Ukrainan konflikti/sota

IS uutisessa Putinin satutunti/haastattelu. Syyttää taas Ukrainaa kaikesta siitä mitä itse tekevät. Kertoo myös, että ryssien ydinaseet ja lentotukialukset ovat maailman moderneimmat ja kaikki tietävät sen.

Harmillisesti Ukraina pyrkii myös vaikuttamaan heidän vaaleihinsa.


Pitää olla kyllä järjetön pokka tai tässä tapauksesssa mielipuoli, kuka tuollaista puhuu. Kuznetsov, maailman modernein 😂
 
Pitää olla kyllä järjetön pokka tai tässä tapauksesssa mielipuoli, kuka tuollaista puhuu. Kuznetsov, maailman modernein 😂
Helvetinmoinen onni ryssien kannalta, että eivät ole saanut lentotukialustaan mustalle merelle, sillä sepä olisikin vasta nöyryytys kun se makaisi meren pohjassa.

Melkein ehdottaisin että Ukraina pyytää Turkkia avaamaan Bosporinsalmen sota-aluksille, että saadaan uusia lihavia maaleja.
 
Pitää olla kyllä järjetön pokka tai tässä tapauksesssa mielipuoli, kuka tuollaista puhuu. Kuznetsov, maailman modernein 😂
Veikkaisin, että tuossa on käännösvirhe. Putin varmaan puhui kantoraketeista eikä lentotukialuksista koska asia tuli esiin yhdessä ydinkärkien kanssa. Tuskin hän kehtaisi väittää heidän yksi lentotukialuksensa on yhtä monta kuin amerikkalaisten oikeasti monta.😄
 
Jenkkipolitiikkaa liittyen Ukrainan tukipakettiin.

Moscow Mike mahdollisesti pelaa aikaa tässä, mutta on nyt antanut republikaanisenaattoreille signaaleja siitä, että alahuone toisi käsittelyyn oman paketin, jossa Ukrainan tuki muutettaisiin lend-lease tyyppiseksi, mutta samalla tuotaisiin pöytään lakimuutos, joka sallisi ryssältä jäädytettyjen varojen (300 miljardia dollaria) käyttämisen Ukrainan hyväksi.

Kuulostaa vähän liian hyvältä ollakseen totta kun tulee Johnsonin suusta, mutta seurataan suurella mielenkiinnolla.

 
Jenkkipolitiikkaa liittyen Ukrainan tukipakettiin.

Moscow Mike mahdollisesti pelaa aikaa tässä, mutta on nyt antanut republikaanisenaattoreille signaaleja siitä, että alahuone toisi käsittelyyn oman paketin, jossa Ukrainan tuki muutettaisiin lend-lease tyyppiseksi, mutta samalla tuotaisiin pöytään lakimuutos, joka sallisi ryssältä jäädytettyjen varojen (300 miljardia dollaria) käyttämisen Ukrainan hyväksi.

Kuulostaa vähän liian hyvältä ollakseen totta kun tulee Johnsonin suusta, mutta seurataan suurella mielenkiinnolla.

Trumpettikin puhuu että Ukrainalle ei saisi antaa apua ilmaiseksi, mutta velalla voisivatkin antaa kalustoa. Tämä menisi varmasti läpi niille republikaanihörhöillekin.

Ukrainan kannattaisi ehdottomasti tarttua tilaisuuteen jos saisivat kalustoa vaikka sitten velaksi. Velat kuitataan kuitenkin tavalla tai toisella pois kunhan ryssä on lyöty.
 
No niin, selvisi tämäkin, huonoa (rähinä) viiniä juottaneet poloiselle, syväluotaava analyysi syistä ja seurauksista

The Insider: Medvedevin raivokkaita some-postauksia edeltävät viinitoimitukset Italiasta​



Medvedev toimi Venäjän presidenttinä vuosina 2008-2012. AOP


Ville Hardén

Ville Hardén


Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev on herättänyt huomiota aggressiivisena sotakommentaattorina sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi helmikuussa 2022 täysimittaisesti Ukrainaan.

Medvedevin X- ja Telegram-viesteissä muun muassa uhkaillaan jatkuvasti länsimaita ydinsodalla.

Venäjään erikoistunut tutkivan journalismin media The Insider uskoo nyt selvittäneenä syyn Medvedevin käytökselle: kallis tuontiviini.

