Ukrainan konflikti/sota

Samalla menisi sitten vovan kesämökin beachi vituiksi, mistä tämä ei sitten varmaan tykkäisi. Mutta ryssän ennakointitaipumukset tuntien voi olla, että sitä murehditaan sitten jos tarvitsee.
Kyllähän siinä mönjättäisiin monen oligarkin mökkiranta mut sodassa tulee tappioita.
 
Tämä lainaus on YLE:n liveseurannasta. Uusi PV:n komentaja on kaveri, joka 2022 syksyllä johti Harkovan vastaiskua ? Kuulemma kieltäytyi kunniasta.



Uutistoimisto Reutersille nimettömänä puhuneen ukrainalaisen viranomaislähteen mukaan Ukrainan maavoimien komentajalle Oleksandr Syrskyille on tarjottu paikkaa Ukrainan asevoimien komentajan Valeri Zalužnyin korvaajana.

Lähteen mukaan Syrskyi kuitenkin kieltäytyi tarjouksesta. Ukrainan pääesikunta ei ole toistaiseksi vastannut Reutersin haastattelupyyntöön.
 
GLSDB:n ekat julkiset koelaukaisut on tehty 2016 ja jo tuolloin oli käytössä GMLRS kontti:

Tämän pohjalta varmaan ei tarvinne arvailla integraation tasoa M270/Himars alustoille. GLSDB toimitukset Ukrainaan ovat olleet tapetilla siitä lähtien kun ekat Himarssit ajeli Puolasta Ukrainaan. Joten en yhtään epäile että se pimpattu softa olisi siellä jo ollut mukana heti. Virallsiestihan tuota ei voi olla missään listoilla kun koko GLSDB hyväksyttiin käyttöön vasta äsken. Eli on tehty koeammunnat yms. testit ja sitä laukaisualustaa nyt ei tartte arvata, se on Himars ainakin. Joten integraatiokaan ei ollut valmis/tehty kun ei ollut käyttöön hyväksytty.

Asiasta kukkaruukkuun, eli CIA:n ja armeijan mustien operaatioiden vuosibudjetti paisui USA:ssa lähelle 100miljardia 2014 ja tänävuonna ylittää tuon reippaasti. Aikaisemmin tuo oli noin puolet. Jossakin ne puuhaa ja isommilla työkaluilla. Joten en epäile yhtään sitäkään että osaavaa GLSDB operaattoria oltaisiin kovasti vailla. Eiköhän ne ole pelipaikalla olleet jo pitempäänkin. Saattaa siellä olla muutakin työkalua ja osaamista.

Jatketaan hieman Teknohipin tekstiä.

GLSDB:n ajomoottori on sama M26 raketti kuin MRLS:n kuorma-ammuksissa sirotemiinoille, ollut aktiivikäytössä jo 45 vuotta joten sen "integrointi" osaksi tekniikkaa lienee helpoimmasta päästä. M26 valittiin kehitystyön aihioksi, koska niitä on varastoissa satojatuhansia.

Kun rakettimoottori on palanut loppuun ja irroittaa liitopommin, se saa lisävauhtia ja korkeutta Nammon kehittämällä apuraketilla (booster rocket) minkä jälkeen siivet aukeavat ja varsinainen liitopommi alkaa suuntimaan kohteeseen

Liidintekniikka on Saabilta ja sille on (ainakin wikin mukaan) oma ohjaimensa (ellei sitten ole integroitu osaksi UFCS maalinosoitusjärjestelmää). Eli ensin ohjelmoidaan pommi ja sitten painetaan himarssista että lauch.

Mielenkiintoinen fakta myös wikissä, Taiwan oli ensimmäinen GLSDB:n tilaaja, koska kantama riittää saarelta mannerkiinaan. Taiwan lykkäsi omia ostojaan viimevuoden keväällä, että Ukraina saa ensimmäiset raketit käyttöönsä (y)

1706720798028.png
 
Tämä lainaus on YLE:n liveseurannasta. Uusi PV:n komentaja on kaveri, joka 2022 syksyllä johti Harkovan vastaiskua ? Kuulemma kieltäytyi kunniasta.



Uutistoimisto Reutersille nimettömänä puhuneen ukrainalaisen viranomaislähteen mukaan Ukrainan maavoimien komentajalle Oleksandr Syrskyille on tarjottu paikkaa Ukrainan asevoimien komentajan Valeri Zalužnyin korvaajana.

Lähteen mukaan Syrskyi kuitenkin kieltäytyi tarjouksesta. Ukrainan pääesikunta ei ole toistaiseksi vastannut Reutersin haastattelupyyntöön.

