Lännen taloussota Venäjälle ja sen seuraukset

On uskomatonta, itävaltalainen pankki tekee puolet tuloksesta Venäjällä ja antaa korkovapaata maksuaikaa Ukrainan hyökkäys sotaan liittyville yrityksille.👹
Kaikki Itävaltaan liittyvä henkilökohtaiseen boikottiin...


 
Aika yksimielisesti Bulgarian parlamentti päätti, että ryssien öljyn käytön on loputtava viimeistään 1. maaliskuuta.

Äänestys meni 144-0.


Samaan aikaan ryssät leikkaavat edelleen tuotantoaan enemmän yrittäessään pitää hintoja siedettävällä tasolla. Silmukka kiristyy.


Rusalin uusimmatkin sulatot ovat vaikeuksissa kannattavuuden kanssa, eivätkä pysty maksamaan valtion asettamia vientitulleja joiden piti tuoda rahaa Putlerin sotakassaan. Joko alumiinin suurtuottaja kaatuu tai sotakassaan tulee ruma lovi, mutta raha ei vaan kasva puissa vaikka kuinka yrittäisi persaukisena "sotataloutta" pyörittää.

 
Viimeksi muokattu:
On uskomatonta, itävaltalainen pankki tekee puolet tuloksesta Venäjällä ja antaa korkovapaata maksuaikaa Ukrainan hyökkäys sotaan liittyville yrityksille.👹
Kaikki Itävaltaan liittyvä henkilökohtaiseen boikottiin...


Tuo on ihan linjassa Itävallan muun toiminnan kanssa. Vaikka Itävalta ei ole Unkarin tapaan näkyvästi öykkäröinyt Venäjän puolesta, se ei ole myöskään toiminut Venäjää vastaan, vaan puhunut puolueettomuudestaan. Eikä tämä ole vain jonkun venäjämielisen oikeistopopulistin juttu, vaan laajasti kannatettu asia Itävallassa: NATO- jäsenyyttä kannattaa vain harva, ja venäläinen kaasukin virtaa entiseen malliin.
 
Tshekkiläinen olutmerkki Pilsner Urquell ei sponsoroi ensi vuoden Pariisin olympialaisia, toisin kuin sen oli alun perin tarkoitus. Asiasta kertoo Tshekin yleisradioyhtiö Czech Radio.

Olutmerkki ei aio mainostaa tuotteitaan olympialaisissa millään tavalla, koska venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden osallistuminen kisoihin on sallittu.


 
Tshekkiläinen olutmerkki Pilsner Urquell ei sponsoroi ensi vuoden Pariisin olympialaisia, toisin kuin sen oli alun perin tarkoitus. Asiasta kertoo Tshekin yleisradioyhtiö Czech Radio.

Olutmerkki ei aio mainostaa tuotteitaan olympialaisissa millään tavalla, koska venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden osallistuminen kisoihin on sallittu.


Nooh. KOK varmaan pyytää Baltikaa sponsiksi. :facepalm:
Mut joo viikonlopun oluet on nyt valittu.
 
Pilsner Urquellin laatu ei kyllä ole enää vuosiin ollut sitä mitä se ns. hyvinä aikoina oli. Aikamoista kuraa nykyään. Liekö panimolla pukattu tavaraa enempi määrä kuin laatu edellä ja erotuksesta fyrkat taskuun?

No anyway, pitänee kuitenkin käydä pari purkkia ihan kannatuksen vuoksi hakemassa. Na zdraví!
 
Tiedättekö mikä tulee vastaan kun jatkuvasti vain leikkaa tuotantoa? Se että kohta ei tuota ollenkaan ja paljon ennen sitä alkaa kiinteiden kustannusten vaikutus nousta merkittävästi koska ne eivät mene mihinkään, mutta jakaja vain pienenee.

Ja Opecin ulkopuoliset maat kuten USA, Brasilia, Norja ja Kanada nauravat matkalla pankkiin.



Öljyyn kohdistuvat pakotteet kovenevat ja harmaita kuljetuksia suitsitaan. Ensivuoden budjetti ryssälässä on rakennettu täysin oletukselle, että öljyä myytäisiin yli pakotteiden salliman 60 USD/bbl ja se on todella hutera oletus.


