Ukrainan konflikti/sota

Covert Cabal on julkaissut tänään eli 1.4.2024 tuoreimman katsauksensa ryssän varastotukikohtien tilanteeseen, tässä keskitytään panssarivaunujen määrään.

When Will Russia Finally Run Out of Tanks? One Storage Base Keeps Growing​



-

MUOKKAUS: lyhyehkö video, mutta ajanhetkestä 1:45 alkaen hän vilauttaa omaa taulukkoaan:

1711971276445.png

1711971372583.png

-

Hän kommentoi yleisesti että nykyisellä tahdilla varastotukikohdissa riittää otettavaa 2,5 vuodeksi, tosin sanoo myös että toivottavasti lähikuukausina, kun säätila parantuu, hän voi tehdä uuden laskelman.

Jos katsoo spoilerin taakse lainaamiani kuvia, tuoreimmat numerot ovat "end 2023" ja tällöinkin osa kuvista voi olla selvästi vanhempia (kuten on ollut high_marsed ja Jompy tekemissä laskelmissakin).

Yleisesti ottaen on havaittu että ryssän tappiot ovat kasvaneet selvästi kesästä 2023 lähtien, joten jos Covert Cabal numeroista laskee keskiarvon "viimeisen vuoden" ajalle, se on todennäköisesti alakanttiin nykytilanteen näkökulmasta.
 
Viimeksi muokattu:
Tämä twitter-tili on uusi tuttavuus minulle. En ole ehtinyt vertaamaan oman datani kanssa mutta oletan että tämä koostaa kuvaajansa Ukrainan ilmoituksista, kuten minäkin eli täten meillä molemmilla pitäisi olla sama data käytössä.

Shahed type UAV stats for the month of MAR2024

Total: 601
Claimed Destroyed: 513
Interception Rate: ~85%

There was an average of ~17 per day
There were 5 days without any

Daily Chart:


1711970356970.png

 
Näihin F-16 hävittäjiin ladataan nyt melkoisia odotuksia. Ei Ukraina tule lentelemään niillä lähelläkään rintamalinjaa, koska niihin osuu se tutka- tai lämpöhakuinen venäläisohjus ihan siinä missä SU-27:äänkin.

Ne tulevat ensisijaisesti torjuntakäyttöön ja varmistamaan ilmaherruus Ukrainan hallitsemilla alueilla. Jossain harvinaisissa tapauksissa kaukovaikutuskyvyn laveteiksi. Silti kaikki lentotoiminta tapahtuu kaukana Venäjän hallitsemilta alueilta.

Missä on sanottu että on ladattu odotuksia ? Itse minun mielestä on todettu monessakin lähteessä, että tulevat suureen tarpeeseen korvaamaan vanhaa MIG-kalustoa. On korostettu etteivät ratkaise mitään, mutta ovat kuitenkin Ukrainalle hyvä apu.

Suuri kiitos noista kyllä Hollannille, Tanskalle yms että ovat noita puuhanneet.

Tätäkään tukea ei sitten loppujen lopuksi USA tai EU:n "mahtimaat" kyenneet toimittamaan, kun aina oli vähän sitä, tätä ja siksi kun .

Tärkeintä olisi nyt saada ne tsekkien hommaamat kranaatit käyttöön ja se jenkkien 60 miljardin paketti läpi. Nuo F16 on hyvä lisä tuohon päälle. Jos nuo toimitetaan kunnon tutkilla ja ohjuksilla, kyllä ne tilannetta ilmasodan suhteen tasoittavat.
 
Viimeksi muokattu:
Jos tämän oikein ymmärsin, niin yksi ryssän propangasivusto on paljastettu. Toimintaan on ilmeisesti sekaantunut AfD:n poliitikkoja (= ottaneet rahaa ryssiltä). Tarkoitus on vaikuttaa Ukrainan tuen määrään ja poliitikkojen tahtoon jatkaa Ukrainan auttamista.

 
Näissä kyllä valitettavasti haisee copium. Nuokin betonit ja raudat kun käyttäisi poteroihin, niin todennäköisemmin niistä torjuttaisiin tankkeja.. näitähän tönittiin sivuun siellä etelässä, eivätkä hidastaneet mitään, miinat kyllä hidastivat ja niihin se kaatuikin.. olettaen siis, että nämä ovat Ukrainan dragons teeth. Jos zyzzä näitä edelleen tekee niin antaa palaa vaan.
 
Missä on sanottu että on ladattu odotuksia ? Itse minun mielestä on todettu monessakin lähteessä, että tulevat suureen tarpeeseen korvaamaan vanhaa MIG-kalustoa. On korostettu etteivät ratkaise mitään, mutta ovat kuitenkin Ukrainalle hyvä apu.

