Ukrainan konflikti/sota

En nyt tiedä, ihan samat talouden periaatteet toimii myös tuolla idän ihmemaassakin. Ja tuo uhrautumisvalmius, niin sekin toimii tasan niin kauan kuhan se on "joku muu". Ja ongelma taitaa olla, että väkeä piisaa, mutta kun niitä "joitain muita" ei tahdo enään löytyä.
Merkittävänä erona on, että paikallista työvoimaa ja tarviketta saa maksuvälineellä, jota voi painaa käytännössä rajattomasti kunhan vaan paperia ja mustetta riittää. Tottakai silläkin tiellä on perälauta ja merkit ovat jo ilmassa, mutta ajatellaanko tuolla muutenkaan edes nenäpäähän asti?
 
Belgorodin kuvernöörin mukaan Venäjän puolella rajaa on käynnissä jonkinasteinen taistelu.

The head of the Belgorod region reported a shooting battle with the Ukrainian military in the village area​

TASS, December 17. Ukrainian troops are shelling the village of Terebreno in the Belgorod region, there is a shooting battle.

This was announced by the regional governor Vyacheslav Gladkov.

"The village of Terebreno, Krasnoyaruzh district, is under fire from the Ukrainian Armed Forces. According to preliminary information, there is a shooting battle with the enemy on the border of the village. All relevant departments are keeping the situation under control,” he wrote in his Telegram channel.

According to him, there is damage to power lines in several villages.
https://tass.ru/proisshestviya/19561071
 

KRP esittää Voislav Tordenia vangittavaksi sotarikoksista Ukrainassa​

Keskusrikospoliisi (KRP) esittää venäläistä Voislav Tordenia vangittavaksi epäiltynä törkeästä sotarikoksesta ja sotarikoksista Ukrainassa. Epäillyt rikokset on vangitsemisvaatimuksen mukaan tehty vuosina 2014–2015.

Helsingin käräjäoikeudesta kerrotaan STT:lle, että vangitsemistunto järjestetään alustavasti maanantaina iltapäivällä.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappe päätti perjantaina, että Tordenin epäillyistä rikoksista Ukrainassa käynnistetään esitutkinta. Rikosepäilyt tutkitaan Rappen mukaan Suomessa, koska Tordenia ei voi korkeimman oikeuden mukaan luovuttaa Ukrainaan. Torden on kiistänyt rikokset.

STT

Olisi pitänyt laittaa pakettiautoon ja käydä Ukrainan suurlähetystön luona kääntymässä..

Hyvä että otettiin talteen, mutta vituttaa jo valmiiksi se lasku mikä tuostakin operaatiosta meille tulee. Ja se saadaanko mitään tuomiota edes aikaiseksi. Mieleen tuli erään afrikkalaistaustaisen tyypin oikeudenkäynti, jossa ei tuomiota jaeltu ja maksoi melkoisesti. Taisipa vaatia vielä korvausta vankeusajalta.

Euroopassa edelleen vatuloidaan, Unkarin paskiainen laittaa kapuloita rattaisiin minkä ehtii ja jenkkien pressanvaalit lähestyvät.

Kuinka paljon Ukraina pystyy itse kasvattamaan sotateollisuuttaan kun vihollinen pommittaa ja naapurimaiden kanssa on kiistoja mm. elintarvikkeista?

Näitä kysymyksiä tulee pohdittua aika ajoin.
 
Sietokyky on aivan eri tasoa kuin länsimaassa ja Putinhan laittoi 3-lapsen ohjelman käyntiin uusien uhrattavien sukupolvien lisäämiseksi. Aina on löytynyt joku, joka ostaa ryssän energiaa ja löytyy jatkossakin..
Ei sitä fossiilisia energiaa kohta osta kukaan mistään, viimeiseksi ryssiltä. Sikäli koomista, että todennäköisesti Pietari pienen valloitussodan yksi päätekijä todennäköisesti on ollut Ukrainan hiilivedyt.
 
Olisi pitänyt laittaa pakettiautoon ja käydä Ukrainan suurlähetystön luona kääntymässä..

Hyvä että otettiin talteen, mutta vituttaa jo valmiiksi se lasku mikä tuostakin operaatiosta meille tulee. Ja se saadaanko mitään tuomiota edes aikaiseksi. Mieleen tuli erään afrikkalaistaustaisen tyypin oikeudenkäynti, jossa ei tuomiota jaeltu ja maksoi melkoisesti. Taisipa vaatia vielä korvausta vankeusajalta.

Euroopassa edelleen vatuloidaan, Unkarin paskiainen laittaa kapuloita rattaisiin minkä ehtii ja jenkkien pressanvaalit lähestyvät.

Kuinka paljon Ukraina pystyy itse kasvattamaan sotateollisuuttaan kun vihollinen pommittaa ja naapurimaiden kanssa on kiistoja mm. elintarvikkeista?

Näitä kysymyksiä tulee pohdittua aika ajoin.
Ei tosta tule iso lasku... Minä käytän nykyisin hinnan määrittämiseen yksikköä "läpsy". Läpsy on yhtäsuuri kuin yhden läpsyn elinkaarikustannukset. Elikkäs esim. tämän Ruandan kansanmurhaan osallistuneen pappismiehen kulut suomalaisille olivat noin 2.6 läpsyä. Kyllä tämä sotarikollinen saadaan tuomittua alle viiden läpsyn hinnalla...
 
Tulipa mieleen. Dronetuotanto ja -teollisuus on polkaistu pystyyn vähän joka paikassa, ja vatnikit ilakoivat kun jopa ryssälä osaa tehdä droneja, ja saa tehtyä niillä tulosta.

