Suomi hybridivaikuttamisen kohteena

pöh

mobiililaitteella ei pitäisi tehdä muuta kuin heittää sillä vesilintua
 
Tuo Pispalan tukikohta lienee jäänyt vähemmälle julkisuudelle johtuen siitä, että se sijaitsee nimensä mukaisesti kokonaisuudessaan Pispalanharjun alla.

Kun nyt asia nostettiin puheeksi, tässä vielä muutama kuva salaisesta sisäänkäynnistä.

Muistakaa OPSEC! Ei jakoja foorumin ulkopuolelle.

Katso liite: 14468 Katso liite: 14469
Kato ny, "vihollinen kuuntelee" :D.
Heti olivat spetnatsit asialla, mutta taisivat iskeä varatukikohtaan...:D:rolleyes:

”Haastava savusukellus” – Tampereen maanalaisen pommisuojaluolaston tulipalo sammutettu
8f77469d65644351bfd6d76d5aa41e06.jpg

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005200468.html

Pommisuojaluolastoon oli murtauduttu.
Pirkanmaan pelastuslaitos hälytettiin sunnuntaina kello 9.27 Härmälään Nuolialantielle ”maanalaiseen rakennuspaloon”.
Tampereen kaupungin nykyisin ”romuvarastona” käyttämän vanhan maanalaisen pommisuojaluolaston kummastakin suuaukosta tuprusi ulos tummaa savua, jonka ohikulkijat olivat havainneet.
– Joku oli murtautunut toisen suuaukon suojalevyn läpi sisään ja pitänyt siellä nuotiota, kertoo päivystävä palomestari Heikki Havukainen.
Tuli oli ehtinyt levitä muun muassa kuormastolavoihin.
– Mustaa savua puski luolan suuaukosta, Havukainen kuvailee.
– Ihmisiä ei löytynyt, mutta selvää on, että tulipalo on syttynyt vuorokauden sisään.
Luolapalot ovat Havukaisen mukaan aina hankalia kohteita, kun ”joudutaan hyökkäämään alaspäin kuumia savukaasuja vastaan”.
– Siitä tuli niin sanottu vaativa savusukellus, mutta hyvin se saatiin sammumaan.
Savusukeltajat etenivät noin 30 metriä alaspäin muutaman kymmenen metrin syvyyteen. Luolasto on U-muotoinen.
 
Jos ei muuta niin huomauttaisi Venäläisille että marssia voivat mutta loukkaavaa on. Vaikuttaa kielteisesti kahdenvälisiin suhteisiin. Kyllä sitä Niinistökin ministeri ja kansanedustaja aikoinaan uskalsi duunareillekin äyskiä.
Pitää pitää pää kylmänä eikä heti provosoitua kun vähän tökitään. Valtiollisella tasolla se ei suinkaan ole vahvuuden merkki vaan aivan toisinpäin. Se tarkoittaa että jo pieni tökkäys tekee tosi kipeää. Toinen osapuoli miettii että "Jos menisin lyömään nyrkillä niin se sortuisi kuin korttitalo siispä menenkin heti lyömään."

Rajan ylittäminen lentokoneella rikkoo sovittuja lakeja ja siitä huomauttaminen sitä rikkoneelle valtiolle on ihan normijuttuja. Mielenosoitus(joka on meillä 100% laillista) yms. asiat kuuluu enemmän SUPOlle tai sotilastiedustelulle ja heidän huomaamattomille toimintatavoille.
 
Toisaalta voisi miettiä onko aina järkevää toimia samalla tavalla vai voisiko väliilä varioida vastausta/toimintaa ettei olisi täysin ennakolta arvattava.
 
Loistava kirjoitus Suomen Kuvalehdessä tuosta Venäjän toiminnasta.

Tämän uutisen olisi voinut pistää vaikka mihin ketjuun, mutta ajattelin että tämä olisi paras ketju. Toivottavasti jaksatte lukea koko jutun sillä siinä on monta hyvinkin osuvaa pointtia.

Näin Johan Bäckman aloitti infosodan jo 21 vuotta sitten – Pelko on yksinkertainen ja tehokas ase
KOMMENTTI: Suomen pitää varmistaa, ettei sitä enää hyväksikäytetä, kirjoittaa Anne Kuorsalo.

Venäjän sekaantuminen Yhdysvaltain presidentinvaaleihin on Risin, Venäjän strategisten tutkimusten instituutin, tuorein kansainvälinen voimannäyttö.

Suomen-lohkolla taas Venäjän presidentinhallinnon alaisuudessa toimivan Risin viimeisin operaatio liittyy eurooppalaiseen hybridiosaamiskeskukseen.

Marraskuussa 2016, vain kaksi päivää sen jälkeen, kun mediassa oli kerrottu kansainvälisen hybridiuhkien osaamiskeskuksen perustamisesta, yhdistysrekisteriin ilmoitettiin Eurooppalainen hybridiosaamiskeskus.

