Ukrainan konflikti/sota

Norja lahjoittaa Ukrainalle kolmen miljardin kruunun eli noin 253 miljoonan euron arvosta uutta apua...

 
Omaa mutuilua:

Maaliskuun loppuun ei oo niin pitkää aikaa että ryssät tällä tahdilla sais strategisia läpimurtoja missään, vaikkakin oma oletus on että uket tulee menettään lääniä kevääseen mennessä mahdollisesti huomattaviakin määriä etenkin Donetskin ympärillä ja Bakhmutin alueella. Ryssillä on edelleen niin paljon kalustoo ja miehistöö reservissä ettei tää syys/talvioffensiivi tuu tod näk kulminoituun ennen kevään rospuuttakauden alkua. Ukeilla ei tässä tilanteessa oo juurikaan mitään mahdollisuutta suurempaan vastahyökkäykseen oikeen millään suunnalla eikä tuohon mennessä ukeille oo tulossa mitään sellasia asejärjestelmiä jotka sais aikaseks käänteentekeviä muutoksia tilanteeseen tai ainakaan siinä mittakaavassa mitä tuohon tarvittas (F-16). Dnepriä uket ei tuu talvella ylittään, tuo olis niin järjetön riski että ihmettelisin suuresti jos uket olis valmiita tässä kohtaa pelaan noin jäätävää venäläistä rulettia parhailla joukoillaan, enkä Dneprin ylitykseen muutenkaan usko elleivät jollain ilveellä onnistu pääsee Surovikin-linjasta jossain läpi ens vuonna.

Eli kulutussota jatkuu ja rintamalinjojen muutokset kokonaiskuvassa ei tuu suuria oleen, vaikka paikallisesti ukeille saattaa takkiin tullakin melko huomattavasti. Ja tosiaan jos joku ei oo seurannu, ryssät saanu Marinkan haltuun, isoo siivua Novomykhailovkan alueella, Robotynen etelä- ja länsipuolet menetetty käytännössä täysin, Avdiivkassa tilanne mallia "ei kovin hyvä", Bakhmutin sivuilla tullu takkiin melko pahasti viimesten viikkojen aikana eikä tilanne pohjosessakaan kovin ruusunen oo. Mutta ryssät kuluttaa samalla hyökkäysvoimaansa aivan järkyttävällä tahdilla eikä edes ryssä pysty sietään tän kaltasia tappioita maailman tappiin saakka. Edessä on hyvin synkkä talvi ja keväällä on vastakkain kaks erittäin kulunutta ja väsynyttä armeijaa ja tulee oleen mielenkiintosta nähdä kumpi osapuoli pitää alotetta hallussa keväällä ja mistä asemista kesän olettavaan ukejen vastahyökkäys 2.0:aan lähdetään mikäli uket on talven ajan onnistunu hillottaan tuoreita joukkoja tarpeeks.

Isoin musta joutsen tilanteessa olis joku astetta vakavampi isku ryssien sisäistä logistiikka kohtaan, eli jos Siperian radat saadaan poikki edes kuukaudeks ni tilanne saattaa keikahtaa hyvinkin nopeesti.
Kranaattipula näkyy.
 
  • Tykkää
Reactions: e7i

Zelenskyi sai vierailullaan heti tuntuvan apulupauksen Norjalta

Norja lahjoittaa Ukrainalle kolmen miljardin Norjan kruunun eli 255 miljoonan euron arvoisen tukipaketin, kertoi Norjan pääministeri Jonas Gahr Støre keskiviikkona.

Norjan ulkoministeriö julkisti avun samaan aikaan kun Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi saapui Osloon.

Varat tulevat Støren mukaan tukipaketista, jonka Norjan parlamentti on hyväksynyt jo aiemmin.

Apu ohjataan muun muassa sairaaloiden ja koulujen toiminnan varmistamiseen sekä sähkö- ja vesijohtoverkoston pitämiseen kunnossa talven aikana.

Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters.

Norjan puolustusministeri Bjørn Arild Gram kertoi puolestaan, että Norjan hallitus lisää ampumatarvikkeiden ja ohjusten tuotantoaan yli miljardilla norjan kruunulla eli yli 84 miljoonalla eurolla.

Lähteet: Reuters, STT
 

Reuters: 51 ihmistä loukkaantui Kiovan räjähdyksessä

Ainakin 51 ihmistä haavoittui Ukrainan pääkaupunkiin varhain aamulla tehdyssä ohjushyökkäyksessä, kertoo Kiovan sotilashallinto uutistoimisto Reutersin mukaan.

Pormestari Vitali Klytško sanoi Telegram-viestipalvelussa, että kyseessä oli vihollisen hyökkäys. Pormestarin mukaan myös lastensairaala vaurioitui iskussa. 15 asukasta evakuoitiin yhdestä vaurioituneesta asuinrakennuksesta.

Kaupungissa ollut uutistoimisto AFP:n toimittaja kertoi kuulleensa useita räjähdyksiä, joiden jälkeen ilmahälytykset alkoivat soida.

Lähde: Reuters, Yle

-----------------------------------------------------------------------------

10/10 ballistista ohjusta ammuttiin alas.
 
Ikävä kyllä venäjä pystyy todennäköisesti jo muutaman vuoden kuluttua, ellei jo nyt, halutessaan aiheuttamaan riittävän vittumaista vahinkoa meillekin. Uhkakuva on siis aito ja olemassa. Miten todennäköinen sen toteutuminen on? Sitä en uskalla lähteä arvailemaan.
Kannattaa myös muistaa, että Venäjällä on kuitenkin vielä ilmavoimat sekä merivoimat suhteellisen hyvässä iskussa. Niitä ei siis kannata skipata laskuista pois, kun mietitään ryssän ankeutustoimia meitä vastaan. Pelikirja meidän suhteen on mahdollisesti erilainen kuin Ukrainaa vastaan, mutta kyllähän se ikävä tilanne on jos tuolta rynnii Stohrm- vankiyksiköitä lihahyökkäyksessä ja samaan aikaan roiskitaan risteilyohjusta meidän infraan. Mikähän meidän resilenssi siinä tilanteessa on?
 
Lomille lomps :salut:

Eli nyt rakentamaan sitä Pohjolan linnaketta ihan uusin silmin. Pohjoismaa se sittenkin turvaisin on, se on harmaa mutta ei rakkaudeton...

USA sanoo EU:lle ettei nyt vittu jaksa, hoitakaapa te hetken aikaa. Katsotaanpa mihin eurooppalaiset johtajamme nyt venyvät torstaina ja perjantaina, kun on "pikkusen" nostettu painetta heidän toiminnalleen isojen pelaajien toimesta.

Koko ajan pidetään painetta ja jännitystä yllä, ettei kerkiä ajattelemaan että mitäs vittua täällä nyt oikein tapahtuu.

Koko ajan eteenpäin vain munaravia vaahto suussa saatana. Kyllähän niitä juoksuttajia tuppaa naurattamaankin, mikäs siinä.

https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-197903

Republikaanit eivät usko sopuun Ukraina-paketista ennen joulua​

Yhdysvaltain senaatin republikaaniryhmää johtavan Mitch McConnellin mukaan kongressin on ”käytännössä mahdotonta” hyväksyä uutta apupakettia Ukrainaan ennen joulua.

McConnellin mukaan lainsäädännöllistä sopimusta avusta Ukrainaan, Israeliin ja indopasifiselle alueelle ei toteudu, ellei presidentti Joe Biden ole täysin sitoutunut senaatin republikaanien toiveisiin sisällyttää pakettiin varoja, joilla rajoitetaan siirtolaisten rajanylityksiä Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen ja senaatin odotetaan jäävän lomille torstaina. Kongressin molempien kamarien on määrä kokoontua seuraavan kerran tammikuun toisella viikolla.

