Ukrainan konflikti/sota

Kreminnan tasolla mennään pakkasella ensi viikko. Sotilaille nämä pikkupakkaset ovat varmaan helpotus mutakauden jälkeen.

Saa nähdä milloin ryssä aloittaa laajamittaiset terrori-iskut energia-infraa vastaan.


Henkilökohtaisesti olen siltä mieltä että ensimmäinen isku nähtiin 25.11.2023 kun laukaisivat 75 kpl Shahed-136/131 droneja. Toki tästä voi olla eri mieltä, koska risteilyohjuksia ja ballistisia ohjuksia ei ole toistaiseksi käytetty suuressa määrin.

Tuosta 25.11.2023 iskusta on muuten reilu viikkoa aikaa, joten jos käytetään viime talvea ennusmerkkinä tulevasta, seuraavan suuremman iskun odottaisi tapahtuvan viikon sisällä.

Viime talvena suurien iskujen aikaväli oli lyhyimmillään 6 päivää mutta tyypillisemmin 11-16 päivää. Tässä tarkat päivämäärät ja niiden erotukset (tästä puuttuvat 10.10.2022 ja 11.10.2022 tehdyt suuret iskut, 80+48 kpl ohjuksia sekä niiden jälkeen 22.10.2022 ja 30.10.2022 tehdyt kaksi pienempää iskua, 33+50 kpl ohjuksia - samoin puuttuvat muutamat näiden suurien iskujen välissä tehdyt pienemmät iskut joita ei ollut montaa ja käytettyjen ohjusten määrät olivat pieniä):

1701617532446.png

Jos jätetään viimeinen, selvästi muita suurempi aikaväli pois laskuista, viime talven suurten iskujen keskiarvoinen aikaväli oli 11,625 päivää.

Jos lasketaan myös tuo viimeinen selvästi suurempi aikaväli mukaan, viime talven suurten iskujen keskiarvoinen aikaväli oli 12,6667 päivää.

JOS oletetaan että tuleva talvi noudattaisi edellisen talven logiikkaa, sopisi odottaa että suurempia iskuja nähtäisiin hieman vajaan kahden viikon välein (keskiarvoisesti).

Oletan että tänä talvena iskuja tultaisiin näkemään tiuhempaan, koska 1) ryssällä on viime talvea suurempi määrä ohjuksia varastoissa, 2) Shahed-136/131 dronejen tuotanto ja/tai ostaminen on selvästi vakiintunut tietylle tasolle eli niitä voidaan käyttää useita satoja per kuukausi (viimeisen kahden kuukauden perusteella 300-350 kpl per kuukausi).

Koska ryssä tulee arvatenkin käyttämään suuremmissa iskuissa sekä ohjuksia että Shahed-droneja, numeroiden perusteella sopisi olettaa että iskuja tehtäisiin tiuhempaan kuin viime talvena (jos ei tule rajoittavia tekijöitä kuten laukaisualustojen asettamat rajat, dronejen huono toiminta talvisessa lumisessa pakkasilmassa tms.).

Lisäksi tiuhemman suurempien iskujen tahdin puolesta puhuu se, että ne aloitettiin myöhemmin kuin viime vuonna vaikka ohjuksia ja droneja on (väitetysti) käytettävissä enemmän. Suurempi määrä lyhyempänä aikavälinä voisi tarkoittaa joko suurempi määrä laukaisuja per isku (jos mahdollista) tai suurempi määrä iskuja.
 
Ryssä teloittaa antautuvia ukrainalaisia. Katso omalla vastuulla. Stepoven vieressä Avdiivkassa. Mulkut.
Russia executing Ukrainian prisoners, the daily war crime. Geoloc at 48.189068, 37.685448, next to the railway slope SE Stepove, N Avdiivka, 2 soldiers of the 45 Independent Rifle Bat UKR surrender and are executed in cold blood. But I don't know what peace there is with Putin.
 
Mielenkiintoinen ukrainalainen haastattelu, jossa arvioidaan ryssän kykyä aktivoida panssarivaunuja varastotukikohdista (video on dubbattu englanniksi):

Russia could refurbish up to 1,000 tanks a year by 2025

Videon kuvaus Youtubesta:

Mykola Salamakha, Ukrainian armored vehicle specialist, spoke on the capabilities of the Russians to restore tanks. According to him, by 2025, Russia can be restoring up to 1000 tanks yearly by re-commissionning old tanks.



