Ukrainan konflikti/sota

Moldova ei ole Naton eikä EU:n jäsenmaa. Jos asuisin siellä, pistäisin kotivaran kuntoon." voiton päivää" varten putlerille tulee kiire, mutta tuon pseudotasavalta transnistrian ehkä ehtii "vapauttamaan", tuskin maateitse, mutta mereltä käsin siihen mennessä
Moldovalla ei ole merenrantaa. Ukrainan Odessan alueen kautta ei ole onnannut yhteyden avaaminen vaikka maihinnousualuksiakin ovat tuolla näyttäneet. NATO-maa Romanian kauttako meinasit venäläisten sitten yrittävän?
 
UA:n tiedotteesta 18:00 muutama poiminta.

In the area of the city of Izyum, the enemy tried to improve the tactical situation in the directions Andriyivka - Zavody and Dibrovne - Kurulka. Carries out measures of logistical support of the group of occupiers.

In the Donetsk and Tavriya directions, russian enemy, intensifying shelling with available means of fire destruction, tried to advance deep into the territory of Ukraine in the areas of the settlements of Koroviy Yar and Rubizhne, to develop an offensive in the direction of Zaporizhzhia. It was unsuccessful and suffered losses.

In the South Bug direction, russian enemy is concentrating its main efforts on the Kherson-Mykolayiv and Kherson-Kryvyi Rih directions. Conducts regrouping of troops, consolidates on the ground, strengthens the grouping of barrel and jet artillery, accumulates ammunition and fuel.
 
Girkin/Strelkovista - en ilmeisesti löytänytkään tätä tämän foorumin kautta, kun ei näy haulla (pelkällä tweetin numerolla, koska foorumi muokkaa noita twitterin urleja). Eli Girkin ihmettelee, miksei osittaista mobilisointia ole tehty. Tätä veikkailin itse täällä jo viikkoja sitten, että tekisivät osittaisen mobilisoinnin jossain syrjäseuduilla. Ehkä niillä sitten ei ole kalustoa tai huoltoa niille tarpeeksi, mutta silti tuoreita ukkoja saisivat ainakin, ja muita lepovuoroon ja vammoja parantelemaan. Käännös kuvina, niin ei voi copy-pasteta otteita (OCR ei suostunut toimimaan):

Mielestäni on mahdollista, että Putinin klikki ajautui tähän laajamittaiseen invaasioon sitä kautta, että aloittivat joskus viime vuonna ensin kasaamaan joukkoja Ukrainan rajan läheisyyteen ilman varmaa suunnitelmaa, tunkeutuvatko niillä esim. nukketasavaltojen alueelle vai eivätkö - tarkoituksena vähintäänkin painostaa Ukrainaa ja länttä sanktioineen ihan sillä, että nyt on rautaa rajan takana valmiina.
Sitten joskus marraskuun paikkeilla alkoi ehkä muotoutua ajatus siitä, että kun on joukkoja nyt valmiina jo aika paljon, ehkä niitä kannattaisi myös käyttää johonkin operaatioon, jos ei haluttua painostusvaikutusta ala syntymään. Mutta kasataan vielä lisää niin katsellaan sitten jatkoa.

Jos pitää paikkansa, ettei noita leireillä istuvia joukkoja edes suuremmin harjoitettu, tämä viittaisi myös siihen että alkuperäinen suunnitelma oli lähinnä painostus ja samalla luoden mahdollisuus nukketasavaltojen tueksi siirtymiseen. Taisi olla tammikuussa, kun alueelle alettiin siirtämään lääkäreitä - ja sitten veripussejakin - mikä viittaisi siihen että suunnitelma alkoi muodostua sellaiseksi, että tehdäänkin tästä isompi operaatio:
- Mitä mieltä olet Shoigu, voiko näillä joukoilla tunkeutua Kiovaan asti ja käytännössä ottaa siten haltuun koko maan?
- Uskon sen olevan mahdollista

Olympialaiset tulivat väliin, ja arvelin tuolloin että Putin tuskin haluaa että mitään tapahtuu kun hän on Pekingissä, vaan että mahdollista vallankaappausta juonivien ihmisten on syytä pysyä kaukana toisistaan, kunnes Putin on palannut. Vallankaappaukset tapahtuvat usein kun Johtaja on poissa maasta. Perjantaina 18. helmikuuta tms. jenkit ilmoittivat (ehkä tiedustelulähteensä riskeeraten), että hyökkäyspäätös on tehty, ja samalla tuli tietoa että Venäjä on määrännyt false flag operaatioita tehtäväksi, ja koska näille täytyy antaa jonkin verran aikaa, jotta propaganda kotimaassa ja mahdollisesti ulkomaillakin tekee tehtävänsä, veikkasin että lauantaina ei ehkä hyökkäystä vielä tule (odottelin silti, että saattaa tulla).