Lehden mukaan italialainen Fattoria della Aiola -viinitila on onnistunut pakotteista huolimatta toimittamaan koko sodan ajan Medvedeville laatuviinejä. Aleksei Navalnyin korruption tutkimukseen keskittynyt järjestö paljasti vuonna 2017, että viinitila oli tuohon aikaan rekisteröity Kyproksella toimivan Furcina -yrityksen alle.

Sittemmin viinitilan omistus on siirretty toiselle kyproslaiselle yhtiölle. Molemmat omistaa Ilja Eliseev, Medvedevin läheinen ystävä ja entinen koulutoveri.

Eliseeville on määrätty talouspakotteita muun muassa Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian toimesta, mutta Euroopan Unionin määräämiä pakotteita hän on onnistunut välttämään. Tämän vuoksi hän on kyennyt ylläpitämään viinitilan toimintaa.

Fattoria della Aiola on toimittanut Medvedeville viiniä säännöllisesti. Eräs toimituksista saapui perille 17. kesäkuuta 2022.

Vain kaksi päivää myöhemmin Medvedev ennusti Telegramissa EU:n romahdusta ja kutsui Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyeniä "tädiksi".

Kuukautta myöhemmin Medvedev vastaanotti seuraavan toimituksen. Muutama päivä myöhemmin hän kirjoitti postauksen, jossa puhui "lännen synneistä" ja kutsui EU:n johtohenkilöitä "kylähulluiksi".

The Insiderin mukaan viinitoimituksia seuraavista aggressiivisista postauksista on nähty useita esimerkkejä, viimeksi heinäkuussa 2023. Tuolloin Medvedev vastaanotti "viininäytteitä" ja kirjoitti seuraavana päivänä Telegramiin ydinsodan olevan todennäköinen skenaario.


On taas tullut medvedeville laatikko tahi kaksi punkkua, sen verran on taas lennokasta tämä "venäjän pehmeä rauhan kaava"

Medvedev esitti Venäjän "pehmeän rauhankaavan": Ukrainan totaalinen antautuminen, alueistaan luopuminen, korvaukset Venäjälle...​


Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev kampanjatapahtumassa Volgogradissa 13.3.2024. Yekaterina Shtukina


Jaakko Vilmusenaho

Jaakko Vilmusenaho


Venäjän entinen presidentti ja nykyinen turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev on jakanut sosiaalisessa mediassa väittämänsä mukaiset Venäjän ehdot sodan päättämiselle Ukrainassa. Asiasta kertoo muun muassa Ukrainan Pravda.

"Rauhankaavassa" askelia on yhteensä seitsemän ja niihin sisältyy muun muassa Ukrainan ehdoton antautuminen, "kaikkien korvausten maksaminen Venäjälle" ja lain hyväksyminen "Ukrainan entisten alueiden" yhdistymisestä Venäjän federaatioon.

Lisäksi Venäjä vaatisi Medvedevin mukaan Ukrainalta demilitarisaatiota, kaikkien perustuslaillisten viranomaisten erottamista ja vaaleja uuden, väliaikaisen parlamentin valitsemiseksi.

Kansainvälisen yhteisön olisi tunnustettava Ukrainan nykyinen hallinto "natsistiseksi" ja puhdistettava "kaikki Ukrainan hallintoelimet" YK:n alaisuudessa.

Ukrainan on Medvedevin mukaan maksettava Venäjälle korvauksia, mukaan lukien korvaukset Venäjän asevoimien sotilaiden omaisille ja "tunnustettava virallisesti, että koko Ukrainan alue kuuluu Venäjälle".

– Tämä on Venäjän pehmeä rauhankaava. Loppujen lopuksi tämä on kompromissikanta, eikö niin? Uskon, että sitä noudattamalla voimme päästä ystävälliseen yhteisymmärrykseen kansainvälisen yhteisön, mukaan lukien anglosaksisen maailman kanssa, Medvedev kirjoittaa Telegram-kanavallaan.

Kun Venäjän presidentti Vladimir Putin julisti 24.2.2022 Venäjän sotilaallisen erikoisoperaation Ukrainassa alkaneeksi, hän väitti, ettei Venäjän aikomuksena ole valloittaa Ukrainan alueita. Saman vuoden syyskuussa Putin julisti Venäjän Ukrainassa osittain miehittämät Donetskin, Luhanskin, Zaporizhzhian ja Hersonin alueet liitetyiksi Venäjään.
 