Sen taustalla oli kohudosentiksi kutsuttu Johan Bäckman.

Kun kansainvälisen keskuksen perustamisasiakirja allekirjoitettiin Helsingissä 11. huhtikuuta, Bäckman järjesti samana päivänä seminaarin, jonka päävieras oli venäläinen Aleksandr Dugin.

Dugin on informaatiosodan keskeinen ideologi ja Kremlin suosikki. Suomen-vierailullaan 2014 hän julisti, miten Suomi kuuluu Venäjän imperiumiin.

Bäckman toimii tällä hetkellä Risin edustajana Suomessa ja Pohjoismaissa. Hänet nimitettiin tehtävään virallisesti tammikuussa 2014, hieman ennen Ukrainan-operaatioiden alkamista.

Infosodan Bäckman aloitti kuitenkin jo 21 vuotta sitten.



VUONNA 1996 Ilmari Susiluoto, Martti Valkonen ja minä kirjoitimme naapurimaasta yleistajuisen tietokirjan Venäjä – jättiläinen tuuliajolla. Kirja mustamaalattiin Helsingin Sanomissa otsikolla ”Venäjä jälkisuomettuneen näkökulman mukaan Paha ja perverssi maa”.

Tapahtumaa ei kannattaisi muistella, ellei kirja-arvio olisi ollut diplomityö, jolla Johan Bäckman aloitti uransa. Nykyisin hän on avaintoimija Venäjän suhteissa Suomeen.

Neuvostoliitto vaikutti aikanaan Suomen päätöksentekoon monin tavoin. Osin piilossa tapahtunutta manipulointia voi kuvata suomettamiseksi, tällä hetkellä vastaavia prosesseja nimitetään infosodaksi tai trollaamiseksi.

Neuvostoliiton hajottua 1991 näihin operaatioihin tuli tauko, mutta ne käynnistettiin taas 1996.

Infosodan aseet eivät ole ihmeellisiä. Riittää, kun leimaa, vääristelee ja pelottelee.

Meidät ”Jättiläisen” kirjoittajat leimattiin jälkisuomettuneiksi ja kirjan sisältö vääristeltiin parjauksiksi, mutta oleellisinta oli pelottelu. Se ei kohdistunut niinkään meihin vaan kaikkiin muihin: jos uskallatte poiketa muotoiluista, jotka on määritelty jossakin näkymättömissä, saatte vastaavan kohtelun.

Myöhemmin pelotteena ovat toimineet Bäckmanin tehtailemat erilaiset valitukset ja rikosilmoitukset.

Kotimaassa oleellista on saada kansalaiset uskomaan, että paha länsi uhkaa Venäjää.

EUROOPPALAINEN hybridiosaamiskeskus -yhdistys edustaa vanhoja konsteja. Jo Neuvostoliitto tehtaili erilaisia järjestöjä, joiden nimet muistuttivat olemassaolevien järjestöjen nimiä, taistelemaan nimellisesti vaikkapa rauhan puolesta.

Uuden teknologian myötä kuviot on jalostettu. Nyt voidaan houkutella kirjautumaan aidoilta vaikuttaville verkkosivuille ja saada näin ihmisten sähköpostiosoitteita. Näin tapahtui sekä Yhdysvaltain että Ranskan vaalitaistelussa.

Venäjän taitoa uusintaa ja modernisoida Neuvostoliiton vallankäytön tavat on analysoinut arvostettu venäläinen sosiologi Lev Gudkov. Hän pohtii verkkolehti Fontankassa, miten maan johto on lopettanut poliittisen kilpailun, laittanut rajat kansalaisyhteiskunnalle, ottanut median valvontaan ja nostanut propagandan avulla valtavirraksi neuvostokäsitykset.

Propaganda on Gudkovin mielestä toiminut tehokkaasti ja vaikuttanut koko yhteiskunnan tapaan toimia. Se on ollut mahdollista, koska tapahtumia virallisesta linjasta poikkeavalla tavalla tulkitsevat on tehty epäilyttäviksi.

Gudkovin kuvaama toiminta on infosotaa, jota käydään kotimaassa omia kansalaisia vastaan. Viime kädessä sisäpoliittiset tarpeet määrittelevät myös toimet maan rajojen ulkopuolella.

Kotimaassa oleellista on saada kansalaiset uskomaan, että paha länsi uhkaa Venäjää ja ainoa pelastus on nykyinen hallinto.

Gudkovin mukaan lännenvastaisen propagandan takia on nyt menetetty kokonainen sukupolvi.



johan_backman_-1200x801.jpg

Johan Bäckman Helsingissä 11. huhtikuuta 2017.© JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

SUOMEA on käytetty tässä pelissä varoittavana esimerkkinä, pahana ja perverssinä maana, jossa venäläisiä lapsia otetaan huostaan vain siksi, että he ovat venäläisiä.

