Ukrainan konflikti/sota

1990-luvun alussa sodan ajan vahvuus oli yli 500 000 miestä ja näillä DDR ja Kiinan hankinnoilla päästiin kotimaisten aseiden lisäksi eroon toisen maailmansodan aikaista aseista.
Jos nykyinen vahvuus on 280 000 taistelijaa ja tuosta yli 500 000 aseesta otetaan 52000 asetta niin omalla matikalla meillä on edelleen yli 400 000 asetta.
Nyt amatöörit ottaa kantaa pelkällä tunteella.
400 000 on liian vähän.
 
Samaa mieltä. Niin tärkeää kuin Ukrainan kaikinpuolinen tukeminen onkin, on pidettävä huoli koko Mustameri - Jäämeri -linjasta. Olemme sijaintimme puolesta pahassa paikassa, kuten tuot ilmi.

Uhrimieltä ja muuta panostusta on kuitenkin hyvä säästellä siihen, että "Paha paikka" myös todellisena tilanteena toteutuu.
Edelleen, Suomesta ei loppuisi aseet vaikka sinne Ukrainaan lähetettäisiin se 50000 kiinalaisrynkkyä. Suomessa on niitä aseita sodanajanvahvuudelle ja reilusti jää yli täydennesjoukoille ja mahdollisille ulkomaalaisille vapaaehtoisillekin, "no voin minäkin ruokakaappini tyhjentää ja tilit nostaa tyhjäksi ja kaiken antaa spurguille" - tuo ei yhtään toimi minään vertauksena tässä. Niitä aseita on tarpeeksi ja niitä joukkoja ei olla nostamassa mihinkään lähemmäs miljoonaan kuten jotkut täällä heittivät että reserviä on kuitenkin teoriassa 900000 - aivan väärä käsitys joillakin on jos luulee että näin tehdään. Kuten Hermanni hyvin sanoinkin:

Tämä on kyllä jumalattoman vaikea asia tajuta osalle foorumin jäsenistä.
:salut:
 

Ukraina: Lastensairaala tuhoutunut Mariupolissa​

klo 16:58: Ukrainalaisviranomaisten mukaan lastensairaala Mariupolin kaupungissa on tuhoutunut Venäjän ilmaiskujen seurauksena. Asiasta kertoo Reuters.

-Venäjän miehitysjoukot ovat pudottaneet useita pommeja lastensairaalan päälle. Tuho on kolossaalinen, Mariupolin kaupungin viranomaiset sanoivat.

Viranomaisten mukaan vielä ei ole tietoja mahdollisista henkilövahingoista.

Reuters ei ole pystynyt riippumattomasti varmentamaan tietoja.

Toimittaja Hanna Liubakova on jakanut videon sairaalasta Twitterissä.
Ei jumalauta!
Lähden ensin kaljalle, itken vasta sitten :cry:
 
No niin, meine damen und herren - ihan nyt ketjun raiteillaan pitämisen ja kaikkien käyttäjien paikalla pysymisen nimissä vetoaisin edelleen siihen, että lopetetaan tämä sivuun menevän politiikan jauhaminen: muuten saattaa foorumin moderoinnin mielenrauha mennä kun rupeaa ketjua käymään läpi ja alkaa taas puhdistuksen yö (niin on moderointi tehnyt aiemmin ja sitten ei ole kivaa). :salut:
Hyvä että helpotat hommaa spämmäämällä tätä wannabe-modeilua :rolleyes:
 
Kuinka arvioitte tätä uutista? "Russian troops can’t use Era encrypted phone system in Ukraine after destroying 4G masts."
Onko tosiaan niin että heidän viestintä tukeutuu - ainakin osittain - UA:n (4G) mastoihin?
En tunne gsm-tekniikkaa mutta ainakin Ukrainalaiset operaattorit pistivät venäläisten roamingin poikki samantien, kun sota alkoi. Eli eivät olisi päässeet verkkoon venäläisillä sim-korteilla, vaikka olisi janttereilla ollutkin kännykät mukana. Ei sitten mitään hajua, että onko ryssien sotasysteemi riippuvainen olemassaolevista verkoista vai pystyvätkö ne toimivaan vain torneja käyttäen luoden oman verkon?