Putinilta ei usko lopu omaan propagandaansa:
https://www.verkkouutiset.fi/a/epatoivo-voi-johtaa-hirvittaviin-seurauksiin/#f411dd87

Lännessä pitäisi kyllä laittaa kierroksia koneeseen, että saadaan tuo paskakasa siivottua rajan takaa.

edit typo
Koko sotahan käytännössä alkoi sillä että Putinille valehdeltiin, siis omien joukkojen suorituskyvystä sekä Ukrainalaisten suhtautumisesta "vapauttajiin". Itse ainakin haluan uskoa että vielä siinä vaiheessa Kreml oli jollain lailla todellisuudessa kiinni, ja olisi ehkä lykännyt kolmen päivän erikoisen aloittamista jos pöydällä olisi ollut rehellisempi tilannearvio.

Verkkouutiset:
Viimevuotisessa kansakunnan tilaa käsitelleessä puheessaan Putin esiintyi hänen mukaansa katkerasti ja kiihtyneesti, mutta nyt hänen retoriikkansa oli ylpeää ja itsevarmaa. Venäjä on temmannut sotilaallisen aloitteen itselleen ja siirtynyt hyökkäysvaiheeseen, Putin uhosi.

Muutoksen taustalla on Stanovajan mukaan Kremlin kasvanut usko Venäjän menestykseen Ukrainan vastaisessa ”sotilaallisessa erikoisoperaatiossa” sekä vaikutelma lännen heikkoudesta ja hajanaisuudesta.
Jos ja kun Putin ja kumppanit eivät itse käytä nettiä tai mediaa, niin he ovat täysin alaisten jakaman tiedon varassa. Nyt näyttää siltä että omaa menestystä on rajusti liioiteltu ja Ukrainan mahdollisuuksia vähätelty sen verran tehokkaasti että Kremlissä alkaa olla tunnelma katossa. Putin saattaa siis todella uskoa että tällä hetkellä kaikke menee suunnitelmien mukaan. Tämä toimii tosiaan myös toisin päin, eli nyt komentajilla on melkoiset paineet toteuttaa jo Putinille kerrotut voitot.

Tämä osaltaan selittää mm. lentolaitteiden tippumiset ja muu vastaavat. Riskejä on pakko ottaa lyhyen tähtäimen onnistumisia tavoitellessa. Ensi vuotta ei kukaan uskalla miettiä, koska tärkeintä on selvitä hengissä ensi viikosta.... Tämän kanssa yhtäpitävää on mm. nämä öljy-yhtiöiden pomojen kuolemat, eikös sitä tällä viikolla juuri joku taas kuollut? Kreml ei kerta kaikkiin suostu ottamaan vastaan negatiivisia uutisia, sellaisesta vastuussa olevat joko myrkytetään tai tiputetaan ikkunasta. Jos Lukoil kertoo että öljyntuotannossa ongelmia, niin johtaja vastaa hengellään. Aivan sama vaikka syynä on tupakointi taikka Ukrainan drone.

Erittäin mielenkiintoinen ja ehkä hiukan pelottavakin loppuvuosi tulossa. Kun todellisuus ja Kremlin harhat ajautuvat yhä kauemmaksi toisistaan, niin jossain kohdassa homma räjähtää ja jälki voi olla ikävää.
 
Viimeksi muokattu:
Venäjän armeijan mukaan Ukrainaan on saapunut yhteensä 13387 vierastaistelijaa joista on tapettu 5962, 44,5%:n tappiot eivät kuulosta erityisen realistiselta. Venäläisten mukaan taistelijoita on saapunut Puolasta 2960, USA:sta 1113, Georgiasta 1042, Kanadasta 1005, Briteistä 822, jne.

The Russian Armed Forces destroyed 147 French mercenaries who arrived in Ukraine during the Northern Military District​

MOSCOW, March 14. /TASS/. Russian troops destroyed 147 of the 356 French mercenaries who arrived in Ukraine during the Special Military Operation. A total of 5,926 mercenaries from various countries were destroyed, according to the Telegram channel of the Russian military department.

It is noted that the total number of mercenaries who arrived in Ukraine is 13,387 people. The Armed Forces (AF) of the Russian Federation destroyed 5,962 of them. Most of all from Poland - out of 2,960, 1,497 militants were killed.

According to the data provided, Georgia ranks second in the number of mercenaries arrived and killed (561 militants out of 1,042 were eliminated). Of the 1,113 US mercenaries, 491 were killed. Also, the Russian Armed Forces eliminated 422 of 1,005 Canadian mercenaries and 360 of 822 mercenaries who arrived from Great Britain.

