Ukrainan konflikti/sota

Pitäisikö Ukrainan tai jopa USA:n harkita ydinvoimalaitoksen haltuunottoa erikoisjoukkojen iskulla? SAS, Deltat ja Sealit lienevät harjoitelleet sellaista, joten ainakin koulutus- ja suunnitteluapua voisi saada,
Vaikka ottaisikin, niin eihän mikään estäisi Venäjää jatkamasta voimalan moukarointia tykistöllä... Sitten seuraavaksi pitäisi hiljentää se tykistö.
 
Elämässä on monia valintatilanteita ja joskus myös monia vaihtoehtoja. Jokaisella valinnalla on seurauksensa. Jolloin ihminen itse on itsensä vastuuseen saattanut.
No ehkäpä se YH äiti ei osannut kymmenen vuotta sitten aavistaa että äijä lähtee ja jättää yksin kolmen muksun kanssa, ja sitten ryssä alkaa vuonna 2022 perseilemään ja pistää koko euroopan tilanteen sekaisin ja nostattaa bensan ja ruoan hinnan pilviin, jokaisella valinnalla on seuraukset toki joo mutta on ehkä hieman kohtuutonta odottaa että joku olisi osannut odottaa että euroopan tilanne on tämä vuonna 2022, vai? Mutta joo, arka aihe ja ei ihan niin mustavalkoisia nämä asiat kuitenkaan ole, niin ei nyt kaikkia heitetä junan alle jotka sitä ryssä bensaa hakee. Kyllä minäkin olen sitä mieltä että lapsenraiskaajilta ei bensaa käydä hakemassa mutta valitettavasti kaikilla vain ei yksinkertaisesti ole vaihtoehtoa. Mutta ei riidellä, peace and love, ja nyt lopetan ampiaispesän sohimisen.
 
Itse näkisin tämän myös niin, että arvaamaton ryssä voi pahimmassa tapauksessa siepata / pidättää jonkun hyväuskoisen Suomi-tankkaajan ties millä tekaistulla syytteellä. Eli hybridisodan keinoja. Itse en ole halukas ottamaan tuollaista riskiä joutua ryssän käsiin.
Juu. On melkoinen lupaus seikkailusta. Kymmenen vuotta olisin voinut antaa auton lainaan ja saada tankillisen halvalla, mutta ei ollut riskin arvoista, eikä olisi nytkään - riski on kasvanut säästön myötä.

 
Tämän mukaan Kazakhstan tiivistää tiedusteluyhteistyötä Turkin kanssa:


Spekulaatiota mikä voi selittää miksi ryssä uskoo tuhonneensa suuremman määrä Ukrainan hävittäjiä kuin mitä todellisuudessa ovat. Toki ryssä voi ihan vain valehdellakin:


Tuoreita havaintoja joukkojen keskittymistä eri alueille:

#Russian Army update:

- #Kharkiv: 200 MR Bde strengthened with elements from 14 Corps (one additional BTG)

- #Seversk east: 21, 35, 55 MR Bdes augmented with MBTs from 68 tank regiment (90 TDiv), & 120 Arty Bde
- total 4-5 BTGs

- #Seversk north: 15, 30, 74 MRBdes aug with a tank BTG (90 TDiv), supported by 2 Corps elements
- total 5-6 BTGs
- Russian objective: capture & separate Seversk from Soledar

- move from #Kherson to Melitopol: BTGs from 40, 155 NavInf Bdes to augment 19, 42 MR Divs & 37 MR Bde

- #Zaporozhe: at least 3 x Wagner BTGs, & BTGs from 5 Tank, 22 Spetsnaz, 100 MLRS Bdes

- 4 x MiG-31BM arrived to Air Base Belbek (8 Aug) reportedly to hunt for Ukrainian launched missiles

Syy ryssän kuvitelmiin tuhotuista Ukrainan koneista perustuu samaan kuin täällä viime sodissa. Esimiehille raportoitiin mm. Helsingin tuhoutuneen pommituksissa, vaikka totuus oli tarua ihmeellisempää.
 

Scholz tyrmäsi ajatuksen venäläisiä koskevasta viisumikiellosta ja puhui ”Putinin sodasta” – Tutkija: ”Uskomatonta”​


Niin on, ottaen huomioon että samalla logiikalla Scholz mitätöi Natsi-Saksan hyökkäyssodat tavallisten saksalaisten toimeenpanemana, koska Hitlerin sota?
 
Panssarivaunuilla Venäjälle hyökkääminen olisi Ukrainalle itsemurha kun länsimaat eivät sitä hyväksyisi. Ukraina on niin riippuvainen länsimaiden tuesta että sen on parempi pysyä omalla alueellaan.

