Sähköautot.

Tammikuussa Ykkösenä Audi sitten Hyndai ja bemari. Nämä sähköisenä.
Joko Teslan brändin hiipuminen näkyy.
Tietääkseni Tesla myi enemmän autoja maailmanlaajuisesti vuonna 2021 kuin koskaan aiemmin, joten tuskin heidän bisneksensä huonommin menee. Mutta ehkä perinteisiltä valmistajilta on nykyään enemmän sähköautoja tarjolla joten Teslojen markkinaosuus pienenee vuosien varrella.
 
Sähköauton huoltoasiaa.

Sähköautoko huoltohuoleton? Muutaman vuoden ikäisen sähköauton korjauskohdelista on pitkä ja erikoinen – ja vaatii erikoisosaamista​


https://www.kauppalehti.fi/uutiset/...uppalehti_ohjausboksi&utm_content=ohjausboksi
Ja varmasti sen sähköauton huolto on iiiiihanan halpaa.

Vanhalla diisselillä täällä mennään omalla kohdalla niin kauan kun kori kestää. Muuten... dieselvetureita kaivetaan hommiin naftaliinista kiihtyvään tahtiin. Hulluja noi roomalaiset sanoisi Asterix/Obelix
 
Tämä kuuluisi ehkä tuonne huumoriosastolle, mutta laitetaan tänne ahdistuksen keskelle vähän mielenilloo. Sähkön hinta on noussut selvästi, mutta että näin paljon… :cool:

Tesla-kuskille pamahti yli puolen miljoonan euron latauslasku​

https://www.is.fi/autot/art-2000008664754.html

Ilmeinen ohjelmistovirhe Tesla Supercharger -latausasemassa aiheutti valtavan latauslaskun yhdelle Teslan omistajalle Kiinassa.
 
Olettekos katsoneet sähköautojen hintoja viime aikoina?

Katsoin huvikseni uudehkoja käytettyjä (0-1 v) pienehköillä kilometreillä (10-20 tkm). Yllätyin, kun pyyntihinnat ovat käytännössä samat tai korkeammat kuin maahantuojan hinnastossa tehdasuudella autolla...

No, onhan tämä polttonesteiden hinta just nyt jotakin aivan tolkutonta, että kai se sitten selittyy sillä.
 
Ei äkkiseltään löytynyt omaa lankaa näille vempeleille niin luodaan ettei tuo diisseliketju ryvety liikaa paristokeskustelulla.



Käytettyjen Teslojen hinnat sukeltaa kun uusien hintojakin pudotettiin rajusti. Kilpailu kiinalaisten kanssa kovenee, ja USAssa on lisävääntöä aiheuttanut vuodenvaihteessa voimaan astuneet uudet verotuet sähköautojen ostoon. Siellä parhaimmillaan Model Y LR hinta putoaa yhteensä 21000 taalaa kun yhtiö pudotti lähtöhintaa alle 55000 rajan niin että nyt saa myös 7500 taalan verohelpotuksen.
Siirretään tänne siis
 
Käytiin ajamassa pikku koeajolenkki Kuopion Autokaupan Toyota BZ4X:sällä. Auton mittariin oli tahkottu jo 6940 km eli koeajajia on tainnut piisata hyvin.
 
Nykyautoksi (nasta)rengasmelu kuului yllättävän hyvin läpi ja takakontissa jokin piti epämääräistä räminää. Jalkatilaa autossa piisaa, vaikka etupenkki oli aika takana niin takapenkille mahtui hyvin istumaan. Kojelauta vaikutti hiukan sekavalta kun nappeja ja valikoita oli vähän jokapuolella.
Harri Salolla on ollut hyviä patteritojota videoita.
https://youtu.be/E6hMqPkDGMc
https://youtu.be/6kCc93S3Q4w
https://youtu.be/bK24ckphl4Y
 
Viimeksi muokattu:
Kannattaa lukea Hesarin artikkeli.


Jos ei ole hesariin lukuoikeutta, niin Moottori-lehden juttu on luettavissa ilmaiseksi ja on sekin aika karua luettavaa: https://moottori.fi/ajoneuvot/jutut...remium-awd-ohjelmistopaivityksia-odotellessa/
Monien muiden puutteiden lisäksi aivan käsittämättömän suuria kulutuslukemia nollakelissä, vaikka taivaalta tulisikin vettä, räntää ja lunta. Ei ole omakaan polestar sieltä taloudellisimmasta päästä mutta koskaan en ole sitä saanut yli 24 kWh/100 km kuluttamaan vähänkään pidemmällä pätkällä vaikka tehoja on yli kaksi kertaa enemmän ja ajotyyli kaikkea muuta kuin taloudellinen. Ei tuon hankintaa kyllä millään muulla voi perustella kuin lähes sairaalloisella merkkiuskollisuudella.
 
Jokin kulutustaulukko tuossa Tojotassa näytti olevan esillä ja lähes kaikki palkit näyttivät olevan 30 kWh-40 kWh väliltä.
Sitä ei tiedä millaista rallia tuolla on käyty ajelemassa.
 

Liitteet

  • E4254967-2DA7-4DE2-AEC3-0336D34D032B.jpeg
    E4254967-2DA7-4DE2-AEC3-0336D34D032B.jpeg
    838.5 KB · Luettu: 10
Back
Top