Ukrainan konflikti/sota

Olisi pitänyt laittaa pakettiautoon ja käydä Ukrainan suurlähetystön luona kääntymässä..

Hyvä että otettiin talteen, mutta vituttaa jo valmiiksi se lasku mikä tuostakin operaatiosta meille tulee. Ja se saadaanko mitään tuomiota edes aikaiseksi. Mieleen tuli erään afrikkalaistaustaisen tyypin oikeudenkäynti, jossa ei tuomiota jaeltu ja maksoi melkoisesti. Taisipa vaatia vielä korvausta vankeusajalta.

Euroopassa edelleen vatuloidaan, Unkarin paskiainen laittaa kapuloita rattaisiin minkä ehtii ja jenkkien pressanvaalit lähestyvät.

Kuinka paljon Ukraina pystyy itse kasvattamaan sotateollisuuttaan kun vihollinen pommittaa ja naapurimaiden kanssa on kiistoja mm. elintarvikkeista?

Näitä kysymyksiä tulee pohdittua aika ajoin.
ja ainakin yksi suomalainen joutuu syytetyksi Venäjällä ja tuomitaan venäjällä. Hemmetin oikeuslaitos, olis pitänyt nähdä nokkaansa pidemmälle. Torden Ukrainaan ja suomalainen olisi säästynyt. Oikeuslaitoksella on verta käsissä.
 
Spekulaatiot on spekulaatioita. Bidenillä on vielä isot narut käsissään reilun vuoden päivät ja hän on sanonut avun jatkuvan.

Vuoden päästä ryssien armeijalta puuttuu taas vähintään parituhatta panssarivaunua, parituhatta APC/IFV vaunua, useampi tuhat kuorma-autoa ja tuhatkunta erikoisempaa kalustoa kuten ilmatorjuntaa, EW laitteita jne. sekä parisataa tuhatta sotilasta. Noin pyöreästi. Eli sen kyvykkyys hyökätä ei ole sama kuin se on nyt, joten tuen tarve on siltä osin laskeva, ei nouseva.

Samaan aikaan Ukrainan omaa sotilaallisesti tärkeää teollisuutta skaalataan vauhdilla ylöspäin ja sille luodaan täysin uusia kyvykkyyksiä, USAn teollisuus etunenässä, mutta myös BAE Systems ja Rheinmetall sekä muitakin pienempiä mm. Puolasta ja Latviasta.


Tuon lisäksi muutkin kuin USA kiihdyttävät aseiden tuotantoa parhaillaan ja vuoden päästä tilanne on taas aivan erilainen. Muun muassa Saksa, Puola, Norja, Suomi, Tsekki, Bulgaria, Ruotsi ja UK ovat kaikki jo hyvällä uralla siinä, että sellaisia välineitä joita sodan alussa puuttui, valmistetaan aivan erilaisia määriä jo nyt, saati reilun vuoden päästä.

Kyllä se ryssien purkki pysähtyy Stugnan tai NLAWin ammukseen siinä missä Javeliniin tai helikopteri tulee alas Piorunilla tai RBS 70:llä siinä missä Stingerilläkin.

Kun päätöksiä avun loppumisesta ei ole niin asia on melkoisen hypoteettinen ja sellaiselle päätökselle ei ole USA:n osalta edes kovin vankkaa historiallista taustaa, joten noinkohan haluavat menettää ulkopoliittisen uskottavuutensa sisäpoliittisten kiistojen vuoksi. Mahdollista mutta ei mitenkään todennäköistä.

:love:


GAxZfC6XMAAXaGu.jpg
 
Happy Well Done GIF




Sniper-toimintaa.

 
Toisaalta vertailukohtana voisi käyttää myös Pohjois-Koreaa joka on Venäjään verrattuna taloudellinen kääpiö, mutta joka silti pystyy vuosikymmenestä toiseen ohjaamaan valtavan määrän resursseja sotilasmenoihin. Tai sen puoleen Neuvostoliittoa missä kansa järsi kaalia samaan aikaan, kun rahat menivät armeijalle ja avaruusohjelmaan.
Pohjois-Korea on toisaalta täysi poliisivaltio, jossa homma perustuu puhtaasti ideologiaan ja henkilönpalvontaan, jota on jatkettu jo vuosikymmeniä. Jos venäjä meinaa siirtyä PK malliin, niin siinä on aikamoinen työ, jos kansa on tarkoitus alistaa samalla tasolle. venäläiset ovat tottuneet aavistuksen vapaampaan elämään, vaikka ovatkin silti aikamoisia maaorjia.
 
ja ainakin yksi suomalainen joutuu syytetyksi Venäjällä ja tuomitaan venäjällä. Hemmetin oikeuslaitos, olis pitänyt nähdä nokkaansa pidemmälle. Torden Ukrainaan ja suomalainen olisi säästynyt. Oikeuslaitoksella on verta käsissä.
Korkeimman oikeuden luovuttamispäätöksen jälkeen tämä olisi pitänyt hoitaa suorittavassa portaassa yksinkertaisesti niin, että SBU:lle olisi vuodettu ajankohta koska Torden vapautetaan poliisivankilasta ja sitten vain katsottu toiseen suuntaan kun ukko poimitaan pakun kyytiin. Sopivasti vielä ajoittamalla olisi varmistettu, että paku varmasti ehtii Viron lautalle ennen kun Suomessa kukaan huomaa Tordenin kadonneen.
 
