Sekalaista mussuttelua

Katselin tuossa just äsken eduskunnan kyselytuntia ja totesin 1 min. jälkeen, ettei kyseistä hommaa voi seurata, kuin nauramalla tai itkemällä. 10 min. jälkeen piti vaan lopettaa katsominen. Sekoillaan nimien kanssa, sekoitetaan asioita keskenään ja kysellään yleensäkin vain asioita, joihin ei taida olla kellään vastausta. Miksi ihmiset jotka on valittu edustamaan kansaa käyttäytyvät kuin lauma idiootteja? Jos tosissaan haluttaisiin tehdä jotain, odottaisin kysyjiltä myös rakentavia ehdotuksia ongelmiin, joista ovat niin kovasti huolissaan. Homma muistuttaa jo liikaakin "tosi-tv" meininkiä. Haetaan ongelmakohtia ja kipupisteitä ja tökätään niihin ja katsotaan miten käy. Nämä "tunnit" taitavat olla aikamoista poliittista teatteria? Toki ongelmia pitää ratkoa ja selvittää, mutta tapa jolla asiat otetaan esille, on väärä. Jos jossain yrityksessä olisi samanlainen meininki, niin taitais firma kaatua aika nopeasti. Syyttely, karrikointi ja oman kilven kiillotus taitavat olla politiikassa aika kova juttu.
 
Meinasin jo kirjoittaa mitä ajattelen ko. toiminnasta, mutta otan vielä aikalisän, ettei mene överiksi.
 
Eipä ei, tehtävän mukaan edetään. Itse pidin viimeksi pyssyä kädessä 14 vuotta sitten, siinä missä kohta 50v täyttävä työkaveri (sissi-AU) sai juuri jälleen kerran kerrattuaan (ja täysin uuden homman opeteltuaan!) vääpelin natsat. Meikäläinen vain käy töissä, siittelee vauvoja ja puskee Rainbow-kamaa väärällään olevaa ostoskärryä. Mutta kaipa tämäkin on osa kokonaismaanpuolustusta. Tai jotain.
Ei ole LIDL;iä teilläpäin vai...?
 
Enpä keksinyt yhtään fiksumpaa ketjua, joten tässä on Anthony Bourdain - Russia. Eli ikuisen perivihollisen tykönä.

 
Samaa mieltä, tosin en pidä ydiniskua suomea vastaa muuta kuin teoreettisena vaihtoehtona. Suomella on kyky iskeä takaisin venäjän strategisiin keskittymiin tai suurkaupunkeihin likaisella pommilla, ja tämä pitänee naapurin sormet pois A-napista.
 
Suomella on kyky iskeä takaisin venäjän strategisiin keskittymiin tai suurkaupunkeihin likaisella pommilla, ja tämä pitänee naapurin sormet pois A-napista.
Tuollaisen aivopierun jälkeen häipyisin palstalta vähin äänin.
Täydellinen uskottavuuden menetys.

Nämä viisaudet taitaa olla imetty suoraan B-luokan rainoista?

Tuohan ei ole edes sotilaallinen kyky vaan konsepti, jonka teho perustuu pääosin informaatiovaikutukseen. Eli terroria. Mille tahansa valtiolle käyttökelvoton. Fyysinen teho olisi ponneton, mutta maine menisi pysyvästi. Todellinen vaikutus olisi siis esittämääsi nähden täysin päinvastainen. Tuollaisen käyttäjä ei saisi mitään sympatiaa keneltäkään.
 
Viimeksi muokattu:
Samaa mieltä, tosin en pidä ydiniskua suomea vastaa muuta kuin teoreettisena vaihtoehtona. Suomella on kyky iskeä takaisin venäjän strategisiin keskittymiin tai suurkaupunkeihin likaisella pommilla, ja tämä pitänee naapurin sormet pois A-napista.

:eek:

Tuolla sitä saa ystäviä ja vaikutusvaltaa....mainetta toki monessakin mielessä...
 
:eek:

Tuolla sitä saa ystäviä ja vaikutusvaltaa....mainetta toki monessakin mielessä...
Käyttökelpoisuus rajoittu lähinnä ydinaseiden käytön kostamiseen. Eikä se siihenkään ole kovin hyvä, kun ei ole mitään millä jatkaa koston kierrettä.
 
