Ukrainan konflikti/sota

venäjä sanoo torjuneensa yöllä kymmeniä Ukrainan drooneja​

venäjä sanoo tuhonneensa yöllä yli 30 Ukrainan droonia sekä estäneensä ukrainalaisten yrityksen tunkeutua Krimin niemimaalle mereltä.

venäjän puolustusministeriön mukaan drooneja torjuttiin Belgorodin, Brjanskin and Kurskin alueiden yllä.

Ministeriö ei mainitse, vaativatko drooni-iskut uhreja.

Sen mukaan ukrainalaiset myös yrittivät tunkeutua Krimille pikaveneellä ja kolmella vesiskootterilla, mutta yritys torjuttiin.

Ukraina on kiihdyttänyt iskuja Krmille sekä drooni-iskuja venäjän puolelle sen jälkeen kun aloitti vastahyökkäyksensä kesäkuussa.

Lähde: AFP, YLE
-------------------------------------------------------------------------------------------------


Kyrsii näissä uutisissa aina tämä venäjä "sanoo" ja Ukraina "väittää". Aivan kuin venäjän sanomat olisivat aina totta. Hienosti on ryssä onnistunut suomettamaan Suomen mediakentän ja toimittajat.

ps.muutin uutisesta venäjän pienellä alkukirjaimella kirjoitetuksi.
 
Kaikesta päätellen vanha video. Ei Novoprokopivkassa ole noin monta ehjää taloa. Tai Verbovessa. Ja muita kyliä nyt tuskin on tässä saavutettu tuossa mitassa, että kävellään noin rennosti.

Juuri näin, veikkaisin viime syksyltä. Tämän hetkisen eturintaman kylistä ei ole mitään jäljellä.

95. prikaati on tiettävästi Bakhmutin suunnalla tällä hetkellä.

Tämä "Slava" kanava kannattaa laittaa tarkkailuun, tuuttaa mitä vaan ilmoille nähtävästi.
 
Tässä tilanteessa, kun venäjän ainoat vahvuudet ovat linnoitetut asemat ja miinat, niin aluksi "vetäydytään" miinoitteen läpi ja sitten "hyökätään" avomaastossa niitä samoja asemia vastaan, miinakenttien läpi? Eihän tuossa ole mitään järkeä. Eiköhän tässä ole kyse siitä, että joukot pakenevat asemistaan, jonne heidät sitten pakotetaan hyökkäämään takaisin. Toki sillä pystytään aiheuttamaan jonkin verran tappiota Ukrainalle, mutta käytännössä tuo tarkoittaa koko osaston uhraamista. Eli hyötysuhde on käsittämättömän huono.

Ja nyt tämä on saatu myytyä jollekin länsimaiselle toimittajalle käsittämättömän taktisena neroutena :facepalm:

Tässä rysyjen sotabloggarin raporttia miten homma menee oikeasti.



 
"Venäläiset sanovat hyvästit VPN:ille:

"Roskomnadzor on päättänyt vihdoin käsitellä VPN-verkkoja - osasto antaa asetuksen, jonka mukaan kaikki palvelut Venäjällä estetään 1.3.2024 alkaen.

Ensi vuoden maaliskuun 1. päivästä alkaen VPN-palvelut kaikissa sovelluskaupoissa estetään, jos niitä käytetään estettyjen resurssien käyttöön, liittoneuvoston alaisen digitaalitalouden kehittämisneuvoston varapuheenjohtaja Artem Sheikin kertoi RIA Newsille."
He he, ryssä se vaan jatkaa Eritrean pelikirjan kopiomista. Mutta: Jos kerran Eritreaankin saatiin TunnelBearia puhelimiin siirreltyä muistitikuilla nuorison levitettäväksi (minä näistä mitään tiedä :whistle: ) niin hö höö ja hi hii vaan vanjalle. Taas yksi tuote lisää pimeän kaupan markkinoille.
 
Tatan ketju ryssän linnoituksista. Näkyvät linnoitteet ja asemat ovat vain pieni osa ryssän kaivamisista. Suurin osa piilossa suoralta katseelta. Toisin sanoen Surovikin linjojen välit tuskin ovat tyhjiä.

Päivän RFU kertoo osin samasta. Vahvistaa omalta osaltaan myös eilisiä positiivisia huhuja Novoprokopivkan suunnalta. Kylän pohjoisosa on harmaalla vyöhykkeellä.

 
Pakko sen olla juuri näin kun kerran kokoomuksen parhaat sotatieteilijä-kansanedustajat niin sanovat! Aivan kohta 1853 Uraganlahden tapahtumat toistuvat ja Ukrainan suuret purjealukset pommittavat kanuunoillaan Sevastopolin päämajan aivan paskaksi ja punkkerirotta pakotetaan avaaman Krimi ja kaikki zenäjän alueet kaupalle ja rauhalle! Kuulen jo huopatossujen inhan läiskeen piirtäessäni nuolia karttaan kuvaamaan sitä Ukrainan läpimurtoa Mustalle merelle! Tai ehkä sitä ei edes tarvita, purjeet vaan satamassa alas ja ukot maihin! Pitäisi kysyä heiltä vaikka twitterissä pikaviestipalvelu X:ssä..?:unsure:

Koska en ole sotatieteilijä niin ennustan ettei Krimi ole palautumassa Ukrainalle tänä vuonna, tuskin edes ensi vuonna, ja totta puhuen ei ehkä koskaan.

