Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Operaatio Platinfuchs.

Viestiketju osiossa 'Menneet sodat ja sotahistoria' , aloittaja John Hilly, 10.03.2017.

 1. tulikomento

  tulikomento Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  27.01.2015
  Viestejä:
  4,947
  Tykkäykset:
  14,356
  Pisteet:
  1,286
  Vanhan preussilaisen upseerikunnan edustaja sotamarsalkka Ewald von Kleist hyödynsi 1942 Etelä-Venäjällä vapaaehtoisjoukkoja. Ja oikeastaan täysin vastoin Hitlerin ohjeistusta. Kasakoita ja muita vapaaehtoisia otettiin palvelukseen suurin joukoin ja ilmeisestikin näitä kohdeltiin suhteellisen asiallisesti. Joidenkin lähteiden mukaan von Kleist joutui tästä syystä kahnauksiin natsipuolueen rotukiihkoilijoiden kanssa.

  EDIT: Kleist oli tässä ilmeisesti niin tehokas, että venäläiset vaativat tätä sodan jälkeen luovutettavaksi Neuvostoliittoon. Kleist, joka oli antautunut länsiliittoutuneille päätyi Venäjälle ja kuoli vankeudessa.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2017 klo 18:02
  baikal ja JR49 tykkäsivät tästä.
 2. Mainos Google AdSense 3. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  16,820
  Tykkäykset:
  17,190
  Pisteet:
  1,286
  Rotuoppihötinä ei ole koskaan mitään ihmeellisen suurta hyvää tulosta kantanut. Kannattaa muistaa tämä opetus tänäänkin.

  Jos saku olisi kohdellut valloitettujen alueiden ihmisiä säällisesti se olisi saanut kysta kyllin myötäsotijoita riveihinsä....kokonaisia joukkoja ja kansojakin. Ei olisi ollut tilaa partisaaneille eikä kurtisaaneillekaan.

  Mutta mitä sitä tyhjää. Aloitappa heti hirttämiset, ryöstäjäiset, väkivallanteot, pidättämiset, vainot, kylien polttajaiset jne. Kyllähän sitä partisaaneille löytyi sitten lebensraumia. Yli-ihmisscheisse oli koroitettu potenssiin jotain ja jälki sitä mukaa.

  Eipä sillä, en pidä minään hyvänä vaihtoehtona sitäkään, että natsi-saku olisi voittanut viime sodan, en usko, että siitä olisi koitunut mikään autuus Euroopalle. Joskus on pohdittu sitä, että Saksan saavuttaman voiton jälkeen olisi natsi-adikka esikuntineen myllytetty hevon hiiteen, mutta näinköhän tuo olisi tapahtunut ja olisiko uusi hallinto ollut paljoa sen kummempi...tuskin.

  Britannia ja Usa onnistuivat siinä, että natsi-saku ja neukku vetivät huolella toisiaan loimeen. Jotta kirjoitukset voisivat käydä toteen: neukku ulos, saku alas, usa sisään.
   
  Sarek1 ja Ingsoc tykkäsivät tästä.
 4. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  7,223
  Tykkäykset:
  12,331
  Pisteet:
  1,286
  Aatu teki kyllä Stalinille palvelksen, kun omalla holtittomalla sodanjohdollaan mahdollisti Stalinin joukkojen nopeamman pääsyn Itä-Eurooppaan. Eurooppa olisi ollut toisen näköinen, jos NL olisi sodan päättyessä ollut vasta Puolan rajalla eikä Elbellä ja Berliinissä. Toisaalta taas jos sodan loppu olisi viivästynyt, niin jenkit olisivat nukettaneet Berliinin... Ja olisiko Stalin siirtänyt katsetta Suomeen, jos eteneminen etelämpänä olisi ollut takkuista.

  Se se vasta olisikin ollut hienoa, jos Suomi ja Baltian maat olisivat olleet se Stalinin saalis Itä-Euroopan sijasta...varmaan ikinä oltaisi päästy siitä irti...
   
  scip10, Sarek1 ja baikal tykkäsivät tästä.
 5. Ingsoc

  Ingsoc Kapteeni

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  959
  Tykkäykset:
  1,818
  Pisteet:
  76
  Saksalaisten avarasta ihmiskäsityksestä saivat tuta niin jääkärit kuin myöhemmin myös suomalaiset SS-miehet. Suurvallan asukki on suurvallan asukki ja pienen kansan edustaja on pienen kansan edustaja. Vielä 90-luvulla sain kouluttajalta evästyksen, että vain saksalaisella oikeus ehdottaa sinunkauppoja. Saksa on suurvalta ja Suomi on pienvalta. Suurvalloissa elää suuria yksilöitä ja pienvalloissa pieniä ihmisiä. Suurihminen on se johtoyksilö.

  Muutama vuosi sitten, törmäsin netissä merijalkaväen 60-luvulla kirjoittamaan vietnam oppaaseen. Oppaassa kerrottiin minkälaisia ihmisiä vietnamilaiset ovat ja minkälaisia tapoja heillä. Ristiriita ei voisi olla räikeämpi kun lukee amerikkalaisten sotilaiden sotamuisteloita. Kyllä tietoa vietnamilaisista ja heidän kulttuuristaan oli olemassa, mutta kukaan ei voi pakottaa oppaan oppeja omaksumaan. Kun tieto ja oma asenne on ristiriidassa, niin lähes kaikilla ihmisillä se oma asenne tulee ykköseksi. Oikeastaan kulttuurillisen osaamisen hyödyntäminen jäi lähes pelkästään erikoisjoukkojen ( US Army special forces) harteille. Sielläkin sorruttiin siihen, että ryhdyttiin värväämään vähemmistö heimojen miehiä taistelijoiksi, juu kyllä mielellään antoivat selkään vietnamisille. Ainoa huono puoli oli, että vihasivat myös hallituksen puolella olleita vietnamilaisia. Välillä vihreät baretit sitten saivat laittaa sosiaaliset taitonsa todella peliin, kun hmong komppania otti erää konetuliaseilla vietnamilaisen komppanian kanssa erikoisjoukkojen linnoituksen sisällä.

  Yhdysvaltojen tulevat tappio Afganistanissa ja Irakissa on kirjoitettu aivan samalla reseptillä. USA is # 1, so why try harder? Muidenhan pitäisi ottaa oppia ja ihailla amerikkalaisia! Varsinkin yhdysvaltojen armeija on universumin paras.

  Lähes kaikki suurvallat kärsivät samasta harhasta. Kyllä patonginpurijoilla ja kiinalaisillakin on varsin varmat mielipiteet tämän planeetan parhaasta kulttuurista. Venäjällä ei ehkä olla ihan varmoja, kun sillä kulttuurillsella rintamalla saatiin selkään vain vajaa 30 vuotta sitten. Tappioissa on kuitenkin se veikeä puoli, että ne mahdollistavat omien toimintatapojen kriittisen tarkastelun. Osittain tästä tappiosta on syntynyt sitten hybridisodankäynti. Sen sijaan Yhdysvaltojen asevoimissa on hellitty tikarinpisto myyttiä vietnamin sodan tappion syynä. Yhyy kyllä me oltais voitettu, mutku poliitikot ja lehdistö petti meidät.
   
  scip10, Sarek1, Juna112Porojetsiin ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.

Jaa tämä sivu