-

Mykola Salamakha (Ukrainian armored vehicle specialist) arvioi ryssän kyvyksi aktivoida varastovaunuja:

2024 = 1000
2025 = 1000
2026 = 800
2027 = 600

Ihan videon lopuksi Salamakha toteaa että Venäjän panssarivaunut eivät tule loppumaan seuraavan kolmen vuoden aikana.

-

Haastattelija sanoo videon ajanhetkellä 0:51 että uusien T-90M panssarivaunujen "valmistusmääräksi" on laskettu noin 60 kpl per vuosi.

Mykola Salamakha vastaa tähän että määrä kyettäneen nostamaan noin 100 kpl per vuosi tienoille (mielenkiintoisesti hän sanoo T-90A ja T-90M eikä pelkästään T-90M), tosin hän toteaa perään että se voi yhtä hyvin olla 0 kpl per vuosi jos tuotannolle tulee ongelmia komponenttien saatavuuden osalta. Hän mainitsee lämpötähtäimet ja haastattelija toteaa tähän että "ranskalaiset olisivat käytännössä loppu, mutta sanoo myös että jokin kiinalainen olisi hankittu niiden tilalle?" Kuitenkin haastattelija ja Salamakha molemmat korostavat että Kiinan osalta asia on poliittinen eli saatavuus ei ole taattu.

Seuraavasta käännöksen tulkinnasta en ole ihan varma:

Hän sanoo aluksi että olisi noin 200 kpl T-80B vaunuja jotka modernisoidaan T-80BVM vaunuiksi.

Tämän jälkeen hän sanoo että toiset 200 kpl olisi modernisoitavissa tälle tasolle? Tarkoittaako tämä siis T-80B obr 2022 vaunuja?

Tämän jälkeen hän sanoo että "sama koskee T-72 vaunuja", jonka jälkeen määrä on 800 kpl? Hän laskee tässä sitä, mistä tuo "noin 1000 kpl" koostuu - eli pitääkö tämä tulkita siten että T-72 osalta puhutaan noin 400 kpl per vuosi määrästä eli "sama kuin T-80 vaunujen tilanne" eli 200+200?

Hän sanoo tämän jälkeen että T-62 vaunuja modernisoidaan 10 kpl per kuukausi, enintään 13 kpl per kuukausi (mikä tarkoittaisi 120-156 kpl per vuosi)

Numeroina siis (minun tulkinta siitä, mitä vaunumalleja tarkoitetaan):

60-100 kpl T-90A / T-90M
200 kpl T-80BVM
200 kpl T-80BV obr 2022
400 kpl T-72B3 obr 2016 ja/tai obr 2022
120-156 kpl T-62M obr 2022

Näiden summa on 980 - 1 056 kpl

JOS asia on näin, se tarkoittaisi 6-10% T-90M, 40% T-80 vaunuja, 40% T-72 vaunujen ja 12-16% T-62 vaunuja.

Oletan että nämä arviot olisivat ensi vuoden tilanne.
 
Viimeksi muokattu:
Älkää uskoko mitään, ennen kuin Kreml on kiistänyt sen!

160606-darth-putin-twitter-tease_oaddhu


Huumori ja vastustajan tekeminen naurunalaiseksi vaikuttavat olevan nykyajan informaatiosodan oloissa monesti väärien tietojen oikaisemista tehokkaampi vastaisku vihollisen kylkeen.


– He ottavat itsensä epätoivoisen vakavasti ja haluaisivat meidän tekevän samoin. Se, mitä he eivät voi sietää, on joutuminen naurunalaiseksi, Gilesin haastattelema tilin ylläpitäjä, tai ylläpitäjät, kertovat.
Tätä olen omissa piireissäni saarnannut. Venäjän kaltaisessa systeemissä, totalitarismin suhteen bensa-asemaksi naamioitu ja näennäisesti tuotto-panossuhteessa lyhyellä tähtäimellä hyötyä ulos tuottava. Mutta ytimeltään vailla normaalia vuorovaikutusta ympäröivien järjestelmien kautta toteuttava...

Vain sisäisesti ja suljetusti loogista koherenssia toteuttavalla henkilöityvälle kulttihenkisyydelle. Huumori ja tuosta seuraava nauru. On taatusti pelkoja herättävää. Särö luotuun simulaatioon todellisuudesta ja pelko särön laajenemisesta halkeamiin.