Samalla on välitetty viestiä, että lännessä asiat ovat oikeastaan vielä pahemmin kuin kotona.

Suomi on ollut valeuutisten eturintamassa, vaikka sitä ei ole meillä tiedetty tai ainakaan haluttu myöntää.

Operaation avainhenkilönä on toiminut Bäckman, jonka ”asiantuntemus” lausuntojen antajana on nojannut suomalaisen tieteen arvovaltaan.

Mikä ajatuspaja oivalsi hyödyntää vaikeuksiin joutuneiden venäläistaustaisten perheiden henkilökohtaiset kriisit osana informaatiosotaa? Oletettavasti sama laitos, joka on varmistanut lähes kymmenen vuotta Bäckmanin pääsyn Venäjän valtiolliseen tai sitä lähellä olevaan mediaan mustamaalaamaan Suomea ja vääristelemään maan toimintatapoja.

Helsingin yliopiston maineenhallinta petti pahoin, kun se salli Bäckmanin hyödyntää yliopiston dosentin arvoa informaatiosodan käyntiin Suomea vastaan aina vuoden 2012 loppuun.

Moskovassa epäilemättä naureskeltiin, kun yliopiston sähköpostiosoitteesta ”informoitiin” Suomessa tapahtuvista hirveyksistä ja Suomi katseli tarkoituksellista vahingontekoa sivusta.

Toki monet Suomessa halusivat ainakin aluksi uskoa, että kyse oli väärinkäsityksistä. Näin ei ollut. Kyse oli vallankäytöstä ja valitusta toimintalinjasta, josta oli paljon näyttöä jo ennen yksityisten perheriitojen hyödyntämistä.

Merkityksellisempää kuin se, mistä valehdellaan, voi olla se, mistä vaietaan.

RANSKALAINEN Le Monde kirjoitti 15. maaliskuuta kybersodan alkaneen kymmenen vuotta sitten, tarkalleen 27. huhtikuuta 2007.

Silloin Virossa taisteltiin neuvostoajan Pronssisotilas-patsaan siirtämisestä, ja samaan aikaan maan verkkopalveluja vastaan hyökättiin.

Bäckman oli mukana tässäkin operaatiossa, ja vuonna 2008 hän julisti informaatiosotaan liittyvässä pamfletissaan Pronssisoturi, ettei Virolla ole tulevaisuutta itsenäisenä valtiona.

Vuonna 2009 ilmestyi Imbi Pajun ja Sofi Oksasen toimittama kirja Kaiken takana oli pelko, joka dokumentoi Viron miehitysvuosia ja neuvostoperintöä. Helsingin yliopiston dosenttina Johan Bäckman leimasi sen russofobiseksi roskaksi.

Propagandan kieltä analysoinut venäläinen kulttuurin tutkija ja toimittaja Andrei Arhangelski sanoo, että propagandassa sanoja ei käytetä ajatusten välittämiseen vaan symboliseen väkivaltaan. Kielenkäytön tyyli ja muoto vievät kohteen arvokkuuden, ja näin propaganda kurittaa kohdettaan.

Juuri tämä symbolinen väkivalta on infosodan ja Bäckmanin työn ytimessä.

Ensimmäinen näyte operaatiosta, jossa infosota käytti hyväksi lapsia, oli venäläisen äidin ja suomalaisen isän kiista Suomessa syntyneestä Anton-pojasta. Äiti kaappasi Antonin Venäjälle 2008, ja isä toi pojan kotiin keväällä 2009. Salakuljetuksen varmisti suomalaisdiplomaatti.

Jopa Venäjän television kuvausryhmät ovat osanneet tulla Sastamalan syrjäkulmille seuraamaan Anton-pojan koulunkäyntiä.

Sen sijaan ne eivät ole lähteneet Italian Toscanaan tutkailemaan sadan hehtaarin viinitarhaa, joka korruptiopaljastuksia jatkuvasti tuottavan Aleksei Navalnyin mukaan on pääministeri Dmitri Medvedevin omistama.

Vaikeneminen italialaisesta viinitarhasta ja yleensä maan poliittisen eliitin suuromaisuuksista, joiden hankkiminen ei ole ollut mahdollista virallisilla julkistetuilla palkkatuloilla, on yhtä kiinteä osa infosotaa kuin valehtelu läntisten yhteiskuntien toimintatavoista.

Infosodassa merkityksellisempää kuin se, mistä valehdellaan, voi olla se, mistä vaietaan.



VENÄJÄN eliitti ei länttä pelkää. Se kouluttaa lapsensa lännessä, pitää rahansa länsipankeissa, omistaa asuntoja ja kiinteistöjä Lontoon ja Ranskan Rivieran parhailla ja kalleimmilla paikoilla.

