijat osallistuivat.

Kyseessä oli korkeimman tason vierailu maiden välillä vuosiin. Spekulaatiota herätti, miksi maan johtaja Kim Jong-un ei ollut paikalla.

Leppänen ei halua ylitulkita maan johtajan poissaolon taikka vierailun merkitystä. Hänen mukaansa vierailua on käytetty jo Pohjois-Korean propagandassa, mikä ei viittaisi valtasuhteissa tapahtuneisiin muutoksiin.

- Pohjois-Koreaan keskittynyt Daily NK -sivusto kertoo, että viime lauantaina tehtaissa ja muissa pohjoiskorealaisissa korttelikomiteoissa on pidetty tiedonanto Kim Jong-unin huolenpidosta maan urheilijoita kohtaan. Kansalle on kerrottu, kuinka johtaja on omakätisesti lähettänyt korkea-arvoisen delegaation pitämään huolta maan urheilijoista.

Leppänen pitää myönteisenä asiana, että etelä ja pohjoinen ovat avanneet jälleen neuvotteluyhteyksiä. Pelkkä vierailu ei kuitenkaan osoita, että suhteita oltaisiin oikeasti liennyttämässä.

- Heti viikonlopun jälkeen Pohjois-Korean ja Etelä-Korean alukset kävivät merellä laukaustenvaihtoa, tutkija muistuttaa.


Onnekas lapsukainen pääsi maan johtajan turvalliseen syliin, kuva viestii. (EPA/AOP)

Kim tarkastaa uudistettua tehdasta. (EPA/AOP)
Milloin Kim palaa?

Pohjois-Korean johtajan poissaolosta on vielä toistaiseksi vaikea vetää yksiselitteistä johtopäätöstä.

Yhdysvaltalainen The Atlantic -lehti arvioi, että mikäli Kimiä ei nähdä 10. lokakuuta puolueen perustamispäivän riennoissa, lähettää se selkeän viestin muulle maailmalle.

- Jos Kim Jong-un olisi poissa vielä toisen kuukauden, ei tämä olisi enää kuitattavissa tavallisella tilanteella, Leppänen pohtii.

Mikäli Kim Jong-un ei siis pian marssi takaisin julkisuuteen, voivat mediassa vilisevät kuvat suuresta johtajasta vaihtua niiden virkamiesten kuviin, jotka ovat tähän mennessä esiintyneet vain mahtipontisen hahmon taustalla.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014100818729014_ul.shtml
 
21e5fb03714e73df97f352f597465815.jpg


Ei oo Kimillä tietenkään kylmä, kun avopäin talvella rattastaa
 
Vaihteeksi uhkailua:
"Pohjois-Korea uhkaa uusilla ydinkokeilla YK:ssa kokemansa nöyryytyksen jälkeen. YK:n yleiskokouksen ihmisoikeuskomitea äänesti tiistaina sen puolesta, että turvallisuusneuvoston pitäisi harkita Pohjois-Korean haastamista kansainväliseen rikostuomioistuimeen rikoksista ihmisyyttä vastaan.
Pohjois-Korea sanoo ulkoministeriön tiedotteessa, että kyseessä on petos. Maan mukaan amerikkalaisten johtaman aggression vuoksi maa ei voi pidättäytyä ydinkokeesta.
Tiistain äänestyksessä 111 maata kannatti ja 19 vastusti päätöslauselmaa. 55 äänesti tyhjää.
Vaikka turvaneuvosto äänestäisikin Pohjois-Koreasta, maa tuskin joutuu oikeuteen Kiinan ja Venäjän veto-oikeuden vuoksi. Molemmat maat vastustivat asiaa jo tiistain äänestyksessä."

http://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/2014/11/20/pohjois-korea-uhkaa-uusilla-ydinkokeilla
 
Putin hankkii uusia kavereita tovereita meritorjuntaohjuksia myymällä. Olikohan ohjusten/teknologian myymisen takana jenkeille kettuilu? En ihmettele vaikka olisi.