Venäjän hyökkäyssodan myötä, sitouttaminen ja indoktrinoiminen Järjestelmään. On merkittävästi edennyt jo pohjalla ollutta totalitarismia korostaen. Kehdosta hautaan -malli.
Päiväkodeista lähtevän opetetun isänmaallisuus-aatteen groteskin muodon kautta. Psykopaattiseen Äiti-Venäjän, kansakunnalle merkitykselliseen sankari-puolustajan hautajaisiin saakka.

Pyrkimyksenä yhteisöllistää taistelu "Lännen brutaalia hyökkäystä vastaan". Pyrkimyksenä luoda tämä kertomus, yksilölle riittävän todenmukaiseksi.

Putin & co, eivät ole pyrkimyksissään typeryksiä. Kuten Orwell tämän nyt toteutuvan muotoili:
”Sota on rauhaa, vapaus on orjuutta ja tietämättömyys on voimaa”

Raivotautinen koira tulee lopettaa. Tähän Lännellä nyt historiallinen mahdollisuus on. Piru meidät periköön ja historian häpeä ylle, mikäli tätä mahdollisuutta ei käytetä.

Perkele.
 
Vitja Ukrainan rajojen sulkemisesta. Ei ole Venäjän hybridioperaato, vaan mm jonotusjärjestelmä on osin korruptoitunut, mutta myös että ukrainalaiset rekkakuskit saavat epäreilua kilpailuetua EU-alueella. Ukrainalaisten ei tarvitse noudattaa EU-sääntöjä, EU-kuskien taas täytyy.

 

Puola ja Ukraina yrittävät murtaa rekkasaarron avaamalla uuden rajanylityspisteen​

Puola ja Ukraina aikovat avata uuden rajanylityspisteen tyhjille rekoille, jotka ovat matkalla Ukrainasta Puolaan.

Dolhobyczow-Uhrynivin rajanylityspiste on tähän asti ollut avoinna vain henkilöautoille ja busseille.

Tarkoituksena on kiertää Ukrainan rajalla olevaa saartoa, jota puolalaiset rekkakuskit ovat jatkaneet marraskuun alusta lähtien. Perjantaina Slovakian rekkakuskien ammattiliitto liittyi protestiin.

Puolalaiset ja slovakialaiset rekkakuskit vastustavat sitä, että ukrainalaiset rekkakuskit pääsevät nykyään EU:n alueelle ilman erillistä lupaa. Se vääristää näiden mukaan kilpailua.

Ukrainan mukaan saarron vaikutukset ovat olleet katastrofaalisia.

Lähteet: AFP, Reuters

Yle
 

Puola ja Ukraina yrittävät murtaa rekkasaarron avaamalla uuden rajanylityspisteen​

Puola ja Ukraina aikovat avata uuden rajanylityspisteen tyhjille rekoille, jotka ovat matkalla Ukrainasta Puolaan.

Dolhobyczow-Uhrynivin rajanylityspiste on tähän asti ollut avoinna vain henkilöautoille ja busseille.

Tarkoituksena on kiertää Ukrainan rajalla olevaa saartoa, jota puolalaiset rekkakuskit ovat jatkaneet marraskuun alusta lähtien. Perjantaina Slovakian rekkakuskien ammattiliitto liittyi protestiin.

Puolalaiset ja slovakialaiset rekkakuskit vastustavat sitä, että ukrainalaiset rekkakuskit pääsevät nykyään EU:n alueelle ilman erillistä lupaa. Se vääristää näiden mukaan kilpailua.

Ukrainan mukaan saarron vaikutukset ovat olleet katastrofaalisia.

Lähteet: AFP, Reuters

Yle
EU on sössinyt. Sen pitäisi suojella sisämarkkinoita, mutta nyt niitä sotkee unioniin kuulumaton maa. Kyse on siitä, että he saavat tuoda Ukrainasta tuotteita vapaasti ja polkea hintoja. Sitten elintarvikejätit eivät halua maksaa puolalaisille viljelijöille enää mitään.
Puolalaisten mukaan ihmisillä on väärä käsitys Ukrainan maatiloista. Elintarvikebisnes siellä on kansainvälisten jättien hallinnassa, ja nyt ansaittava raha virtaa Kyproksen ja Maltan veroparatiiseihin. EU ei heidän mukaansa tajua näitä juttuja.