Juuri valtansa ja omaisuuksiensa turvaamiseksi se haluaa tavallisten venäläisten uskovan erilaisia satuja. Yksi näistä juonista leimaa Venäjään kriittisesti suhtautuvat russofobeiksi, kuten Bäckman teki Imbi Pajulle ja Sofi Oksaselle.

Mutta mitä Venäjän eliitti oikeastaan ajattelee omista kansalaisistaan?

Ainakin se pelkää, että kansalaisille olisi tarjolla monipuolista, eri näkökulmista asioita valottavaa informaatioita, johon perehtymällä ihmiset voisivat vapaasti muodostaa mielipiteitään.

Yksi harvoja riippumattomuutensa säilyttäneitä, yhteiskunnallista tietoa tuottavia laitoksia Venäjällä on ollut Lev Gudkovin johtama Levadan mielipidemittauslaitos.

Se luokiteltiin syyskuussa 2016 ulkomaiseksi agentiksi.

Ratkaisu merkitsee laitoksen toiminnan loppumista, sillä venäläisessä arkitodellisuudessa jokaiselle on itsestään selvää, että ulkomainen agentti on sama asia kuin vieraan vallan vakooja.

Agenttipykälillä on lopetettu useita itsenäisiä kansalaisjärjestöjä, jotka ovat saaneet rahoitusta ulkomailta. Kotimaasta sitä ei tipu.

Infosotaa tämäkin. Levadan mielipidemittauslaitoksen luokittelemista ulkomaiseksi agentiksi ehdotti Risi.



KUN RISIN Yhdysvaltain vaaleihin liittyvät suunnitelmat vuotivat julkisuuteen Reutersin kautta, myös Venäjän kriittinen nettimedia kiinnitti huomiota Risiin. Sitä kuvataan Kremlin omaksi ulkopolitiikan aivokeskukseksi.

Vuoteen 2005 Risi toimi Venäjän ulkomaantiedustelun alaisuudessa. Sen jälkeen se itsenäistyi, mutta niin, että laitoksen ylläpitäjä ja keskeinen toimeksiantaja on presidentinhallinto.

Mitkä operaatiot sitten pätevöittivät Bäckmanin instituutin Suomen ja Pohjoismaiden toimintojen johtoon? Ehkä laitoksesta vuotaa joskus ulos tätäkin nimitystä selventävää tietoa, mutta epäilemättä vaikutusta on ollut Bäckmanin hyvillä suomalaisilla mediasuhteilla. Hän pystyi esiintymään myös Suomen mediassa pitkään ”ihmisoikeustaistelijana”.

Bäckman on palkittu Krimillä myönnetyllä rauhanpalkinnolla. Hänen ansioluetteloonsa kuuluu myös Venäjän korkein oikeuspalkinto Femida vuodelta 2013.

Palkinnot ja arvonimet, dosentista alkaen, ovat helppoja konsteja luoda arvovaltaa sellaisten silmissä, joille pelkkä sana rauhanpalkinnosta riittää herättämään kunnioitusta.

Krimiin kytkeytyy myös poikkeuksellinen Ylen hyväksikäyttö. Bäckman kumppaneineen onnistui ottamaan haltuunsa Ylen Venäjälle omistetun A2 Venäjä-illan keväällä 2014.

Liittyvätkö seuraavana vuonna jaetut rauhanpalkinnot tähän tv-iltaan? Epäilemättä sitä on Moskovassa juhlittu onnistuneena iskuna. Venäjällä symbolisilla tunnustuksilla on myös paljon suurempi merkitys kuin meillä.

Bäckmania pitäisi oikeastaan kuvata tämän päivän ”kuusiseksi”.

TOKI Suomessakin herättiin Ukrainan sodan myötä ja ryhdyttiin toimiin.

Samalla alettiin tutkia esimerkiksi Suomessa asuvien venäjänkielisten median käyttöä. Suomea ja länttä vastaan käydään infosotaa myös vaikuttamalla väestöryhmään, joka seuraa Venäjän mediaa.

Meiltä puuttuu kuitenkin edelleen analyysi, miksi infosotaa seurattiin pitkään vierestä, vaikka sen periaatteet ovat olleet vuodesta 1996 lähtien yhdenmukaiset.

Venäjän Ranskassa harjoittamasta manipuloinnista kirjan kirjoittanut Nicolas Hénin toteaa, että toiminta nojaa ranskalaisen yhteiskunnan ominaisuuksiin.

Mitkä ovat Suomessa ne tekijät, jotka ovat mahdollistaneet infosodan? Ainakaan ne eivät ole Suomen vahvuuksia, koska niillä on voitu vahingoittaa suomalaista yhteiskuntaa.

Moskovan näkökulmasta työ on ollut niin tuloksellista, että Bäckmania pitäisi oikeastaan kuvata tämän päivän ”kuusiseksi”. Toki ”ottoville” on uusinnettu ja modernisoitu digiaikaan.



