Ukrainan konflikti/sota

Interpol has rebuffed Ukraine’s request to exclude Russia from its organisation, despite backing from both Britain and Poland who requested Russia’s suspension.

A spokesperson for the Interpol general secretariat told the Guardian:

Only the general assembly, Interpol’s supreme governing body comprising representatives from each of its 195 member countries, can vote on issues relating to membership. The Interpol general secretariat continues to monitor the situation concerning Ukraine closely.

The International Criminal Police Organization, or Interpol, is a supranational body providing investigational support to member states, primarily through its red notice system that flags suspects internationally.

Continuing to include Russia within Interpol grants security services access to the red notice database and potential broader support, despite accusations that Russia is a major abuser of the red notice system.

Rights groups point to the ability of authoritarian regimes to abuse Interpol’s red notice system in order to flag political dissidents or exiles. Critics also point to the opacity of Interpol’s internal affairs, including allowing Syria to rejoin the organisation last year after a decade-long suspension.

Ukraine’s minister for internal affairs, Denis Monastyrsky, wrote to Interpol earlier this week demanding Russia’s expulsion following its invasion of Ukraine.

“Russia should be expelled from Interpol for violating its basic principles and massive misuse of tools and services to cover up its crimes and persecute political enemies, particularly in Ukraine,” he wrote, according to the Ukrainian broadcasting organisation Hromadske.

Britain and Poland both backed Ukraine’s efforts, although they demanded that Interpol suspend Russia rather than exclude it. The British home secretary, Priti Patel, told parliament:

The Ukrainian government has today requested that the Russian government be suspended from its membership of Interpol and we will be leading all international efforts to that effect.

Poland’s police chief, Gen Jaroslaw Szymczyk wrote an impassioned personal letter to Interpol’s general secretary, Jürgen Stock.

I strongly believe that the world needs a clear, consistent and unambiguous message that we, police officers from all over the world, do not accept the warfare actions taken by the Russian Federation against Ukraine.

Dear Jürgen. We have known each other for many years. We have talked many times about our dream of a safer world, the need to protect victims and to definitely prosecute those who stand on the other side of the law and the good. This is a great responsibility. Today, dear friend, the world is telling us “I call”. It is time to turn words into actions.”

In a statement to the Guardian, a spokesperson for the Interpol general secretariat said the organisation remained committed to ensuring that red notice requests from member states adhered to the organisations’ rules.
Guardianin livefeed. Ihan hyvä päätös että homma vedetään jäihin mutta ei lopeteta suhteita kokonaan. Sodan jälkeen tätä liittoa tarvitaan.
 
Pikkasen kyllä hymyilyttää tämä touhu. Valtamedia valehdellut vuoskymmenet, pienet piirit järjestelly kulisseissa, euta johtaa umpiroistot ja nyt yhtäkkiä putte on se ainoa roisto. Justjoo. En luota yhtään enempää lipposeen kun ennenkään, sale on edelleen vapaamuurari, juutalaiset uskoo gogin ja magogin sotaan, ja yhtä saatanan teatteria pukkaa jokapuolelta. Fuck off putin, fuck of bidee ja fuck you too.
Nyt on tiukat setit tulilla!!!:uzi:
 
8640.jpg


8640.jpg

logistiikkakeskus kiovassa
 
Ensin postasit sen Iltasanomien sipulin hajuisen artikkelin. Nyt alkaa tulla jo mahorkan hajuista höpinää kehiin sinulta.

Oli aika, jolloinka Puolustusvoimien ylipäällikkö oli eräs Tarja Halonen. Hän oli myös "valtiomme johto" ja ulkopolitiikan primus magister.

Hänen kyseenalaiseen ansioluetteloonsa kuuluu mm:
- esti Suomea hakemasta Natoon silloin kun sinne oli optio olemassa ja koko Baltia liittyi
- paheksui Baltian maiden päätöstä liittyä Natoon
- yksipuolinen maamiinakielto Suomessa voimaan mikä hyödyttää yksinomaan kimppuumme hyökkääjää
- kaksoiskansalaisuuksia alettiin myöntämään neuvostoliiton myyrille
- tonttikaupoille strategisten kohteiden lähellä ei tehty mitään
...ja niin edelleen.