Tietenkin voidaan myös miettiä onko sillä omalla maineella enään mitään väliä jos Venäjä on ydinpommittanut Suomen kartalta. Last resort kostoaseena biologiset taistelukärjet Jassmeihin levittämään jotain todella hirvittävää tautia Venäjän suurkaupunkeihin. Silmä silmästä sanoo iso kirjakin. Pienintäkään inhimillisyyden ripaustakaan ei ainakaan itselläni olisi jäljellä jos Suomeen osuisi ydinisku, siinä kohdassa ainoa mitä olisi enään tehtävä olisi varmistaa että venäläiset maksavat saman hinnan.
 
Samaa mieltä, tosin en pidä ydiniskua suomea vastaa muuta kuin teoreettisena vaihtoehtona. Suomella on kyky iskeä takaisin venäjän strategisiin keskittymiin tai suurkaupunkeihin likaisella pommilla, ja tämä pitänee naapurin sormet pois A-napista.
Älä nyt saatana kirjoita siitä ydinaseohjelmasta!
 
AI meinaatteko, että ydinaseiskulla saisi ystäviä... Sanoin, että suomella on kyky vastata ydiniskuun likaisella pommilla naapurin strategisiin tai siiviilikohteisiin ja tämä ennaltaehkäisee naapurin halua käyttää meitä vastaan ydinaseita. Näin se vaan on. Eikä kyseessä ole aivopieru eikä mikään muukaan ajattelemattomuuden tai tyhmyyden tuote, yksinkertainen fakta ei sen kummempaa. Kun asiaa miettii kiihkottomasti hetken ymmärtää asian merkityksen.

Ja sitten Magitsu ja Herman30. Kun lainataan viestejä ei poimita sieltä yksittäisiä lauseita ja irroiteta asiayhteydestä... Kun lukee viestini kokonaan se on aivan jotain muuta kun mihin arvon herrat viittasivat...
 
Sanoin, että suomella on kyky vastata ydiniskuun likaisella pommilla naapurin strategisiin tai siiviilikohteisiin ja tämä ennaltaehkäisee naapurin halua käyttää meitä vastaan ydinaseita. Näin se vaan on. Eikä kyseessä ole aivopieru eikä mikään muukaan ajattelemattomuuden tai tyhmyyden tuote, yksinkertainen fakta ei sen kummempaa. Kun asiaa miettii kiihkottomasti hetken ymmärtää asian merkityksen.
Taidat olla oikea hupiukko.

Kaikilla valtioilla olisi halutessaan tuollainen kyky, mutta sitä ei yksikään kaipaa. Sillä ei olisi ennaltaehkäiseviä vaikutuksia. Eikä muutakaan järkevää käyttöä.
 
Viimeksi muokattu:
Olisit vastannut vain suoraan ketjuun.

Ei tarkoitus ollut tietenkään rajata Immelmannia & kumpp. pois. Vaan viittaus oli yleisesti I-maailmansotaan.

Oli vain kysymys, määräämistäsi rajoista.
Sillä on oltava erittäin tarkkana, missä raja kenenkin (kirjoittajan) kohdalla menee.

Ei siis liity mitenkään aiheeseen.
(Ketjun otsikon mukaisesti, aiheina esim. BFM, ACM, BVR, muodostelmat, taistelunjohto, tukeutuminen, koulutus jne. )

Oswald Boelcke, Max Immelmann olivat vain perusteluja kysymykselle.
 
Jos naapuri päättäisi muuttaa palan Suomea lasikatetuksi parkkipaikaksi niin villi veikkaus on, että Suomi ei kuitenkaan siinä vaiheessakaan mitään likaisia pommeja ala naapurin niskaan "heittämään". Siinä voi muuttua toinenkin pala Suomea parkkipaikaksi.
 
Tuttu teki vantaan kaupungille "korjauksia" ja remontteja kymmeniä vuosia. Uus-suomalaisten jäljiltä ei riitä ruuvimeisseli vaan parhaimpiin kämppiin tehtiin täysi remontti vuosittain.. Värikästä tarinaa oli muutenkin...


http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000004891762.html?ref=rss
Joo, näitä ei kouluissa opeteta... Talon rakentaminen olisi ihan terve projekti jokaiselle, jos ei viidessä eri asunnossa asuminen vailla huoltomiestä. Oma puutteensa on myös siinä ettei asunnon mukana tule käyttöohjetta, kuten ehkä pitäisi, kaavakuvineen päivineen. Ja miksi alkaa räpeltämään irti mitään ja oppimaan itse kun siinä saattaa rikkoa jotain? Parempi soittaa mestari (huoltomies) paikalle ja oppia siinä samalla sitten.

