Ukrainan konflikti/sota

Päivän luvut:
398419027_682061987440216_3337891327808640759_n.jpg

Näyttää, että muutaman päivän hengenvedon jälkeen ryssällä on taas hönkä päällä. Toivottavasti Ukrainalla riittää ammuttavaa, ryssien on pakko jotain yrittää kun muuten mobikit ryyppää ja palelluttaa itsensä hengiltä talvella, joten se on sama laittaa ne lihamyllyyn heti kun saapuvat rintamalle, pääsee huoltokin helpommalla.

Zaporitsian alueella Ukraina on iskenyt ryssien EW kalustoon.


Tällainen laitteisto kyseessä, ehkä Venäjän paras ja tehokkain sarallaan. Yksi tuollainen jäi maaliskuussa 2022 Ukrainalle kun Kiovan läheltä tuli kiire poistua ja se on toimitettu jenkeille tutkittavaksi.

 
Viimeksi muokattu:
Kuukausi vaihtui joten hyvä hetki vilkaista ryssäläisen LostArmour-sivun tekemää seurantaa FPV- ja Lancet-dronejen käytöstä (julkisuudessa nähdyt videot).

Tässä Lancet-data: LÄHDE

1698909517822.png

Kuvan numeroiden summa 729 kpl.

-

Tässä FPV-data: LÄHDE

1698909569149.png

Kuvan numeroiden summa 1 604 kpl.

Syyskuu 2023 osuus tästä numerosta: 552 / 1 604 = 0,34414 eli 34,4%

Lokakuu 2023 osuus tästä numerosta: 473 / 1 604 = 0,29489 eli 29,5%

Näiden kahden kuukauden osuudesta kokonaismäärästä = 63,9%

-

Heinä- ja elokuun 2023 huippujen jälkeen Lancet-videoiden määrä on palannut takaisin 50-60 kpl per kuukausi tasolle.

FPV-dronejen osalta näytti pidemmän aikaa että kasvu on eksponentiaalista mutta lokakuussa 2023 niitä käytettiinkin selvästi vähemmän kuin syyskuussa. Liian aikaista arvioida, onko tässä jonkinlainen yläraja, mutta näiden kahden perusteella raja olisi 470-550 kpl per kuukausi.

Nämä ovat siis julkisuudessa nähdyt videot, ainakin LostArmour-sivuston tekemän seurannan mukaan. Kaikki videot eivät osoita selvästi hyvää osumaa joka olisi johtanut kaluston menetykseen, vaan osa on ns. lähiosumia ja osassa lopputulema on epäselvä. Yllä linkitetyillä sivuilla on myös kuvia joissa haarukoitu mm. Lancet- ja FPV-dronejen kohteita yms. En lainaa niitä tähän, kannattaa käydä vilkaisemassa jos kiinnostaa.
 
Ukraina tuhonnut viikossa n. 3 - 4 kpl venäjän S-400-ilmatorjuntajärjestelmää

Tästä huolimatta kerrotaan, että ryssän ilmatorjunta sekä elektroninen sodankäynti tehostuvat jatkuvasti.

 
Miksi Putinin terveydentila herättää valtavasti huomiota ja miksi Kremlin tiedottaja Peskov kiirehti kiistämään venäläisen General SVR Telegram-kanavan tietoja, joiden mukaan Putin oli saanut sydänkohtauksen ja joutunut tehohoitoon?

- Tällaisen Ukrainan suunnalta tulevan informaatiovaikuttamisen keinona tällainen on tehokasta. Toki voisi ajatella, että se on vääränalisen toivekkuuden herättämistä niissä, jotka Putinin poistumista toivovat. Se syy on psykologisempi. Tarkoitus on herättää hermostuneisuutta Kremlin reagointitavoissa.

- Tällaisessa huhujen levittämisessä ollaan umpikujassa. Jos ei reagoida, niin ne alkaa kasvamaan ja kun Peskov tekee ulostulon myös kriittisesti suhtautuvien keskuudessa ne (huhut) pahenevat.

Lassila luonnehtii, että Peskovinkin ulostulo lisää itsessään "bensaa liekkeihin".


 
Viimeksi muokattu:
- Tällaisen Ukrainan suunnalta tulevan informaatiovaikuttamisen keinona tällainen on tehokasta. Toki voisi ajatella, että se on vääränalisen toivekkuuden herättämistä niissä, jotka Putinin poistumista toivovat. Se syy on psykologisempi. Tarkoitus on herättää hermostuneisuutta Kremlin reagointitavoissa.



Toki kukaan ei voi varmasti sanoa, kuka tai ketkä on tuon kanavan takana, mutta ei sitä nyt voi sanoa varmaksi, että tuo info tulisi nimenomaan Ukrainan taholta. Onkohan tuo Lassila vilkassu mitä tuosta kanavasta puhutaan. Toki on täällä jo mainittu mutta esimerkiksi tässä:

 

HIMARS-isku tuhosi hyökkääjän pataljoonaan linjojen takana​

Jopa 120 sotilaan sanotaan kuolleen ja haavoittuneen.