Hänellä on myös ilmiselviä vaikeuksia tuomita Putlerin rikollinen sotaretki.

Teesisi "valtiomme johdolla on parhaat edellytykset tehdä oikean suuntaiset päätökset" on nyt debunkattu aika perusteellisesti. Ei ole.

Eikä Niinistö, vaikka onkin rauhallisemmissa vesissä taitavasti navigoinut, välttämättä ole oikea mies paattiin kun rupeaa myrskytuuli ulvomaan merellä.

Niinistökin on kekkosslovakian ajan kasvatti, joten epäillä sopii, että suomettunut, täysin överiksi vedetty nöyristely, ryssänpelko ja Moskovan ripaskan tanssiminen liiankin herkästi on se keskeisin "valtiomies"taito.

Suomi tarttis Zelenskyn nyt valtiojohtajaksi.

Viestistäsi paistaa jälkiviisaus. Halonen ja Tuomioja ovat hyvin USA-kriittisiä ja naiiveja Venäjän suhteen, mutta kannattaa muistaa että he edustavat hyvin suurta osaa kansasta ja olleet aika hyvässä seurassa Euroopassa. Vaikea uskoa että suomalaiset olisivat halunneet liittyä Natoon 2000-luvulla, vaikka Ahtisaari olisi pysynyt presidenttinä ja koko arvovallallaan asiaa koittanut edistää. Se, että venäläisiä olisi estetty ostamasta kiinteistöjä ja maamiinat olisi pidetty, ei myöskään olisi kauheasti vaikuttanut. Vaadittiin äärimmäisiä tekoja Venäjältä, jotta kansan enemmistö saatiin kannattamaan Natoa. Edes Krimin tapahtumat eivät saaneet suomalaisten enemmistöä kannattamaan Nato-jäsenyyttä.

Itse olen 20 vuotta koittanut puhua lähipiirissä järkeä Naton suhteen, mutta minulle on lähinnä naureskeltu kun olen yrittänyt puhua Naton hyödyistä. Nyt sitten perheenjäsenet ovatkin Naton kannalla. Ei heidän nykyinen kantansa ole yhtään sen harkitumpi kuin aikaisempi kantansa, kun se on tunnepohjainen reaktio Venäjän aggressiolle.
 

Putin pitää jonkimmoisen puheen pian
Kauheaa sodanlietsomista omalle kansalleen. Kertoo venäläisten sotilaiden sankaritarinoita, miten monta panssarivaunua on kukakin tuhonnut sotatoimissa Ukrainassa. Hakee oikeutusta Ukrainan kaupunkien sileäksi lanaamiselle kertomalla kuinka fasistivihollinen kaivautuu asemiin asuintaloihin kaupungeissa siviilien keskellä. Lupaa miljoonia ruplia kuolleiden sotilaiden perheille jne. Uskooko tuo itse noita juttujaan vai miten on ihmisen mahdollista noin valehdella ja kertoa satuja?
 
Mielenkiintoisia on nähdä tuleeko Venäjällä missä vaiheessa suurempaa liikekannellapanoa. Jos ei kohta ala tapahtumaan niin alkaa tuntumaan siltä, että Putin epäröi suuremman kansalaisjoukon aseistamista, koska pelkää ovatko reserviläiset lojaaleita hallinnolle vai voisivatko olla se joukko, joka aloittaa vallankumouksen saatuaan haltuunsa välineet, joilla se saada käyntiin.
 
Tuntuu suunnitelma olevan että hyökkääjä kieltää kaikenlaisia aputoimia puolustautuvalta, mutta tekee niitä itse. Kukaan ei saisi auttaa Ukrainaa, mutta Venäjä ei pärjää ilman Valko-Venäjää. Ja tarvitaanko muitakin maita avuksi?

