TV-sarjat, joita katso(i)tte?

Juuri katselin HBO:lta. Kate Winslet kullinhimoisena eurooppalaisen valtion diktaattorina. Oivaltavaa poliittista satiiria ja draamaa. Hyvin näkee, että tekijöiden esikuvina ovat olleet Romanian Ceausescu, Trump ja Putin. Winslet on umpihullu, itseään täynnä oleva bakteerikammoinen eukko.

 
Falloutti Amazonila on yllättävän hyvä. Twitchista saa katsottua ekan jakson ilmatteeksi.
Sain nyt vasta aikaiseksi aloittaa. Meni neljään asti kun en malttanu lopettaa 🙈 Onneksi on loma!!

Trailerit markkinoi sarjaa lähinnä mecheillä ja isoilla räjähdyksillä, mikä tarinan pelejä pelanneena tuntui aivan ylilyönniltä. Vaan seikkailua ja selviytymistä tämä tuhoutuneessa maailmassa enimmäkseen on toistaiseksi ollut.

Sekoitus mad maxia, walking deadia, last of ussia ja ehkä jotain hirviöfantasiaa tosin sillä osastolla lähinnä mutatoituneet oliot, ei mitään lohikäärmeitä. Keskiössä hyvän ja pahan klassinen vastakkainasettelu, hetkittäin 50-luvun pullantuoksuinen keskiluokkahapatus kohtaa tarantinomaisesti ydinsodan jälkeisen armottoman anarkian päiden räjähdellessä hempeän musiikin säestämänä.
 
Falloutti Amazonila on yllättävän hyvä. Twitchista saa katsottua ekan jakson ilmatteeksi.

Tämä oli kyllä loistava.

Aluksi pelkäsin, että tulee varmaan jonkinlaista paasausta kun päähenkilö on nainen, mutta eivät sortuneen siihen.

Fallout 1 ja 2 tuli pelattua aika ahkerasti.

Toinen maailmanlopun jälkeinen sarja mitä aloin nyt seuraamaan on Twisted metal (on myös Amazonilla).
 
Jos löytyy Apple TV+ (esim. uuden Apple-laitteen tai LG tv:een ostajille 3kk ilmaista) niin sieltä kannattaa katsoa Siilo. On jopa parempi kuin Fallout, eikä vähiten vielä huikeamman castingin myötä. Vaikka Walton Goggins on yksi kaikkien aikojen parhaista roolinäyttelijöistä ja Ella Purnell sopi kuin hansikas niin Siilon Rebecca Ferguson, Tim Robbins jne. on vielä hieman eri tasoa.
Hyvin samanlainen lähtökohta, mutta tämä pitäytyy siilon (falloutissa vault) sisällä tuon ekan tuotantokauden (2 tulossa ehkä vuoden päästä, sitten kaudet 3+4 kerralla).

Toki Apple TV+ssa on myös Foundation (eli Asimovin Säätiö), jossa on tosi isossa roolissa Laura Birn. Ja ensi kaudella myös Krista Kosonen. Tämä on enemmän falloutmainen taas siinä, että technicoloria on käytössä sen sijaan kun Siilo on enemmän "understated"-tyylin kuten Shawshank eli Rita Hayworth avain pakoon (tuli mieleen Tim Robbinsista).
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: EK
Back
Top