Kettuilu voi olla kysessä, mutta entä jos Un nyt vain omasi kasan käteistä ja maksoi niistä? Ruplan arvo on mitä on, joten jos niillä oli jotakin vientituotteita mitä ryssät haluaa, niin ehkä ne teki kaupat?
 
Kettuilu voi olla kysessä, mutta entä jos Un nyt vain omasi kasan käteistä ja maksoi niistä? Ruplan arvo on mitä on, joten jos niillä oli jotakin vientituotteita mitä ryssät haluaa, niin ehkä ne teki kaupat?

Pohjoiskoreahan lähettää orjia venäjälle esim. Siperiaan metsätöihin. Niillä tuloilla saattaa muutaman ohjuksen hankkia.
 
Kettuilu voi olla kysessä, mutta entä jos Un nyt vain omasi kasan käteistä ja maksoi niistä? Ruplan arvo on mitä on, joten jos niillä oli jotakin vientituotteita mitä ryssät haluaa, niin ehkä ne teki kaupat?

Un antaa Puuttinin tyynenmeren operaatioille hyvän tukikohdan keskellä jenkkien omaa operaatiota Etelän ja Jaappanin kanssa. Varsinkin jos Kiina jatkaa yhteistyötään naapurin kanssa. Joten miksi hän ei varustaisi sitä aluetta kun Jenkit tekee samaa heidän parinsa kanssa?
 
The North Korean regime has always relied on public loyalty to the ruling Kim dynasty to maintain its totalitarian grip on power. But following a series of apparent high-profile executions, sources within the country suggest that cracks are beginning to show amid a growing willingness to express dissatisfaction with Kim Jong-un’s leadership.

Criticism of the alleged recent execution of the defence chief, Hyon Yong-chol, has been circulating in the capital, sources say, although it is impossible to verify these claims independently.
http://www.theguardian.com/world/2015/jun/04/north-korea-kim-jong-un-popularity-waning
 
Joo niin on tapahtunut...

http://news.sky.com/story/1538725/north-and-south-korea-trade-fire-over-border
North And South Korea 'Trade Fire' Over Border


Reports say Pyongyang fired a shell at a South Korean border town, which prompted Seoul to respond with artillery fire.

09:51, UK,Thursday 20 August 2015

north-south-korea-1-736x414.jpg

It is not clear what weapons were used in the incident
North Korea has fired a shell across the border into South Korea, prompting Seoul to respond with artillery fire, acccording to reports.

The North is believed to have been aiming at a loudspeaker that has been blaring anti-Pyongyang broadcasts recently, South Korean media said.

In response, South Korea fired tens of 155mm artillery rounds at the location where the shell came from, the country's defence ministry said.

KBS News, which is state-run, quoted a South Korean military official as saying that North Korea opened fire at around 4pm local time (7pm GMT) on the western front.

Yonhap said the shots did not cause any apparent damage and that there has been no response from Pyongyang to the artillery fire.

Soyth Korea's defence ministry said surveillance equipment detected the trajectories of suspected rockets and that it is investigating the incident.

"Our military has stepped up monitoring and is closely watching North Korean military movements," the ministry said in a statement.

North Korea had promised to retaliate against the broadcasts, which criticise alleged provocations from Pyongyang and praising South Korea's democracy.

Seoul started the broadcasts after claiming the North had laid land mines that maimed two of its soldiers.

More follows...
 
North Korean leader Kim Jong Un has placed his military on high-alert and declared a "quasi-state of war" in frontline areas Friday after North and South Korea exchanged artillery fire near the border.

Following an emergency meeting of the North's central military commission, Mr. Kim said frontline units would "enter a wartime state" starting at 5:00 p.m. local time Friday, according to the Korean Central News Agency.

Pyongyang has made similar declarations in the past, including during periods of heightened tension in 2010 and 2013. The two countries are technically already in a state of war since the truce that ended their 1950s conflict did not become a peace treaty.
http://www.voanews.com/content/north-korea-declares-quasi-state-of-war-with-south/2926631.html
 
Back
Top