KUN Euroopan yhteistyö- ja turvallisuusjärjestön parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva osallistui 1. lokakuuta 2015 Moskovassa Venäjän duuman ja ulkoministeriön järjestämään turvallisuuspoliittiseen seminaariin, isännät istuttivat hänet lounaalla Bäckmanin viereen.

Suomalaisten olisi vihdoin aika katsoa totuutta suoraan silmiin: Bäckmanissa henkilöityy Venäjän Suomen-politiikka, jota harjoitetaan maan korkeimman johdon siunauksella.

Vaikeaa sen käytännön toteutus infosotana ei ole: poliittisen tahtotilan eläväksi tekeminen vaatii vain hieman resursseja ja symboliseen väkivaltaan valmiita toimijoita.

Venäjän kansallisvarallisuudesta 62 prosenttia on Capgeminin mukaan dollarimiljonäärien ja -miljardöörien hallussa. Heihin kuuluu 0,1 prosenttia väestöstä.

Infosotaa käydään tämän joukon aseman turvaamiseksi ja tavallisia venäläisiä vastaan. Venäläisistä puolet kertoo tuoreessa mielipidemittauksessa olevansa köyhiä.

Pelottelun, leimaamisen, vääristelyn ja valehtelemisen tehon rajoja on Venäjällä toukokuun alussa mitattu suomalaisittain suorastaan hupaisalla, mutta viime kädessä perin traagisella tavalla. Vladimirissä koulun apulaisjohtaja on uhannut alaikäisiä koululaisia huostaanotolla, kun he osallistuivat korruptiota vastaan taistelevan Navalnyin toimiston avajaisiin.

Toki uhkaukset on vedetty takaisin, mutta tilanne paljastaa armotta, miten infosota vääristää yhteiskunnan toimintatavat.

Suomen pitää varmistaa, ettei sitä voida enää hyväksikäyttää näissä peleissä niin helposti kuin viime vuosikymmenen aikana. Näin taataan, että Suomea vastaan suunnatuilta operaatioilta putoaa pohja.
 
Hauskaa tässä on se, miten tuotakin "desantti" Backmania on kotimaisen totuusmedian toimesta takavuosina käytetty "luotettavana" asiantuntijalähteenä... Ajat muuttuu, mutta YLE pysyy :D

Ei kai nyt sentään, ellei kotimaalla tarkoiteta Venäjää.:rolleyes:

Näkökulma: "Bäckmanin väitöstilaisuus oli kuin koomisesta näytelmästä"
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000557444.html

Medianäkyvyys on tuskin lisännyt hahmon uskottavuutta...
 
Ei kai nyt sentään, ellei kotimaalla tarkoiteta Venäjää.:rolleyes:

Näkökulma: "Bäckmanin väitöstilaisuus oli kuin koomisesta näytelmästä"
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000557444.html

Medianäkyvyys on tuskin lisännyt hahmon uskottavuutta...

Miten on muuten edes mahdollista että Backmanin väitöskirja on ylipäätään hyväksytty ja/tai sitä ei ole peruttu. Eihän edes haastateltavat ole edes antaneet haastatteluja vaan B. on keksinyt koko jutun itse. Minun mielestäni viranomaisten pitäisi peruuttaa koko tohtorin arvo koska väitöskirja on ihan Pa$Qaa!!!

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000557311.html
 
Miten on muuten edes mahdollista että Backmanin väitöskirja on ylipäätään hyväksytty ja/tai sitä ei ole peruttu. Eihän edes haastateltavat ole edes antaneet haastatteluja vaan B. on keksinyt koko jutun itse. Minun mielestäni viranomaisten pitäisi peruuttaa koko tohtorin arvo koska väitöskirja on ihan Pa$Qaa!!!

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000557311.html
Hankalaa.
Käytännössä oppilaitoksen pitäisi mennä Hallinto-oikeuteen ja tod.näk. jatkaa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Bäckmanin kohdalla ongelma on siinä, että väitöskirja on taitavasti laadittu ja kysymys kuuluu, onko lähdepohja validi. Ja jos joku ei ole perehtynyt aiheeseen tarkemmin, niin siis Bäckman väittää väitöskirjassaan, että Suomessa itä-rikollisuus (=Venäjältä tai Viron venäläisten johdettua) on käytännössä olematonta, koska Helsingin Sanomien uutisoinnista kerätty aineisto osoittaa, että Suomessa tuomitut venäläiset ovat vain hanskaporukkaa. Eli suomennettuna: Johtopäätökset on tehty oikein, mutta lähdeaineisto on rajattu tarkoitushakuisesti. Tieteen muodon vaan ei hengen täyttävää scheissea.

Edit. Ja niin. Oppilaitos saa rahansa valmistuvista opiskelijoista.
 
