Ukrainan konflikti/sota

Ukrainian forces are battling Russian troops on the streets of Ukraine's second city Kharkiv, according to local officials.

Regional governor Oleh Sinegubov said light vehicles had entered the city, as he urged its 1.4 million residents to stay indoors.

The advance came after missiles rained down overnight.

A nine-storey residential tower was hit, emergency services said.

The building was severely damaged and an elderly woman was killed, but rescuers said about 60 people were spared injury as they had taken refuge in the basement.

Russian troops also blew up a natural gas pipeline nearby, according to a Ukrainian state communications agency.

It comes after an oil terminal outside the capital Kyiv was attacked by missile, prompting toxic air warnings.

The massive explosion in Vasylkiv, 18 miles (30km) south of Kyiv, saw flames light up the night sky.
Those nearby were warned to close their windows - though many in Kyiv are already sheltering underground.

A strict curfew in the capital is in place until Monday.

Tilanne presidentin suusta, hieman propagandaa mukana
 
Ei tuohon olisi karttaa tarvinnut, tosin kiva lisä se on. Onhan me tämä eletty ja nähty, miten rahoittavat äärivasemmistoa ja oikeistoa. Isolla rahalla maksettua riidankylvöä ja hajaannuksen luomista.

Kaikki tämä on nähty ja tiedetty.
Hyvä pointti.
Olen miettinyt, miten Venäjän köyhtyminen ja eristäminen tulee vaikuttamaan elämään länsimaissa. Venäjän tuki tietyille puolueille, yksittäisille poliitikoille ja ties mille rettelöintijärjestöille tulee hupenemaan. Rahallinen vaikuttaminen vaaleihin vähenee myös. Sillä lienee vaikutusta niin Suomen, muun Euroopan kuin USA:nkin vaaleissa.
Venäläisten pahanteko-operaatiot Malissa ja muualla Afrikassa lienevät vähenemään päin, myös.
 
Fortumin hallitsemattomista riskeistä Venäjällä on puhuttu pitkään. Tuurillahan siellä on seilattu. On ollut vain ajan kysymys milloin kakki napsahtaa tuulettimeen. Myös Finnairin tilanne menee mielenkiintoiseksi kun Venäjän yli lentäminen arvatenkin kohtsilleen loppuu.

Osakkeenomistajien on vain kuitattava nuo laskut siinä kuin ovat kuitanneet Fortumin varsin messevät osingotkin. Vaihtoehto tosiaan on vielä paljon huonompi. Paikkamme on sivistysvaltioiden joukossa ja sillä on aina toisinaan hintalappu.
Paljon ei mediassa ole puhuttu myöskään siitä että Uniper on ollut rakentamassa Nord Stream 2 -kaasuputkea. Ja: Uniperista enemmistön omistaa Fortum, Fortum on Suomen valtion yritys..

Tässä nyt niitetään sitä Halosen ynnä muiden "Venäjä on ystävämme" -viljaa.
 
Valitettavasti. Vaikka onhan niissä valtiolla toki omistuksetkin.
Fortumista voi tulla tytäryhtiö Uniperin kautta Suomessa ennen näkemättömät tappiot.

 
Jep, valmisteluissa mokattiin.

Mutta sehän ei vie tippaakaan kunniaa siltä Ukrainan mieheltä/naiselta kuka kyttää Molotovin Cocktail kädessä ryssää tai tekee panssariestettä juuri tällä sekunnilla.

Päinvastoin oikeastaan.

Toivotaan että hyvin pian ei mitään polttopulloja tarvita....

Ukraina on hyvä koekenttä testata oikeassa sodassa kuinka raskaasti voi 1 ryhmän aseistaa.
Itselläkin puoli metriä rautatietä autotallissa, kehotan muitakin varautumaan ;)
 
Noniin nohevat sometaistelijat. Ymmärrän, että jokainen haluaa kantaa kortensa kekoon ja olla ensimmäisenä jakamassa sen tuoreimman videon antautuvasta sloboista, mutta tarkistakaa nyt jumalauta onko samaa videota jaettu viimeisillä viidellä sivulla! Puolet tämänkin ketjun sisällöstä viimeisen parin päivän ajalta on täysin turhaa lässytystä jostain sinkojen paineaalloista ja ydinaseista tai sitten samojen videoiden jakamista kerta toisensa jälkeen. Nyt tarkkuutta.
 
