Ukrainan konflikti/sota

Samaan aikaan Venäjän oppositio on saanut Venäjän apulaispuolustusministerin vaimon sähköpostit luettavakseen.
Siitä on tehty dokumentti mikä tuli muutama tunti sitten ulos Youtubessa ja joka on aivan mielipuolista katseltavaa.
Dokumentissa on paljon valokuvia mm. paskahousujen johdon bilettämisestä (mm. Peskov on päissään nallekarhupuvussa). Tiesittekö että ”apulaisella” menee 300000Eur yhteen vaimon kesälomaan - helposti kymmenen vuotta putkeen. Korruptio on täysin mädättänyt moskoviittien mielen. Ja ne oikeasti kuvittelevat olevansa aatelisia.

Dokumenttiin saa englannin kieliset tekstitykset. Pesee kaikki tositv ohjelmat 10-0. Ja Zelensky kävi … Bahkmutissa. Voi Jeesus. 100 000 kaatunutta kohta rikki.
Ei meinaa ymmärtää kuinka lampaita ne tuolla on, kaikki menee kansalle läpi, siis ihan kaikki. Näköjään valtiolta varastamisen määrällä ei ole mitään väliä, huh-huh…

Muuten… olipas miellyttävän näköinen tuo toinen videon kertojista..😳
 
anteeksi varmaan turha ot. mutta kysyn kuitenkin: mikä juttu?? https://www.flightradar24.com/SPAR10/2e9bd091

ja tässä on se SAM mikä lähti aamulla: https://www.flightradar24.com/SAM910/2e9bdc45
Katopas vaan. Sekä Puolasta että Helsingistä lähtenyt USAF:n matkustajakoneet kohti Andrews AFB:ia. Mitähän ne nyt juonivat?
Toisen koneen lähtöpaikka Puolassa on niin lähellä Ukrainan rajaa, että saattaa hyvinkin olla Zelenskyi sen kyydissä. Mutta entä tuo Helsingistä lähtenyt?

EDIT: Nuo ovat VIP-luokan bisnesjettejä.
 
Viimeksi muokattu:
Tässä muuten DPR:n ombudsmanin numeroita, olen jatkanut heidän ilmoittamien numeroiden seuraamista. Kertovat aina yhden viikon numerot, tosin nyt ollaan hieman jäljessä eli tuorein ilmoitus on 9.12.2022:

1671628553846.png

Tämä ei ole koko taulukko vaan ainoastaan viimeiset viikot. Tämä ombudsman on laatinut raportteja vuodesta 2014 lähtien, mutta aikaisemmin kirjoittanut "koko vuoden yhteenvedon" kun taas tämän tuoreen sodan myötä seuranta on mennyt tiiviimmäksi.

Uskoo ken tahtoo, kuolleita olisi reilut 4 000 ja haavoittuneita reilut 17 000 - haavoittuneista osa tietysti voi olla kevyesti haavoittuneita ja siten pääsee palaamaan taistelemaan, kun taas osa vammautuu niin pahasti ettei paluu ole mahdollista.

Sama kuvaajan muodossa, tässä ovat "kuolleet + haavoittuneet" yhdessä ja sodan alusta lähtien:

1671628727699.png

Ukrainan mukaan ryssän jalkaväen tappiot olisivat olleet jyrkässä kasvussa viimeisen parin kuukauden ajan kun taas DPR:n ombudsmanin ilmoituksen mukaan heidän viikottaiset tappiot olisivat vakiintuneet tuonne 400 - 600 väliin.
 
Svatovon suunta, merkkejä siitä että UA:n yritys Kuzemivkan lähellä etenee. Pickuychansk mainittiin tänään UA:n kello 06:00 raportissa

There is information about the UA repelling the RUS attack on the village on Pidkuchansk located on the R07 road between Kuzemiwka and Svatowo. Together with the pressure of the AU on the direction of Oborotnivka, this means that the AU is trying to surround the town of Kuzemivka, which is important for the defense of Svatov.
https://twitter.com/Artur_Micek/status/1605466851131244544/photo/1

 

Ensyönä se menee rikki. Oikein sopiva joululahja. 100k sotilasta ja rosvoa nurin ja arvio on vielä alakanttiin. Korkkaanpa sen kunniaksi.
 