Viimeksi muokattu:
Hauskaa tässä on se, miten tuotakin "desantti" Backmania on kotimaisen totuusmedian toimesta takavuosina käytetty "luotettavana" asiantuntijalähteenä... Ajat muuttuu, mutta YLE pysyy :D
Hauskaa tässä on, että jo 2001 juttelin Supon kanssa siitä, voinko toimia Bäckmanin kanssa ja ohjeena oli, että "siitä vain, mutta ole varovainen". ELY:n (tai vastaavan) kautta tuli sitten tarkemmin ohjeita ja PV:n tiedustelulta
Miten on muuten edes mahdollista että Backmanin väitöskirja on ylipäätään hyväksytty ja/tai sitä ei ole peruttu. Eihän edes haastateltavat ole edes antaneet haastatteluja vaan B. on keksinyt koko jutun itse. Minun mielestäni viranomaisten pitäisi peruuttaa koko tohtorin arvo koska väitöskirja on ihan Pa$Qaa!!!

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000557311.html
Ai niin.
Kerrotakoon vielä, että Bäckmanin dosentiksi nimittäminen Joensuun Yliopistoon ( vai oliko se jo silloin Itä-Suomen yliopisto) oli aika käsittämätön farssi. Dosenttihan ei sinänsä ole kuin pelkkä titteli, jonka voi saada enimmillään kahdella väitöskirjanarvoiseksi tulkittavalla hengentuotoksella, jotka liittyvät opinahjon tutkimuskenttiin jotenkin. Vähimmillään sen saa edustamalla oikeaa puoluetta. Dosentin arvonimi ei oikeuta palkanmaksuun, mutta se oikeuttaa lueointiin jossakin oppilaitoksessa, jos luennointitilaa ei just kyseisellä hetkellä tarvitse siivota.

Joka tapauksessa lueskelin aikonani Joensuun Yliopistossa työskennellessäni Bäckmanin dosentiksinimittämis-paperit ja huvituin suuresti. Dosentti tarvitsee aina kaksi puolueetonta suosittelijaa, joten dosentin hakupaperit lähetetään kahdelle alan akateemiselle asiantuntijalle, jotka antavat puoltavan lausunnon, koska tietävät tarvitsevansa joskus kyseisen yliopiston tai kyseisen proffan puoltolauselmia. Nyt kuitenkin MOLEMMAT lausunnonantajat olivat sitä mieltä, että akateemisten edellytysten täyttyminen dosentuurille oli kyseenalaista. Toinen lausunnonantaja esim. kertoi, että Bäckman esitteli Suomen Kuvalehden mielipidekirjoituksiaan vertaisarvioituina artikkeleina ja että joitakin Bäckmanin esittelemiä artikkeleita ei voinut löytää annetuilla spekseillä, eli esim. (Humoristista kärjistystä) "Ultimate Publication of Everything 1999" ei sisältänytkään artikkelia "Johan Bäckman is ultimate sexlord and Russian in total Joyland always and Johan Bäckman is the total Messiah of Russian AllWays AnyWays!"
Silti päätös oli "Molemmat lausunnonantajat suosittavat yksimielisesti Johan Bäckmania hyväksyttäväksi Joensuun Yliopiston dosentiksi".
 
pöh

mobiililaitteella ei pitäisi tehdä muuta kuin heittää sillä vesilintua
Totta, mulla on yleensä matkassa matkakonekirjoituskone, valokuvauskone, LV305 (14 kiloa) jota on kiva kalibroida muiden juttujen välissä, karttalaukku, pelikonsoli ja muuta pientä kilkettä ;)
 
Totta, mulla on yleensä matkassa matkakonekirjoituskone, valokuvauskone, LV305 (14 kiloa) jota on kiva kalibroida muiden juttujen välissä, karttalaukku, pelikonsoli ja muuta pientä kilkettä ;)
Hups, jäi mainitsematta että myös LV 217 pitää olla mukana, koska LV 305 on vain tykistöllä ja itse kuulun siihen toiseen porukkaan ;)
 
Hienoa!

eli täällä ei kohta enää tarvitse vain kaivella nenää jos alkaa tulemaan vihreitä turisteja idästä lomailemaan. Toivottavasti vaan vedetään lakimuutokset kirjoihin ja kansiin mahdollisimman nopeasti!

Suomi varautuu lakimuutoksella tunnustuksettomien sotilaiden uhkaan – Jussi Niinistö: ”Laissamme on vihreiden miesten mentävä aukko”
Suomi varautuu hybridisodankäynnin uhkaan uudistamalla aluevalvontalakiaan

SUOMI täsmentää aluevalvontalakiaan niin, että Suomi saa puolustautua myös tunnustuksettomia sotilaita vastaan, eli niin sanottuja vihreitä miehiä vastaan.

Vihreät miehet tulivat sotilassanastoon Ukrainalle kuuluneen Krimin valtauksen aikaan 2014, jolloin venäläiset miehittäjät toimivat ilman valtiollisia tunnuksia.