Ehkä kannattaa pitää sormet pois näppäimistöltä jos sielun polttoaineena toimii pelkkää iva, ylimielisyys ja pessimismi.
 
Aivan kohta 1853 Uraganlahden tapahtumat toistuvat ja Ukrainan suuret purjealukset pommittavat kanuunoillaan Sevastopolin päämajan aivan paskaksi ja punkkerirotta pakotetaan avaaman Krimi ja kaikki zenäjän alueet kaupalle ja rauhalle!
Hei, iisisti nyt. Jos Sevastopolissa tulisi kuumat paikat, niin kyllä paha poika, admiraali Kuznetsov tallentaa Sevastopolin punalippuisen laivaston. Control-S, control-S, control-S.
 
Onko tämä maskirovkaa vai surullinen totuus?

Monta paljon puhuvaa asiaa tässä, mitä on vaikea käsittää. Kuinka tuotanto on vieläkin käynnistämättä, miten 2014-2015 tapahtumien jälkeen varastot ovat edelleen pidetty tyhjänä. Ei niin minkään näköistä ennakointia ja reagointikin tuskallisen hidasta.

Lännen ammusvarastojen ”pohja näkyy”​

Länneltä loppuvat annettavissa olevat ammukset, varoittavat Naton ja Britannian viranomaiset.

– Tynnyrin pohja on nyt näkyvissä, sanoi NATO:n sotilaskomitean puheenjohtaja Rob Bauer tiistaina Varsovan turvallisuusfoorumissa.

CNN:n mukaan Bauer peräänkuulutti puheessaan tuotannon kasvattamista. Puolustusliiton jäsenet ovat kasvattaneet budjettejaan, mutta tuotantokapasiteetti ei ole noussut, mikä johti hintojen nousuun jo ennen hyökkäyssodan alkua.

– Sitä pahensi, että annamme Ukrainalle aseita, mikä on hienoa, ja ammuksia, mutta emme täysistä varastoista. Me aloitimme tuen antamisen puolitäysistä tai jopa tyhjemmistä varastoista Euroopassa.
 
Ei näistä asioista ikinä tiedä että miten ne on isossa kuvassa suunniteltu, mutta nyt näyttää siltä, että ehkä tällä nyt saadulla aseavulla ei ollut tarkoituskaan tehdä sitä massiivisinta vastahyökkäystä. Tottakai tällä kalustolla koitettiin että saadaanko helppoja voittoja, mutta kun niitä ei tullut, niin nyt on pidetty "vain" hyökkäyksiä käynnissä pitkin rintamaa, ilman että yrityksenä olisi saada vielä näillä hyökkäyksillä sitä lopullista läpimurtoa.

Ensi kesänä meillä/Ukrainalla on jo paljon enemmän kalustoa kesähyökkäyksessä kuin tänä kesänä on ollut. Lisäksi on ne F16 hävittäjät.


Ja kun jatketaan ison kuvan katsomista, niin eihän Ukrainan pystyssä pysyminen voi pitkässä juoksussa perustua muualta tulevaan aseapuun, sitä kun ei koskaan tiedä miltä maailma näyttää esimerkiksi kahden vuoden päästä.

Nyt kun sota näyttää kestävän ainakin vielä ensi kesään ja ehkä mahdollisesti vielä sitäkin pidemmälle on Ukrainan kaikkein järkevintä alkaa tuottamaan aseensa, ammuksensa ja kalustonsa itse - ja tähän länsi onkin nyt isosti alkanut panostamaan.

Nyt on päästy lännen aseavulla siihen pisteeseen että Ukraina ei tule romahtamaan ryssän edessä, nyt Ukraina pysyy pystyssä ja samalla Ukrainaan alkaa virtaamaan suuria investointeja aseteollisuuteen. Tämä on tärkeää jo siksi että jos Kiina hyökkää Taiwaniin niin jenkeillä on siinä vaiheessa kädet täynnä töitä. Samassa tilanteessa jenkit voisi joutua tilanteeseen, jossa he joutuisivat päättämään että kumpaa maata he tukevat isosti.


Nyt tavoitteena on saada mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti täydellä lännen tuella Ukrainan oma aseteollisuus ylös ja niin että Ukraina voi itse aseistaa itsensä, kävi muualla maailmassa miten vain.

Ukrainaan on lyhyessä ajassa siirtynyt iso joukko länsimaisia firmoja tekemään länsikalustoa ukrainalaisille.

Länsi on vihdoin tajunnut, että sota tulee jatkumaan vielä ehkä vuosia.
Olen tätä samaa miettinyt, että onko Ukraina saanut jo omaa tuotantoa käyntiin ja sillä länsimaat vähentää apuaan. Mielenkiintoinen nähdä tulevaisuudessa kuinka isoksi Ukrainan aseteollisuus nouseekaan, kun sinne nyt satsataan isosti.
 
Back
Top