Ukrainan konflikti/sota

Todella tiukan mahanmuuttopolitiikan takia Sveitsi on turvallinen maa elää ja liikkua. Sen takia kaikki oman maansa paskoneet poliitikot haluavat yhä enenevässä määrin eläköityä tuolla turvassa.

Minkäs takia noita persläpipoliitikoita sitten maahan päästetään?
(paska maa, paska politiikka)

Muutoin Ukrainan tilanteeseen olen erittäin pettynyt.
En suinkaan Ukrainan tahi ukrainalaisten takia, vaan käsittämättömän ämpyilyn eurooppalaisten "päättäjien" taholta.
Hemmetti!
Äänestäkää minut "EU:n kalervokummolaksi", niin takaan ettei Ukrainan ilmatilaan lennä rajojen ulkopuolelta västäräkkiä suurempaa objektia.
Voi voi, olisinpa kunnon diktaattori hassuine lepardihattuineen....

Täällä(kin) harmitellaan vientirajoitusten kusemista ja teknologian valumista ryssämaahan.
No helvet, sotatalous tulille ja kaupankäynti sallitaan ainoastaan länsimaalaisten puolustusvoimien/hallitusten kesken.
Viihderomun valmistus kielletään ja kyseiset teollisuuden haarat, eli kaikki, alistetaan tekemään tavaraa armeijoille, vaikkapa näin ikkäästi:

Autoteollisuus --> kuljetuskalustoa...
Raskaampi teollisuus --> tankkeja & tykkejä...
Laivateollisuus --> Siltaponttooneja, proomuja, sotapaatteja...
Elektro --> EW, Drone, kommunikointi...
Autoteollisuuden alihankkijat ym. --> taistelijan kannettavat aseet...
Ilmailu --> no vaikka Brewstereilla taivas mustaksi
jne

Helvetin yksinkertaista, vaan kun todellista tahtoa ei löydy. niin mitään ei saada aikaiseksi.
Poliitikkojen konkreettisimmat aikaansaannokset ovat jotain somepönötyksiä Ukrainassa höystettynä katteettomilla lupauksilla.
"tvitteris tul iha vitust tykkäyksiii"
Saatanan saatana!

Olen niin kyyninen paskiainen, että oikein toivon ryssän tekevän harkitsemattoman* attentaatin johonkin eurooppalaiseen suurkaupunkiin ainoastaan, että porukka heräisi kuplastaan.
On mielestäni täyttä paskaa meidän länkkäreiden inistä, ettei pysty ja on ihan mahottoman vaikeaa se ryssän karkoitus Ukrainasta, kun ei sitä ole tosissaan edes yritetty.


*
"No vova sen huippuidean pikkuvotkulissa aamuyöllä keksi"
 
Ukraina pyytää Australiaa toimittamaan käytöstä poistettavat NH90 Ukrainaan. Ennemmin Ukrainaan kuin romutukseen.

OT: Vittu mitä vatipäitä meillä oli hallituksessa ja puolustusvoimissa, kun noita paskoja hommattiin. Samalla hinnalla olis saanut jenkeistä H-60 variantteja 10x enemmän. Ja olis toiminut pidempään. Kaikki käyttäjät asteittain ajaa nämä paskat alas. Mun puolesta 1,5 lentokuntoista romua voi laittaa ukrainaan. Ehkä siellä insinöörit saa ne toimiviksi.
 
Ukraina tarvitsee 200-300 taistelukoneen ilmavoimat nykyaikaisella aseistuksella. Valtaosa piloteista ja kenttähenkilökunnasta tulisi värvätä jonkun ”puolueettoman” puolustuskontraktorin palkoille lännestä.
Hei, hyvä idea! Miksei Ukrainallakin voisi olla käytössä "palkka-armeijaa"? Venäjällä on ja ollut monia... - Tällä kertaa palkka-armeijassa oliskin F16 -lentäjiä? Täysin hyväksyttävä hommeli, jos lähdetään kansainväliseen oikeuteen ratkomaan, kuka saa tehdä ja mitä?

Varmasti löytyisi sopiva lentäjiä puikkoihin ...
 
Aikaisemmin tänään tähän ketjuun lainattiin ranskalaisen Le Monde -lehden GUR:n päällikkö Kyrylo Budanov haastattelua, mutta artikkeli oli maksumuurin takana.