Vihreiden miesten ilmestyminen Suomen alueelle luokiteltaisiin ulkovallan Suomeen kohdistamaksi loukkaukseksi.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) esitteli lakimuutoksen eduskunnalle tiistaina. Esitys sai yksimielisen kiittävän vastaanoton paikalla olleilta kansanedustajilta.

LAKIESITYS on yksi osa lakiuudistusten sarjaa, joilla Suomi vastaa kiristyneeseen turvallisuustilanteeseen ja uudenlaisiin uhkiin.

Kansainvälisen avun antamista ja vastaanottamista koskeva laki on eduskunnassa käsittelyssä, samoin tiedustelulainsäädäntö. Myös joukkojen reagointikykyä on parannettu.

”Aluevalvontalaissamme on niin sanottu hybridinmentävä aukko tai vihreiden miesten mentävä aukko”, Niinistö sanoi. Voimassa oleva aluevalvontalaki on ajalta, jolloin uhkana nähtiin vieraat valtiot ja sotilasjoukot, jotka kantaisivat vieraan valtion asevoimien sotilastunnuksia.

”Nyt aluevalvontalakia ehdotetaan muutettavaksi siten, että lain soveltamisalan piiriin kuuluisi myös sellainen sotilaallinen uhka, jonka valtiollista alkuperää ei voida suoraan tunnistaa esimerkiksi puuttuvien sotilastunnusten vuoksi.”

LAKIIN lisätään tunnuksettoman sotilaallisen ryhmän määritelmä ja täsmennetään sotilasajoneuvon määritelmää.

”Aluevalvontalaissa säädettäisiin tällaisille ryhmille ehdoton kielto saapua maahan ja olla maassa. Tämä olisi rikoslaissa kriminalisoitu”, ministeri Niinistö painotti.

Lakiesityksen lähetekeskustelussa eduskunnassa puolustusvaliokunnan jäsen Timo Heinonen (kok) piti lakiesitystä tärkeänä muuttuneen turvallisuustilanteen kannalta. Hän toivoi asialle ripeää käsittelyä valiokunnassa.

Puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mika Kari (sd) kuvasi lakiesitystä ”äärimmäisen tarpeelliseksi”, eikä muillakaan puhujilla ollut esityksestä pahaa sanottavaa.

”Sotilaallinen uhka on laajentunut toimiin, joihin ei osattu varautua. Krimin valtaus osoitti, että perinteiset keinot eivät aina riitä vaikka puolustustahtoa on”, sanoi Sami Savio.

PUOLUSTUSMINISTERI Niinistö sai vastata samalla muihin ajankohtaisiin turvallisuusuhkiin.

Niinistö sanoi, että lennokkien osalta puolustushallinto on jo alkanut tarkistaa lainsäädäntöä. Hän sanoi, että luvaton lennokkitoiminta Puolustusvoimain kohteissa estetään ja lentoturvallisuus matalalla ilmatilassa varmistetaan.

Niinistö vakuutti vielä, että pelisäännöt maa- ja kiinteistökauppojen osalta EU:n ja ETA-maiden ulkopuolisille kansalaisille ovat etenemässä lainvalmisteluun.

LINKKI: http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005223384.html?ref=rss
 
Tavallaan mielenkiintoista havaita, miten VTA on "radikalisoitunut". Ei ole kauaa siitä, kun näin - jälleen kerran - selityksen, miten kyseessä on "ironinen" nimitys ja keskustelu venäjätrolleiksi nimittelyä vastaan, puolueetonta, asiallista, henkilöön käymätöntä keskustelua tjsp. Nyt satuin vilkaisemaan ja ko. ryhmässä oli kyllä muutama henkilö, joka oli onnistunut kiihottamaan itsensä ei ainoastaan kansanryhmää vaan kansaa vastaan. Suomen itsenäisyys paha virhe, joka pitää korjata, Suomi vain kupannut Venäjää jne. Näitä tosin kirjoitteli ainoastaan pari RuFi-osaston hahmoa, mutta jos VTA:n vetäjät edelleen väittävät keskustelun olevan jollain tavalla rauhanomaista, sille voi nauraa räkäisen naurun. Puolueettomuus ja "ironisuus" ovat kyllä tätä nykyä sikkaa Eldankaa; melkein tekisi mieleni sanoa "nomen est omen".

Toisaalta, sieltä voi nyt käydä katsomassa Venäjän narratiivin erään (ääri)segmentin ja miettiä, mitä pyrkimys sen realisoitumiseen voisi merkitä ääritilanteessa...
 
