Ukrainan konflikti/sota

Maaorjat kiittävät ja kumartavat syvään :cautious:





"Venäläiset sanovat hyvästit VPN:ille:

"Roskomnadzor on päättänyt vihdoin käsitellä VPN-verkkoja - osasto antaa asetuksen, jonka mukaan kaikki palvelut Venäjällä estetään 1.3.2024 alkaen.

Ensi vuoden maaliskuun 1. päivästä alkaen VPN-palvelut kaikissa sovelluskaupoissa estetään, jos niitä käytetään estettyjen resurssien käyttöön, liittoneuvoston alaisen digitaalitalouden kehittämisneuvoston varapuheenjohtaja Artem Sheikin kertoi RIA Newsille."

 
Viimeksi muokattu:
Tätäpä tuo kulutussota nyt on. Katsotaan kenen perse kestää.
Nuista tilastoista päätellen ryssä menettää todella paljon kalustoa ja miehiäkin.
Nyt ei muutamaan päivään ole saatu spektaakkeleita ( kuten isku laivaston päämajaan) tai läpimurtouutisia niin täälläkin näyttää pessimismi valtaavan alaa. Se on bunkkerirotan syntymäpäivä viikonvaihteessa, Ukraina voi jotain valmistella juhlan kunniaksi. Viime vuonna 8.10 foorumi heräili, kuten ehkä rottakin, ihan mukavissa tunnelmissa. Häätyy viikonloppuna nousta aikaisin.
Mielestäni edelleen Ukrainan kone jauhaa ja kun eivät halua tapattaa miehiään kuten ryssä, pullat kypsyy hitaammin.

edit. typo

Pulla tosiaan kypsyy! :love:

 

Nyt katse tiukasti Krimille ja Mustallemerelle (y)... siellä se käänne on tapahtumassa.

On tuskasteltu Ukrainan hidasta etenemistä kun samaan aikaan ne tärkeimmät asiat tapahtuvat ihan muualla.

Ja nuohan eivät ole ainoat alueet missä on jo pitkän aikaa tapahtunut kaikenlaista kiinnostavaa. Ukraina nakertaa lahoa latoa niin kauan että se romahtaa ihan itsestään ja taas kerran kaikki tapahtuu nopeasti ja yllättäen :ROFLMAO:
 
Viimeksi muokattu:

Nyt katse tiukasti Krimille ja Mustallemerelle (y)... siellä se käänne on tapahtumassa.
Niin, voi olla että Krimin mottia tässä valmistellaan, näin talvea vasten. Ja mitä se vaatii:
- Krimin silta poikki.
- Mustanmeren laivaston lamauttaminen tai häätäminen pois Sevastopolin läheltä.
- Maayhteyden katkaisu.

Sinällään paljon saavutettavaa, eikä mikään helppo homma. Mutta jos nuo kolme tavoitetta saadaan pakettiin lyhyen ajan sisällä, niin aika vaikeaksi menee venäläisillä sotiminen. Mutta, kaikki nuo on kuitenkin tehtävissä.
 
Ilmatorjunta-langassa on jo juttua Gepardeista jonkin verran (Shahedien torjunnassa, heräteammusta käytössä ym.).
Määrä on jo aika kohtuullinen, nyt Ukrainalla 80+ kpl, pääosin kaupunkien suojana.

Lisää tulossa:

 
Pakko sen olla juuri näin kun kerran kokoomuksen parhaat sotatieteilijä-kansanedustajat niin sanovat! Aivan kohta 1853 Uraganlahden tapahtumat toistuvat ja Ukrainan suuret purjealukset pommittavat kanuunoillaan Sevastopolin päämajan aivan paskaksi ja punkkerirotta pakotetaan avaaman Krimi ja kaikki zenäjän alueet kaupalle ja rauhalle! Kuulen jo huopatossujen inhan läiskeen piirtäessäni nuolia karttaan kuvaamaan sitä Ukrainan läpimurtoa Mustalle merelle! Tai ehkä sitä ei edes tarvita, purjeet vaan satamassa alas ja ukot maihin! Pitäisi kysyä heiltä vaikka twitterissä pikaviestipalvelu X:ssä..?:unsure:

Koska en ole sotatieteilijä niin ennustan ettei Krimi ole palautumassa Ukrainalle tänä vuonna, tuskin edes ensi vuonna, ja totta puhuen ei ehkä koskaan.
 
Nuo artillery systems-lukemat ovat sitä tasoa, että pakko alkaa kohta tuntua. 45+ päivässä, 300+ viikossa, 1300+ kuukaudessa.. Jossain vaiheessa tykistöä on niin vähän, että ryssän miinoitteita voidaan lähteä purkamaan, koska ryssä ei saa enää niitä suojattua epäsuoralla

Myös tankkeja on alkanut taas menemään, todennäköisesti drone-vaikuttamisella. Tämäkin kyllä pehmittää ryssää ja heikentää mahdollisuuksia pysäyttää läpimurto, kun se viimein saadaan.