Puolalaiset rekkakuskit päästävät läpi vain asetoimitukset ja humanitäärisen avun Ukrainaan.

Koko homma on tuossa: https://tulli.fi/-/eu-jatkaa-ukrain...aisia-tullivapautuksia-ja-tuonnin-helpotuksia
 
Mielenkiintoinen ukrainalainen haastattelu, jossa arvioidaan ryssän kykyä aktivoida panssarivaunuja varastotukikohdista (video on dubbattu englanniksi):

Russia could refurbish up to 1,000 tanks a year by 2025

Videon kuvaus Youtubesta:

Mykola Salamakha, Ukrainian armored vehicle specialist, spoke on the capabilities of the Russians to restore tanks. According to him, by 2025, Russia can be restoring up to 1000 tanks yearly by re-commissionning old tanks.



-

Mykola Salamakha (Ukrainian armored vehicle specialist) arvioi ryssän kyvyksi aktivoida varastovaunuja:

2024 = 1000
2025 = 1000
2026 = 800
2027 = 600

Ihan videon lopuksi Salamakha toteaa että Venäjän panssarivaunut eivät tule loppumaan seuraavan kolmen vuoden aikana.

-

Haastattelija sanoo videon ajanhetkellä 0:51 että uusien T-90M panssarivaunujen "valmistusmääräksi" on laskettu noin 60 kpl per vuosi.

Mykola Salamakha vastaa tähän että määrä kyettäneen nostamaan noin 100 kpl per vuosi tienoille (mielenkiintoisesti hän sanoo T-90A ja T-90M eikä pelkästään T-90M), tosin hän toteaa perään että se voi yhtä hyvin olla 0 kpl per vuosi jos tuotannolle tulee ongelmia komponenttien saatavuuden osalta. Hän mainitsee lämpötähtäimet ja haastattelija toteaa tähän että "ranskalaiset olisivat käytännössä loppu, mutta sanoo myös että jokin kiinalainen olisi hankittu niiden tilalle?" Kuitenkin haastattelija ja Salamakha molemmat korostavat että Kiinan osalta asia on poliittinen eli saatavuus ei ole taattu.

Seuraavasta käännöksen tulkinnasta en ole ihan varma:

Hän sanoo aluksi että olisi noin 200 kpl T-80B vaunuja jotka modernisoidaan T-80BVM vaunuiksi.

Tämän jälkeen hän sanoo että toiset 200 kpl olisi modernisoitavissa tälle tasolle? Tarkoittaako tämä siis T-80B obr 2022 vaunuja?

Tämän jälkeen hän sanoo että "sama koskee T-72 vaunuja", jonka jälkeen määrä on 800 kpl? Hän laskee tässä sitä, mistä tuo "noin 1000 kpl" koostuu - eli pitääkö tämä tulkita siten että T-72 osalta puhutaan noin 400 kpl per vuosi määrästä eli "sama kuin T-80 vaunujen tilanne" eli 200+200?

Hän sanoo tämän jälkeen että T-62 vaunuja modernisoidaan 10 kpl per kuukausi, enintään 13 kpl per kuukausi (mikä tarkoittaisi 120-156 kpl per vuosi)

Numeroina siis (minun tulkinta siitä, mitä vaunumalleja tarkoitetaan):

60-100 kpl T-90A / T-90M
200 kpl T-80BVM
200 kpl T-80BV obr 2022
400 kpl T-72B3 obr 2016 ja/tai obr 2022
120-156 kpl T-62M obr 2022

Näiden summa on 980 - 1 056 kpl

JOS asia on näin, se tarkoittaisi 6-10% T-90M, 40% T-80 vaunuja, 40% T-72 vaunujen ja 12-16% T-62 vaunuja.

Oletan että nämä arviot olisivat ensi vuoden tilanne.
Näitä lukuja katsoen näyttää siltä, että varastoja koluamalla ryssä (jos se ei sotaa jatka enää vuosikausia) saisi lukumäärällisesti uudelleenrakennettua kerran armeijansa tilaan ennen v. 2022. Mutta sen jälkeen sitten ei ole enää niitä NL:n perintönä saatuja asevarikkoja, joten seuraava isompi kahina sitten tuhoaisi Venäjältä sotimiskyvyt ainakin sukupolven ajaksi ellei pidempäänkin. Tämän luulisi toimivan Kremlissäkin jo jonkinlaisena pidikkeenä, kun tuskin sielläkään uskalletaan sotia ryssän armeijaa siihen tilaan että panssarivaunujen määrät tultaisiin laskemaan sadoissa eikä tuhansissa seuraavat pari vuosikymmentä.
 