Suuri kiitos noista kyllä Hollannille, Tanskalle yms että ovat noita puuhanneet.

Tätäkään tukea ei sitten loppujen lopuksi USA tai EU:n "mahtimaat" kyenneet toimittamaan, kun aina oli vähän sitä, tätä ja siksi kun .

Tärkeintä olisi nyt saada ne tsekkien hommaamat kranaatit käyttöön ja se jenkkien 60 miljardin paketti läpi. Nuo F16 on hyvä lisä tuohon päälle. Jos nuo toimitetaan kunnon tutkilla ja ohjuksilla, kyllä ne tilannetta ilmasodan suhteen tasoittavat.

No ei ehkä tällä foorumilla niin paljon, koska täällä on keskivertoa enemmän reaaliteetit ymmärtäviä, mutta lehdistössä ja maailmalla yleisesti. Tulee vähän mieleen ne suorastaan jumalaiset odotukset saaneet Leopard 2:set, joiden voittokulku kohti Moskovaa loppui siihen ensimmäiseen telamiinaan, siinä missä itävaunujenkin on loppunut.

Ilmatorjunnassa venäläisten takamatka länteen on pienimmillään. Siellä on aina ymmärretty, ettei lentävä kalusto ole länsimaiden veroista, mutta kykyä tuottaa telakalustoa ja ohjuksia on sitten taas enemmän. Tämän päätelmän lopputulema on ollut saturoida rintamaa ympäröivät alueet sadoilla it-järjestelmillä ja toivoa riistettävän ilmaherruus maasta käsin.

Homma vaan ei toimi enää, kun tuhoja aiheuttavat nämä styroksiset massatuotantodronet. S-300 on melko hyödytön näitä vastaan. Yhtään F-16 hävittäjää ei tulla lähettämään rintamalinjojen yli, niin kauan kuin dronesodankäynti toimii.
 
Mikä vaikutus sillä on teidän arvionne mukaan, kun tulee se kohta tässä sodassa, että ryssällä alkaa raskaammat aseet kuten tankit ja tykit loppua varastoista?

Oletan että ei nähdä taktiikan ja strategian muutosta ns. veitsellä leikaten vaan he ryhtyvät toimenpiteisiin jo hyvissäajoin ennen kuin tuo tilanne tulee vastaan.

ELI tarkoitus ei ole kuluttaa varastoja tyhjiksi viimeistä myöten, vaan on olemassa jokin ns. punaraja ja kun se tulee vastaan, heidän on pakko alkaa säästämään kalustoa jotta olisi jotain mitä käyttää myös "sodan jälkeen".

Mikä tällainen "punaraja" voisi olla? Oletan että se voisi olla sotaa edeltäneen ryssän armeijan kalustomäärä + ehkä hieman enemmän. En ole kartalla IFV ja APC yms. kaluston määrien osalta mutta panssarivaunuja heidän aktiivijoukoillaan oli arviosta riippuen 2 600-3 300 kpl.

Toisaalta voidaan miettiä, miten ryssä itse näkee tilanteen. Täytyykö olla tuollainen määrä modernisoitavia kohtuukuntoisia aihioita vai riittääkö mikä tahansa panssarivaunun raato? Heillä on sinänsä olemassaoleva tuotantolinja T-90S ja T-90M uustuotannolle, mutta nyt sota-aikana on arvioitu että T-90M uustuotanto olisi ollut kenties 60-80 kpl per vuosi. Sillä tahdilla menisi vuosikymmeniä tuon 2 600 - 3 300 kpl valmistamiseen.

Tykistön osalta on arveltu että rajoittava määrä ei ole välttämättä SPG ja vedettävien aihioiden määrä varastotukikohdissa vaan todennäköisemmin ensimmäisenä tulisi vastaan joko tykistön laukausten määrä tai tuliputkien määrä.

-

Millainen muutos taktiikassa ja strategiassa olisi odotettavissa, sitten kun toteavat että jokin ns. punaraja on lähestymässä?

Oletan että siinä vaiheessa pyrkivät kaivautumaan ja linnoittamaan sekä miinoittamaan. Moninkertaiset puolustuslinjat. Jalkaväki näihin asemiin ja panssarijoukot yms. kauas linjojen taakse varmistamaan.

Minä näen nykyisen tilanteen siten että ryssä laskelmoi vuoden 2024 olevan varmasti sellainen vuosi, jolloin voivat vielä hyökätä "tappioista piittaamatta". Kenties myös vuosi 2025 tai osa siitä on tällaista aikaa, mutta kenties syksystä 2025 eteenpäin pyrittäisiin pitämään kaikin keinoin "saavutetut edut" eli Ukrainasta vallatut osat.