784 mercenaries arrived from Romania, 349 were destroyed, from Croatia - 335 and 152, respectively. At the same time, the Russian military managed to eliminate 88 militants from Germany (out of 235 who arrived).

430 people arrived from Colombia (217 were destroyed), 268 people participated from Brazil on the side of the Ukrainian Armed Forces - the Russian Armed Forces destroyed 136 of them.

Among African countries, the largest number of mercenaries came from Nigeria - 97 people (47 of them were destroyed).

60 people from Australia joined the ranks of the militants (Russian troops eliminated 25 of them).

At the end of January, the Russian Ambassador to France Alexei Meshkov, at a meeting with French deputies, conveyed to them a message from the State Duma to the National Assembly about French mercenaries in Ukraine. As State Duma deputies pointed out, despite statements from Paris, objective information about losses in neo-Nazi mercenary units in Ukraine reliably indicates that French mercenaries are taking part in the conflict.

Earlier, the Russian Ministry of Defense reported that on January 16, the Russian Armed Forces carried out a high-precision strike on the temporary deployment point of foreign fighters in Kharkov, the bulk of the mercenaries were French. As a result of the strike, more than 60 militants were killed and over 20 were wounded. After this, the French ambassador in Moscow, Pierre Levy, was summoned to the Russian Foreign Ministry, and he was told that the death of the French lay on the conscience of official Paris.
https://tass.ru/armiya-i-opk/20233387
 

Ryssät näyttää mallia. Valkoinen lippu liehuu Belgorodissa. On ne seppiä.
En nyt innostuisi vielä liikaa, paljon disinfoa taas liikenteessä. Joku yksittäinen asema väitetysti Belgorodin alueella, jossa väitetään örkkien antautuneen, toisaalta samasta paikasta ryzzän propagandakone levittää kuvaa ja väittää vapaaehtoispartisaanien antautuneen. Vähemmän kyllä uskon jälkimmäiseen, mutta hieman pitää varoen nyt suhtautua kaikkeen.

Tuntuu erikoiselta, että venäjän armeija ei olisi yhtään viime kevättä paremmin varautunut iskuihin Belgorodin alueella. Silloinhan heillä oli aivan minimimiehitys siellä, luulisi että nyt on vähän paremmat edellytykset torjua ainakin kevyet sohaisut. Edellinen pusku venäjän alueelle oli ennenkaikkea harhautus ja info-operaatio, nähtäväksi jää onko tämän kertainenkaan mitään muuta.

1710425838523.png

Z-versio samasta paikasta

1710425959314.png
 
Joskus miettinyt paljonko ukrainalaisia on jäänyt miehitetylle alueelle.
Samassa jutussa ryssän painostuksesta äänestää ns. presidentin vaaleissa ryssälässä....

Berdjanskiin on arvioiden mukaan jäänyt noin 20 prosenttia asukkaista. Toisessa miehitetyssä kaupungissa, Enerhodarissa, on myös enää vajaa viidennes sotaa edeltäneestä väestöstä. Näin kertoo kaupunginjohtaja Dmytro Orlov, joka myös asuu nykyään Zaporižžjassa.

 
Menisikö tämä nyt paremmin jakeluun, ammuksia tarvitaan! -Stoltenberg

Hänen mukaansa tuore kaikissa Nato-maissa tehty mielipidekysely osoittaa, että kaksi kolmasoaa liittolaismaiden kansalaisista kannattaa Ukrainan tukemisen jatkamista.

Naton Stoltenberg: "Ukrainalaisilta ei ole loppumassa rohkeus vaan ammukset" – Kiirehti lisätukea​

Stoltenbergin mukaan Suomi on nyt paremmassa turvassa kuin ennen liittoutumistaan.
Niilo Simojoki 14.3.2024 16:31