Tsekki on päässyt kokonaan irti ryssien kaasusta. Vielä silti riittää tekemistä, mutta tuhatta viiltoahan tässä haetaan.

 
Viimeksi muokattu:
Kyllä se ryssälä vaan Kiinan alusvallaksi ajautuu

Kiinalaisten toiminta on kyllä yhtä parhautta tässä, eli ne kioskit jotka tekee kansainvälistä kauppaa eivät koske pitkällä tikullakaan ryssän rupliin. Tämä avaa sitten näppärän bulvaanitoiminnon jossa penaltit on isoja. Joten innokkaita on vähän ja tästä seuraa myyjän markkinat. Näin halvasta kiinalaisesta romppeesta leivotaan huippuhintaista erikoisuutta ryssälle ihan vain nostamalla hintaa.

Sama toimii sitten toiseensuuntaan, eli ryssän öljy ei oikein kelpaa varakkaille ostajille joten öljy pitää myydä polkuhintaan joko bulvaaneille tai persaukisille paskastaneille. Bulvaani polkee hinnan ja paskastaneista ei välttämättä saa niitä taaloja irti. Bulvaani sitten lantraa tai vatkaa muuten veriöljystä kosheria ja dumppaa markkinoille käypään hintaan. Näin markkinoiden ylituontanto pysyy ja hinta liitää alaspäin. Eikä tuolla kyllä kaikki öljy-yhtiöt välttämättä muista tullailla öljyjään ryssän rajalle vaan eiköhän sielläkin homma toimi voitelulla. Öljyn salakuljetus on tuollakantilla hyvätuottoista bisnestä kuten kaikki vero-tulli yms. kiertäminen nyt aina.

Joten enemmän tai vähemmän kaikki Pietari-Moskova alueen ulkopuolella jo käsittää että puttelin ote kirpoaa. Juuri nyt on hyvä aika kartuttaa omaa, ei kremlin kirstua. Kunnon Neuvostoliittomeininkihän tuolla on, eli ollaan tekevinään mutta todellisuudessa tehdään ihan jotain muuta. Ei ne kananmunat lopu ellei tavara karkaa parempihintaisille markkinoille, säännelty ruplahinta ei houkuta jos saa suoraan pimeitä taaloja kun ajaa sen lastin rajanyli. Taaloistakaan ei mene merkittävää osaa siihen tullinvirkailijalle ja taaloilla saa, ruplilla ei.
 
Tässä uutisessa oikeastaan näkyy se ryssien talouden pohjan rapistuminen. Energiakauppa ja osin muukin EU:n kanssa vähenee koko ajan ja aina löytyy tilalle toinen toimittaja tai erityisesti toinen energiantuotantomuoto, tai vaihtoehtoisesti energiankulutus laskee.


Infokuva on niin monipuolinen ja hyvin tilannetta kuvaava, että laitetaan se erikseen talteen. 2024 viimeisenä päivänä Ukraina lopettaa tuon kaasun läpisiirron kun sopimus umpeutuu, jolloin puolet jäljellä olevasta putkisiirrosta Eurooppaan loppuu.

122123-infographic-power-gas-europe-renewables-russia-nuclear-hydro-wind-solar-coal-lignite-tt...jpg
 
EU:n 12:sta paketin analyysi energiasta:


"The EU has imported about 48,000 barrels per day of Russian LPG thus far this year, with most of it going to Poland, Latvia and Finland, according to Energy Intelligence estimates."

Eipä ole paljoa puhuttu että Suomi tuo LPG (nestekaasua) Venäjältä! No sentään se loppui, vaikkei LNG vieläkään...
 
Käsittääkseni North Railin Vainikkala-Hamina junat olisi ollut nestekaasuvaunulastissa. Niitä toki yksittäisiä muihin juniin nähden tullut(7 kertaa Haminaan ollut tavarajuna heiltä9 ja onko laivalla tullut vielä kenties. Ja onko Kotkassa kenties mahdollisuuksia vastaanottaa myös.
 
Back
Top