Oli miten oli mutta toivottavasti Suomessa ollaan silmät ja korvat auki ja lisätään keinovalikoimaan se, että joka tornista pistetään sähköt poikki (tai tuhotaan ne?) alkaen rajalta - jos vihulainen tulee siitä yli. Varmaan jonkinmoinen häirintä tai muu jännä toiminta olisi myös mahdollista, jos ryssän signaalista saadaan näytteitä ja osataan se tunnistaa tosipaikan tullen.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Jatkokehitelleet venäläiset tätä alla olevalla videolla näkyvää liikuvaa kenttäkreamatoriotaan tuollaiseksi nopeammin hommansa hoitavaksi panssirivaunun näköiseksi malliksi joita yllä on spoilerin takana?


(Linkin takana YouTubessa video venäläisten kehittelemästä kenttäkrematoriosta)

Tässä olisi vielä yksi hieman nopeampi työkalu vaikkei nyt ihan siihen käyttöön ole suunniteltukaan 😈
 
Hyvä että helpotat hommaa spämmäämällä tätä wannabe-modeilua :rolleyes:
En ole mikään "wannabe-mode" tai Jeesus: toivon vaan että ketju pysyisi raiteillaan ilman turhaa sivuttamisia politiikkaan jota on välillä sattunut (sen verran tätä ketjua seurannut tässä parin viikon aikana että sitäkin on tosiaan nähty aina välillä eikä vain tässä äsken). Tästä huomauttamiseen ei mitään "wannabe-mode" natsoja tarvita.
 
Viimeksi muokattu:
Tässä on nyt hyvä tilaisuus myös päivittää kalustoa uudempaan. Noi kiinalaisrynkyt on aika kaukana nykyaikaisista aseista käytettävyyden ja osumatarkkuuden kanssa.
50000 Ukrainaan ja rahoitus ja tilaus 10000:lle uudelle rynkylle.
Kiinalaisrynkyt ovat tarkoitukseensa sopivia. Ne ovat uusia/käyttämättömiä ja kyllä niillä miehen kokoiseen maaliin 50 metrin etäisyydeltä osuu. Ei niitä etulinjan joukoille pidäkään antaa, vaan kyseessä olisi ns. jokamiehen ase, jolla nostomiehet puolustaisivat omaa kortteliansa miehittäjää vastaan.
 
En ole mikään "wannabe-mode" tai Jeesus: toivon vaan että ketju pysyisi raiteillaan ilman näitä isompia sivuttamisia politiikkaan jota on välillä sattunut (sen verran tätä ketjua seurannut tässä parin viikon aikana että sitäkin on nähty). Tämän toteamiseen ei mitään "wannabe-mode" natsoja tarvita.
Joillakin nyt on vaan paha tapa ottaa henkilökohtaisesti ja ruvetaan ivailemaan jos joku vetoaa siihen että yritetään pitää homma siinä aiheessa Ei siihen pidä olla mikään mode suuntaan tai toiseen, vaan ihan perusjärkevä käyttäjä - jatkuvasti ohi menevät ketjut löytyy tuolta ylilaudalta. :solthum:
 
Reserviä on 900k, niin eikö olisi hyvä että niistä voisi varustaa jokaisen edes rynkyllä? Ennemmin jotain mikä sanoo pam kuin faneripyssyjä. Ja ne aseet ovat kulutustavaraa sodassa, kuten miehetkin.

En tiedä meneekö tämä jo kuinka paljon ohi itse Ukrainasta, mutta sivuaa ainakin. Hyvä ettei olla viemässä ja se joka sitä ehdotti eduskunnassa on idiootti. :cautious: Noh, ei mulla muuta.
Olen tästä jo aiemmin maininnut: pv on harkinnut kiinan rynkkyjen hävittämistä, koska vievät kortilla olevaa lämmintä varastotilaa ja ei ole todellista tarvetta enää kyseisille rynkyille. Tieto on varma ja kysyjille vastaan jo nyt, sorry en voi paljastaa lähdettä.
 
Kiinalaisrynkkyjä oltiin edellisen kerran lahjoittamassa Vanhasen hallituksen toimesta ja tuolloin kohteena olisi ollut Afganistan. Homma kaatui pääasiassa ilmeisestikin parivaljakko Halonen&Tuomioja vastustukseen, mistä voimme kerrankin olla heille kiitollisia. Tämä Ukraina-keissi olisi kuitenkin huomattavasti järkevämpi hanke, eikä se tuskin maamme puolustuskykyä horjuttaisi.
 
Back
Top