Ukrainan konflikti/sota

Ei pidä hyväksyä sitä, että ryssän pussiin pelaaminen loppuu vasta, kun uhataan äänioikeuden menettämisellä. Äänioikeus pois, niin ei tule ongelmaa vastedeskään.

"Yksinkertainen kysymys, Von der Leyen:
palkitsetko taas Orbánin hänen kiristämisestä Ukrainan suhteen?

Vartioi sopimuksia. Käytä niitä luovasti ohittaaksesi Orbán… ja varmistaaksesi täyden tuen Ukrainalle."


 
Kuvassa ei ole BUK, vaan tsekkifirman 2012 esittelemä franken-KUB eli SA-6. Laukaisuvaunussa ovat ohjukset säiliöissä, tutkat ovat erillisessä vaunussa joka tuossa kuvassa on hämäävästi laukaisuvaunun takana niin että vain antennit näkyvät. Sinänsä shahedin kannalta ei ole väliä, kumpaan alustaan ja tutkaan ampuva patteri perustuu. Mutta OPSEC pitää todella hyvin, kun noista frankenlaitteista ei vaikuta olevan yhden yhtä aitoa kuvaa netissä. Kaikki ovat jotain taiteilijan näkemyksiä tai noita vanhoja KUB-projekteja.


GAxZfC6XMAAXaGu.jpg


 
Ai perkele että toivon talven jatkuvan tuolla vittumaisen kylmänä vähintään jonnekin huhtikuun tienoille.
Ja parempaa on luvassa tulevinakin vuosina koska meinaavat leikata puolet budjetista vuosina 24-26 asumis infran osalta, tämä ryssien vikinä on kyllä niin vartaloa hivelevää että.


Kuukkeli käännös tekstistä:

Satoja tuhansia ihmisiä ilman lämpöä Moskovan alueelta Kaukoitään johtanut asunto- ja sähköonnettomuuksien paraati on jatkunut Venäjän alueilla vuoden 2024 alusta kovien pakkasten keskellä.

Venäjän kunnallisverkkojen heikkeneminen, mukaan lukien lämmön- ja vesihuolto sekä viemäröinti, ylitti 70 % vuoden 2022 puoliväliin mennessä. Samaan aikaan Putin sanoi, että Venäjän viranomaiset olivat tehneet suuria investointeja asunto- ja kunnallistekniikan infrastruktuuriin vuonna 2023. Hänen mukaansa järjestelmän modernisointiin osoitettiin eri lähteistä 337 miljardia ruplaa (~3,744 miljardia dollaria). . Samaan aikaan vuosina 2024-2026 asunto- ja kunnallissektorin rahoitusta liittovaltion kassasta leikataan yli puoleen.
 
se on just näin, tuo ääntelevä bärsreikä kyllä osaa tuon venkoilun jonka ainoa tarkoitus on välttyä tuolta äänioikeuden menettämiseltä jotta voi taas jatkaa omilla / bunkkerirotan toivomilla teemoilla
:solthum:

"7 artiklan 2 kohtaa ei sisällytetty perustamissopimukseen turhaan. Se on olemassa syystä.
Pyydän siis jäsenvaltioita käärimään hihat ja aloittamaan työ tämän unionin pelastamiseksi.

EU:n päätöksentekoa ei voi lamaannuttaa yksi hallitus."


 
Kun ei vaan joku päivä kolise omaan nilkkaan, kun erinäköisistä metsä-ja luontoasioista väännetään. Tuskin.
:solthum:

"7 artiklan 2 kohtaa ei sisällytetty perustamissopimukseen turhaan. Se on olemassa syystä.
Pyydän siis jäsenvaltioita käärimään hihat ja aloittamaan työ tämän unionin pelastamiseksi.

EU:n päätöksentekoa ei voi lamaannuttaa yksi hallitus."


 
Ja noista ryssän taistelupanssarivaunujen määrästä;

Joku ranskalainen tutkijaryhmä teki satelliittikuvien perusteella ryssän varastojen kokoarvioksi 6000-7000 taistelupanssarivaunua.

Ja sitten tuplasti isompaa määrää on Military Balance paukuttanut. Mihin tuollainen määrä MB:llä on perustunut vuosikausien ajan, jos kerta satelliitein voidaan jo todeta määrän olevan puolet tuosta? Ja jos joskus tuo MB on pitänyt paikkaansa, niin mihin se puolikas ryssän tankkivarastosta on kadonnut?

Näitä laskelmia on nähty useita tämän sodan aikana, laitan spoilerin taakse:

Kyseessä oli ranskalainen Institut Action Resilience joka on ymmärtääkseni, nimestä huolimatta OSINT-ryhmä eikä mikään "instituutti".