Yhden aikaisemmin väitetyn suunnitelman mukaan tavoitteena olisi Donetskin ja Luhanskin alueet vuonna 2024 ja Dnipron itäpuoliset alueet vuosien 2025 ja 2026 aikana. Toisaalta viime kuukausien aikana on myös saatu lukea väitöksiä hyökkäyksen yrityksestä Kharkovaan ja sen kaupungin piirittäminen ja valtaaminen. Epäilen ettei moiseen ole voimia ja siten myös tahtoa pitkään aikaan, jos ollenkaan. Toisaalta, JOS tavoitteena olisi Dnipron itäpuolisten alueiden valtaaminen, niin Kharkovan kaupunki kuuluu siihen ja siten sekin pitäisi kyetä valtaamaan, ennemmin tai myöhemmin.

Ryssä on jo todennut kevään ja kesän 2023 myötä että runsas miinoittaminen yhdessä moninkertaisten juoksuhautojen ja linnoitettujen / vahvistettujen asemien kanssa toimii, joten sitä tullaan varmasti tekemään myös tulevaisuudessa. Juuri nyt ovat hyökkäyskannalla eli pyrkivät valtaamaan lisää alueita. Sikäli kun tämä vaihe päättyy jossain vaiheessa, oletan että nähdään samanlainen tilanne.
 
Onkohan tämä uusi tulipalo vai nähty jo aikaisemmin tänään (MUOKKAUS: taitaa olla uusi tulipalo, ainakin se aikaisemmin tässä ketjussa nähty oli Uralmash-tehdas Yekaterinburgissa):

Another large fire in Russia broke out. In a company for electrical insulation in Khotkovo, which 70km from Moscow, an “incident” happened.

Source
: https://t.me/Crimeanwind/56666

A strong fire is reported at the Elektroizolit plant in Khotkovo near Moscow.

The plant specializes in the production of electrical insulating materials for insulation systems for turbo and hydro generators and high-voltage electrical machines, traction electric motors and DC motors, for low-voltage electrical machines, the cable industry, etc.

t.me/Crimeanwind/56666
6.1Kviews
Apr 1 at 16:33


-

Telegram-viestistä löytyy kartta johon merkitty tehtaan sijainti:

1711979330485.png
 
Pekka Toveri arvioi että rysyjen sotateollisuus pystyy jatkamaan hyökkäyssodan tukemista vielä pari vuotta nykytahdilla.



– Kalustossa on menty alaspäin ja arvio on, että tällä intensiteetillä Venäjä pystyy käymään sotaa kahdesta kolmeen vuotta, Toveri sanoo.

Siihen asti Venäjä pystyy hänen mukaansa hyödyntämään varastoissaan olevaa kalustoa. Venäjän uustuotanto ei Toverin mukaan riitä tappioiden kattamiseksi.

Siksi Toverin mukaan länsimaiden tuki on Ukrainalle ratkaisevassa roolissa seuraavan kahden vuoden aikana.
 
Joka ikinen ukrainassa tuhottu ryssä, ryssän tankki,tykki tai mikä tahansa ryssän sotavaruste on pois uhkaamasta muuta eurooppaa.
Joka maan joka kokee ryssän uhaksi itselleen pitää nyt panostaa täysillä ukrainan auttamiseen.
Se auttaa näitä maita itseään koska ilman omien sotilaiden uhraustakin ukrainalaiset hävittävät ryssiä ja sen varusteita saamallaan avulla.
 
Missä on sanottu että on ladattu odotuksia ? Itse minun mielestä on todettu monessakin lähteessä, että tulevat suureen tarpeeseen korvaamaan vanhaa MIG-kalustoa. On korostettu etteivät ratkaise mitään, mutta ovat kuitenkin Ukrainalle hyvä apu.

Suuri kiitos noista kyllä Hollannille, Tanskalle yms että ovat noita puuhanneet.

Tätäkään tukea ei sitten loppujen lopuksi USA tai EU:n "mahtimaat" kyenneet toimittamaan, kun aina oli vähän sitä, tätä ja siksi kun .

Tärkeintä olisi nyt saada ne tsekkien hommaamat kranaatit käyttöön ja se jenkkien 60 miljardin paketti läpi. Nuo F16 on hyvä lisä tuohon päälle. Jos nuo toimitetaan kunnon tutkilla ja ohjuksilla, kyllä ne tilannetta ilmasodan suhteen tasoittavat.
Tässä on muuten hyvä perkaus sen nykyisen (tulevan) $60 miljardin paketin sisällöstä. Eli noin 34 miljardia olisi yhteensä sotilaallinen osuus jaettuna siten että 20 miljardia olisi USAn antaman kaluston suoraan korvaamiseen (eli ehkä siis ns. korvattava arvo) ja 14 miljardia suoriin aseostoihin amerikkalaisilta yrityksiltä. Loput olisi esim. koulutusta ja suoraa budjettitukea yms.
https://www.rferl.org/a/us-ukraine-aid-breakdown-timeline/32822804.html
usantuki2024.png
 
Viimeksi muokattu:
Saas ny nähdä vaikuttaako jenkkien presidenttivaalit tuloksineen
Ukrainan varustamisessa. Perun kuulosti videollaan käyneen lävitse kehitystä turhankin tarkasti.
 