NYT:in artikkeli ja spekulaatioita, Dnipron tilanteesta. Artikkeli muutaman päivän takaa.

Crossing the Dnipro: What a Ukrainian Military Operation Might Mean​

Ukrainian troops have taken positions on the east bank of the Dnipro River, posing a threat to Russia’s dominance of the region. Here is a look at the battlefield and the strategic implications.


Soldiers getting out of a boat on the Dnipro river.

Ukrainian soldiers on the shores of the Dnipro River at the front line near Kherson in October.Credit...Alex Babenko/Associated Press



Bands of Ukrainian soldiers fighting to take back territory on the eastern bank of the Dnipro River, an area long controlled by Russia, have been bombed by Russian warplanes, assaulted by Russian infantry and stalked by drones.
Still, battered and outgunned, the Ukrainian forces have managed to hold onto a handful of positions across the river for more than a month and are expanding their assaults on Russian forces there to target their vital supply lines.
The ultimate objectives of the Ukrainian campaign remain unclear: Is it aimed mainly at unbalancing Russian forces — using limited assaults to force the Kremlin to move troops to the area, hoping to create weaknesses along other parts of the front? Or does Ukraine have more ambitious objectives, like trying to mount a major cross-river assault aimed at taking back a substantial amount of territory and dramatically reshaping a front line that has barely moved in a year?
Many Western military analysts have voiced skepticism that Ukraine can establish the kind of bridgehead that would allow its forces to move artillery and heavy armor across the river, which they would need to carry out large-scale offensive operations.

Still, the sustained attacks could prove difficult for Russia, especially if Ukraine can interfere with critical Russian supply lines. Whatever the Ukrainian intentions, the marshy wetlands along the Dnipro are simmering.
Here is a brief look at how the fighting has evolved, where things stand, and the risks and rewards should Ukraine attempt the most ambitious battlefield river crossing since World War II.

What’s happening on the battlefield?​


Ukrainian soldiers preparing to fire a mortar over the Dnipro river toward Russian positions, in the Kherson region, this month.Credit...Roman Pilipey/Agence France-Presse — Getty Images

Two soldiers in camouflage with a mortar under a tree.

Much of the current state of fighting remains shrouded in secrecy and is deliberately obfuscated by both sides.

But military analysts using geolocated combat footage confirmed last month that Ukrainian forces are holding onto several footholds and are engaged in clashes in a string of villages stretching from Oleshky, opposite the city of Kherson, to Korsunka, a town about 30 miles up river.
The map highlights Kherson and the nearby villages of Korsunka and Oleshky on the Dnipro River.
web-UKRAINE-RIVER-map1-335.png

The commander of a special Ukrainian unit fighting on the east bank said his soldiers had made their first forays across the river in August.

The State of the War​

In late October, Ukrainian marines joined the fight, and in mid-November the marines announced that they were holding several bridgeheads. It was at that point that President Volodymyr Zelensky mentioned the operation for the first time.
As the Ukrainian assaults across the river intensified, so, too, did Russia’s response.
In late October, Russian warplanes started blanketing the area with 500- and 1,000-pound bombs and used TOS-1A thermobaric artillery systems, which suck in oxygen from the surrounding air, to devastating effect, according to soldiers and combat footage.


Members of a special forces unit launch a drone from the Dnipro River to observe Russian forces stationed nearby in 2022.Credit...Ivor Prickett for The New York Times

Two Ukrainian soldiers in a boat launch a small drone as the sun sets over the water.


