Intian väkiluku on 1,25 miljardia. Intian bruttokansantuote on 2 049 501 000 000 dollaria. Intian talous on Italian kokoinen. Voi pohtia millaisen infran Italian kokoinen talous saa 1,25 miljardille. Toki yleinen kustannustaso on Intiassa alempi kuin Italiassa. Vähemmällä rahalla saa Intiassa enemmän kuin Italiassa. Italian otin tähän vertailuun vain siksi, että Italialla ja Intialla on suunnilleen saman suuruinen bruttokansantuote.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_valtioista_bruttokansantuotteen_mukaan
Intialaisia on se 1,25 miljardia, se tarkoittaa suunnilleen 1,25 miljardia pökälettä ja useita miljardeja litraa virtsaa päivässä. 72 prosenttia maaseudun väestöstä vääntää pökäleensä pusikkoon. Taajamissa pökäleet kulkee avoviemäreissä ja ojissa jokiin odottamaan monsuunikautta. Samaisiin jokiin heitellään myös roskat odottamaan, että monsuunikaudella tulvivat joet huuhtovat ne mennessään. Intian suurin likaviemäri on Ganges, jonka varrella asuu suurin osa Intian väestöstä. Gangesin suisto sijaitsee Bangladeshissa.
Voinemme varmaan kuvitella mitä tapahtuu, kun kasvihuonekaasujen nousu nostaa lämpötilaa Intiassa. Kolera ja muut saasteista johtuvat sairaudet lähtevät leviämään raivolla. Veden kulutus kasvaa haihdunnan kasvaessa ja pohjavesiä pumpataan entistä intensiivisemmin pelloille ja juomavedeksi. Lisäksi Intian uusi pääministeri on teollisuusmiehiä. Hän haaveilee kiinalaismallisesta teollistumisesta. Saastuminen saisi uusia ulottuvuuksia, jos siihen lisättäisiin vielä teollisuuden jätteet ja etenkin veden kulutus. Jos Intia teollistuisi se tehtäisiin hiilivoimalla koska hiili on halpaa ja helppoa teknologiaa. Hiilivoimalla sähköntuottaminen on vesikiertoista höyrykonetekniikkaa. Kivihiilivoimala ottaa vedet joesta ja palauttaa mustaksi muuttuneen veden jokeen. Kun tätä sitten tekee 12 000 hiilivoimalaa samaisen joen varrella on jokivesi varsin kelvotonta. Lisäksi tästä seuraa miljoonia neliökilometrejä peittävä savusumu joka vaikuttaa ihmisten hengitysilman laatuun.
Kuvassa Intian avo-ojaviemärit. Jäteviemäreinä lilluvien jokien vesien johtaminen pelloille tuhoaisi varmaan sadon samantien, kun kasvit lakastuisivat saasteista.
Jos me katsomme tätä Maya-sivilisaation romahdusta ja mietimme nykyisiä sivilisaatioita, jotka ovat monta kertaa raskaampia kuin Maya-sivilisaatio oli. Mayojen sivilisaatio kesti noin 1400 vuotta ja romahti surkeaan johtamiseen ja siihen, että ylimyksillä nousi päähän ja kansa sai heistä tarpeekseen ja ilmeisesti teki lopun näistä. Mayojen asuinseuduilta on löydetty ilmeisesti ylimysten joukkohautoja, jotka liittynevät valtataisteluihin. Mayojen sivilisaatio romahti koska se ei pystynyt säilyttämään sisäistä järjestystä. Intian sivilisaatio ja Mayojen sivilisaatio omaavat yhteisiä piirteitä. Yhteistä on kehittymättömyys ja siitä tuleva kyvyttömyys ratkaista sivilisaation suuren koon ja sen resurssien kuluttamisen takia tulleita ongelmia.
Intia on köyhä maa, jolla on suurempi väestö kuin se pystyy kestävällä tasolla ylläpitämään. Väkiluku kuluttaa resursseja nopeammin kuin resurssit uusiutuvat. Se on selvää, että politiikka radikalisoituu rajusti, kun puhdas vesi loppuu. Kun politiikka radikalisoituu rajusti tulemme kysymykseen sotilaallisesta voimasta.
Intian armeijan:
Intiassa ei ole yleistä asevelvollisuutta. Armeijaan saa hakea.