Ryssän Shahed-tuotannon piti olla "itsenäistä" 1.1.2024 jälkeen mutta selvästi näin ei ole:

Drone attacks may intensify: a plane with new components for the "Shahed" arrived in Russia from Iran, - Humenyuk.

Currently, the occupiers have established continuous production of attack UAVs on their territory: they are actively working. The Russians mark their drones with specific letters.



-

GUR arvioi aikaisemmin että tuotantokapasiteetti olisi 300-350 kpl kuukaudessa, tosin tammikuussa 2024 eräs ukrainalainen asiantuntija arvioi sen kooksi 400-500 kpl per kuukausi.

Ukrainan ilmoitusten perusteella vuoden 2024 kolmen ensimmäisen kuukauden dronemäärät ovat (torjutut/laukaistut):

tammikuu 2024 = 292 / 362
helmikuu 2024 = 292 379
maaliskuu 2024 = 457 / 513

Jää nähtäväksi, onko tämä "450-500 kpl per kuukausi" uusi normaali vai ainoastaan yksittäinen huippu, jota seuraa taas pari hiljaisempaa kuukautta.

Tähän mennessä kesästä 2023 alkaen on nähty vastaavaa eli yksi kiivaampi kuukausi, jota on seurannut kaksi tai kolme hiljaisempaa:

1711984957887.png

Eli tähän mennessä trendi on mennyt näin: toukokuu 2023 oli kiivas kuukausi, sen jälkeen kolme hiljaista, kunnes syyskuu 2023 oli kiivas, sen jälkeen kaksi hiljaista, kunnes joulukuu 2023 oli kiivas, sen jälkeen kaksi hiljaista ja lopulta maaliskuu 2024 oli kiivas.

ELI onko nyt seuraavana vuorossa taas kaksi "hiljaisempaa kuukautta"?

HUOM: "hiljaisten kuukausien" keskiarvo on kasvanut tasaisesti:

kesäkuu 2023 - elokuu 2023 = 202,67
lokakuu 2023 - marraskuu 2023 = 329,5
tammikuu 2024 - helmikuu 2024 = 370,5

Ei voi olla pohtimatta, onko tässä nähtävissä ryssän oman Yalabugan tehtaan kapasiteetin tasainen kasvu ja tietyt "huippukuukaudet" selittyisivät sillä että Iranista saapuu yksi tai useampi suurempi erä droneja? Toisaalta toisten arvioiden mukaan Iran olisi jatkanut dronejen toimituksia tasaisesti kokoajan, tosin on epäselvää, toimittavatko kokonaisia droneja vai kittejä vai ainoastaan tiettyjä komponentteja (Yalabugan tehdas valmistaa ainakin rungon+siivet itsenäisesti eli ne suurimmat osat).

Toinen vaihtoehto olisi se että tietty osa uustuotannosta laitetaan hiljaisempien kuukausien aikana sivuun ja käytetään pois kiivaamman kuukauden aikana.
 
Edellisessä maailmanpalossa kapinaa keskusvaltaa vastaan ei nähty ratkaisevassa mittakaavassa, koska Yhdysvallat ja britit punppasivat tukea niin paljon, että romahdusta ei tullut. Tuolloin oli myös väestösuhde venäläisten puolella erinomainen sotimiseen, mitä se ei nyt ole. Venäläiset myös taistelivat tuolloin vahvasti selviytymisestään miehittäjää vastaan, mitä nyt ei ole.

Tästä kaikesta huolimatta Saksan puolella taisteli useita satojatuhansia venäläisiä ja muita Neuvostoliiton vähemmistöjä. Kaukana ei ollu Venäjän Neuvostoliiton romahdus toisessa maailmansodassa. Länsiliittoutuneet silloin sen täpärästi pelastivat. Kiina tuskin tekee tai edes kykenisi samaan...
Paitsi väestösuhde oli hyvä, oli väestöäkin neukkulassa jo talvisodan alkaessa enemmän kuin nykyryssänmaalla. Muistelen vajaat 200 miljoonaa olleen neukkulan väkiluku tuolloin.

Saksalaisten totaalista idiottimaisuutta oli übermensch-ideologioissaan tärvellä mahdollisuudet saada neuvostoliiton vähemmistökansat laajemmin Saksan puolelle.
 
Back
Top