Tässä ketjussa on poimintoja ko. artikkelista, laitan tekstin spoilerin taakse:

Kyrylo Budanov's very interesting interview with Le Monde.

A long but gripping thread:

- Russian missile attacks stem from the desire to declare 2023 "victorious". The Russians did not have real military successes.

- Russian missiles have a number of shortcomings. They often miss targets. We immediately responded to their missile attacks, targeting military objects.

- If compared with previous years, from the end of the summer of 2023, we are observing an increase in the number of ammunition produced by Russia. At the same time, we noticed a decrease in the quality of these shells.

- The intensive use of drones on both sides made it impossible for both Russia and Ukraine to conduct offensive operations. Another factor is the density of minefields, which have not been seen since World War II.

- We know the solution for drones - electronic countermeasures. Mines require specialized equipment.

- The northern part of the Black Sea is under the control of Ukraine, as are the gas production platforms. Maritime export corridors, which are very important to our economy, are functioning again, despite the risks.

- We regularly attack the enemy's military fleet and port facilities, so the Russians had to rush everything to the southeast. They are trying to create a naval base in Ochamchire on the occupied territory of Georgia.

- In 2023, the first Ukrainian landings on the temporarily occupied Crimea happened, although some considered them impossible.

- This gives hope - especially to Ukrainians on the peninsula, who have been living under Russian occupation for 10 years, and many of them have already begun to give up.

- Everyone thought that Moscow had a strong army, but a weak economy. It turned out to be the opposite. The army is weak. Russian economy may be weak, but the country is by no means starving. At this rate, it can last quite a long time.

- Current Western sanctions are not enough. They should affect the main sectors of the Russian economy: energy, metallurgy and the financial system.

- More shells and artillery systems are needed. It is not only about modern technologies. We are interested in everything, including old systems that are no longer in use. The issue of quantity is significant.

- Those who think abroad that they are "tired" of Ukraine will have to take care of the Muscovites when they come to occupy their own territories.

- The aggressor state of Russia is waging war not only against Ukraine. It is waging a war against NATO, as their propaganda claims from the very beginning.

-

Sources:


https://www.lemonde.fr/internationa...d1T-BZ2qGiduZjEC5ClTy6Ol8dk0gGO8Nf8uZ7t44Utug


Tässä hela hoito Google-avusteisesti suomennettuna. Oli sen arvoista. Jätin ranskaa sulkuihin kohdissa, jotka voi ymmärtää useammalla kuin yhdellä tavalla.

Kyrylo Budanov, Ukrainan sotilastiedustelun päällikkö: "Venäläiset sotavangit sanovat tulleensa sotimaan Natoa vastaan"

Kenraali vakuuttaa Le Monden haastattelussa, että Ukrainan hyökkäykset Krimille ovat vasta alkua. Hän myöntää myös väestön sotaväsymyksen ja pitää sotilasvajetta merkittävänä, mutta ei hälyttävänä.
**

Sotaa käyvässä Ukrainassa sotilastiedustelupalvelu GUR:n johtaja Kyrylo Budanov, 38, on vakiinnuttanut asemansa merkittävänä sodanajan hahmona. Hän on yksi harvoista virkamiehistä maassa, joka ennusti Venäjän hyökkäyksen 24. helmikuuta 2022 tarkentaen vielä, että se tapahtuisi kello 5 aamulla. Hän muistaa tuijottaneensa kellon viisareita sinä yönä ollessaan vaimonsa kanssa suojatussa tukikohdassa (une base protégée). "En halunnut tätä sotaa, mutta olen vastuussa tämäntyyppisestä tiedosta. Sellaista virhettä ei olisi voitu hyväksyä”, hän sanoo tasaisella äänellä, naama peruslukemilla.

Siitä lähtien elävä sammakko on pitänyt hänelle seuraa hänen toimistossaan, tukikohdassa, jossa hän edelleen asuu. Kyrylo Budanovin uran käänteet puhuvat puolestaan: koko elämä muuttui erikoisoperaatioksi. Valmistuttuaan Odessan sotilasakatemiasta vuonna 2007 hän seurasi kutsumustaan ja liittyi välittömästi GUR:n eliitin joukkoihin. Vuodesta 2014, Venäjän ja Ukrainan sodan alusta alkaen, hän haavoittui salaisten operaatioiden aikana useaan kertaan, oli lukuisten salamurhayritysten kohteena, ja presidentti Volodymyr Zelensky nimitti nuoren kenraalimajurin GUR:n johtajaksi vuonna 2020.

