Ukrainan konflikti/sota

Aikasemmin jo ihmin jossain viestissä tätä asiaa??? Miten helvetissä ryssät voi tulla pitämään jotain kansanäänestystä Ukrainaan? Eiks tommosten äänestysten pitäminen ole Ukrainan alueella Ukrainan valtion tehtävä? ei vallottajan.... Eihän nyt esmes Somalia voi pitää kansanäänestystä Turussa ja julistaa että Turku liityi juuri Somaliaan...
No tuon voi tehdä siinä kuin esim raiskata lapsia.
 
Vielä ihmeellisempää on, että nämä idioottimaisuudet uppoaa kerta toisensa jälkeen isoon osaan kansasta Suomessa, Saksassa, Ranskassa, Italiassa ....

Vieläpä näistä monia pidetään arvostettuina ajattelijoina ja poliitikkoina.
Eivät nämä Suomessa suureen osaan kansasta uppoa. Pieneen, vähälahjaisten riemuidioottien vähemmistöön vain.
 
Ensimmäisiä "virallisia" tietoja, raskaamman tykistön saamisesta taistelukentälle? Laajuus toki, annettuun ko. ase-apuun nähden, arvauksissa.

Monissa lähteissä nimenomaan tämä ulottuvuuteen ja vaikutustarkkuuteen liittyvä materiaalinen osio, kriittiseksi nostettu. En nyt tuohon lähteitä laita, sieltä täältä luettua. Normaalin lähdekritiikin kautta.
Minun käsittääkseni ainakin Ranskan Ceasareja ja Puolan Krabeja on myös toiminnassa, näistä itsestään liikkuvista malleista. Ja viime päivien uutisten perusteella näillä on saatu myös vaikutusta aikaan. Tietysti Venäjä välillä onnistuu myös Ukrainan tykistöä tuhoamaan.
 
Taustalla on kaasu, öljy ja Schölz. Tuo sekopäinen kaniini joka ei uskalla, eikä kai osaakaan toimia. Sinällään huonoon saumaan se joutui, ne sen typerät edeltäjät tämän energiapommin Saksaan synnytti.
No mutta täytyy miettiä itseään Schölzin tilanteeseen. Eu:n ja vapaan maailman talousmahti jonka teollisuuden tuotteiden moninaisuus on aivan käsittämätön ja niitä käyttää koko maailma. Helkutin vahvat ammattiliitot ja teollisuuspamput takana. Näistä elää myös koko kansa ja koko nykysaksa on rakennettu niiden varaan. Joten sanominen näille että nyt loppu energia ja löpö. Tai jos jos saatte se kallistuu niin ja niin paljon.
Tosiaan pitää kuvitella itsensä siihen asemaan. Minä sanoisin silti silmääkään räpäyttämättä,mutta olenkin suomesta.
 
Minun käsittääkseni ainakin Ranskan Ceasareja ja Puolan Krabeja on myös toiminnassa, näistä itsestään liikkuvista malleista. Ja viime päivien uutisten perusteella näillä on saatu myös vaikutusta aikaan. Tietysti Venäjä välillä onnistuu myös Ukrainan tykistöä tuhoamaan.
Jep, yksittäisiä tietoja. Saadun raskaamman tykistön käyttöönotosta on. Toivottavasti koulutusprosessi, muu etenee mahdollisimman suotuisasti.

Tästä kokonaisuudesta luotettavan kuvan saaminen, ymmärrettävästi. Tällä haavaa mahdotonta on.
Ehkä, tuosta jonkinlaista mallia voi luoda. Taistelujen edetessä, näitä tiedossa olevan kautta purettaessa. Ts. riittävän kokonaiskuvan ollessa muuttuva (ilman detaljoitua tietopohjaa), muutos saattaisi heijastella, tässä puheena-olevan tykistövaikutusmahdollisuuden muutoksen positiivista etenemistä?
 