By attacking Russian forces on the east bank of the river, Ukraine is forcing Russia to move forces from other parts of the front, according to Russian military bloggers, the Ukrainian military, British military intelligence and military analysts.
But the fighting is taking a heavy toll on Ukrainian forces, with soldiers releasing combat footage of fierce fighting and harsh living conditions.
Ukraine appears willing to risk exposing some of its best fighters to such a precarious and difficult fight because the rewards of a successful operation could be transformative.
If Ukraine is successful in establishing enduring positions across the river, its forces would be within 30 miles of Crimea — putting a vital transit hub on the peninsula in range of Ukrainian artillery, reshaping the geography of the battlefield, and making it even harder for Moscow to bring food, fuel and ammunition to tens of thousands of soldiers over the winter.
Yevhen Dykyi, the former commander of the Ukrainian Aidar battalion, said Ukrainian troops were “closing in on" a critical highway connecting Crimea to Melitopol — an essential artery in the Russian supply chain.

“The next task is more difficult,” he said last week on Ukrainian television. “In particular, to expand this foothold, break through the Russian defense and gain operational space.”

How has Russia responded?​



Damaged vehicles and obstacles on the banks of Dnipro River in January.Credit...Nicole Tung for The New York Times

Damaged vehicles on land near water.

A chorus of prominent Russian military bloggers have criticized Russian commanders for not taking the threat from Ukraine seriously enough.
As reports of increased Ukrainian activity grew in October, the Kremlin replaced the commander in the area, Col. Gen. Oleg Makarevich, with Col. Gen. Mikhail Teplinsky, who had previously served as head of Russia’s elite Airborne Forces.
The Institute for the Study of War, a Washington-based think tank, said in a report last month that Russia’s military “will likely struggle to redeploy combat-effective reinforcements” to the area while also engaged in defensive operations in the Zaporizhia region, to the northwest, and sustaining other offensive efforts in eastern Ukraine.

The Kremlin’s main response has been to use its dominance in the air to carpet-bomb the areas where they believe the Ukrainians have footholds, hoping that the withering bombardments will dislodge them. Recently released Russian and Ukrainian drone footage reveals once peaceful riverside villages now razed to the ground, without a single building standing.
Several prominent Russian military bloggers have reported midlevel command problems, with Russian soldiers posting videos complaining about being ordered to go on suicidal missions while living in tough conditions.

What might happen next?​


Members of a Ukrainian special forces unit on the move in a nighttime operation targeting Russian forces behind the frontline along the banks of the Dnipro River.Credit...Ivor Prickett for The New York Times

Soldiers walking at night, lit up with a reddish light.

To expand their tenuous hold on the Dnipro’s eastern bank, the Ukrainians need to find reliable ways to get supplies and reinforcements across the river — no easy task.
“A river crossing under fire is one of the most difficult operations in land warfare,” said John D. Hosler, a professor of military history at the Command and General Staff College at Fort Leavenworth, Kan. “Imagine an hourglass, in which the sand flows from one large container through a narrow channel into another: River crossings are the horizontal expression of the same.”

Soldiers and equipment are vulnerable at every stage of the operation: when they mass to prepare for the crossing, as they move across the “wet gap,” and once again on the far side.
While the Dnipro River narrows as it passes the port city of Kherson, and Ukraine has combat-tested engineering units — as well as bridging equipment designed for the task — it would be hard to move large quantities of material across the river without being detected.
Widespread use of drones has made an already treacherous undertaking more deadly. Once across the river, the marshy flatlands on its eastern bank offer little natural cover.
Beyond the possible operational benefits for Ukraine that could come from expanding the area under its control along the river, a successful crossing effort would also likely raise morale sharply, particularly after a year of toil and bloodshed but little advancement on the ground.
But a failed campaign would mean that more of the country’s best soldiers are lost.
No modern army has attempted anything even close to this scale under these conditions since World War II, and historians said it might be better to look back further for an analogy: George Washington leading his soldiers across the Delaware in December 1776.
“Washington’s audaciousness ended up being worth the risk: It not only gained him a victory at Trenton, but also boosted the morale of his own beleaguered forces,” Mr. Hosler said. That war would grind on until 1783, but the battlefield victory gave the struggling Continental Army something it desperately needed at that moment: hope.
Anna Lukinova contributed reporting.
Marc Santora has been reporting from Ukraine since the beginning of the war with Russia. He was previously based in London as an international news editor focused on breaking news events and earlier the bureau chief for East and Central Europe, based in Warsaw. He has also reported extensively from Iraq and Africa. More about Marc Santora
 
Samaan aikaan kun ryssälään virtaa teknologiaa mm. Kazakstanin kautta 😡
Se mikä on pakko sanoa niin autoritäärinen valtio kuten Venäjä toimii paljon ketterämmin kuin (yli)demokraattinen länsi.
Täällä on liikaa byrokratiaa kaikessa kun toimitaan rauhan ajan säännöillä.