Oli meinaan oman ensimmäisen kämpän kylppärin lamppukupu niin tiukassa että piti soittaa huoltomies... Huoltomies aukaisee sen sekunnissa, kampeaa ruuvimeisselillä. Ja minä olin kovasti yrittänyt kiertää sitä kupua auki, kuten muutama muu kupu aiemmin elämässäni... Olin jo kauan aiemmin tehnyt oletuksen että ne KAIKKI ovat kierrettäviä. Kävihän se "hullu idea" mielessä että pitääkö se kammeta sittenkin työkalulla, mutta arvatkaa uskalsinko alkaa sellaista voimaa soveltamaan siihen? Että jos niinku vaihtoehdot ovat 1) kokeilu, ja mahdollisen vahingon maksaminen ja 2) asiansa tietävän ihmisen tilaaminen paikalle, niin kakkosella mennään joka kerta.

Nykyään tykkään käyttää voimaa enemmän oppimisen yhteydessä kun maksukyky ei ole enää luokkaa "opiskelija".

Ehkäpä huoltomiehen opintojen pitäisi olla osa suurta uljasta opetussuunnitelmaa? Jokaiselle junioirille 2kk huoltomiesduunia.

Ja ensimmäisen kerran kun keittiöön jäi sähköt palaamatta lyhyen sähkökatkon jälkeen -> huoltomies. Ensimmäistä kertaa kuulen tuolloin toisen ihmisen sanovan sanan "automaattisulake"... Samalla opin että sulaketaulu olikin se pieni syrjäinen luukku kämpässäni. Ei olleet aiemmin näkemäni sulaketaulut (luukut) niin pieniä. Sen kämpän muuttoviikolla olin jo pyöritellyt ajatusta että sulaketaulut ovat ihan jossain muualla, mahdollisesti keskitetty yhteen lukittuun luukkuun jonnekin päin rakennusta esim. rakennuksen pyykkihuoneeseen, tai johonkin muuhun idioottimaiseen paikkaan... Mun mielikuvituksella ja kyynisyydellä olisi keksinyt 10 eri järjestelyä sulakkeiden managerointiin - jotkut niistä käteviä asukkaalle, jotkut käteviä huoltomiehelle, jotkut käteviä poliisivaltion viranomaisille, loput eivät käteviä kenellekään (se todennäköisin). Mietin myös tuolloin sitä vaihtoehtoa että onko sulakkeita edes olemassakaan enää, eli olisiko sulakkeista tehty tarpeettomia jollain teknologian huijauskeinolla tai uudelleenjärjestelyllä...

Edelleenkään en tiedä miksi patterit eivät aina lämpene alkusyksystä. :D Patterin termostaatti on lähinnä vitsi... tai saahan sillä lämmöt katkaistua... Enemmän se on manuaalinen sulkuhana kuin mikään autonominen lämmönsäätelijä, eli termostaatti... Tässä alkaa pikkuhiljaa epäilemään että todellinen termostaatti on muualla, ja se säätää joka kämpän lämmöt, tai siis asukkaan kuumavesioption...

Älkää kertoko mulle - en halua tietää. :D

Uusavuttomuutta ei saata olla olemassakaan. Tämä on puutteellisen opetussisällön ja kasvatuksenkin tulosta verrattuna tekniikan kehitysvauhtiin ja monipuolistumiseen. Koulujärjestelmällä ei saattanut olla mahdollisuuttakaan kertoa mulle mikä on automaattisulake. Ja vaikka olisi ollut, niin se tieto olisi kaikella todennäköisyydellä mennyt toisesta korvasta ulos. Kouluissa ei taideta edelleenkään availla tai purkailla ilmastointiluukkuja tai hajulukkoja. Ei sytytellä takkatulia. Ei hoideta nurmikkoa. Ei puhdisteta keittiöhanan poresuodatinta vai mikä prkl sen osan nimi onkaan... Ensimmäisen kerran kun sen tein, olin asunut 7v+ kämpässä. Kauhea määrä metallimuruja ym. roskaa siinä. Liekö edellinenkään asukas puhdistanut sitä koskaan. Tälläkin hetkellä on varmaan asuntoja joiden poresuodatinta ei olla varmaan yli 10 vuoteen puhdistettu. Silloin kun minä olin nuori niin koulua käytiin koulua varten eikä elämää varten. Ja asuminen itsehallinnoidussa kämpässä oli aikuisten juttuja. Ja sitten kun ensimmäinen vuokrakämppä oli todellisuutta, kaikki ongelmatilanteet olisivat sitten sen ajan murheita, eikä sekuntiakaan aiemmin murehdittaisi mitään.

BTW onks se vakavaa jos putki on halki ja kämpässä lainehtii 1cm vettä lattialla? :rolleyes:
 
Back
Top