Suomi NATOn jäseneksi - or not?

Pitäisikö Suomen hakea NATOn jäseneksi


  • Äänestäjiä yhteensä
    883
Hyvä. Ennen Suomen ja Ruotsin NATO-hakemuksen ratifiointia, on hyvä pitää idän mulkkusulttaani löyhässä hirressä ja tehdä selväksi, että jos ikinä mielii F-16:tta ja sen päivitystä saada, se ratifiointi on ehdoton ehto, josta ei neuvotella.
Pitäisikö Suomen ehdottaa sovitteluelimen perustamista? Esimerkiksi Ruotsalaiset lähtisivät mielellään mukaan, ja voisihan lisäksi pyytää vaikka Kreikkaa osallistumaan niin saataisiin paikallistuntemusta alueelta. Aikaahan siinä voisi mennä mutta mikäs kiire tässä on?
 
Minulta alkaa uskoa loppua että Turkki koskaan hyväksyy Suomen jäsenyyttä.
Elä huoli. Turkki voi aina kääntää kelkkansa ja todeta: ...". joo ei tässä jäsenyys asiassa mitään ongelmaa ole kun kaikki muutkin ovat asian arvioineet .... mutta terroristeista keskustelun on jatkuttava maiden välillä ". Tähän Suomi ja Ruotsi nyökkäävät ja kaikki ovat voittajia. Turkki laittaa katseen eteenpäin ja kaukovalot. Lopulta se voi niin helposti muuttua hylkiöstä ryhmän jäseneksi.
🌞
 
En ole huolissani, USA:ssa on sekä senaatissa että kongressissa useilla ryhmittymillä kalkkuna kynittävänä. Jos jokin instanssi niin tuo parivaljakko osaa kytkykaupat ja poliittisen paketoinnin niin että sulttaani ei enää tiedä mitä sopi ja kenen kanssa mutta kaikki tuli luvattua.
 
Viimeksi muokattu:
Jotenkin sitä saa yhtenään sisäisesti hymyillä, kun julkisuudessa otetaan esille, että tuleeko Suomeen Natojoukkoja. Jopa Venäjä on kertonut, että sen reaktiot jäsenyyteen riippuu siitä, ottaako Suomi maaperälleen Naton joukkoja tai kalustoa. Ajatuksen perusta on siis se, että uusi asia Natojäsenyys ei kuitenkaan täysin kosketa meitä. Jäsenyys on jotakin, jota emme ole vielä sisäistäneet.

Nimittäin niin meidän kuin Putinin kannalta, Suomeenhan todella sijoitetaan Natojoukkoja. Niitä on jopa suhteellisesti enemmän kuin missään muussa maassa.

Missäpä muussa maassa kävelet kadulla tai kauppakeskuksessa ja tarkastelet näkemiäsi ihmisiä. Silloin Suomessa on vaikea ymmärtää, että näkemistäsi ihmisistä useimmat nuorehkot miehet ovat Natojoukkoja - sodan ajan vahvuutta.

Kohta nimittäin kaikki reserviläisemme ovat Natojoukkoja kuten varuskunnissa palvelevatkin. Meillä on mm noin 2000 hengen nopean toiminnan joukot jotka vuosittain siirtyvät reserviin seuraavan ryhmän kouluttautuessa. Ja tähän päälle 20 000 muuta vuotuista asevelvollista sekä kaikkineen vajaat 900 000 reservi. Lisäksi suomalainen yhteiskunta on pitkälle varautunut toimimaan sodassa: väestösuojelu, poliisi, raja ja tulli sekä pelastuslaitos ja moni muu taho kuten strategisesti merkittävät yritykset. Kaikki ovat harjoitelleet ja pohtineet sodan ajan tehtäviään. Nämäkin ovat Natojoukkoja - uskomatonta mutta kohta totta.

Siinä on Natojoukkoa kerrakseen. Ei siis ihme, että niin Suomenlahden kuin Selkämerenkin takaa kuului syvä huokaus, kun jätimme Natohakemuksemme.

On siis melko hauska kysymys, että tuleeko alueellemme Natojoukkoa. Ja sanon tämän nyt jo hieman ennakoiden ihan tavallisena Natosotilaana.

1658308338190.jpeg
Tavan tallaajat ja marjanpoimijat ovat Suomessa - Natosotilaita - tarvittaessa.
 