Minkähänlainen "sotilasjohtaja" Putte on ? Tulee tosiaan mieleen Adolf Hitler, joka mm. Stalingradin aikoihin lähestulkoon itse Sudenpesästä käsin komenteli yksittäisiä pataljoonia. Eli harrastaako Putin mikromanagerointia vai ymmärtääkö keskittyä suurempiin poliittis-strategisiin kuvioihin ?
Lukkiutuminen kahteen miljoonakaupunkiin viittaa kyllä enemmän Putiniin kuin kenraaleihin.
Ja käykää hyvät ihmiset vilkaisemassa tilanne karttoja, Stalingradissa (Kiev) vastaiskuja menossa. Idässä vähän huononpaa mutta näyttää siltä että tämä sota ratkaistaan Stalingradissa.
Edith: typo
 
Tuli niistä il-76 ampumisten vahvistuksista sellainen mieleen, että jos kone on tullut suurella nopeudella tonttiin tai hajonnut ilmassa niin maasta ei löydä kun isolle alueelle levinneen läjän silppua ja romua. Noiden koneiden huippunopeus on kuitenkin 900km/h, jos kone saa ilmassa vähääkään isomman tällin niin se murenee ilmanvastuksen takia osiin tai jos se tulee edes puolella nopeudella tonttiin saa esim. moottorit kaivaa kaivinkoneella metrin syvyydestä esiin.

Verrokkikuvia löytää esim. Malesian airlinesin flight 17:sta tai 9/11 tonttiin tulleesta United airlines flight 93:sta. Molemmissa on maassa romua isolla alueella ja ihan vaan yksittäisiä osia jotka on edes tunnistettavissa lentokoneen kappaleiksi.
 

999292.jpg

NBU Opens Special Account to Raise Funds for Ukraine’s Armed Forces​

08:28

The National Bank of Ukraine has decided to open a special fundraising account to support the Armed Forces of Ukraine.

The central bank’s decision comes after the Ukrainian government imposed martial law throughout Ukraine in response to armed aggression by Russia and the renewed threat to Ukraine’s independence and territorial integrity.

NBU Governor Kyrylo Shevchenko announced the opening of this special account in his 24 February video address.

The number of the special account: UA843000010000000047330992708

This account accepts multiple currencies. It has been established and opened to receive transfers from international partners and donors in both foreign currency (U.S. dollars, euros, UK pounds) and hryvnias.

Support the Armed Forces of Ukraine!


*********

Ukrainan kansallispankki on avannut erityistilin maan asevoimille tarkoitetun tuen keräämiseksi. Yllä olevan linkin takaa löytyy maksuohjeet jos haluaa antaa tukensa suoraan Ukrainan asevoimien tarkoituksiin eikä erilaisten hyväntekeväisyysjärjestöjen puitteissa.

Tähän mennessä on kerätty yli 300 miljoonaa hryvnias. https://bank.gov.ua/ua/news/all/za-...na-potrebi-armiyi-nadiyshlo-mayje-300-mln-grn

@TomTom Pystytkö laittamaan tämän paremmin esille ennenkuin se hukkuu ketjun infotulvaan.
 
Viimeksi muokattu:
Saksa ilmoitti juuri lisäävänsä rahoitusta armeijalle +2% BKT ja 100 miljardin euron erillisrahoituksella tälle vuodelle. Lähde WELT live stream juuri nyt. En ole koskaan kuullut tuollaista puhetta Saksassa.
Katsoin tuon Saksan hallituksen kokoontumisen valtakuntatalolla juuri livenä. Asiallista meininkiä. Ja kansleri sai myös tuen aseiden antamiseen Ukrainalle. Scholz on hyvällä suunnalla. :salut:

808x581-cmsv2-03c8ab26-292d-504a-b57e-f5fcc81c63ba-6287424.jpg
 
Back
Top