Mihinköhän ne sitten jemmaa näitä varoja? Onko ideana rahoittaa hutheille ja hamasille ydinaseita ja viagraa tehokkaampaa naisten ja lasten raiskaamista varten?
Ne varat jää sille tilille mihin ne jäädytettiin. Asiaa on harrasteltu kautta vuosisadan. Esimerkiksi Kuuban rahavarat jäädytettiin jenkeissä 1960 luvulla ja ovat jäässä edelleen. Samalla metsästetään uusia rahaeriä ja niitä jäädytellään jokavuosi lisää jenkeissä.
 
Pohjois-Korea on toisaalta täysi poliisivaltio, jossa homma perustuu puhtaasti ideologiaan ja henkilönpalvontaan, jota on jatkettu jo vuosikymmeniä. Jos venäjä meinaa siirtyä PK malliin, niin siinä on aikamoinen työ, jos kansa on tarkoitus alistaa samalla tasolle. venäläiset ovat tottuneet aavistuksen vapaampaan elämään, vaikka ovatkin silti aikamoisia maaorjia.
Ja mikä se plöökorean armeija on? Ryzzällä oli muailman toiseksi suurin sotabudjetti USAn jälkeen. Ja se tarkoitti kasaa AKM rynkkyjä, t72 vaunuja ja vinoa pinoa spärdäreitä ja liukkaria.

Pöökorealla lienee paljon tykinputkia mallia d20 ja vastaavia sekä paljon rekkoja, joiden kyytiin saa fallosmaisia pyöreitä "ohjuksia".. ihan liikaa uskotaan näiden persereikävaltioiden propagandaan.
 
En nyt tiedä, ihan samat talouden periaatteet toimii myös tuolla idän ihmemaassakin. Ja tuo uhrautumisvalmius, niin sekin toimii tasan niin kauan kuhan se on "joku muu". Ja ongelma taitaa olla, että väkeä piisaa, mutta kun niitä "joitain muita" ei tahdo enään löytyä.

Samaa mieltä. Tuo uhrivalmius on suurinta ikäpolvella, joilla muistikuvia suuresta neuvostoliitosta. Tahtovat vaan olla liian vanhoja rintamalle, joten ovat agitaattoreiden roolissa. Sen osittaisesta palauttamisestahan nämä hullut uneksii. Nuorempi sukupolvi ei sitä aikaa ole nähnyt vaan eläneet kohtuu vakaissa olosuhteissa ja vapaammassa tiedonvälityksessä, joten sitä porukkaa et rintamalle tahdo saada. Pitää muistaa että alle 50% ryssistä on yleensä passi tai ovat koskaan käyneet ulkomailla, joten kyllä tuolla takamailta materiaalia riittää, ikävä kyllä. Kertoohan se kuitenkin jotain että rekrytoidaan ihan roskasakkia tuonne. Veikkaan, että iso osa Moskovan ja Pietarin alueen nuorista tuonne ei varmasti lähde muuten kuin pakottamalla...
 
No nyt siellä joku haaveilee, että Venäjä ja Ukraina yhdistäisi armeijansa ja lähtis yhdessä vallottamaan Eurooppaa. Pikkasen todellisuudesta irtaantunutta.
Täysin normaalia vatnikkia koko ajatus, eli lähtökohtana on että JokuMuu hoitaa sen asian herrakansalle valmiiksi. Smansuuntaisia ajatuksia oli siitä että kun putteli häviää Ukrainassa niin Ukraina tulisi ja laittaisi asiat kuntoon ryssälässä. Saa sitä haaveilla kaikenlaista kun järsii jäistä kaalia.
 
Tässä Viron puolustusministeriön mietintää tulevasta. Itse luin vain twiittaajan nostot tässä vaiheessa. Ottaa kantaa erinäköisiin todennäköisiin tarpeisiin määrällisesti ja rahallisesti, ei niinkään kuinka ne sitten onnistuvat toteuttaa.

Nostetaan nämä 155mm kranaatteja koskevat datapisteet palstalle. NATO varmaan tietää täsmälliset luvut, mutta tämmöisiä voi haravoida julkisista lähteistä Euroopan kranaattituotantoa koskien. Tässä arvellaan samalla että kranaattituotanto olisi noussut 100% vuodessa. (Tämän voi kuvitella olevan määrä, joka on saatu vanhasta infrasta muuten tehostamalla tuotantoa).

Ukraine "requires a minimum of 200,000 rounds per month to retain localised fire superiority. Sustaining this rate of fire will empty European and U.S. stockpiles over 2024 and will require significant foreign purchases of ammunition."

"estimates based on public data [on European shell production] would place the 2023 rate between 480,000 and 700,000 rounds. Current monthly figures could therefore average at 50,000 rounds, doubling the capacity from early 2023"

"Meeting Ukraine’s minimum demand rate collectively during 2025 would therefore require a European effort of 140% increase over 2024. Efforts to increase European production have been stymied by each European state pursuing separate [and] small orders"
 
Back
Top