Hänen länsimaiset kollegansa vertaavat toisinaan Kyrylo Budanovin GUR:ia 1970-luvun Mossadiin, Israelin ulkomaan tiedustelupalveluun, mitä hän ei kiellä. "Ajat ovat toisenlaiset, mutta olemme valmiita tiukkoihin toimiin", hän vakuuttaa.

Sodan nykyisessä vaiheessa viraston yhä syvemmälle ja syvemmälle Ukrainan rajojen ulkopuolelle kohdistamien salaisten operaatioiden röyhkeys saa toisinaan sen ulkomaisten kumppaneiden hermot kiristymään. 28.11.2023 Kyrylo Budanovin vaimo Marianna joutui raskasmetallimyrkytysyrityksen kohteeksi.

- Mittakaavaltaan ennennäkemättömät ilmaiskut ovat moukaroineet Ukrainaa 29.12.2023 ja 2.1.2024. Onko sota siirtynyt uuteen vaiheeseen?

Tämä saattaa yllättää sinut, mutta syy näihin iskuihin on hyvin arkipäiväinen. Venäjän puolustusministeriössä tehtiin tilannekatsaus vuoteen 2023, ja haluttiin nopeasti näyttää jotain, jotta voitaisiin julistaa vuosi voitokkaaksi ja siirtyä seuraavaan.

Iskuilla ei kuitenkaan ollut todellista sotilaallista menestystä. Kun otetaan huomioon heidän puolelleen kertyneet valtavat ohjusvarastot, vaihtoehto oli ilmeinen. Sotilaalliseen infrastruktuurimme tähdättiin erittäin tarkoilla ohjuksilla, mutta ne kärsivät lukuisista vioista. Usein ne menivät ohi. Olemme jo vastanneet heille.

- Miten?

Hyökkäyksillä heidän sotilasinfraansa. En tietenkään voi sanoa enempää.

- Puolustusteollisuudella on tärkeä rooli asemasodankäynnissä, joka on erityisen vaativaa ammusten ja varusteiden suhteen. Mikä on tuotantokapasiteetti Venäjällä ja Ukrainassa?

Mitä tulee aseiden tuotantomäärään, se on Venäjällä kasvanut merkittävästi aikaisempiin vuosiin verrattuna, olemme tunteneet asian kesän 2023 lopusta lähtien. En puhu siitä, mitä muut maat heille toimittavat, vaan heidän kansallisesta teollisuudestaan. Laadun olemme kuitenkin todenneet tippuvan.

Myös Ukraina yrittää lisätä tuotantoaan. Vaikka meillä ei ole samat volyymit kuin Venäjällä – maamme ovat erikokoisia – meillä on kuitenkin tällä alueella samat ongelmat kuin heillä: meillä on vähän korkean teknologian komponentteja ja meiltä puuttuu päteviä johtajia. Sota vaikuttaa tähän alaan, ja pätevää henkilöstöä mobilisoidaan armeijaan.

- Maarintama näyttää nyt jämähtäneen Ukrainan viime kesän vastahyökkäyksen etenemien jälkeen. Onko tämä todellisuutta?

Kummankin puolen taistelulennokkien erittäin intensiivinen käyttö on tehnyt sekä Venäjän että Ukrainan hyökkäykset mahdottomiksi. Dronet ovat olleet viime vuosien uusi juttu. Toisena elementtinä on miinakenttien tiheys, jollaista ei ole saavutettu sitten toisen maailmansodan. Tämä aspekti oli unohdettu.

Droneja vastaan tiedämme ratkaisun: elektroniset vastatoimet. Miinojen osalta tarvitaan erikoiskalustoa. Jos palataan vielä tuotantokapasiteettiin, niin nämä prosessit liittyvät toisiinsa. Mikään ei ole mahdotonta ratkaista, mutta kaikki on otettava huomioon.

- Presidentti Volodymyr Zelensky alleviivasi The Economist-lehden haastattelussa 1.1.2024, että konfliktin painopiste on siirtymässä Mustallemerelle. Mikä on analyysisi?