Kouluttamaton reservi: 615 miljoonaa
Panssarivaunuja: 6464
Panssaroituja miehistönkuljetusajoneuvoja: 6704
Itseliikkuvaa tykistöä: 290
Tykistöä: 7414
Ilmavoimien taistelulentokoneita: 629
Rynnäköintilentokoneita: 761
Kuljetuslentokoneita: 667
Kuljetushelikoptereita: 584
Merivoimien:
Lentotukialuksia: 2
Fregatteja: 15
Hävittäjiä: 9
Korvetteja: 25
Sukellusveneitä: 15
Miinalaivoja: 7
Puolustusbudjetti: 38 miljardia dollaria
http://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=india
Kuvitellaan, että Intian ja Kiinan ylikansoituksesta ja saastumisesta johtuvat ongelmat räjähtävät yhtä aikaa laajentumishaluiseksi radikalismiksi. Kiina ja Intia perustavat sotilaallisen ja taloudellisen liiton tavoitteena vallata elintilaa. Maissa on yksinkertaisesti niin suuri köyhien massa, ettei sillä ole varaa, eikä sitä mikään maa missään päästä maahan koska heitä on niin paljon ja he ovat brutaalin köyhiä ja alkukantaisia tavoiltaan, sanitaatio on ihan outo juttu. Rajat menee joka paikassa kiinni ja maat laittavat armeijoita rajoille vielä varmemmaksi vakuudeksi ja vielä maiden televisoissa armeijan edustajat varoittavat tiukoin sanankääntein kiinalaisia ja intialaisia maahanmuuttajia yrittämästä maahan tulemista. Maat alkavat pystyttää aitoja.
Tyhjinä, joskaan ei vapaasti otettavissa olevina, erottuu Siperia ja Kanadan erämaat. Nämä alueet ovat Kanadan valtion ja Venäjän valtion hallussa, joissa on jo ennestään tietty etninen koostumus ja kulttuuri.
Kiina ja Intia päättävät kuitenkin runnoa ensin Siperiaan ja sen jälkeen Beringinsalmen yli Kanadan erämaihin. Kiina ja Intia ovat ydinasevaltioita ja ne luottavat siihen, että niitä vastaan ei uskalleta käyttää ydinaseita koska niillä on kyky vastata. Ne perustavat 100 miljoonan sotilaan armeijan. Kumpikin laittaa 50 miljoonaa. Sellainen armeija olisi niin suuri, että se menisi juoksemalla yli. Armeija olisi niin suuri, ettei sitä pysty huoltamaan. Kertakäyttöarmeijalle annetaan ruoka-annos, ase ja luoteja ja pari käsikranaattia. Tämä valtava heinäsirkkaparvi sitten etenisi ja söisi kaiken mitä se löytää. Kaatuneet viholliset se söisi samantien ja vankeja se ei ota vaan syö heidätkin samantien. Nälkäinen kauhea kannibaaliarmeija olisi aivan kamala vastapuoli. Tietäisi joutuvansa pataan, jos niiden käsiin jää. Intia ja Kiina kärsisivät ankarissa taisteluissa kovia vastustajia vastaan 100 miljoonan sotilaan tappiot, mutta sehän vain olisi lisää elintilaa eloonjääville. Vallatuille alueille tuotaisiin kotimaasta satojen miljoonien kansalaisten edestä työvoimaa, joka laittaisi kuokat heilumaan ja peltoa syntyisi miljoonia hehtaareita. Siperia ja Kanada muuttuisivat hetkessä metsistä pelloiksi. Vetäisin nyt tässä tämmöisen villin skenaarion.
Toki saattaa kuulostaa nyt utopialta koska aluehan on ikiroutaa, jossa on arktinen talvi. Kasvihuonekaasujen pitoisuus nousee ja jäämeri vapautuu jäistä ja ilmanala lämpenee ja ikirouta sulaa. Siperia ja Kanada muuttuvat metaania puhkuviksi soiksi, joka entisestään lämmittää ilmanalaa ja saattaa jopa talvetkin kadota niiden leudonnuttua suuresti. Kun ikirouta sulaa maaston topografinen korkeus muuttuu joka tuonee meren rantaviivan sisämaahan. Soistunutta peltoalaa sulaneen ikiroudan jäljiltä lienee olevan kuitenkin runsaasti ja sitten, kun alueen ojittaa se kuivuu peltoviljelyyn soveltuvaksi.
Kun me katsotaan tätä Lähi-idän tilannetta niin me näemme sen paineen rajoilla mikä se tilanne siellä saa aikaan. Vaikka se paine onkin suhteellisen vaatimaton ja porukka vauraasta päästä, joka tänne yrittää niin meidän rajat ja systeemit ovat kuitenkin paineessa. Sitä sanotaan, että köyhät ei välttämättä lähde minnekään, että heidän luunsa kellastuu helteessä kuivuneilla entisillä pelloilla, joista tuuli puhalsi mullan tomuna. Jos se mahdollinen väestöpohja, jonka elinalue saattaa joutua rajun muutokseen kouriin on sanotaan vaikka 6 miljardia niin kyllä siitä jonkinlaiseksi kansainvaellukseksi porukkaa riittää.
Pitemmällä tähtäimellä meillä on mannerjäätiköiden sulaminen, joka nostaa merien pintaa. Mannerjäätiköiden sulamisessa on sellainen piirre, että se tuo meriin valtavat määrät kylmää vettä, jolla voi olla planeetan lämpötilaa viilentävä vaikutus. Meret kylmenee, kun jäätiköt sulaa niihin. Kylmentyminen voi jäädyttää mannerjäätiköt uudestaan. Sitten on se, että ne kasvihuonekaasut ilmakehässä eivät ole ikuisia. Ne kyllä katoavat muutamassa vuosisadassa siitä, kun päästöt loppuvat.