Minäkään en toivo EU:n hajoamista, vaan sen ryhdistäytymistä. Jos jonkun hajoamista toivon, niin sitten Venäjän!
Aika monta kertaa pitää selvästi muistuttaa ihmisiä, että EU on poliittistaloudellinen yhteistö. EU ei lähetä yhtään tankkia, tykkiä tai varustetta Ukrainaan. EU lähettää rahaa ja keskustelee jälleenrakentamisen tuesta ja Ukrainan mahdollisesta EU jäsenyydestä. NATO on sotilaallinen järjestö joka voi lähettää yhteisesti tai kukin maa itsenäisestä erinäistä puolustusmateriaalia Ukrainaan. Mielestäni EU on toiminut esimerkillisesti Ukrainan sodassa. Suurimmat kritisoijat tuntuvat olevan niitä ihmisiä (en viiittaa nyt nimimerkki Hairysteediin), jotka aikaisemmin kritisoivat jokaista EUn päätöstä puuttumisen Suomen asioihin — niin nyt vaativat EU armeijan lähettämistä Ukrainaan.
 
Seppo-ryssiä taistelussa: peltikypäriä, Moisin-Nagantia ja Maximia käyttelevät 🤣 - kumma, kun ”russia-stronk” ei pysty jakamaan kurantimpaa kamaa liittolaisilleen? - vai onko tässä tarkoitus eläytyä natonalistisesti suureen isänmaalliseen sotaan:

 
Viimeksi muokattu:
Viimeksi muokattu:
Pientä rintamahuhua (v_stus).

[Harkova pohjoinen]
Kharkiv region racists from the border near Kharkiv are still trying to put pressure. They are not successful.

[Harkova itäinen]
Intense fighting continues on the left bank of the Pecheneg Reservoir, and orcs are trying to stop our advance. Our art is already getting to the area of Velykyi Burluk

Tässä siis väitetään, että UA:n tykistön kantama lähestyy Velykyi Burlukkia, joka on ryssän tiepohjaisen huoltoreitin keskeisiä etappeja noin 30km Kupyanskista pohjoiseen. Erään toisen huhun mukaan UA olisi Martoven alueella mistä on noin 30km Velykyi Burlukkiin.

Yleisesti ottaen tämä Harkovan itäinen rintama tunnetaan kaikista huonoiten. Kukaan "twiittaaja" ei tunnu tarkkaan tietävän mitä alueella tapahtuu. Andrew Perpetualla ollut selkeimpiä kommentteja viime päivinä.
 
Olen joissakin yksityisissä keskusteluissa. Huomannut ajautuvani vastapuolen dabattipremissien esittämisen kautta suuntaan, jossa Ukrainan valtiollisen toiminnan - korruptiivisuuksineen ja ainakin pohjoismaisista demokratiakäsityksistä kaukana ihanteista olevan yhteiskuntamallin olemuksen kautta...

Ikäänkuin moraalijanalle - jossa - vaikkakin epäoikeudenmukaisesti on suoritettu valtiota vastaan sotilaallisia toimenpiteitä. Tämä, edelläoleva. Osin laajoine, sisäinen logiikan kautta johdettuna perusteluineen. Sumua yrittää ydinolemuksen eteen asettaa.

Ei siis niinkään sanota, että Venäjän toiminta olisi oikeansuuntaista tai vääristä ratkaisuista vapaata. Mutta esitetään esiasteisia, tosiasiallisesti valtion toiminnan suuntaa hämärtäviä, "entä USA:n toiminta Väli-Amerikassa, tms." -tyyppisiä verrokkiasetelmia, joiden motiivi vaikuttaisi olevan, ideologisen näkemyksen värittämää.

Tuo ylläoleva höpinä, mahdollisesti siihen liittyy. Millä tavalla ja tasolla, sodan pitkittyessä. Tulemme uutisointia ja tähän reagoimista kohtaamaan. Tämänpäivän kauhistus ja järkytys, todistetusti. Huomisen normaali saattaa olla.

Toivottavasti, aivan maamme sijaintiin liittyvistä seikoista johtuen. Normalisoitumista patologiseen suuntaan, ei tapahdu.
 
Back
Top