Ukrainan asevoimat tuhosi Himars-raketeilla lähes kokonaan venäläisen pataljoonan Etelä-Ukrainan Zaporižžjan alueella, kertoo Censor.net-uutissivuston päätoimittaja Telegramissa.

Iskun kohteeksi joutunut Atol-pataljoona kuuluu 1251. moottoroituun kiväärirykmenttiin, joka koostuu Venäjän federaatioon kuuluvan Tšuvassian tasavallan miehistä.
Sotilaat on määrätty asepalvelukseen liikekannallepanossa.

Uutissivusto Radio Free Europe viittaa paikalliseen ”Vihainen Tšuvassia” -Telegram-kanavaan, jonka mukaan jopa 120 sotilasta kuoli ja haavoittui Ukrainan Himars-iskussa.
Lisäksi ainakin kymmenen KAMAZ-sotilaskuorma-auton ja UAZ-maastoauton kerrotaan tuhoutuneen.

Iskun sanotaan tapahtuneen viime sunnuntaina, kun pataljoona oli lähdössä rintaman etulinjaan.

Tšuvassian tasavallan viranomaisten sanotaan yrittävän peitellä tappioita. Ihmisiä on varoitettu kommentoimasta iskua, koska ”väärän tiedon levittämisestä voi seurata rangaistuksia”.

”Vihainen Tšuvassia” -Telegram-kanavalla on julkaistu kuvamateriaalia väitetysti pataljoonan tuhoutuneesta kalustosta

USA:n kenraali: Ukrainan infosota tehoaa – 17000 hyökkääjää antautunut tai karannut​

Ukraina on hyödyntänyt venäläisjoukkojen alhaista moraalia menestyksekkäillä mediakampanjoilla.


Ukrainan informaatiosota on saanut 17 000 venäläissotilasta pois taistelukentältä, Yhdysvaltain armeijan erikoisoperaatioiden komentaja, kenraaliluutnantti Jonathan Braga sanoi Business Insiderin mukaan.

Kenraalin mukaan taitavasti laaditut viestit ovat saaneet tuhannet venäläiset taistelijat luovuttamaan joko antautumalla tai peräti saanut heidät vaihtamaan puolta.

– Viestityksellä on ollut valtava rooli taktisessa ja operatiivisessa mielessä. Olemme tukeneet ukrainalaisia kumppaneitamme. 17 000 venäläistä on karannut.
Se on 17 000 sotilasta, joita ei ole tarvinnut tuhota taistelukentällä, Braga sanoo.

– Taktisella tasolla yksittäisten sotilaiden tahdon ja moraalin heikentäminen yksikön yleisen kyvyn heikentämiseksi on luontaista, ja se on perinteistä sotilaallista toimintaa, joka kylvää epäilyksiä vastustajan
mieliin, Braga sanoo.

Sosiaalista mediaa hyödyntäen Ukraina saattoi kerätä tietoa vihollisen kalustosta ja henkilöstöstä ja käyttää sitä sitten tiedotusoperaatioissa tiettyihin yksiköihin kohdistaen.

On olemassa lukemattomia esimerkkejä Venäjän joukkojen huonosta moraalista, joita Ukrainan operaatiot voivat hyödyntää, ja Kreml on yrittänyt torjua Bragan kuvailemia vaikutuksia.

Niitä ovat muun muassa julmat toimenpiteet, kuten sellaisten sotilaiden teloittaminen, jotka vetäytyvät tai eivät noudata käskyjä, aivan kuten Neuvostoliitto teki toisessa maailmansodassa.

Ukrainan sotilastiedustelu avasi muun muassa vihjelinjan syyskuussa 2022 auttaakseen antautumaan halukkaita venäläisiä sotilaita.
 

Etelä-Korea: Venäläiset saaneet Pohjois-Korealta myös ballistisia ohjuksia

Etelä-Korea eilen keskiviikkona, että Pohjois-Korea on toimittanut Venäjälle yli miljoona tykinammusta syksyn aikana.

Nyt Etelä-Korea sanoo, että Venäjä saa Pohjois-Korealta myös erilaisia ohjuksia.

Etelä-Korean armeija kertoi, että Pohjois-Korean epäillään lähettäneen Venäjälle määrittelemättömän määrän lyhyen kantaman ballistisia ohjuksia, panssarintorjuntaohjuksia sekä kannettavia ilmatorjuntaohjuksia tykistökranaattien lisäksi.

Tiedot Venäjän ja Pohjois-Korean asekaupoista ovat erittäin huonoja uutisia Ukrainalle, joka on kamppaillut tykistöammuspulan kanssa läpi sodan.

EU on luvannut toimittaa Ukrainalle maaliskuuhun 2024 mennessä miljoona tykinammusta. Niistä on toimitettu Ukrainalle vasta 300 000.

Lähde: AP, Yle
 
"Se oli virheeni. Venäjä on menettänyt ainakin 150 000 sotilasta kaatuneena. Missä tahansa muussa maassa sellaiset tappiot olisivat jo johtaneet sodan loppumiseen, Zalushnyi totesi." Ote is jutusta. Onko nuo päivittäin ilmoitettavat lukemat haavakot + kuolleet jos komentaja sanoo kuolleiksi "vain" tuon verran?
Linkki?
 
Back
Top