Muisteluni mukaan Syrskyillä ei ole kovin hyvä maine ainakaan tiettyjen OSINT-tilien mukaan. Andrew Perpetua ainakin ollut hapan hänen suhteen, oletan että miehen suunnittelemat tai suunnittelemiksi väitetyt operaatiot eivät olisi menneet kovin hyvin TAI kenties hänellä on maine miehenä joka tuhlaa sotilaita ja kalustoa? En muista, onko Perpetua selittänyt mielipidettään mutta ei ole ainoa joka on tällaista kirjoittanut, muisteluni mukaan muutamat näkyvät ukrainalaiset twitter-tilit myös kommentoineet samaan suuntaan.

Tämä on minun muisteluani, kokeilen löytää tähän jotain tukevampaa liitteeksi.

MUOKKAUS: ehkä se ei ollut Perpetua joka on ollut "hapan" Syrskyin suhteen, en ainakaan löytänyt häneltä tuoretta viestiä - vaikka muistelen nähneeni sellaisen kun huhumylly kävi kuumana.

Tämä oli se mitä etsin, John Ridgen kommentti (joka ei sekään selitä, miksi on tätä mieltä):

The fact that Syrskyi may outlast Zaluzhnyi is a scandal in and of itself


-

MUOKKAUS: Dmitri Alperovitchin mukaan Syrsky ei olisi "tavallisten sotilaiden suosiossa", tosin hän ei selitä mistä tämä johtuu:

The relationship between Zelensky and Gen Zaluzhny has been irreparably broken for years.

Every president deserves to have the chain of command they can trust.

A change in military leadership has always been the only path forward to fixing the strain in civ-mil relations

I only hope that the new appointee as the Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine will have not only the respect of the President, but also the rank-and-file military (i.e. not Gen Syrsky) and has significant military command experience (i.e. not Gen Budanov)


 
Viimeksi muokattu:
Sanna on myöskin sama tyyppi joka sanoi NATO:sta" ei minun hallituskaudella"... NATO:n liityttiin kansan paineen takia, ei Sanna Suuren.... Sannukalla ei ole minkaanlaista turvallisuuspuolen syvempää tietämystä... ja nimenomaan se ,että on entinen komee titteli PM, ei tee hänestä sen suurempaa asiantuntijaa asioissa joista tän puulaakin pitäis päätöksiään tehä....Se että on komee titteli tyyliin "entinen Pääministeri", ei tee ihmisestä itsestään viisaampaa, vaikka titteli komealta kalskahtaakin... Ei lehet kirjottanu esmes että tämmöseen puulaakiin valkattiin nyt entinen jauhojengin bailaaja...Entinen pääministeri luo positiivisemmat fibat, ku todellisuus ;)
Ikävää, että ideologia ilmeisesti rajoittaa näkemästä tekoja... Ei varmaan kiinnostanut ukrainalaisia, oliko Sanna lausunut, että hänen hallituskaudellaan ei liitytä Natoon. Heitä saattoi kiinnostaa käytännön kokemukset siitä, miten Natoon liitytään.

Ei anneta tylsien faktojen pilata hyvää ideologista vuodatusta ivallisesti todetusta "Sanna Suuresta" tai Sannukasta:
  • Suomi liittyi Natoon Sanna Marinin ollessa pääministeri ja hänen johtaessaan hallituksen toimintaa
  • Menikö liittyminen jotenkin huonosti? Jäikö jotain tekemättä?
  • Sanna Marin on yksi niistä harvoista henkilöistä, joilla on aivan omakohtaista kokemusta siitä, miten Natoon liitytään. Hän ei myöskään enää ole virassa, joten voi vapaammin kertoa liittymisprosessiin kuuluvista asioista.
Totean vielä kerran, etten arvosta Sanna Marinin poliittista taustaa, mutta kunnioitan kyllä sitä työtä, jonka hän teki Suomen Nato-jäsenyyden eteen. Ja edelleen minusta on lähinnä lapsellista nimitellä poliitikkoja "Sanna Suureksi" tai "Sannukaksi".

On todella hieno asia, että suomalainen voi konkreettisesti auttaa Ukrainaa sen Nato-tiellä!
 
Viimeksi muokattu:
Venäjä on todettu syylliseksi terrorismin tukemisesta ja ukrainan kielen hävittämisestä Krimillä.