Ukraina toimii tällä hetkellä viisaasti ja sehän on jo melko varmasti suorittanut iskuja myös Venäjän (kuten myös V-Venäjän) puolelle vaikka niistä ei ole täyttä varmuutta mikä on erittäin viisasta sekin. Isketään tukikohtiin joista on välitöntä haittaa Ukrainalle, mutta ollaan ihan hiljaa ja annetaan venäläisten keksiä kaikenlaisia omituisia selityksiä sille miksi jossain tupakoitiin varomattomasti tai muuten vaan ryssäiltiin ja tuhottiin oma elintärkeä tukikohta ihan vaan vahingossa :ROFLMAO: Putin ja kumppanit eivät näitä iskuja myönnä koska näyttäisivät heikoilta ja omalle kansalle on myyty todella omituinen ja suorastaan järjenvastainen tarina siitä että Venäjä ei ole sodassa missään...mitä nyt pienimuotoisia erikoisoperaatioita suorittaa ja natseja kurittaa koska ukrainalaiset natsit ja fasistit sitä sun tätä.

Venäjä ei myönnä edes Ukrainan maaperällä suoritettuja iskuja jos ne on tehty alueilla joita Venäjä pitää omanaan.

Tässä tuorein esimerkki...

Ison-Britannian puolustusministeriö kertoo perjantaisessa raportissaan, että Venäjän operoimalla Sakyn sotilaslentokentällä Länsi-Krimillä aiemmin tällä viikolla tapahtuneet räjähdykset tuhosivat ainakin kahdeksan venäläistä sotilaskonetta.

Vaikka kahdeksan taistelukonetta edustaakin vain pientä osaa Venäjän lentokonekannasta, Sakyn lentokentän käyttö Venäjän ensisijaisena Mustanmeren lentotukikohtana tekee menetyksestä merkittävän.

Forbes Ukraine on arvioinut uhoutuneiden lentokoneiden arvoksi 650–850 miljoonaa dollaria.

Brittitiedustelun raportti kertookin Venäjän ilmavoimien nyt ainakin lyhyellä tähtäimellä huomattavasti heikentyneen.
Myös lentokenttäalue on raportin mukaan kärsinyt vakavia vaurioita, mutta säilyy todennäköisesti käyttökelpoisena.

Tuollakin vain vähän ryssäiltiin mutta ei ne ukrainalaiset mitään tehneet eikä muutenkaan ole syytä huoleen. Krim on hälytystilassa ja venäläiset pakenevat alueelta tuli hännän alla itkua tuhertaen mutta se on ihan toinen tarina se eikä liity mitenkään sotaan jota Venäjä ei missään käy.

Sota on myös politiikkaa ja taitolaji. Ukrainalaiset ovat kummassakin jopa yllättävän hyviä. Ruohonjuuritasolla on ehkä vielä vähän hiomista mutta sotimaan oppii sotimalla. Tämä ei tosin koske Venäjää ja venäläisiä kun siellä on tykinruoka ja sen taso heikentynyt ihan silmissä eikä siinä kyllä alun alkaenkaan ollut kehumista.

Kokemusta omaavat upseeritkin alkavat jo olemaan kortilla kun huomatava osa niistä lannoittaa ukrainalaisia peltoja.

Russo-Fujio-Carrying-sunflower-seeds-in-pockets-Why-did-the.jpg
Miksi länsimaat eivät hyväksyisi sitä, että Ukraina puolustaisi itseään viemällä taistelun Venäjälle? En usko tuollaiseen skenaarioon, että länsimaiden tuki loppuisi Venäjän aloittaman sodan seurauksena jossa Ukraina ylittää rajan. Enkä ole myöskään samaa itsemurhasta ylipäätään. Ei iskun tarvitse olla syvä aiheuttaakseen reaktiota. Riittää, että sillä esimerkiksi uhataan Kurskin suunnan yhteyksiä. Siinä on Vanjalla pohtimista siinä vaiheessa, että jatketaanko etelässä hyökkäystä kuluneilla joukoilla vai onko sieltä pakko irroittaa joukkoja muualle. Se taas antaisi Ukrainan armeijalle tilaa hengittää Krimin suunnalla sekä idässä. Turha se on yrittää läpi mennä siellä missä vihollinen sitä odottaa.

Kovin olisi heppoisella pohjalla lännen apu jos se siihen katkeaisi jos Ukraina pyrkii kaappaamaan aloitteen kansaansa murhaavalta ja terrorisoivalta viholliselta.
 
Videon puolivälin maissa kuvaa puolalaisten panssarihaupitseista UA:n käytössä.