Ehkäpä se Salen keikka Washingtoniin selittyy tällä. Suomalaiset ja ruotsalaiset "rauhanturvaajat" Ukrainaan ja Nato pitää sillä välin yllättävät 6 kk sotaharjoitukset maalla, merellä ja ilmassa Pohjanlahden ympäristössä.

Laitetaan nyt kunnolla niitä folioteorioita jos kerta aloitettiin o_O
 
Viimeksi muokattu:
Olen samaa mieltä, että parasta olisi, että Suomi saisi turvatakuita suoraan suoraan USA:lta, mutta eikös täällä hyvin vahvasti monen toimesta tyrmätty ajatus, että Suomea tarvitaan Baltian puolustamiseen...

Itse veikkaan, että Suomi tekee Usan kanssa sopimuksen, jossa takuut tulevat....
Väärin. Kukaan ei epäile, että Suomea tarvitaan Baltian puolustamisessa. Pointti on se, että Venäjän hyökätessä Baltiaan - me olemme siinä mukana. Olemme Natossa tai ei. Se on sitten toinen asia onko meillä maajoukkoja tai mitään siihen irroitettavissa mutta olemme kuitenkin Suomenlahdella. Toisaalta olemme Natossa yhdessä muiden kanssa. Jos me olemme nopeammin Tallinnassa niin brittejä ja jenkkejä tulisi meille Norjasta jne.
 
Nimenomaan moderni IP-ohjus noihin lukittuu kuin reserviläinen sergeihin. Vanhat vaativat näkymän siihen turbiiniin, mutta uusimmat osaavat jopa tunnistaa konetyypin ja valita osumakohdan. Esim. ASRAAMissa on muistaakseni 128x128 pikselin kuvanmuodostava hakupää.

Ei se hetu tuntolevyssä ole mikään universaali luonnonlaki. Passissa voi olla yhdet numerot, kaulassa toiset ja nämä yhdistävä listaus löytyy jostakin. Vaikka yksikön kotivaruskunnan toimistosta.
Niin siis tottakai viimeisintä huutoa olevat IR-ohjukset löytää nuo, niille riittää todella pieni lämpötilaero taustaan nähden ja pystyvät 60G käännöksiin lennon alkuvaiheessa. Käytännössä noihin ei todennäköisesti kuitenkaan käytetä mitään Sidewinder AIM-9X Block II:tä tai R74-M2:ta, vaan Stinger ja Igla ovat todennäköisemmin käsillä ja niillä voi olla vaikeuksia saada lukitusta, etenkin jos ovat yhtään vanhempaa versiota.

Alustat jotka noita uusimpia ja moderneimpia ohjuksia kantavat saavat nuo vanhat koneet konetykillään ihan helposti ja paljon halvemmalla alas, saisivat varmaankin jättöpyörteilläänkin jos lentävät vauhdilla suoraan nokan edestä.
 
Rivien välistä voisi uskoa että vierailu koskee liittymistä erääseen kerhoon jossa on 4 kirjainta. :unsure:

"Odotan, että he keskustelevat myös Yhdysvaltain ja Suomen puolustussuhteesta, joka on erittäin vahva ja itse asiassa täydentää Suomen läheistä kumppanuutta Naton kanssa, Psaki jatkoi tiedotustilaisuudessa."
 
Edit. Perkele ihan mahdotonta estää etteikö tuplia tule kun eri kanaviin tuupataan samoja videoita. Minäkin hain twiitin numerolla foorumilta ja napsahti nolla tulosta. Palstakin rullaa jotenkin mielipuolisesti (tai en vain osaa newbienä käyttää sitä?) - vasta nyt huomasin että olihan tämä video jo ennen minua postattu - eri lähteestä tosin.
Ei mielestäni haittaa kun kaikkea ei ehdi huomata. En ollut nähnyt edellista.
 
Back
Top