Puolustusministeri Sergei Shoigu ja pääesikunnan päällikkö Valeri Gerasimov ovat nyt syrjässä, Toveri arvioi. Ukrainan sodan komentaja Sergei Surovikin on edelleen tiukasti pallillaan.

---------------------

Venäjä on pystynyt jatkamaan Ukrainan infran ja siviilikohteiden tuhoamista.

Venäläiset keksivät lokakuussa, että kaikki iskut keskitetään energiainfraan.

-Ajatuksena oli, että jos tehtäisiin Ukrainan isot kaupungit asuinkelvottomiksi, isot pakolaisvirrat lähtisivät länteen. Ukrainalaiset ovat osoittautuneet sitkeiksi, innovatiiviksi ja ahkeriksi, eikä valtavaa pakolaisvyöryä ei ole käynnistynyt.

Iskut siviilikohteisiin ja -infraan ovat yksiselitteisesti sotarikoksia, kenraalimajuri sanoo.

Toveri ei ymmärrä, miksi länsi ei anna Ukrainalle mahdollisuuksia puolustaa siviiiliväestöään ja -infrastruktuuriaan.

Toveri kritisoi ankarasti erityisesti Saksan haluttomuutta tukea Ukrainaa.

-Myös Ranskan tuki on ollut maan resursseihin nähden lapsellista. Ukraina tarvitsee lisää kalustoa vallatakseen omat alueensa takaisin, Toveri sanoo.


---------------------

Voiko Ukrainalla ja Euroopalla olla painajainen edessään, että sota jatkuu niin pitkään kuin Putin pysyy vallassa?

-On se mahdollista. Venäläisillä on käsittämätön tappion sietokyky. Heillä on voimavaroja ja kyky jatkaa tätä paljon pidempään. Lännessä pitäisi olla kyky ymmärtää tämä ja pistää sodalle piste. Meidän pitäisi tiukentaa sanktioita ja tukea Ukrainaa.

------------------

Venäjällä on laadittu uutta lainsäädäntöä, jonka mukaan liitetyillä alueilla tehdyistä rikoksista ei voida syyttää turvallisuuspalvelua.

-Siellä halutaan tiukentaa kuria ja estää kaikki väestön vastarinta. Nyt halutaan varmistaa, että turvallisuuspalvelut pystyvät tekemään ihan mitä haluavat ilman mitään seuraamuksia, Toveri sanoo.


 
Mikä ero t55 vaunuilla ja leo 1sellä on? T55 kylkien 15mm peltiä ei ainakaan kookoolla läpäistä(täältä opittua) onko leossa huonompaa peltiä? No joo, kuitit kuitteina. Vaan väitän, että mikä tahansa edes kevyesti panssaroitu vaunu kelpaa Ukrainalaisille. Pelkästään siirtymiset tuollaisen perässä on jalkaväelle kivempaa, kuin ilman vaunua edessä. Siellä ajetaan kuitenkin ällitälleillä tässä tarkoituksessa, kai se leo vähän paremmin osumaa kestää?
 
En tiedä oliko näitä ruzzkien värväysvideoita jo täällä näytillä, mutta laitetaan yksi maistiaisiksi.

Sellaista tavaraa, että epäilisin jo satiiriksi mutta ihan oikeita ovat.

Yhdessä pojanpoika lähtee sotimaan, jotta isoisä voi ostaa nakkeja. Toisessa isä, jotta tytär saa uuden iPhonen. Ja kolmas on sitten tämä ryyppyjengi:

Kummeliin sopisivat kyllä, sen verran "ylevää" juonen kuljetusta. Mut pointti ei ole meidän naureskelut, vaan että toimiiko noi örkkilandiassa? Sen verran sakeaa on naapurin meno, että noiden kirjoittajat voivat jopa tietää mitä tekevät. Propagandan pitäisi olla ryssän ydinosaamista..
 
Back
Top