Ukrainan konflikti/sota

Kun punapiste on kohdalla niin osuu. Ei siellä mihinkään kilsaan ammuta. Paksummat liivit ylle niin harvoin edes mahdollista ampua ase pystyssä. Tulta ohjataan iskemillä, diopterit jne aivan kauniita ideoita, mutta stressissä tähtäys menee piippulinjaa ja pöläykset ohjaa, paitsi optiikalla. Emmä näe tossa mitään väärää, kun ei näe operaattorin varusteita, tuskin ase kallistuu ulkonäkösyistä.
Itse en ole varma tietääkö ampuja mistä vihollisen tuli oikeasti tulee. Tuollaisessa väijytyksessä on varmaan paras vain lähettää mahdollistamiseksi monta luotia kohti oletettuja vihollisen tuliasemia. Tuon ensimmäisen kontaktin jälkeen voi alkaa tähtäilemään.
 
Voisiko syynä olla aseen tukin malli.Esim. RK62:n piippulinja on ylempänä kuin perän tukipiste. Ammuttaessa tämä aiheuttaa momentin, joka pyrkii nostamaan piippua. M16:n piippulinja on tukkiin verrattuna alempana joten se ei ammuttaessa pyri nousemaan niin paljoa vaan rekyylivoima vaikuttaa suoraan taaksepäin. Kun asetta pidetään vaakasuorassa niin piippu ei niinkaan nouse vaan momentti kääntää asetta sivusuunnassa.

Eräs sotaveteraani opasti aikanaan, kuinka Suomi-KP:n kääntymistä pystyi ohjaamaan sarjatulella peukalon sijainnilla perätulpan päällä.
Tai jos vaan herrat on niin, että kun ase on suorassa, kallistuu pää tähtäinlinjalle vinossa, ja koko komeuden kruunaa rennon löysästi päässä pidetyn kypärän lisäkallistuminen GoPro-kameran ja itse kypärän painosta johtuen? :unsure:

Just my 2 cents.
 
Rybarin kartoissakin jo kolkutellaan Kreminnan ovia!

Tajusin juuri yhden homman. Tuolla on vaihtanut omistajaa puoleen ja toiseen todella monta isompaa ja pienempää ratapihaa. Missään ei kuitenkaan näy vihjeitä, paljonko toimivaa/korjauskelpoista ratakalustoa eli vetureita ja vaunuja on saatu saaliiksi. Tuolla jos millä on merkitystä logistiikan eli suoraan sodan sujumisen kannalta! Vai onko nuo kuitenkin ehditty 99% siirtää taakse ennen kuin ratayhteydet ovat katkenneet?
 
v_stus kommentoi seuraavasti ryssän perääntymistä Lymanista. Ilmeisesti siis mitään sopimusta ei ollut, mistä oli huhuja. Kukin meni mistä pääsi.

For understanding. In Lyman, our fighters are STILL finding "losts" and cleaning up abandoned DRGs.
Along the route of the orcs' breakthrough from the encirclement, there is a pile of 200 of them.
The withdrawal was not organized - there was chaos, where they broke through the surroundings in a panic.
There were no "corridors"! "Russians do not abandon their relatives"

 
Feeling Season 9 GIF by Curb Your Enthusiasm

"The enemy is attacking southwards towards Beryslav via Zolota Balka. The situation may very soon become critical"
Another Russian source says a similar thing "On the Berislav direction, the enemy approached the Dutchans. To date, it has not been possible to stabilize the front in this direction. The situation is difficult."
I saw these reports starting yesterday and if they are confirmed it appears the Russian lines may be collapsing along the Dnipro in Kherson.
Jopa Girkin:
1664727362526.png
 
Viimeksi muokattu:
Olisi hirmuinen yllätys, jos Xi ei jatka. Jatkot on sinetti yksinvaltiudelle ja samalla kertoo sen, että toimiva vallansiirto on menneisyyttä. Vallansiirto on ollut Kiinan vahvuus diktatuurien joukossa.
---
Olen hiljaa mielessäni hämmästellyt, että Ukraina jaksaa painaa pohjoisella rintamalla. Twitter-tietojen mukaan hyökkäysvoimaa oli 5 prikaatin verran varattuna. Vaikka alueiden vapauttaminen olisi tapahtunut olemattomin tappioin, niin inhimilliset rajat alkaisi edellyttää lepuutusta. Kyllä ukrit painaa jos käsky käy, mutta 5 vrk jälkeen väsymys saa ihmiset tekemään huonoja valintoja (komentajan raja 3vrk) ja seuraukset näkyy sankarivainajina ja haavoittuneina. Vuorokaudet napattu jenkkien tutkimuksesta. Ei vielä tiedetä, että miten homma on klaarattu, mutta antaa mennä vaan, kun kerran toimii.

Ennakkotietojen mukaan pääosa UA hyökkäysvoimasta on sijoitettu etelään, Krimin suuntaan. Siellä käydään aktiivisia taisteluja, mutta huimia etulinjan siirtymisiä ei ole uutisoitu. Tuo on aluetta, jonne ryssän sotavoimia on keskitetty pohjoisen kustannuksella, joten vastusta on enemmän.

Edelleen liveUAmap kertoo päivittäin torjutuista ryssän hyökkäyksistä. Ei oo vielä örkit lyöty. Lisää 155mm Ukrainaan.
Kenties seuraava päähönki tuleekin Kupyanskin suunnasta, jos Lymanin ryhmittymän pitää hiukan vetää happea.