Ihmiskunta toteuttaa kummasti sitä, että planeetta niistää ne heikoimmat ja vahvimmat jatkaa rajun murroksen jälkeen sukua. Planeetta on ennenkin käynyt läpi massiivisia tuhoja joissa on niistetty joku tiensä päähän tullut populaatio jonka jälkeen miltei tyhjentyneellä planeetalla uusi populaatio on saanut miltei neitseellisen elintilan kasvaa kunnes se tuhoaa itsensä tai tuhoutuu johonkin suureen mullistukseen.
Jos voisin osoittaa sormella niin itsensä tuhoamiseen ovat matkalla Kiina ja Intia ja Afrikka ja Lähi-itä koska niissä on liian huono hallinto pystyäkseen ratkomaan ongelmiaan. Paremmin selviävät alueet joutuvat rakentamaan aidan eristääkseen itseään tästä tuhoalueesta ja sen heijasteista.
Mietin, että mahtaako se ihmiskunnan lukumäärä edes ylittää kymmentä miljardia. Jos tässä käy pikemminkin niin, että ihmiskunnan lukumäärä alkaa kutistumaan siksi, että populaatio ylitti sen elinalueen kantokyvyn ja joutui tämän takia nopean massatuhon kouriin. Lähi-itä, Intia ja Kiina ovat lähimpänä niiden elinalueen kantokyvyn ylärajaa ja voinemme odottaa näiltä todella rankkaakin radikalismia.
Ja sitten sinne Eurooppaan jossa kiireellä puuhataan teknologialoikkaa vastauksena ihmiskunnan kohtaamiin haasteisiin. Teknologialoikilla on haasteet ennenkin ratkaistu ja me teemme sen uudestaan.
Euroopan tulevaisuudesta voinee varmaan sanoa, että saamme kohta käyttöön fuusioreaktorin ja sähköautot ja lentokoneen, jolla pystyy lentämään ilmakehässä ja avaruudessa. Lentokoneella pystyy nousemaan Helsinki-Vantaalta ja käymään kuussa. Avaruudessa toimiva 3D-tulostin avaa tien valmistaa osia asteroidien metalleista. Anti-materian valjastaminen mahdollistaa rakentaa Star Trekin moottorin ja lentää toisiin aurinkokuntiin. Jossain on nuori aurinko, jota kiertää maapallon kokoinen planeetta, jolla on kaksi kuuta ja planeetta on niin nuori, ettei sille ole vielä ehtinyt ilmestyä elämää ja sitten ihmiskunta sen yhtenä päivänä löytää kurkistaessaan kiikariin ja sitten ihmiskunta lähettää Nooan Arkin tuomaan elämän planeetalle.
Kun me yöllä katsotaan tähtitaivaalle me näemme ja siinä niin meillä on siinä maailmankaikkeuden kaikki resurssit. Meidän pitää vain päästä sinne tähtiin. Se on se pulma ja sen tekemiseen me tarvitsemme uuden teknologialoikan.
Star Trek valmistaa omavaraisesti antimaterian itse aluksessaan antimateriamoottorin kiihdytysaineeksi ja tämäkään ei ole ihmiskunnalle mikään ongelma, sekin tekniikka on hallussa. Miltei kaikki mitä Star Trekissä on pystytään rakentamaan. Tarvitsee vain löytää sopivan rikas metallipitoinen asteroidi ja laittaa siihen kiinni kaivos ja tehdas joka tekee 3D-tulostimella Star Trekin kaikki osat sitten vain kootaan se Star Trek.
Tarvitsemme vain sen tekniikan, että pystymme tekemään sen tärkeimmän teknologialoikan päästäksemme ja vihdoin ja viimein eroon kasvun rajoista. Maapallolla meillä on aina kasvun rajat, joiden ylittämisestä tulee armotonta rankaisua sille kasvun rajat ylittäneelle populaatiolle. Jos se populaatio kuitenkin pystyy kehittämään kyvyn nousta avaruuteen ja lentämään toisiin tähtiin niin ei sillä ei ole enään kasvunrajoja ollenkaan. Olemme siis yhtä aikaa sekä kasvunrajoilla, että sen aikakauden kynnyksellä, ettei niitä kasvun rajoja ole enään ollenkaan.
Maapallolle tullut vesi ja metalli ja oikeastaan kaikki aines on avaruudesta peräisin. Asteroideissa on metalleja, kun niitä asteroideja louhii niihin asteroideihin tulee tunneleita, kun sen asteroidin laittaa pyörimään keskipakoisvoima luo asteroidin sisälle painovoiman ja tunneleissa pystyy kävelemään. Asteroidin sisälle pystyisi rakentamaan kokonaisen biosfäärin, jossa aurinko paistaa valokaapeleista ja vesi kiertää ja kasvit kasvaa ja sähköt saadaan fuusioreaktoreista, sujuu kuin Strömsöössä.