Viimeksi muokattu:
Vasta valmistelu, vielä koko senaatin äänestys tulossa
Olisiko peräti tänään se senaatin äänestys? Vai miten tuo suurlähettilään viesti pitäisi tulkita.

 
Siinä on Natojoukkoa kerrakseen. Ei siis ihme, että niin Suomenlahden kuin Selkämerenkin takaa kuului syvä huokaus, kun jätimme Natohakemuksemme.

On siis melko hauska kysymys, että tuleeko alueellemme Natojoukkoa. Ja sanon tämän nyt jo hieman ennakoiden ihan tavallisena Natosotilaana.
Juuri näin.. NATO:n jäsenyys tuo Suomen maanpuolustukseen monia merkittäviä muutoksia...

Iso asia on jo se että jossain vaiheessa Suomen ilmavoimien fyysisenä toiminta-alueena tulee olemaan koko Fennoskandian (Skandinavia+ Suomi) ja Baltian maat (ainakin pohjoisimmilta osiltaan).
- tottakai Suomen uudet hävittäjät asemoidaan pääosin Suomen alueelle mutta mahdollisen kriisin tai sotatilan aikana operointialue laajenee.
- tämä koskee myös muiden pohjoismaiden ilmavoimia. Tilanteen niin vaatiessa ne toimivat yhdessä suomalaisten kanssa myös Suomen alueella jne. NATO:n satelliittien ja AVACS'ien ym. tuella.

Toisekseen kaikki NATO:n uusimmat asejärjestelmät ovat käytettävissä niin Suomen kuin muiden liittolaismaiden alueellisen koskemattomuuden puolustuksessa.
- eikä niiden laadusta tai määrästä tarvitse millään tavoin informoida venäläisiä.

Ryssäkin saa tehdä oman rajansa takana mitä haluaa. Sillä ei ole enää samanlaista merkitystä Suomelle kuin aikaisemmin.

Kaikki nämä NATO:n jäsenyyden mukana tulevat uudet asiat tulee johtamaan muutoksiin Suomen politiikassa sekä todennäköisesti vaikuttaa aikojen myötä myös suomalaisten ajatusmaailmaan. Monellakin tavalla.

Suomi yhdistyy uudella tavalla osaksi Itämeren alueen valtioiden ja kansojen turvallisuutta ja kokonaisuutta.
- mitä se sitten tuleekaan tarkoittamaan käytännössä...jää nähtäväksi. Toivottavasti positiivisia asioita.

Kun tähän asti meillä on kaikissa käänteissä huomioitu mitä(en) Venäjän rosvot ajattelee tai suhtautuu Suomen päätöksiin niin toivottavasti tulevaisuudessa saamme toimia avoimesti ja yhdessä muiden naapureidemme kanssa.

Ainakin voimme toivoa että Suomi ja suomalaiset kasvattavat yhteistyötään samanmielisten valtioiden sekä kansojen kanssa. Samalla kun väkivaltainen roistovaltio voidaan jättää yhä enemmän syrjään..omiin oloihinsa.
- aivan kuten ihmisten normaalissa päivittäisessä elämässä tapahtuu, kukapa meistä haluaisi sovittaa elämäänsä ja tekemisiään rikollisten sekä rakenteellisen väkivallan ja yhteiskunnan hyväksymän rikollisuuden kanssa.
- ryssän rikollinen diktatuuri voidaan jättää yhä enemmän normaalin elämän ja päätöksenteon ulkopuolelle.
 
Siinäpä se olennainen: he olisivat voineet olla oikeassa, mutta eivät olleet.

Eivät olisi, miten ihmeessä olisivat voineet olla :rolleyes:
 
Ratifiointi etenee jäsenmaissa omalla tahdillaan...ja joissakin tämä muodollisuus on haluttu hoitaa jopa nopeutetusti. Hyvin todennäköisesti viimeisetkin saavat homman hoidettua vielä tämän loppuvuoden aikana.
- kaikki jäsenvaltiot ovat kuitenkin jo hyväksyneet Suomen ja Ruotsin jäsenyyden..
- toki myös ratifioinnilla on oma muodollinen ja diplomaattinen merkityksensä sopimukselle.
- se antaa kunkin jäsenvaltion kansallisen vahvistuksen jo aikaisemmin tehdylle päätökselle.

Hyvä näin.
 
Back
Top