Toisaalta, Lymanin piiritystä rakennettiin pari viikkoa. Tuossa on kyllä huolto pysynyt mukana, eikä siellä kaikkien pataljoonien ole tarvinnut olla edessä, mikäli tuolla todellakin 5 prikaatin verran on joukkoja. Voi olla joukossa riitttävästi levänneitä pataljoonia hyökkäyksen jatkamiseen.
 
Tuossahan oli taannoin jonkinlaista päiväkirjaa Limanin suunnan höökijältä. Joutuvat säännöllisesti palaamaan takalinjoille ammusten täydennykseen ja lepoon. Kyllähän tuossa täytyy olla kiertoa niin, että toinen osasto astuu sijaan. Muuten jäisi aika vaarallista aukkoa etulinjaan, olkoonkin että vihu on "etenemässä" toiseen suuntaan.
Tuo Donetskin suunnan puolustusrintama taitaa olla aluejoukkojen hallussa. Vahvistettuna sitten NLAW- ja Javelin/Stugna-partioilla ja joillakin iskuryhmillä ja tulenjohdolla. Täällä riittää ryssän paikalleensitominen. Ryssän rintama täällä murtuu itsestään kunhan yhteydet taaksepäin katkeavat. Ja se homma on hyvässä vauhdissa.
Jos luetaan uutisten rivien välistä niin Kanada toi sen ~10kpl C130:siä Englantiin. Tuolle määrälle lienee Tarkoitus ja epäilen että kyseinen konekapasiteetti saa kohtuudella kuljetettua Englannissa olevat Ukrainalaiset varusteineen Puolaan. Eli päivän laskutoimitus on että paljonko nuo saa rahdattua hyvin varustettuja sotilaita vuorokaudessa? Tämä määrä on nimittäin se millä Ukraina kasvattaa armeijansa kykyä kokoajan.

Missään ei ole ollut kunnon tietoja tuosta Englannin koulutuskapasiteetista mutta jotain nuo C130:set tuli rahtaamaan.

Ukraina on järjestelmällisellä toiminnallaan saanut ryssän riehumisen kuriin ja näin palstalaisten harmiksi aina antanut itselleen sen ajan mitä tarvitaan. Hyökkäysvaiheen käynnistäminen tässä mitassaan ei taatusti ole mitenkään ajoitettu muun kuin logistiikan kannalta. Ukrainalla on yksikertaisesti riittävästi varusteita ja koulutettua miehistöä rotaatioon vaikka hyökkäys etenee nyt jo kahdella rintamalla. Raskasta kalustoa lienee vähiten joten noihin vaihtuu varmaan miehet riittävän tiuhaan että suorituskykyä saadaan irti jatkuvasti.

Pahoin epäilen että kun tuo koulutus ja varustusmylly pyörii 24/7 taustalla niin kohta avataan se kolmas hyökkäysrintama. Ei niitä uusia joukkoja mihinkään lepokotiin pakata vaan kierrätetään etulinjassa. Tulikaste + lepojakso niin kohta on uutta ja koulittua joukkoa särmässä kunnossa avaamaan omaa hyökkäystä.
 
Viimeksi muokattu:
Tajusin juuri yhden homman. Tuolla on vaihtanut omistajaa puoleen ja toiseen todella monta isompaa ja pienempää ratapihaa. Missään ei kuitenkaan näy vihjeitä, paljonko toimivaa/korjauskelpoista ratakalustoa eli vetureita ja vaunuja on saatu saaliiksi. Tuolla jos millä on merkitystä logistiikan eli suoraan sodan sujumisen kannalta! Vai onko nuo kuitenkin ehditty 99% siirtää taakse ennen kuin ratayhteydet ovat katkenneet?
Kramatorskiin ainakin tulee rautatie (sinne tehtiin sodan yksi inhoimmista terroristi-iskuista ryssän toimesta). Kartan mukaan näyttäisi jatkuvan Slovyanskiin. Kramatorkistakin on pelipaikoille (Lymaniin) vain 30 km, eli hyvän junalogistiikan päässä. Tuskin tässä mitään rajoitetta on, kun vaunuja saa koko Ukrainasta haalittua.

Harkova-Balaklia yhteys mielestäni avattiin jo pari-kolme viikkoa sitten. En tiedä onko Izyumiin mentäessä jotain räjäytettyä maantiesiltaa. Räjäytettyjä siltoja tulee ainakin Slovyanskin ja Siverskin kohdalla (SD-joen ylitse).
 
Toisaalta, Lymanin piiritystä rakennettiin pari viikkoa. Tuossa on kyllä huolto pysynyt mukana, eikä siellä kaikkien pataljoonien ole tarvinnut olla edessä, mikäli tuolla todellakin 5 prikaatin verran on joukkoja. Voi olla joukossa riitttävästi levänneitä pataljoonia hyökkäyksen jatkamiseen.
Kuukausi ja 8.000 km2 vapautettua aluetta, käytössä 5 prikaatia, n 25 tuhatta joukkoja, karkeasti 30 pataljoonaa. Plus rintamavastuussa olleet joukot. Monen maan pääesikunnassa ollaan kiinnostuneita tietämään, että miten tempput tehdään. Sitä kiinnostuneemmaksi käyvät, mitä pitempään yhtäjaksoinen eteneminen jatkuu.
 
Back
Top