Katsotaanpa tosiasioita: Mustanmeren pohjoisosa on Ukrainan hallinnassa, myös kaasunporauslautat. Taloudellemme on erittäin tärkeää, että merikuljetusreitit viljanviennille ovat jälleen toiminnassa, vaikka sodan takia riskejä onkin.

Omalta osaltamme hyökkäämme säännöllisesti vihollisemme laivastoa ja satamainfraa vastaan. Venäläisten oli nopeasti siirrettävä kaikki kaakkoon. He yrittävät perustaa laivastotukikohdan Mustallemerelle Ochamchiraan, Georgialta miehitetylle [Abhasian] alueelle. Vuonna 2023 ensimmäiset Ukrainan hyökkäykset (les premières incursions) tapahtuivat väliaikaisesti miehitetylle Krimille, vaikka jotkut pitivät niitä mahdottomina. Ja se on vasta alkua. Tämä antaa toivoa erityisesti Krimin ukrainalaisille, jotka ovat eläneet Venäjän miehityksen alaisina kymmenen vuotta ja joista monet olivat alkamassa lannistua.

- Annat vaikutelman, että arvioit tilannetta suurella itsevarmuudella. Eikö mikään yllättänyt sinua tässä sodassa?

Eräs Venäjä-paradoksi yllätti minut. Kaikki pitivät Moskovan armeijaa vahvana ja taloutta heikkona. Osoittautui, että asia on päinvastoin. Armeija on surkea. Talous on kyllä varmasti heikentynyt, mutta maa ei näänny, kaukana siitä. Se voi kestää tätä jopa melko pitkään.

Nykyiset länsimaiden pakotteet eivät tehoa tai siinä ainakin menee todella kauan. Olisi tarpeen vaikuttaa tärkeimpiin talouden sektoreihin, jotka tähän asti ovat säästyneet: energiantuotanto (l’énergie), metalliteollisuus ja rahoitusjärjestelmä kokonaisuudessaan.

- Mikä voisi muuttaa tilanteen?

Puhutaanpa ensin aseiden toimituksesta, ja minä puhun tässä vain tykistöjärjestelmistä. Nato-maiden varastot ovat täynnä niitä, se ei ole mikään salaisuus. Meiltä puuttuu ammuksia ja ilmatorjuntajärjestelmiä. Keskustelu ei koske vain hypermoderneja teknologioita. Meitä kiinnostaa kaikki, myös vanhat ja käytöstä poistetut järjestelmät.

Myös määrä (la question de la quantité) on tärkeää. Lisäksi Ukrainan taloussektori tarvitsee tukea maan vakauden takaamiseksi, tämä on olennaista. Muut kysymykset ovat Ukrainan omissa käsissä.

- Mitä nämä kysymykset ovat?

Meidän on parannettava kutsuntaprosessia ja kommunikoitava paremmin väestön kanssa motivaation vahvistamiseksi. Valitettavasti meillä on ongelmia tässä asiassa ja meidän on hyväksyttävä se, näemme sen tämänhetkisissä ristiriidoissa tulevasta mobilisaatiolaista.

Sota alkoi kymmenen vuotta sitten ja vuodesta 2022 asti se on ollut laajamittainen hyökkäys. Väsymys näkyy sekä yksilötasolla että yhteiskunnassa. En kritisoi, ilmiö on ymmärrettävä. Mutta sotilaiden puutteesta on tulossa merkittävä, vaikka se ei olekaan hälyttävä. Tärkeintä on löytää ratkaisut, ja otimme asian esiin ajoissa. Parlamentin pitäisi hyväksyä laki, tietyillä muutoksilla varmaankin.

- Havaitsetko väsymystä myös länsimaisten kumppaniesi keskuudessa?

Jos kysymys kuuluu, että vaikuttaako tämä väsymys rintamaan, vastaus on ei. Ne ulkomailla, jotka luulevat olevansa kyllästyneitä Ukrainaan, joutuvat vielä mielistelemään (courtiser) venäläisiä, kun nämä tulevat valloittamaan heidän omia maitaan. Venäjä ei käy sotaa vain Ukrainaa vastaan, se käy sotaa Natoa vastaan, heidän propagandansa on sanonut tätä alusta asti.