Lähde: Reuters

Näytti huomaavan myös Zelensky että Pohjoismaat ne sittenkin turvaisimpia on, kun jatkoi suorilta Norjaan. Mukana muitten mukana TP Sale (y)

Festung Nord = Kalmarin unioni 2.

https://yle.fi/a/74-20064783

Zelenskyi matkusti USA:sta Norjaan tapaamaan Pohjoismaiden johtajia, Suomesta paikalla presidentti Niinistö​

Pohjoismaiden johtajat ovat Oslossa keskustelemassa maiden turvallisuus- ja puolustusyhteistyöstä.

13.12. 09:56 • Päivitetty 13.12. 13:03
  • Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi saapui tänään vierailulle Norjaan. Hän tuli Yhdysvalloista, jossa kiistellään Ukrainan avustamisesta.
  • Zelenskyi osallistuu Oslossa Pohjoismaiden johtajien kokoukseen, jonka aiheeksi on ilmoitettu pohjoismainen turvallisuus- ja puolustusyhteistyö.
  • Suomesta paikalla on presidentti Sauli Niinistö.
  • Voit seurata tämän sivun kautta suorana päämiesten yhteistä tiedotustilaisuutta, jonka on määrä alkaa kello 13.15 sekä Niinistön tiedotustilaisuutta alkaen kello 14.15.
 
Viimeksi muokattu:
Euroopan onnettomuus on tullut ehkä myös yllätyksenä. Esim. Saksalla on a-tarviketta sotia alle viikko ja kyky valmistaa lisää on surkea. Jopa kaluston ylläpito on laiminlyöty.
Joo js kun tähän lisätään Saksan historiallinen hysteerinen pelko siitä, että joutuisivat taistelemaan ryssää vastaan, niin minusta Saksan voi laskea pois laskuista kaikissa skenaarioissa. Edellä mainituista syistä on huono idea, että Baltiassa on saksalainen prikaati keihäänkärkenä - se pitäisi korvata puolalaisella.
 
Erkkarit menossa nappaamaan Orbanin?
Taitaapa olla ihan rutiiniliikennettä NATO -maiden välillä kun lentosuunnitelmakin on ihan avoimesti saatavilla:

FAF.jpg

Suomenkin taivaalla pöhistelee koko ajan laitteita joista tavan kansalainen ei tiedä eikä tarvitsekaan. Niillä tärkeimmillä vehkeillä eivät ole transponderit päällä.
 
Nyt on tullut uutisia suomesta ja norjasta ammustuotannon lisäyksestä.
Mikä mittaluokka on ollut suomen osuus euroopan tuotannosta ja mihin se voisi noista? Miten määrä suhtautuu ukrainassa nähtävään kulutukseen?
Pohjalle uutisesta:
Varastoja pyritään täydentämään, mutta se on vaikeaa. Koko Euroopan 155-millisten kranaattien tuotantokapasiteetiksi arvioidaan 300 000–400 000 kappaletta vuodessa.

 
On todella surkeaa että Ukrainasta tuli sisäpoliittinen pelinappula siellä lätäkön toisella puolella mutta nyt olisi Euroopalla erinomainen mahdollisuus löytää jostain ne kauan sitten toisen maailmansodan myrskyihin kadonneet pallit :ROFLMAO: Euroopassa sitä sotaa käydään eikä Amerikassa.
 
On todella surkeaa että Ukrainasta tuli sisäpoliittinen pelinappula siellä lätäkön toisella puolella mutta nyt olisi Euroopalla erinomainen mahdollisuus löytää jostain ne kauan sitten toisen maailmansodan myrskyihin kadonneet pallit :ROFLMAO: Euroopassa sitä sotaa käydään eikä Amerikassa.
Tämä on kyllä niin perkeleen omituista kyllä. Mikä vittu siinä mättää ettei täällä saada tuotantoa ylös? Eikö joka maan kannattaisi ajaa kilpaa tuotantojaan ylös, jotta saisi kaikki rahat imuroitua itselleen. Oletettavasti Ukraina ostaa kaiken vapaan kaluston ja ammuksen markkinoilta jotka tulisi myyntiin.
 
