Ukrainan konflikti/sota

50 bradleytä on ihan hyvä määrä rautaa. Hyvä alku siis. Lisää tarvitaan, mutta ei tuollaista kalustoa (vrt Himars) voi ylenmäärin tuoda kerralla. Tuolla lähdetään rakentamaan logistiikka, huoltoa, toimintatapoja. Koulutus tod näk on jo annettu, mutta kokemusta puuttuu. Sitten kun noilla on peuhattu kk tai pari, tulee lisää.

Toivotaan todella että tämä Saksan perässähiihto toteutuu myös. Britit eivät halua jäädä kolmannelle sijalle, se on varma, eli odotellaan mitä sieltä tulee. Alkaa näyttämään lupaavalta.

Täällä Brasseissa jutellut muutaman ihmisen kanssa Ukrainan tilanteesta. Mielipiteitä on laidasta laitaan, mutta suhteellisen kiinnostuneita ovat, ja mielellään keskustelevat asiasta. Paikallisissa uutisissa ei Ryssimisä näy.
 
50 bradleytä onnihan hyvä määrä rautaa. Hyvä alku siis. Lisää tarvitaan, mutta ei tuollaista kalustoa (vrt Himars) voi ylen määrin tuoda kerralla. Tuolla lähdetään rakentamaan logistiikka, huoltoa, toimintatapoja. Koulutus tod näk on jo annettu, mutta kokemusta puuttuu. Sitten kun noilla on peuhatty kk tai pari, tulee lisää.

Toivotaan todella että tämä Saksan perässähiihto toteutuu myös. Britit eivät halua jäädä kolmannelle sijalle, se on varma.
Ei kukaan varmaksi tiedä niitä määriä mitä jenkeillä on jo euroopassa omissa varastoissaan...
 
Pitäisi tietää tarkemmin mitä tuossa tarkoitettiin. Tämän mukaan Lancet on "high level of autonomy" . Onko se mihin haastattelussa viitattiin vai onko tulossa joku vielä autonomisemmin toimiva?
Tällaista väitettä netissä näkyy; ikävä kyllä ilman lähdeviittausta: "Russian officials already claim their Lancet drone can operate with full autonomy."
Tosin ryssillä autonomia taitaa yleensä tarkoittaa Kremlistä ohjattua.
 
-
Abrams ei ole tulossa, kun jäisivät tien varteen ilman toimivaa logistiikkaa.
Älä osta amerikkalaista sanoo Valkoinen Talo.
Ennen jenkit olivat parempia mainosmiehiä (ainakin elokuvissa).
boxy_but_good_by_rpreteau_depn9gj-pre.jpg
 
Tällaista väitettä netissä näkyy; ikävä kyllä ilman lähdeviittausta: "Russian officials already claim their Lancet drone can operate with full autonomy."
Tosin ryssillä autonomia taitaa yleensä tarkoittaa Kremlistä ohjattua.
Se että drone voisi toimia täysin autonomisesti olisi hyvä siinä mielessä että ihmisoperaattorin tekemää ohjausta ei voisi häiritä, mutta autonomian toteuttava koodi ei välttämättä tee yhtä hyviä ratkaisuja kuin ihminen. Ehkä joskus selviää minkälaisia laitteita tuolla on käytetty koska osa lanceteista ei ole räjähtänyt vaan päätynee Ukrainan/USA:n yms tutkittavaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Tuosta ajantasaista, Ukrainasta suuntautuvaa pakolaisvirtaa. Toisin kuin Euroopassa nyt tottumusta on ollut, pakolaisuuden ydin ukrainalaisissa on naisissa, lapsissa sekä asepalveluksen ulkopuolella olevissa miehissä. Oletan tämän jonkinasteista hämmennystä tietyissä piireissä aiheuttavan. Värikin on väärä -tyyppisesti.
OT: Lähi-idästä ne asepalvelusikäiset pakenevat siksi, että äärijärjestöt nimenomaan heitä jahtaavat. Siksi pakko lähteä karkuun. Tästä ei tässä ketjussa varmaan enempää.
 