Tavallaan mielenkiintoista havaita, miten VTA on "radikalisoitunut". Ei ole kauaa siitä, kun näin - jälleen kerran - selityksen, miten kyseessä on "ironinen" nimitys ja keskustelu venäjätrolleiksi nimittelyä vastaan, puolueetonta, asiallista, henkilöön käymätöntä keskustelua tjsp. Nyt satuin vilkaisemaan ja ko. ryhmässä oli kyllä muutama henkilö, joka oli onnistunut kiihottamaan itsensä ei ainoastaan kansanryhmää vaan kansaa vastaan. Suomen itsenäisyys paha virhe, joka pitää korjata, Suomi vain kupannut Venäjää jne. Näitä tosin kirjoitteli ainoastaan pari RuFi-osaston hahmoa, mutta jos VTA:n vetäjät edelleen väittävät keskustelun olevan jollain tavalla rauhanomaista, sille voi nauraa räkäisen naurun. Puolueettomuus ja "ironisuus" ovat kyllä tätä nykyä sikkaa Eldankaa; melkein tekisi mieleni sanoa "nomen est omen".

Toisaalta, sieltä voi nyt käydä katsomassa Venäjän narratiivin erään (ääri)segmentin ja miettiä, mitä pyrkimys sen realisoitumiseen voisi merkitä ääritilanteessa...
Osittain samaa mieltä. VTA:n palstoilla näyttää vaikuttavan paljolti sama vanha sekalainen porukka, joiden motivaatiot tuntuvat olevan sekalaisia. Sieltä löytyy näitä vanhoja änkyräkommunisteja, salaliitto- ja nwo-uskovaisia ja sitten väkeä, joiden motivaatioita voi vain arvailla. Tuon porukan peruslinja ei näyttäisi olennaisesti muuttuneen.

Sitten sinne on näemmä infiltroitunut muutamasta henkilöstä (nimistä päätellen sukutausta itänaapurissa) koostuva porukka, joka kirjoittelee tuota kuvaamaasi p...aa. Daria ja Galina ainakin ovat äänessä, ja tuovat esille sen, että Suomen parasta aikaa on ollut autonomian aika Venäjän keisarikunnan yhteydessä. Ja Stalin on antanut vain aiheellisen opetuksen Suomelle jne. Ainakin Daria kuuluu tuohon RuFi-osastoon, samaiseen, joka puuhasi sen kuolemattomien marssin tänä vuonna Helsinkiin. RuFi:sta on täällä kirjoiteltu aiemminkin.

Siinä olet oikeassa, että salliessaan tuommoiset RuFi-kirjoittelut VTA:n sivuilla, uskottavuus ironisesta sivustosta ja puolueettomuudesta voidaan vetää vessanpöntöstä alas. RuFi on pieni porukka, mutta sen ajatusmaailma näyttää selvästi kyseenalaistavan Suomen itsenäisyyden ja haluaa ajaa Suomea Venäjän syliin. Henkilökohtaisesti suurin huoleni on, että ko porukka hakee/saa apua Moskovasta ja pystyy jollakin konstilla asettautumaan uhrin asemaan. Venäläisen uhrin, joka tarvitsee suojelusta Moskovasta.
 
Siinä olet oikeassa, että salliessaan tuommoiset RuFi-kirjoittelut VTA:n sivuilla, uskottavuus ironisesta sivustosta ja puolueettomuudesta voidaan vetää vessanpöntöstä alas. RuFi on pieni porukka, mutta sen ajatusmaailma näyttää selvästi kyseenalaistavan Suomen itsenäisyyden ja haluaa ajaa Suomea Venäjän syliin. Henkilökohtaisesti suurin huoleni on, että ko porukka hakee/saa apua Moskovasta ja pystyy jollakin konstilla asettautumaan uhrin asemaan. Venäläisen uhrin, joka tarvitsee suojelusta Moskovasta.

No onneksi noitten Rufi-ihmisten kirjottelut kääntyvät vain itseään vastaan. Edes VTA:ssa nuo Darian, sanotaanko vähintäänkin mielenkiintoiset, historian tulkinnat ei saa kannatusta kuin kaikkein kajahtaneimmilta. Väitän silti, että Daria ja Galina ovat jotain muutakin kuin huolestuneita kansalaisia, niin järjestelmällistä se paskan suoltaminen on..

Edit.

Lisätään vielä, että suurin osa ns. trolleista alkaa käymään hyökkäävämmäksi sen takia, että heidfän maailmankuvansa on rakentunut salaliittojen yms ympärille. Kun tämä valheellinen maailma alkaa murenemaan ympäriltä on harva ihminen myöntämässä omaa typeryyttään vaan keksii yhä uusia ja aggressiivisempia valheita pitääkseen jo valmiiksi valheellista maailmankuvaa pystyssä. Tämän takia jutut muuttuvat kokoajan sakeammiksi ja kauemmaksi normaali ihmisen käsityksistä.
 
Viimeksi muokattu:
Olettekos seuranneet kommentointia näissä Venäjä-Usa/NATO nokittelua käsittelevissä uutisissa eilen ja tänään? Kyllä on Venäjän ymmärtäjää nyt liikkeellä tavallista enemmän.
 
Back
Top