Kyseessä ei ole mikään huipputekniikan taidonnäyte vaan yksinkertaisten laitteiden hyvin alkeellista kokoonpanoa. Tietysti ryssäkin sellaisesta suoriutuu. Syy ettei tätä teollisuutta ollut aikaisemmin on vain se ettei tarvetta massatuotannolle ole ollut. Nyt kun on, alkoi kilpavarustelu ja kilpajuoksu. Ja miten ryssä laskee voittavansa minkään lajin kilpavarustelun? Niiden laadulla, taidolla ja ymmärryksellä saadaan kyllä tuhoa aikaan. Mutta samalla kun dronet kehittyvät ja määrä kasvaa, vähenee myös ryssän mahdollisuudet edetä. Lihahyökkäyksillä joku kylä haltuun. Mitä sitten? Tuleeko tankit ja ohjukset ja komentokeskukset perässä? Tuhottaviksi droneilla? Droneilla on ehkä saatu luotua uudenlainen pattitilanne. Miten läpimurtoja pystyy enää hyödyntämään?
 
Ryssien yritykset länsimaissa on olemassa vain pakotteiden kiertoa varten ja siten niihin tulee suhtautua. Hollannissa on paljastunut vähän samanlainen tapaus kuin Suomessa taannoin, että on lähetetty pakotteiden alaisia osia ja tarvikkeita Venäjälle mukamas kauttakulkua varten. No, stoppi tuli tuollekin puuhastelulla. Oikeastaan tällaisen toiminnan vaikeuttamiseksi on ensiarvoisen tärkeää pitää nuo rajat kiinni, jotta valvontaan riittää resursseja paremmin.

 
Edelleen täytyy muistaa, että venäjä on Espanjan kokoinen talous, joka on käynyt jo kohta kaksi vuotta erittäin kallista hyökkäyssotaa, johon se ei ollut valmis.

Toisaalta vertailukohtana voisi käyttää myös Pohjois-Koreaa joka on Venäjään verrattuna taloudellinen kääpiö, mutta joka silti pystyy vuosikymmenestä toiseen ohjaamaan valtavan määrän resursseja sotilasmenoihin. Tai sen puoleen Neuvostoliittoa missä kansa järsi kaalia samaan aikaan, kun rahat menivät armeijalle ja avaruusohjelmaan.
 
Tämä tietysti sillä edellytyksellä, että USA:n tuki jatkuu vahvana tulevaisuudessakin.

"Ukrainian forces are already rationing ammunition, US and Ukrainian officials told CNN, as Russian forces fire back at a ratio of five to seven times greater than Ukrainian forces are able to. A senior Ukrainian military official told CNN that Ukrainian commanders believe the impact on their firepower has led to additional Ukrainian casualties.

Without additional US aid, Western officials assess that Ukraine would first run out of long-range missiles, then air defense missiles and later artillery ammunition and short-range missiles such as shoulder-fired Javelin anti-tank missiles and Stinger anti-aircraft missiles."

Spekulaatiot on spekulaatioita. Bidenillä on vielä isot narut käsissään reilun vuoden päivät ja hän on sanonut avun jatkuvan.

Vuoden päästä ryssien armeijalta puuttuu taas vähintään parituhatta panssarivaunua, parituhatta APC/IFV vaunua, useampi tuhat kuorma-autoa ja tuhatkunta erikoisempaa kalustoa kuten ilmatorjuntaa, EW laitteita jne. sekä parisataa tuhatta sotilasta. Noin pyöreästi. Eli sen kyvykkyys hyökätä ei ole sama kuin se on nyt, joten tuen tarve on siltä osin laskeva, ei nouseva.

Samaan aikaan Ukrainan omaa sotilaallisesti tärkeää teollisuutta skaalataan vauhdilla ylöspäin ja sille luodaan täysin uusia kyvykkyyksiä, USAn teollisuus etunenässä, mutta myös BAE Systems ja Rheinmetall sekä muitakin pienempiä mm. Puolasta ja Latviasta.


Tuon lisäksi muutkin kuin USA kiihdyttävät aseiden tuotantoa parhaillaan ja vuoden päästä tilanne on taas aivan erilainen. Muun muassa Saksa, Puola, Norja, Suomi, Tsekki, Bulgaria, Ruotsi ja UK ovat kaikki jo hyvällä uralla siinä, että sellaisia välineitä joita sodan alussa puuttui, valmistetaan aivan erilaisia määriä jo nyt, saati reilun vuoden päästä.

Kyllä se ryssien purkki pysähtyy Stugnan tai NLAWin ammukseen siinä missä Javeliniin tai helikopteri tulee alas Piorunilla tai RBS 70:llä siinä missä Stingerilläkin.

Kun päätöksiä avun loppumisesta ei ole niin asia on melkoisen hypoteettinen ja sellaiselle päätökselle ei ole USA:n osalta edes kovin vankkaa historiallista taustaa, joten noinkohan haluavat menettää ulkopoliittisen uskottavuutensa sisäpoliittisten kiistojen vuoksi. Mahdollista mutta ei mitenkään todennäköistä.
 
Venäläiset väittävät tiputtaneensa kaksi ukrainalaista Mig-29:ä ja yhden Su-25:n. Yhteensä venäläiset ovat omien laskujensa mukaan tiputtaneet 553 ukrainalaiskonetta.
During the course of 24 hours, air defense systems shot down two MiG-29 aircraft and one Su-25 aircraft of the Ukrainian Air Force in the areas of the settlements of Elizavetovka, Nikolaev region, Druzhkovka and Dobropolye, Donetsk People's Republic.
https://z.mil.ru/spec_mil_oper/news/more.htm?id=12491541@egNews
 
Back
Top