No harvemmin arvostelen vailla painavia syitä. Ja edelleen pidän tätä lähettiläksi nimittämistä sylkemiseksi kaikkien Ukrainalaisten kasvoille. K.o tekoa voi pitää joko täysin Ukrainan maineesta pitämätöntä asennetta, ellei suoraan vahingoittamista. Zele saa itse valita kumpa haluaa. Nainen a) kouluttamaton b) käytös/puhetyyli kun tiktok tieni- ja bullshit tasoisten esiintuomista ala-arvoisen yli-pinnallisen tyyliin, mitä ilmiselvästi tuon kaltaisissa piireissä on niin itsestään selvä ja luonnollista, etteivät edes tajua miten naurettavalta ja typerältä näyttävät.
Muistan postasin kerran joku rys.comedy woman sketsi, venäläisestä röyhkeydestä (hamstvo:sta) siinä sarjassa oli paljon "blondeudestakin", juuri Oljasja Ilachukin kaltaisesta käyttäytymisestä ja puhetyylistä, hahmot olivat typeryydelle ylistystä,mm oligharheista haavelemista. Ukrainalaisissakin sketseissä on vastaavia. Olesjalla puuttuvat vain jättikokoiseksi pumpatut huulet ja hän olisi valmis hahmo näihin skeitseihin.

Ihan absurdi nimitys virkaan, joka vaati älykkyyttä ja parhaita ihmispiirteitä. Anteeksiantamaton teko. Samoin Sveitsin Venediktovan nimitys, se on vasta "lihava" tapaus. Venediktova valmistui korkekoulussa, jossa hänen isänsä ja äitinsä olivat töissä johtokunnassa, sain pika diploomin, sen jälkeen meni yhtä pika syyttäjäksi, jäi kavalluksesta kiinni, tutkinta lopetettu käskystä ylhäältä ja tämän jälkeen päässyt Sveitsin lähettiläksi. Vastaava meno oli Janukovitchin aikana, kaikki roska kelpasi, lusiminenkin oli vain plussana, kunhan olisi komea.
Ja nyt...ja vieläpä sodan aikana. Ei mene enää läpi.

Mitä sinä tuota murehdit, mikäli et vai kirjoita Puten pussiin ?
Zelenskyin tekojen arvioimiseen EI sinulla taida olla kapasiteettia, eikä arviointikykyä joten LOPETA 👊
 
Mitä sinä tuota murehdit, mikäli et vai kirjoita Puten pussiin ?
Zelenskyin tekojen arvioimiseen EI sinulla taida olla kapasiteettia, eikä arviointikykyä joten LOPETA 👊
Tämä menee välillä vähän naurettavaksi tämän Putinismin aistimisen kanssa. Kyllä Ukrainaa/Zelenskyäkin voidaan varmasti jossain asioissa arvostella ilman, että heti ollaan jollain lailla epäilemässä kirjoittajan motiiveja.Välillä tuntuu,että kaikki Ukrainan ilmoittama menee ihan sukkana läpi ja muu on putinismia. Kannustetaan ja tuetaan soturikansaa taistelussa mutta koitetaan myös vähän makustella uutisointia kauttaaltaan.
 

Putin rakensi itselleen koneiston, joka tuo hänelle sitä tietoa, jota hän haluaa kuulla. Näin Venäjä-tutkija Arkady Moshes arvioi Putinin tämänhetkistä asemaa.

Hänen mukaan näyttää siltä, että myös Putin itse haluaa saada muunneltua totuutta ja uskoa siihen.

– Tätä voisi kutsua itse-manipulaatioksi, kiteyttää Moshes.
 
Mitä sinä tuota murehdit, mikäli et vai kirjoita Puten pussiin ?
Zelenskyin tekojen arvioimiseen EI sinulla taida olla kapasiteettia, eikä arviointikykyä joten LOPETA 👊
Kevyt OT, mutta Maidan on ukrainalainen, joka on täällä pitänyt pinnalla ukrainalaisten asiaa jo vuodesta 2014.
Minusta hänellä on ihan yhtä iso oikeus kritisoida oman maansa presidenttiä, kuin minulla marinin kokkelinokkaa.

Keksitkös, että mistä Maidanin nikki on peräisin? Aivan.
 
Loppiaisen luvut.

322868458_2120232568166813_8824047380198775676_n.jpg
Kovasti mennyt paksua ja ohutta, indikoisi tosiaan ryssän kiihtyneitä hyökkäyksiä muutamalla painopistealueella. Ehkäpä juurikin Soledarin / Bakhmutsken kohdalla minne huhujen mukaan viimeiset VDV rippeet olisi patisteltu. Siellä on saavutettu jotain parin kolmen kilometrin etenemistä parissa päivässä ja Bakhmutske (todennäköisesti) saatu vallattua. Toinen lienee Kreminnan pohjoispuolella, jonne ryssä ilmeisesti keskitti huomattavasti joukkoja mutta perinteisesti betoniin kolahti.
 
Back
Top