NatoNaton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mukaan Nato-maiden on entisestään lisättävä ammusten toimittamista Ukrainalle.
Viimeistä vuosikatsaustaan Brysselissä esitellyt Stoltenberg totesi, ettei ukrainalaisilta ole loppumassa rohkeus vaan ammukset. Hänen mukaansa resurssit lisäavun antamiseksi ovat olemassa ja kyse on nyt poliittisesta tahdosta.
– Nato-liittolaisten ennen näkemätön apu on auttanut Ukrainaa selviämään itsenäisenä kansakuntana, mutta Ukraina tarvitsee vieläkin enemmän tukea, Stoltenberg sanoi.
Hänen mukaansa tuore kaikissa Nato-maissa tehty mielipidekysely osoittaa, että kaksi kolmasoaa liittolaismaiden kansalaisista kannattaa Ukrainan tukemisen jatkamista.
– Olisi vakava historiallinen virhe antaa Putinin voittaa, Stoltenberg perusteli.
STOLTENBERG myös kertoi kahden kolmasosan liittolaismaista saavuttavan tänä vuonna Naton tavoitteen, jonka mukaan puolustusmenoihin pitäisi käyttää vähintään kahta prosenttia maan bruttokansantuotteesta vastaava määrä rahaa.
Kehitys merkitsee pääsihteerin mukaan sitä, että eurooppalaisten Nato-maiden yhteenlasketut puolustusmenot ylittävät tänä vuonna ensimmäistä kertaa kahden prosentin tason maiden yhteenlasketusta bruttokansantuotteesta.
STOLTENBERGILTÄ kysyttiin lehdistötilaisuudessa myös Venäjän presidentin Vladimir Putinin puheista sijoittaa lisäjoukkoja Suomen vastaiselle rajalle.
Stoltenberg vastasi, ettei hän ole tilanteesta huolissaan, koska lähes kaikki Venäjän maajoukot ovat kiinni Ukrainassa.
– Suomi on nyt paremmassa turvassa kuin ennen liittymistään Natoon, Stoltenberg muistutti.
Venäjän huomenna alkavista presidentinvaaleista Stoltenberg totesi, etteivät vaalit ole sen paremmin vapaat kuin oikeudenmukaisetkaan.


 
Pitää olla kyllä järjetön pokka tai tässä tapauksesssa mielipuoli, kuka tuollaista puhuu. Kuznetsov, maailman modernein 😂

Vaikka putte lähtökohtaisesti puhuu ainaa paskaa, olen alkanut epäillä kuinka paljon tuo oikeasti tietää ja ymmärtää ympäröivästä todellisuudesta ja maailmasta. Aina siellä on kaikessa perus ryssälisä, mutta bunkkerirotta tietää sen, mitä hänelle kerrotaan. Voi botoxaivoillaan oikeasti luulla, että ryssien ruostekipolla on jotain asiaa viivalle länsimaiden kanssa.

Tulee mieleen ylelläkin näytetty brittisarja "Taistelulaiva", jossa Type 45 luokan aluksen läheltä Mustallamerellä ryssät teki usealla Su-24 koneella ylilennon ohjuksia siipien alla. Yksi lentäjä päätti sanoa laivalle radiossa "Good luck". Britit tälle hieman naureskelivat ja päättelivät ryssän luulevan näyttäneensä jotain pelottavaa. Tosiasiassa Type 45 pyyhkisi moiset muinaismuistot taivaalta kuin kärpäset.
 
Trumpettikin puhuu että Ukrainalle ei saisi antaa apua ilmaiseksi, mutta velalla voisivatkin antaa kalustoa. Tämä menisi varmasti läpi niille republikaanihörhöillekin.

Ukrainan kannattaisi ehdottomasti tarttua tilaisuuteen jos saisivat kalustoa vaikka sitten velaksi. Velat kuitataan kuitenkin tavalla tai toisella pois kunhan ryssä on lyöty.
Jos tuota nyt ajattelee vähän pidemmälle, niin tuossa on itseasiassa ihan oikeaa potentiaalia. Republikaanien äänestäjät eivät pidä ajatuksesta että USA sotii kovin paljon ympäri maailmaa omaan laskuunsa, varsinkin kun lähi-idän seikkailut eivät ole sanottavammin tuottaneet mitään pysyvämpää hyvää. Lisäksi maan pitäisi pystyä varustautumaan Kiinaa vastaan, mutta jos rahat ja kalusto menee Ukrainassa, niin tuo osa jää vähän huonolle. Mutta entäs jos otetaankin ryssältä takavarikoidut varat, laitetaan lend-lease Ukrainalle ja rahoitetaan homma takavarikoitujen varon tuotoilla - ts. soditaankin ryssän rahoilla, josta USA:n puolustusteollisuus sitten käärii rahat jolla vahvistaa mutkan kautta kyvykkyyksiä Kiinaa vastaan. Win-win. Sehän olisi länneltä todella röyhkeä veto.
 
Back
Top