Tämä on kyllä niin perkeleen omituista kyllä. Mikä vittu siinä mättää ettei täällä saada tuotantoa ylös? Eikö joka maan kannattaisi ajaa kilpaa tuotantojaan ylös, jotta saisi kaikki rahat imuroitua itselleen. Oletettavasti Ukraina ostaa kaiken vapaan kaluston ja ammuksen markkinoilta jotka tulisi myyntiin.
Kysyn ihan aidosti uteliaisuudesta, että millä rahalla, jos nyt rahallinen tuki on ainakin vähentymässä tulevaisuudessa. Luottoluokitus on mennyt, joten tuskin lainaa saadaan kranaatteihin, muutenhan kannattaisi sitten vetää piikkiin tavaraa jos ei muuten järjesty. Vai mitä en hoksaa.

 

Zelenskyi sai vierailullaan heti tuntuvan apulupauksen Norjalta

Norja lahjoittaa Ukrainalle kolmen miljardin Norjan kruunun eli 255 miljoonan euron arvoisen tukipaketin, kertoi Norjan pääministeri Jonas Gahr Støre keskiviikkona.

Norjan ulkoministeriö julkisti avun samaan aikaan kun Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi saapui Osloon.

Varat tulevat Støren mukaan tukipaketista, jonka Norjan parlamentti on hyväksynyt jo aiemmin.

Apu ohjataan muun muassa sairaaloiden ja koulujen toiminnan varmistamiseen sekä sähkö- ja vesijohtoverkoston pitämiseen kunnossa talven aikana.

Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters.

Norjan puolustusministeri Bjørn Arild Gram kertoi puolestaan, että Norjan hallitus lisää ampumatarvikkeiden ja ohjusten tuotantoaan yli miljardilla norjan kruunulla eli yli 84 miljoonalla eurolla.

Lähteet: Reuters, STT
Näiden lisäksi itse sotilaallista apua.

Norway will transfer more equipment related to the NASAMS air defense system to 🇺🇦Ukraine.

The first part of this package, the details are not specified, comes from the warehouses of the Armed Forces of Norway and will be sent quickly.

The second part envisages an industrial order for 8 launchers and 4 control points of the Nasams air defense system
 
Viimeksi muokattu:
. Tärkeintä on antaa Venäjälle päin näköä niillä alueilla jotka ovat strategisesti tärkeitä alueita. Tässä ajattelutavassa on sekin hyvä puoli että tilanne ei näytä tuossa valossa ollenkaan synkältä :ROFLMAO: Sijainnista johtuen Krimin haltuunotto ei ole tässä sodassa edes se vaikein rasti jos homma hoidetaan kunnolla.
Täydennän vielä hyviä mietteitä että Krimin poliittinen arvo putlerin vastaisessa taistelussa on paljon suurempi kuin sen todellinen arvo. Tarkoitan tällä sitä että sitä on pidetty suurena symbolina mihin rakennettu mahtipontisella otteella siltaa jne. Sen riistäminen takaisin lailliselle omistajalleen olisi isku suoraan päin kremlin rosvoporukan uskottavuutta oman äänestäjäkuntansa silmissä ja heiluttaa maata sisäisesti paljon enemmän kuin sen todellinen strateginen arvo tässä sodassa edes on. Tästä syystä olen itse päätynyt tuohon diagnoosiini asioiden etenemisestä, Donbass ja Luhansk olisivat varmasti arvokkaampia mutta eivät omaa niin painavaa symbolista arvoa kuin Krim joten sinne hyökkääminen asemasodasta kaukovaikutteisella kalustolla olisi mielestäni hyvinkin järkeenkäypä sotaliike Ukrainan osalta.
 
Back
Top