Joka päivä luen [salaisia] venäläisiä raportteja, joita tulee eri kanavien kautta. Jokainen niistä mainitsee iskut Naton tukikohtia vastaan ja täsmentää, että siellä oli 50 puolalaista, 30 ranskalaista jne. Se on valhetta, he tietävät sen, mutta se on se viesti, jota he pitävät esillä (c’est l’information qu’ils font remonter). Lisäksi venäläiset sotavangit ilmaisevat meille hämmästyksensä siitä, etteivät he ole nähneet yhtään Naton sotilasta. Omassa päässään he tulevat sotimaan Natoa vastaan, eikä Ukraina edusta kuin ensimmäistä askelta.

- Jotkut keskustelijat ovat alkaneet vedota neuvottelujen puolesta. Onko se teille vaihtoehto tällä hetkellä?

Nyt ei ole oikea aika. Neuvottelut alkavat, kun ainakin toinen osapuoli on kiinnostunut, jos ei peräti molemmat. Tilanne ei ole vielä se.

Florence Aubenas (Kiova, erikoiskirjeenvaihtaja)
 
Viimeksi muokattu:
Mitähän isoa voisi räjähtää 2 minuutin kohdalla t-90:ssä?
Kun ei oikein liikettä näy, niin olisiko ollut joku toinen vaunu joka on jo jäänyt alueelle, ja saa sitten vähän varmistelua kun on linjalla? Ja jos se tuollai räjähtää, niin se ei voi olla paksu, ja siellä pitäisi lisäksi olla esim miinoitusta sisällä. Myöskään mikään siviilien kaasupullo tai muua ei taida räjähtää noin iloisesti? Vaihtoehtoisesti vain osuma johki miinaan alueella? En ole koskaan nähnyt pelkän tellun räjähtävän taivasalla, tuo näyttää jotenkin isommalta kuin kuvittelen sellaisen olevan.

Oma veikkaukseni on, että tuossa on epäselvän taistelutilanteen myöhempiä vaiheita, perustuen taka-alan vastaavaan rähinään. Ja Bradley on päässyt yllättämään tankin, ja särkenyt muutamalla onnistuneella sarjalla sen prismat. Vaununjohtaja (tai vaihtoehtoisesti vielä/ainoastaan elossa oleva kuski?) on sitten ajatellut että jos yrittäisi karkuun kun muutakaan ei voi? Onko varmaa että tankki on perä kohti? Jos se peruttaa kun yrittää selvitä hengissä, sen verran hapuilevaa ja hidasta. Tornin käyttämättömyys viittaa kuitenkin siihen ettei se enää pysty vastaamaan ainakaan pääaseella.
Joka tapauksessa tuo länsivaunu taitaa ansaita kannuksensa, on sopiva ja soiva peli sopivassa paikassa!
 
Mitähän isoa voisi räjähtää 2 minuutin kohdalla t-90:ssä?
Paikka näkyy ehjänä suunnilleen alemman twiitin ylärivin keskikuvassa oranssin neliön kohdalla. Vaikka koko alue näyttää hajallepommitetulta, niin siellä on suht ehjiäkin rakenteita vielä pystyssä (esim oikean alakulman kuvassa sininen neliö). Voisko olla johonkin rakennukseen varastoituja ammuksia, tai sitten osuma jonkunlaiseen teollisuuskemikaliin, kun leviää yllättävän isolle alueelle ja jää hetkeksi hangelle palamaan. Räjähdys purkautuu selvästi kahteen suuntaan -> jonkunlainen rakenne sitä räjähdyskohdassa ohjaa.
 
Sarvamaan nimenkeruu tuottanut alustavaa tulosta Unkarin suhteen. Ei tuo nyt varmaa ole vielä mutta toivotaan, että saadaan äänestysoikeus pois.
sarvimaa, järkäle kokoomuksessa, pelle muualla. Miten muuten sarvimaa äänesteli silloin tukipaketeista äänesteltiin? Ei kai äänestellyt niin että Unkari sai 10 MRD ja me maksettiin vitusti? Eihään?

Mitenkähän sarvimaat äänestelevät siellä brysselissä aina kun päätetään Euroopan kohtalonkysymyksistä kuten tänne suuntautuvasta 3. maailman haittaväestön kansainvaelluksesta?
 
Back
Top