Maanantaina tai tiistaina oli sitten taas voimakkaampia merkkejä, että hyökkäys saattaisi käynnistyä, mutta siitä meni aloitukseen vielä pari päivää. Väitetysti syynä olisi ollut se, että tiedon hyökkäyspäätöksestä vuodettua jenkeille ja julkisuuteenkin, invaasiota olisi lykätty parilla päivällä. Heikkoa maskirovkaa jos oli näin, mutta kertomalla hieman eri versioita suunnitelmista eri tahoille sisäpiiristä voidaan paikantaa vuodot. Siksi jenkit ottivat ennen invaasiota aikamoisia riskejä, jos tosiaan julkistivat tietojaan muokkaamatta niitä ensin riittävästi pieleen. Sittemmin jenkkien tiedotuslinja ryssän suunnitelmista onkin ollut niukempaa, joten kai niillä oli pakottavat syyt noille aiemmille julkistuksille - kuten että Ukraina ja muu maailma tosiaan uskoisi, että hyökkäys on tapahtumassa.

Eli laaja invaasio ei siis olisi ollut kunnollinen suunnitelma jota olisi valmisteltu pitkään, vaan muotoutui tapahtuneen (tai yrityksen) kaltaiseksi näiden muutaman amatöörinapoleonin pyöritellessä skenaarioitaan keskenään. Kenraalien pyöritellessä päitään, kun eivät uskaltaneet sanoa, että tämä on mielipuolista. Jos joku uskalsikin olla eri mieltä, vastaus on saattanut olla jotain tällaista: no meillä on tarvittaessa isot reservit, ja jos ei muu auta niin vaikka ydinaseet. Tavalla tai toisella voitto on varma Ukrainan pientä armeijaa vastaan. Mikä voisi mennä pieleen?

Ja mikä on jatko? Voisiko kuitenkin mennä tämän skenaarion mukaan:


Uskon, ettei hyökkäyspäätöstä tehty aivan noin viimetingassa. Khersonin suunnalta ryssän komentopaikalta löytyi asiakirjoja, joissa on mm. esikuntien eri päivinä käytettämiä taajuuksia, viestipeitteistöjä, eri yksiköiden radiokutsuja ym. Lista alkaa jo 20. päivästä. Samasta lähteestä operaatiosuunnitelmia, jotka oli päivätty 18.1.

suun10.jpg

suun11.jpg
suun10.jpg

suun1.jpg

suun2.jpg
 

Liitteet

  • suun12.jpg
    suun12.jpg
    220.1 KB · Luettu: 49
Viimeksi muokattu:
Operational and Tactical Group "East" (facebook)

During the day, on April 25, in the area of responsibility of the operational and tactical group "East" Russian fascist troops carried out 3 attacks and continued to carry out missile and aviation strikes, heavy artillery shelling. The fights continue. Ukrainian defenders destroyed:
🔥
personalized warehouse - up to 120
🔥
3 of the tanks
🔥
BTR - 1
🔥
BMP - 3
🔥
ATT - 12
🔥
artillery systems - 2
🔥
Flighters - 1
🔥
UAVA - 1
 
Tämä on muuten varsin hieno laite! Shoot-n-Scoot menee varsin näpsäkästi ja toimii tuolla Ukrainan maastossa aivan satavarmasti!

Hienoa Ruotsi!


Tässä video laitteen toiminnasta

Toivottavasti noita käytetään sitten hajautetusti, eikä sillä samalla neukkulan tyylillä, missä tykit pistetään riviin pellolle. Ei paljoa kyky nopeaan asemanvaihtoon auta, jos se ei kuulu doktriiniin. Toivottavasti vainolaisen vastatykistökyvykkyyttä on saatu pienennettyä paljon.
 
Khersonin tasangoilla on äärimmäisen vaikeaa pitää alueita hallinnassa ilman merkittäviä tappioita. Ei ole suojaa juurikaan ja tykistö tekee elämän mahdottomaksi. On hyvin mahdollista että nuo viimeksi vallatut kylät joutuu UA vielä hylkäämään tämän takia. Näin myös aikaisemmin. edit: Ryssälle tappiot eivät ole ongelma tietenkään.
Niinhän siinä taisi viimeksi käydä. Laitetaan nyt toivo vaikka siihen, että kun kuulemma ensimmäinen patteristo M777- haupitseja (13.4. paketista) on jo kentällä niin se olisi tuolla tukemassa parin vastatykistötutkan kanssa. Tai sitten ryssät kuolkoot Kryvyi Rihin laitamille, kunhan kuolevat.
 
Back
Top