Suora linkki jonka takaa löytyy ladattava pdf-tiedosto (englanniksi ja ranskaksi):

[05-09-2023] - HOW MANY TANKS LEFT FOR RUSSIA NOW ? (UPDATED)​

The truth on Russian Army's Tanks Stockpile since the beginning of Ukraine's Invasion (CORRECTED AND UPDATED)


https://institutactionresilience.fr/publications.php

-

Heidän laskelmansa kertoo tilanteen ENNEN Ukrainaan hyökkäämistä: from April 2021 to September 2021

Tässä lainaus pdf-tiedoston sivulta 12:

The satellite imagery used to perform our count covers the period from April 2021 to September 2021, i.e. between 10 and 5 months before the February 2022 invasion.

Of the 22 reserve bases, the 10 central tank bases concentrate nearly 95% of the reserve tank manpower of the Russian ground forces. On these 10 bases, more than 5538 Russian tanks are present in different functional states. The study here did not take into account the tanks being dismantled, that is to say the tanks whose turrets are removed and only the chassis remains in the open air.''

On these 5538 tanks, 4347 could be directly identified (that is to say that a model, even a variant could beassociated). On the 1191 unidentified tanks, hypotheses can be formulated on the associated potential model.

In addition to these tanks stored outdoors, these bases collectively have an indoor storage space of nearly 1,950 indoor storage spaces. On these interior storage spaces, a part is actually allocated to maintenance operations onthe tanks. A portion of the storage space is also used to store the fleet of vehicles used by the maintenance units present on the bases. And finally, these hangars can also be used to store other armored vehicles such as the verymany BMPs or BTRs present on these bases. Some hangars are also simply no longer used and the deterioration ofthese hangars can easily be seen by satellite imagery.

In fact, the theoretical maximum of tanks in reserve is around 7000, with a more likely count closer to 6000 if a hangar occupancy factor is 40% tanks.

1705498491401.png

-

Pdf-tiedoston sivulla 15 on myös tällainen kuva, joka vihjaisi siitä että on joko laskettu tai arvioitu tukikohtien vaunumääriä huhtikuussa 2023:

1705498893725.png

-

ELI ennen sotaa, varastotukikohtien pihalla on ollut 5 538 kpl panssarivaunuja (tähän numeroon EI ole laskettu ainakaan niitä vaunuja joiden torni on irroitettu). Näiden lisäksi he arvioivat varastotukikohtien hallien ja katosten kapasiteetiksi 1 950, mutta eivät oleta 100% täyttöastetta vaan todennäköisesti jotain vähemmän. Mainitsevat esimerkkinä 40% täyttöasteen, joten voidaan siis laskea 0,40 x 1 950 = 780

5 538 + 780 = 6 318

He kirjoittavat että varastovaunujen teoreettinen maksimi voisi olla noin 7 000 kpl mutta voi olla myös lähempänä 6 000 kpl (tämä riippuu siitä, millaiseksi oletetaan hallien ja katosten täyttöaste).

-

Tässä ukrainalainen laskelma joka on julkaistu 22.8.2022, tässä lasketaan kaikki vaunut, mukaanlukien ne joiden purkaminen on kesken (tämäkin taisi perustua Google Maps kuviin eli julkaisun ajankohdasta huolimatta kertoo sotaa edeltäneen tilanteen):

1705499417650.png

-

Tässä puolestaan se mitä Military Balance eri julkaisut ovat arvioineet (HUOM: Military Balance julkaistaan yleensä helmikuussa joten "vuoden 2023" julkaisu tarkoittaa todellisuudessa tilannetta vuoden 2022 lopussa - minun taulukossa rivien numero vasemmassa sarakkeessa kertoo minkä vuoden tilanteesta kyse eli 2022 = MB2023, 2021 = MB2022 jne.):

1705498151097.png

-

Kaikkein tuoreimmat numerot löytyvät Covert Cabal -nimisen Youtube-kanavan videoilta sekä high_marsed nimisen twitter-tilin laskelmista. He ostavat tuoreita satelliittikuvia ja laskevat niistä eli eivät ole hitaasti päivittyvän Google Mapsin kuvien varassa.

Covert Cabal -nimisen Youtube-kanavan tuore video ryssän varastotukikohtien panssarivaunujen määristä (video julkaistu 27.10.2023):


Seuraava kuva videon ajanhetkeltä 6:13, tässä on laskettu panssarivaunujen määrät per varastotukikohta sekä yritetty arvioida "hyvien" eli "käyttökelpoisten" vaunujen määriä:

1705500142759.png

-

Mitäpä näistä voi sanoa?

Luotan satelliittikuvista tehtyihin laskelmiin, tosin arviot "hyvien" ja "huonojen" osalta ovat toki kulloisenkin laskijan vastuulla. Arviot hallit ja katosten "teoreettisesta maksimista ja täyttöasteesta" ovat myös omalla vastuulla, tosin näiden voisi olettaa tyhjenneen ensimmäisenä JOS niissä on säilytetty parasta kalustoa. Se tietysti aktivoitaisiin ensimmäisenä eli arvatenkin vuoden 2022 aikana.

Ehdottomasti luotettavinta on pitää silmällä ulkona varastoitujen määriä. Jos katsotaan näitä numeroita niin ukrainalaisen laskelman "ihan kaikki vaunut" oli 6 861 kpl (tosin hänen arvionsa mukaan näist 2 961 kpl olisi joko purettavana tai odottamassa purkamista).

