Ukrainan konflikti/sota

Mitenkähän tuo pitäisi tulkita, kun Suomea ei mainita tässä yhteydessä ollenkaan?
Suomi ole puolueeton, toisaalta eipä Ruotsikaan - kun molemmat EU maita. Eli kumpikin vähintänkin poliittisesti liittoutunut. Lisäksi Ruotsilla mahdollisesti takataskussa US turvatakuut. Eli voi tulkita kuten muutkin ryssän horinat, totuus paljastuu tekojen myötä.
 
FNFszcaXwAQCjXl


FNuA2BfXEAIUNms


Russian Ground Forces Iskander-M short-range ballistic missiles, known in the West as SS-26 Stone, have been using an apparently previously unseen decoy, in an effort to spoof Ukrainian air defenses as heavy fighting continues in the wake of the Russian invasion that began late last month. Penetration aids, or PENAIDs, of a broadly similar kind, have previously been associated with much longer-range strategic missile systems, namely intercontinental ballistic missiles (ICBMs).

However, these decoy munitions now point to Russian efforts to ensure that its short-range battlefield ballistic missiles, too, are better able to defeat increasingly sophisticated anti-ballistic missile (ABM) defenses. What’s especially surprising is that Russia has now revealed this potentially significant aspect of the Iskander-M, one that it had previously managed to keep under wraps, at least from the general public, during the conflict in Ukraine where it isn’t likely even needed.

Photos of the then-mysterious decoys, originally identified as submunitions of some kind, began to appear earlier this month. They were brought to wider attention by Collective Awareness to Unexploded Ordnance, or CAT-UXO, an organization that brings together the explosive ordnance disposal (EOD) community in order to collate information and awareness. Roughly 16 inches long, dart-shaped, and with white bodies and orange tails, the purpose of these objects was at first unclear.
 

Kremlin tiedottaja: Ukrainan tuleva asema voisi olla Ruotsin ja Itävallan kaltainen – ei maininnut Suomea​

Venäjän mukaan Ukrainan kanssa käytävissä neuvotteluissa on esillä ehdotus, jonka mukaan Ukrainan asema muutettaisiin Ruotsin ja Itävallan esimerkin mukaiseksi.



STT–AFP

13:24 | Päivitetty 13:57

Venäjän mukaan tämä merkitsisi sitä, että Ukraina olisi "neutraali valtio".

Ukraina torjui ehdotuksen heti.

Neutraali-sana merkitsee samaa kuin puolueeton. Ruotsi ja Itävalta ovat Suomen tavoin molemmat EU:n mutta eivät Naton jäseniä.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov ei kuitenkaan maininnut Suomea esimerkkinä Ukrainan tulevalle asemalle.

Ukraina torjui tänään nopeasti Venäjän ehdotuksen Itävaltaan tai Ruotsiin verrattavasta asemasta. Ukrainan mukaan neuvottelujen Venäjän kanssa tulee keskittyä turvatakuisiin.

Ukrainan pääneuvottelija Myhailo Podolyak sanoi, että maan aseman ratkaisumalli voi perustua "vain laillisesti varmennettuihin turvallisuustakuisiin", koska Ukraina on nyt suorassa sotatilassa Venäjän kanssa.

Ukrainan kannan puolueettomuusehdotukseen julkisti presidentti Volodymyr Zelenskyin toimisto.

 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Harkov 16.3.2022
Todella kylmä, aivan kuin tammikuussa.
Jatkuvaa tulitusta öisin, päivällä huomattavasti vähemmän.
Ihmiset liikkuvat vähän
Lieveilmiönä nuorisojengit, jotka "pyytävät" rahaa ohikulkijoilta. Poliisi ei ehdi puuttua tähän.
Kauppoja on auki jonkin verran ja avustuspisteitä, joissa jaetaan peruselintarvikkeita. Väkevän alkoholin myynti on kielletty.
 
Onkohan ryssältä ihan fiksu teko ottaa nuo ballististen ohjusten harhamaalit käyttöön? Vai onko niin, että enää sitä halvempaa kamaa ei ole varastoissa, niin pitää käyttää kuranteinta ja salaisinta puikkoa?

Koska muutama kebab ei Ukrainan sotaa ratkaise, mutta isommassa kähinässä ja inhottavammalla kuormalla nuo voisi olla se tekijä joka ratkaisee sodan.
 
Venäjän johto on ollut irti todellisuudesta jo kauan ja tämä sota on jollakin tavalla sen tarinan huipennus ja voi hyvinkin olla myös päätepiste. Krapula tulee olemaan kova kun aivopestyimmätkin tapaukset (puolet kansasta) ymmärtävät eläneensä jonkinlaisessa vaihtoehtotodellisuudessa jo vuosia. Venäjä on surullinen esimerkki siitä mitä tapahtuu kun autoritaarisen ja osittain totalitaarisen maan johtaja menettää todellisuudentajunsa ja vetää kaikki muutkin samaan haisevaan kuoppaan.
Linkkaan erittäin vastentahtoisesti igoreiden Disneypuistoksi mainitun Patriot Park videon.
Tämmöistä ja kakaroiden militantti kouluja näillä ollut

Raatteen tiellä on muuten mielenkiintoinen kivinäyttely.

 
Pois, myöhässä.
 

New: US & NATO allies are sending several surface-to-air missiles systems to Ukraine. A senior US official tells me these systems include Soviet-era SA-8, SA-10, SA-12 and SA-14 mobile air defense systems, w/range higher than Stingers, giving capability to hit cruise missiles.
Onkohan SA-numerot ihan oikein? SA-14 on olkapääohjus joka ei kyllä Stingeriä päihitä ja SA-12 varsin harvinainen Venäjän ulkopuolella.
 
Back
Top