Toinen asia mikä ihnetyttää on "pettureiden" määrä lännessä.
Suomessakin on jäätävä määrä nimestä päätellen ihan syntyperäisiä Suomalaisia jotka kannattaa enemmän venäjää kuin Suomea. Siis näitä Bäckmaneja, Turtiaisia yms
Mikä helvetti niiden motiivi voi olla ei kai nyt jokainen voi saada rahallista korvausta venäjältä...

Mun on pakko kohta lopettaa tää sodan seuranta kun vituttaa tää vatulointi niin paljon...😅
 
Teille ketkä USA-pohjaisia viestimiä taajaan seuraatte. Todnäk ilmiselvä, mutta kuitenkin nyt ääneensanottu pointti; haistelu siihen, onko vaalien lähestymisessä tapahtumassa puoluekentissä millaisia siirtymiä näkemyksissä Ukraina-apuun. Tuo, kuten käytännössä liki kaikki USA:n liikehdinnät vaalien alla. Sisäpolitiikkaan sidoksissa. Laittakaa pohdintoja. Mikäli tämä ketju ei tuohon sopiva, muitakin löytynee tai uutta luomaan.
 
Teille ketkä USA-pohjaisia viestimiä taajaan seuraatte. Todnäk ilmiselvä, mutta kuitenkin nyt ääneensanottu pointti; haistelu siihen, onko vaalien lähestymisessä tapahtumassa puoluekentissä millaisia siirtymiä näkemyksissä Ukraina-apuun. Tuo, kuten käytännössä liki kaikki USA:n liikehdinnät vaalien alla. Sisäpolitiikkaan sidoksissa. Laittakaa pohdintoja. Mikäli tämä ketju ei tuohon sopiva, muitakin löytynee tai uutta luomaan.
No biden on häviämässä vaalit ja Trump on tunnetusti aivan ostettu. Huonolta näyttää.
 
Tästä on ollut jonkin verran spekulaatiota ainakin Ukrainan mediassa. Olisi kyllä melkoinen veto vaihtaa Zalyshny tässä vaiheessa.

Zaluzhny's removal will likely be a huge blow for Zelenskyy, - NBC"Zaluzhny is the second most popular person in Ukraine, and the presidential team sees him as a potential competitor. And now, it seems, they want to blame Zaluzhny for the problems at the front. However, given his popularity both in the army and in society, his dismissal or resignation could have very ambiguous consequences, including weakening the position of Zelenskyy himself," Ukrainian analyst Fesenko told the publication.

According to him, the general’s "realistic assessment" of the situation on the front line evoked a whole range of emotions in Ukraine and had the effect of a "cold shower" on many.

"This helped many Ukrainians get rid of inflated and inadequate expectations that the war would end soon."
 
No biden on häviämässä vaalit ja Trump on tunnetusti aivan ostettu. Huonolta näyttää.
Yritän tässä asiassa positiivisena pysytellä. Tuloksesta riippumatta. Mikäli minut klo 03 herätettäisiin välittömällä väkivallalla uhaten. Arvaisin voittajaksi Trumpia.

Mutta joo, tämä on niin tunteita/banneja herättävä aihe. Että parempi jatkaa ao. ketjuissa.

Ukraina tuen jatko, ei taida vain Trumpin henkilöön olla sidoksissa. GOP:in sisällä, valitettavasti meidän kannaltamme. Ryssään hyvin epätoivottavalla tavalla suhtautuvaa materiaalia on.
 
Toinen asia mikä ihnetyttää on "pettureiden" määrä lännessä.
Suomessakin on jäätävä määrä nimestä päätellen ihan syntyperäisiä Suomalaisia jotka kannattaa enemmän venäjää kuin Suomea. Siis näitä Bäckmaneja, Turtiaisia yms
Mikä helvetti niiden motiivi voi olla ei kai nyt jokainen voi saada rahallista korvausta venäjältä...
Jotenkin tuntuu että Halosen nimitykset ja kaverit tuskin ovat myöskään itsenäisen Suomen kannalla. Jotenkin kuvottavan epäisänmaallista toimintaa.
 
Back
Top