Tässäpä taas tuli selitys, miksi putket yleensä ampuvat jostain avoimelta paikalta, mitä on toisinaan ihmetelty. Ne siirtyvät sinne pusikosta vain lyhyeksi ajaksi ja palaavat sitten suojaan. Tässä tapauksessa oli 8 minuutin aikaikkuna siirtymiseen, ampumiseen ja poistumiseen. Ajaakohan nuo tyyliin 500 metriä jonnekin pellolle ja sitten takaisin suojaan.

Myöskään 155 mm ammuksia ei ollut tällä porukalla mitenkään runsaasti, säästellen ampuivat. Mutta pääasia että niitä saa tasaisesti maailman tappiin. Hyvän tarkkuuden myötä ei myöskään tarvitse niin paljon kuin vanhoilla 152 mm kalustoilla.

Tulee olemaan hyvin kiinnostava kuulla sodan jälkeen millaisia hyviä ja huonoja puolia eri valmistajien 155 millisillä tykeillä on ollut. Tähän mennessä on saatu kuulla että M777 on herkkä sirpaleille ja PZH-2000 muuten vaan helposti hajoaa ja kaipaa varaosia, sen tarkemmin tietämättä.
 
Niin on, ottaen huomioon että samalla logiikalla Scholz mitätöi Natsi-Saksan hyökkäyssodat tavallisten saksalaisten toimeenpanemana, koska Hitlerin sota?
Euroopassa on kyllä oikeutta jaettu keskitysleirien kirjureillekin käskyjen noudattamisesta. Olisi jotenkin outoa, että kansa joka murhaa toista kansaa saa rauhassa käydä murhaamisen lomassa lomailemassa euroopassa. Kyllä Venäjä tulisi eristää totaalisesti siis täysin muusta maailmasta. Neuvottelut voi alkaa sitten kun sotatoimet päättyvät ja Venäjä vetäytyy Ukrainan YK:n määrittelemien rajojen ulkopuolelle.
 
No ehkäpä se YH äiti ei osannut kymmenen vuotta sitten aavistaa että äijä lähtee ja jättää yksin kolmen muksun kanssa, ja sitten ryssä alkaa vuonna 2022 perseilemään ja pistää koko euroopan tilanteen sekaisin ja nostattaa bensan ja ruoan hinnan pilviin, jokaisella valinnalla on seuraukset toki joo mutta on ehkä hieman kohtuutonta odottaa että joku olisi osannut odottaa että euroopan tilanne on tämä vuonna 2022, vai? Mutta joo, arka aihe ja ei ihan niin mustavalkoisia nämä asiat kuitenkaan ole, niin ei nyt kaikkia heitetä junan alle jotka sitä ryssä bensaa hakee. Kyllä minäkin olen sitä mieltä että lapsenraiskaajilta ei bensaa käydä hakemassa mutta valitettavasti kaikilla vain ei yksinkertaisesti ole vaihtoehtoa. Mutta ei riidellä, peace and love, ja nyt lopetan ampiaispesän sohimisen.
Jotenkin en ite osaa nähdä asiaa siten, että kenenkään on elääkseen pakko mennä rajan yli ostamaan bensaa. Samassa tilanteessa olevia on suomessa monia myös kaukana itärajasta ja heille tuo ei ole edes vaihtoehto. Muut selviää jotenkin muuten.

Ihminen on erittäin hyvä selittelemään itselleen miksi juuri minun ei tarvitse luopua jostain, mutta muiden pitäisi. Yhteisen hyvän vuoksi.

"Saksalaisten pitää lopettaa kaasuostot vaikka kotitaloudet jäätyis talvella."
"Mun on saatava halpaa bensaa ku oon talouteni sen varaan suunnitellut, enkä suostu uusiks suunnittelemaan"
 
Sohaisen varmaan nyt ampiaispesää mutta pakko sanoa toinen näkökulma, tavallaan olen kanssasi samaa mieltä, mutta koitappa asettua kolmen lapsen YH äidin saappaisiin joka tasapainoilee sen välillä että onko lapsille varaa ostaa ruokaa kun pitäisi työmatka bensatkin maksaa, on paljon ihmisiä joilla ei yksinkertaisesti ole vaihtoehtoja tuon bensan suhteen, varmasti moni ihminen joka ryssän bensaa ostaa, häpeää touhujaan, mutta fakta on se, että vaihtoehtoja ei joillekkin yksinkertaisesti ole jos ei halua lastensa näkevän nälkää.
Aika marginaalinen määrä tuossa tilanteessa olevista ihmisistä asuu niin lähellä rajanylityspaikkaa, että bensan haku olisi kannattavaa.

Lasten nälkää varten on muita turvaverkkoja, jos se jäisi Venäjän bensan varaan niin alkaisi lapsikuolleisuus nousta.

Busted.
 
Back
Top