Malttia..
Nuo tuhottujen tykkien määrät on aika huikeat, mutta se mitä tässä kannattaa jatkossa seurata, on tuon määrän muutos ja ennen kaikkea milloin noiden tuhottujen tykkien määrä lähtee tulemaan alas. Ukrainalla on nyt aivan huikea kyky jäljittää ja tuhota venäläistä tykistöä. Ja se, millä ja miten se tehdää, niin sitä voidaan vain arvaille. Mutta, se on ihan selvää, että venäjällä ei ole pahemmin keinoja vastata tuohon. Joten, kun luvut lähtee tulemaan alas, niin silloin on aika varma, että venäjän tykistö (tai ainakin rintamalla oleva kalusto) alkaa olemaan tuhottu. Ja se romahdus voi olla todella nopea. Ja kun ottaa huomioon venäjän huonon tilanteen, niin ei heillä ole oikeastaan varaa vetää kalustoa pois, joten rintamalle tungetaan kaikki mikä pystytään, kunnes kalustoa ei vaan enään ole.
 
Ei näistä asioista ikinä tiedä että miten ne on isossa kuvassa suunniteltu, mutta nyt näyttää siltä, että ehkä tällä nyt saadulla aseavulla ei ollut tarkoituskaan tehdä sitä massiivisinta vastahyökkäystä. Tottakai tällä kalustolla koitettiin että saadaanko helppoja voittoja, mutta kun niitä ei tullut, niin nyt on pidetty "vain" hyökkäyksiä käynnissä pitkin rintamaa, ilman että yrityksenä olisi saada vielä näillä hyökkäyksillä sitä lopullista läpimurtoa.

Ensi kesänä meillä/Ukrainalla on jo paljon enemmän kalustoa kesähyökkäyksessä kuin tänä kesänä on ollut. Lisäksi on ne F16 hävittäjät.


Ja kun jatketaan ison kuvan katsomista, niin eihän Ukrainan pystyssä pysyminen voi pitkässä juoksussa perustua muualta tulevaan aseapuun, sitä kun ei koskaan tiedä miltä maailma näyttää esimerkiksi kahden vuoden päästä.

Nyt kun sota näyttää kestävän ainakin vielä ensi kesään ja ehkä mahdollisesti vielä sitäkin pidemmälle on Ukrainan kaikkein järkevintä alkaa tuottamaan aseensa, ammuksensa ja kalustonsa itse - ja tähän länsi onkin nyt isosti alkanut panostamaan.

Nyt on päästy lännen aseavulla siihen pisteeseen että Ukraina ei tule romahtamaan ryssän edessä, nyt Ukraina pysyy pystyssä ja samalla Ukrainaan alkaa virtaamaan suuria investointeja aseteollisuuteen. Tämä on tärkeää jo siksi että jos Kiina hyökkää Taiwaniin niin jenkeillä on siinä vaiheessa kädet täynnä töitä. Samassa tilanteessa jenkit voisi joutua tilanteeseen, jossa he joutuisivat päättämään että kumpaa maata he tukevat isosti.


Nyt tavoitteena on saada mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti täydellä lännen tuella Ukrainan oma aseteollisuus ylös ja niin että Ukraina voi itse aseistaa itsensä, kävi muualla maailmassa miten vain.

Ukrainaan on lyhyessä ajassa siirtynyt iso joukko länsimaisia firmoja tekemään länsikalustoa ukrainalaisille.

Länsi on vihdoin tajunnut, että sota tulee jatkumaan vielä ehkä vuosia.
 
Kaikesta päätellen vanha video. Ei Novoprokopivkassa ole noin monta ehjää taloa. Tai Verbovessa. Ja muita kyliä nyt tuskin on tässä saavutettu tuossa mitassa, että kävellään noin rennosti. edit: Jos kyseessä todella 95. ilmarynnäkköprikaati, olisi tämä jossain Luhanskissa. Mutta onko sielläkään tällä hetkellä noin ehjiä kyliä..
 
Viimeksi muokattu:
Kätevää vaihtaa kannut tuolla katolla keikkuen, kun on tyhjät 10s ampumisen jälkeen. Tulivoimaa tietty on, mutta alustan heiluminen saattaa haitata tähtäystä :)
Ja jos oikein tarkasti katsoo, niin videossa näkyy mukana tuleva traktori, jolla tuo rotjake vedetään tuliasemiin ja pois sieltä. Kätevää.
 
Back
Top