Covert Cabal videon lokakuu 2023 osalta vastaava "ihan kaikki vaunut" numero oli 5 450 kpl (hänen arvionsa mukaan näistä "hyväkuntoisia" olisi 3 525 kpl eli "huonokuntoisia" olisi 1 925 kpl).

Näiden kahden "ihan kaikki vaunut" numeron erotus on 1 411 kpl.

Jos katsoo Military Balancen numeroita, niin ne ovat pysyneet miltei samoina Military Balance 2011 julkaisusta lähtien, mitä nyt on matkan varrella ruksittu pois muutama vaunutyyppi ja otettu -500 kpl T-72 vaunuja pois. Vaikuttaa siltä että tämä "arvio" ei ole perustunut satelliittikuvien laskelmiin vaan johonkin muuhun. Kenties se on jossain vaiheessa Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen edustanut "todennäköisiä määriä" mutta eivät ole vaivautuneet tarkistamaan sitä. Mielestäni tämä näkyy hyvin siinä, kun katsotaan MB2023 numero: siinä on luovuttu kokonaan yrityksestä jakaa varastovaunujen kokonaismäärä eri vaunutyyppien mukaisesti ja on esitetty pelkkä kokonaismäärä 5 000 kpl. Kenties ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen joutuivat aidosti laskemaan vaunuja kuvista tai vähintään arvioimaan oikeasti todennäköistä määrää? Siltä tuo kovasti näyttää.

HUOM: Military Balancen arviot aktiivijoukkojen panssarivaunujen määristä per vaunutyyppi ovat myös eri suuruiset kuin toisissa arvioissa, syystä tai toisesta. Tämäkin on omiaan herättämään epäilyksiä, tosin ehdottoman tarkkoja ja "oikeita" numeroita on vaikea tai mahdoton löytää julkisista lähteistä. On vain eri arvioita, joita joutuu vertailemaan toisiinsa.
 
Tämä on se seuraava juttu, F-16 + amraam yhdistelmän tulee kiistää ryssän ilmavoimien toiminta etulinjan päällä/sopivalla syvyydellä ns. pysyvästi jonka jälkeen saada riittävän rauhassa(dronet täytyy myös saada kuriin/hukuttaa omaan dronetoimintaan) alkaa rakentaa edellytyksiä läpimurrolle ensi kesän aikana. Itselle tuli vähän yllätyksenä kuinka paljon ryssä vielä lentää/pommittaa rintaman päällä, ilmeisesti ainakin idässä :unsure: A-10 olisi mitä loistavin valinta tämän jälkeen moukaroimaan ryssän etulinja vaikka ihan perinteisillä rautapommeilla intensiivisesti siihen kuntoon ettei valikoidulla suunnalla ole enää vastaanpanijoita kun seuraava yritys kunnon painopisteellä lähtee liikkeelle:salut: Länsimainen pehmitys saadaan kyllä aikaiseksi valitussa suunnassa ilman suurvallankin resursseja, ei siihen mitään satojen koneiden määrää paikallisesti tarvita. Biden voisi nyt viimeisinä tekoinaan laittaa hommat vielä kuntoon ensikesää ajatellen:salut:

edit: esikuviaan pienemmässä mittakaavassa Ukrainan battle of Britain ilmassa kevään aikana ja Normandian maihinnousu+Pariisin vapautus kesän aikana :salut:

Kuleba: Ukrainan tavoitteena ilmaherruus​

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba on kuvaillut Maailman talousfoorumin puheessaan keskiviikkona, että Ukrainan keskeisiin tavoitteisiin kuluvan vuoden aikana kuuluu ilmaherruuden saavuttaminen Ukrainassa.

– Vuonna 2024 prioriteettina on tietysti Venäjän häätäminen taivaalta. Ilmaherruus määrää sen, koska ja miten sota päättyy, Kuleba sanoi.

Ukraina on eri tietojen mukaan saamassa amerikkalaisia F-16-hävittäjiä vielä tänä vuonna, mutta tarkempi aikataulu on auki.
 
Ryssät joi vodkaa mutta tuli riitaa. Sitten ratkottiin riita rynkyllä.

A russian soldier shot his colleagues.

January 16, 2024 in Vasilyevka, Zaporozhye region a group of servicemen drank alcoholic beverages, a conflict arose, as a result of which one of the servicemen shot two colleagues . The shooter is currently detained. A photo from the scene of the incident was provided by one of the witnesses to the conflict.

This is not the first such case in the city of Vasilyevka. So, in December 2023 , a soldier of the 429th motorized rifle regiment shot two commanders . According to one of the servicemen of the regiment with the call sign "Circassian", since then the tense situation between officers and soldiers has remained in the unit . Moreover, officers are now always accompanied by personal guards, fearing for their lives.
GEDOZe6WkAAmN5x.jpgGEDOlB7XMAApSQ2.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top