The World Court has found Russia guilty of supporting terrorism against #Ukraine & attempting to eradicate the Ukrainian language in occupied #Crimea. International Court of Justice found Russia guilty of violating some parts of an anti-terrorism treaty in eastern #Ukraine - Re Putin's funding & military support for so-called "separatists." In plain language - Russia's 2014 invasion, including the shooting down of flight #MH17. Court also ruled Russia violated a UN anti-discrimination treaty by failing to protect education in the Ukrainian language in Crimea.
Edit:
However, the court did not order compensation, as requested by Ukraine - Svoboda. The court also refused to make a specific ruling on Russia's responsibility for the downing of Malaysian Airlines flight MH17 from territories not controlled by Ukraine on July 17, 2014, as requested by Kyiv.War criminals and terrorists must be recognized for their crimes and made to pay for them. Otherwise, no safe future for the world will be possible.
 
Viimeksi muokattu:
Tuotantovauhti on kiihtynyt näiden ryssien häätäjienkin osalta. 2023 näitä tehtiin muistaakseni 800 vuosivauhtia ja nyt 100 per kk eli 1200 vuodessa.

Ammuksiakin toki tarvitaan, mutta molempia täytyy olla ja vielä särkymävara päälle.


Edit: Pietarin viimeöiseen iskuun liittyen, eipä ollut paljon apua siitä öisestä mobiiliverkkojen sulkemisesta, droonit tulivat silti maaliinsa niin että kajahti.


Tammikuussa on mennyt ennätysmäärä siitä erikoiskalusto sarakkeesta. Lienee EW laitteita ja sen semmoisia vehkeitä.

 
Viimeksi muokattu:
Geopaikannus Baba Yaga dronejen iskun kohteesta, hallissa sanotaan ollaan polttoainevarasto ja ajoneuvoja joita käytti venäläinen tykistön yksikkö:

“Photos show the result of an attack of three Ukrainian “Baba Yaga” drones on a fuel storage and vehicles of the Russian artillery unit. 11 vehicles were destroyed, 2 - 200, 4 - 300. Donetsk front. Late January, 2024.”

https://t.me/dosye_shpiona/482

-

Location: train repair depot in Spartak (Спартак) - south of Avdiivka -, Donetsk Oblast at 48.08591, 37.78489

https://google.com/maps/place/48%C2%B005'09.3%22N+37%C2%B047'05.6%22E/@48.0859192,37.7836802,299m/data=!3m2!1e3!4b1!4m4!3m3!8m2!3d48.0859175!4d37.7848954

Ukrainian Baba Yaga drones dropped explosives at car pool of Russian artillery unit: 11 cars destroyed.



-

Koordinaatit 48.08591, 37.78489 kartalla:

1706724655153.png

JOS paikannus on mennyt oikein niin sijainti ei yllätä tippaakaan: halli on käytännössä ratapihan reunalla, Donetskista Luhanskiin menevän radan varrella.

Muistetaan ryssän raskas riippuvuus junaradoista, joten helppo arvata että kaikki mahdolliset peltihallit ja teollisuushallit jotka sijaitsevat hiemankin junaradan lähellä (mieluiten tietysti ratapihan lähellä jotta purkaminen ja lastaaminen onnistuu helposti) on valjastettu tällaiseen käyttöön.
 
Ikävää, että ideologia ilmeisesti rajoittaa näkemästä tekoja... Ei varmaan kiinnostanut ukrainalaisia, oliko Sanna lausunut, että hänen hallituskaudellaan ei liitytä Natoon. Heitä saattoi kiinnostaa käytännön kokemukset siitä, miten Natoon liitytään.

Ei anneta tylsien faktojen pilata hyvää ideologista vuodatusta ivallisesti todetusta "Sanna Suuresta" tai Sannukasta:
  • Suomi liittyi Natoon Sanna Marinin ollessa pääministeri ja hänen johtaessaan hallituksen toimintaa
  • Menikö liittyminen jotenkin huonosti? Jäikö jotain tekemättä?
  • Sanna Marin on yksi niistä harvoista henkilöistä, joilla on aivan omakohtaista kokemusta siitä, miten Natoon liitytään. Hän ei myöskään enää ole virassa, joten voi vapaammin kertoa liittymisprosessiin kuuluvista asioista.
Totean vielä kerran, etten arvosta Sanna Marinin poliittista taustaa, mutta kunnioitan kyllä sitä työtä, jonka hän teki Suomen Nato-jäsenyyden eteen. Ja edelleen minusta on lähinnä lapsellista nimitellä poliitikkoja "Sanna Suureksi" tai "Sannukaksi".

On todella hieno asia, että suomalainen voi konkreettisesti auttaa Ukrainaa sen Nato-tiellä!
Meillä suurimman työn tekivät Presidentti Niinistö ja Puolustusministeri Kaikkonen jotka yhdessä ulkoministeriön ja suurlähettiläiden kanssa kiersivät nato maat läpi ja kysyivät kannat Suomen liittymiseen kahdenvälisissä neuvotteluissa.

Edit. Sorry alkaa mennä vahvasti offtopicin puolelle.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top